Кабинетът - заложник на независимите при вота

Опозицията събра нужните подписи и го внася в парламента
Обновена: 10 юни 2011 11:19 | 10 юни 2011 11:13,
228
Кабинетът -  заложник на независимите при вота
С гласовете на независимите Борисов ще спечели подкрепа. Снимка: БТА

Опозицията събра нужните 48 подписа за вота на недоверие и се очаква да го внесе в парламента в 12.30 днес.

За да спазят процедурата, „Коалиция за България” и ДПС трябва да депозират в деловодството на парламента мотивите за искания вот на недоверие на правителството на ГЕРБ.

Ръководството на „Коалиция за България” ще изчака в парламента да се върнат представителите на ДПС, които имат заседание и обсъждат подготовката си за изборите.  

Левицата и ДПС вдигат червен картон на кабинета Борисов заради провала на антикризисната политика.

Според правилника, с който работи Народното събрание, депутатите трябва да обсъдят вота до 7 дни от постъпване на предложението.

Сметките до момента показват, че „Коалиция за България” и ДПС разполагат общо с 75 депутати –  червените са 40, а хората на Доган са 35.

За да свалят с гласовете си правителството, те трябва да съберат мнозинство от 50 + 1 от присъстващите в залата.

Още по темата

Тоест, ако всички народни представители са в залата по време на вота, опозицията трябва да има сигурни 121 гласа, за да свали кабинета на ГЕРБ.

След разрива между ГЕРБ и „Атака”, който настъпи по-рано тази седмица, 17-те депутати на Волен Сидеров обясниха, че ще преценят как да гласуват.

От „Синята коалиция” днес заявиха, че темата с неизпълнените обещания по антикризисната политика е тяхна.

 „Това са все наши теми, които повтаряме две години. И ние няма как да излезем срещу тази тема и да защитим правителството”, обясни Иван Костов.

Групата на сините разполага с 14 депутати. През седмицата Костов неедократно беше засичан да говори в кулоарите на парламента със заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

„Разговорът беше кулоарен, мимолетен и неофициален”, отговори по-късно на журналистическите въпроси Местан.

Така правителството на малцинството на ГЕРБ, които самостоятелно разполагат със 117 депутати, ще зависи от гласовете на независимите депутати.

Те включват депутатите от разпадналата се група на „Ред, законност и справедливост”, напусналите „Атака”, ДПС и „Синята коалиция”.

Общият им брой е 17, но от тях трябва да се извадят петимата депутати, останали верни на Яне Янев. Дори и без тях обаче сметките на ГЕРБ засега излизат, защото заедно с 12-те независими депутатите на Бойко Борисов събират 129 гласа.     


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
7
 
! Отговори
сънародници 2 преди 13 години
Тука постоянно се разказва приказката неволю неволю !!!! Требе всички да запретнат ръкави и да започнем да мислим как искаме да изглежда България след 10г, а не да мислим ден за ден/
35
4
 
9
 
! Отговори
ДЕПУТАТИ ЗА ПРОДАМ преди 13 години
Ние сме честни и достойни хора, увери Борисов, говорейки за себе си, за правителството и партията си, като в същото време се разсмя искрено и силно.
34
2
 
3
 
! Отговори
batko преди 13 години
Kakwo iskasch da kajesch Boiko, mnogo si tainstwen.
33
2
 
14
 
! Отговори
Сънародници преди 13 години
Заебете ги тея управляващи. Инициативността за промяна трябва да дойде от вътре на самият народ. Докато не разберат хората, че всичко зависи от тях самите нищо няма да стане. Нима правителството ни е виновно, че не пазим, нима правителството ни е виновно че паркираме в парковете и после правим мазало по улиците.
32
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПАРТИЯТА МАЙКА И НЕЙНИТЕ ОТРОЧЕТА.БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП: 27.09.2007 г. "Бил съм член на БКП, както другите момчета във факултета "Противопожарна отбрана" на МВР", каза кметът на София Бойко Борисов пред Нова телевизия. ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ бивш член на БКП.ЦЕЦКА ЦАЧЕВА бивш член на БКП.Кристалина Георгиева бивш член на БКП КРЪСТЕНА НА СТАЛИН: КРИ СТАЛИН АНикой не попита Фандъкова дали е била член на БКП преди промените. Кой можеше да стане директор на училище тогава?ЕДИН ЧОВЕК ТУК КАЗА, ЧЕ БИВШИ КОМУНИСТИ НЯМА.
31
0
 
0
 
! Отговори
брадваро преди 13 години
ново удвояване, което означава 64 секстилиона:))
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗАКЛЕВАМ СЕ В ДЕЦАТА СИ. МАЛКО СЛЕД ТОВА ИЗЛЕЗНА СКАНДАЛА СЪС БИРАТА И КАК КАЗВА ДА НЕ СЕ ПРОВЕРЯВА МИНТИЧЕСКИ СКЛАД ЗА АКЦИЗИ.ПРИЗНА СИ ЗА РАЗГОВОРА И ЗАЯВИ, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА МУ БИЛ КАЗАЛ. КОСТОВ ГО СМЪМРИ, ЧЕ СИ Е ПРИЗНАЛ.СЛЕДВА ВОТ НА ДОВЕРИЕ ЗА ДА ЗАМАЖЕ ПОЛОЖЕНИЕТО И ДА ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА ОТ СЕБЕ СИ.
29
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ОТКРАЙ ВРЕМЕ СИ СЛУЖИ С ПОДЛОСТ, ИНТРИГИ, ЛЪЖИ, КЛЕВЕТИ... ЕЙ ТИЯ ТРИМА НЕЩАСТНИЦИ, КОИТО ПИШАТ 90% ОТ "КОМЕНТАРИТЕ" В ТОЗИ И ДРУГИ ФОРУМИ, СА ЧАСТ ОТ МАФИОТСКИТЕ МАШИНАЦИИ НА БИВШАТА ДС И ОТРОЧЕТАТА И... Претенциозно са се нарекли "Идея за България", а единствената им идея е да изкарат пари за хляб като драскат пасквили по форумчета... Пишат се дисиденти, ама винаги са служили на някого и помагали за опоскването на Родината... Дали им плащат от БСП, Трактора или Бен Ладен... за тях е все тая... Отдавна са им ампутирали съвестта...... още КУКЛОВОДИТЕ ИМ УМЕЛО ИЗПОЛЗВАТ МАНИЯТА ИМ ЗА ПОЛИТИЧЕСКО ВЕЛИЧИЕ, ЗА ДА ГИ УПОТРЕБЯВАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. ТИЯ ЛУДИ СЕ ИЗЖИВЯВАТ ПОЧТИ СЕРИОЗНО КАТО НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ ЗА УПРАВНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ. ЗАТОВА ИТАКА ЗЛОБЕЯТ СРЕЩУ ГЕРБ И БОЙКО - КАК МОЖЕ ДА ИМ СЕДНАТ НА МЯСТОТО!? ХУБАВОТО Е, ЧЕ ТИЯ ЕКЗЕМПЛЯРИ СА НЕКАДЪРНИ В ПИСАНЕТО И ПРОПАГАНДАТА. ЗЛОБНИТЕ ИМ "КОМЕНТАРИ" ИМАТ ЕФЕКТА НА БРАДВИТЕ ОТ РЕКЛАМИТЕ - САМО ВДИГАТ РЕЙТИНГА НА ВЛАСТТА. НО НА МЕН МИ ПИСНА ОТ ИНТРИГИ И ЧЕНГЕТА В ТАЯ ДЪРЖАВА! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГИ ПРЕЗРЕМ ТИЯ И ДА ПОЧНЕМ НАЧИСТО! ИМАХМЕ ШАНСА ДА ОВЛАСТИМ ЕДИН ЩО-ГОДЕ ЧИТАВ, ПОЧТЕН И РЕШИТЕЛЕН ЧОВЕК... ДА МУ ПОМОГНЕМ ДА ПОМЕТЕ МОШЕНИЦИТЕ И ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ! ЕЙ ГИ НА! ПОКАЗВАТ МИ КАК НЯКОЙ ОТ ВЛАСТТА ОТКАЗАЛ ХОДАТАЙСТВА... АМИ! ЕВАЛА! НАЙ-ПОСЛЕ СЛЕД 60 ГОДИНИ СЕ ОТКАЗВАТ ХОДАТАЙСТВА. ТОЛКОЗ СА ОБЪРКАНИ ТИЯ ***, ТА МИ ГО ПОКАЗВАТ КАТО КОМПРОМАТ.. А СЛУГИТЕ ИМ ПРИГЛАСЯТ... АМА ИМА И НОРМАЛНИ ХОРА, ЕЙ! И СМЕ НАЙ-МНОГО!
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** се строяват за последен бой, Станишев е приклекнал - ще ги брой.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за 26 ----------------------Последна фаза на шизофренията е постоянно хилене, лошо платени червенотиквениии, ЛОШО!-------------------------
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глупости, вотове. Боко си остава. Волен ще удари един вувузел, нищо че се изхвърли, че Цецо е фес. Костов верен слуга на Бо. По-интересни са герберодепутатите. Сега е момента да си плюят на петите и да бягат, но те са толкова кухи горките и така са се спекли от страх, че няма да смеят да гъкнат.
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още малко и тъпанарите биесиепие си заминават - На есен с песен!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
22 - Дори не си заслужава да го четеш:)) Партийни секретари като Странджата колкото искаш и от ГЕРБ, и от БСП и от всички други:)))) *** човека затова му плащат:)
23
17
 
7
 
! Отговори
.............. преди 13 години
я да пробваме герберинките дали мърдат по бюрцата в петък наобед или са останали нормалните хора самоза Боко +против боко -
22
4
 
8
 
! Отговори
hagen преди 13 години
Левицата и ДПС вдигат червен картон на кабинета за антикризисната му програма.Според Станищев те искат вот на недоверие за нещо което не съществува.Защото самият той каза че в Б-я криза няма.И какви антикризисни мерки иска.
21
3
 
15
 
! Отговори
Груйчо преди 13 години
Ква Атака, кви сини , кви пет лева. Никой не реже клона на който стои. При едни предсрочни избори я влязат в парламента -я не. За това половината ще гласуват "въздържали се" по "съвест". На всички е ясно, че този вот е абсурд да мина-просто на *** им трябва трибуна за да вдигнат пред електората умрелия си рейтинг. Ама ще го вдигнат толкова, колкото електората им може да си вдига оная работа .........при средна възраст 82 г.))
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Странджа,и да не си пишеш името се познава простшкия ти стил.И знай,че имаш от мен минус,още преди да си писал нещо,авансово.
19
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още малко и тъпанарите ГЕЙБ си заминават -
18
10
 
9
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 13 години
Този на снимката Т.Живков ли е ?
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички пратии съобщиха, че няма да харчат пари за предизборна агитация... - при тях всичко е ясно и прозрачно, а ГЕРБ са поръчали 120 контейнера за храчките и плювните срещу всички и скоро ще разберат колко са самотни и малко...