Вотът готов! Вече е внесен в Народното събрание

Депутатите го гледат в четвъртък, гласуват го в петък
Обновена: 10 юни 2011 14:56 | 10 юни 2011 14:28,
86
Вотът готов! Вече е внесен в Народното събрание
Снимка: Булфото

Гледат вота на недоверие срещу ГЕРБ следващия четвъртък. Гласуването ще е ден по-късно, в петък.

Това стана ясно след като ръководствата на „Коалиция за България” и ДПС внесоха в парламента мотивите за вота.

68 депутати от левицата и ДПС са поставили подписи под искането за сваляне на правителството на Бойко Борисов заради провала на антикризисната политика на правителството и тежките последици за хората.

„Целта на този вот не е смяната на един или друг министър. Вотът цели промяна на провалена антикризисна политика, която няма резултатите, които бяха обещани”, каза лидерът на „Коалиция за България” Сергей Станишев.

Той припомни, че кабинетът е написал две антикризисни политики за излизане от кризата, но и двете са неуспешни.

„Внасяме вота в ситуация, в която редици европейски страни излизат от кризата. А ситуацията в България продължава да се влошава. Правителството вече не може да се оправдава със световната икономическа криза. Няма как да се оправдаваш с нещо, което вече не съществува”, допълни тезата на червените зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

Двете опозиционни партии обясниха, че допълнителни поводи за исканата смяна в управлението на държавата са две скорошни събития.

Още по темата

Първото - критичният доклад на Европейската комисия в областта на икономическите и социални политики. Второто, е вчерашното решение на Европейския съвет на министрите на вътрешните работи за отлагането с година на членството ни в Шенген.

„Резултатът след всичките потупвания по рамото , благодарствени писма от Меркел и Саркози е, че 6 страни блокират този процес и казват основен проблем е доверието и неспособността на това правителството да се бора с организираната престъпност и корупцията”, подчерта бившият премиер Станишев.

Ако вотът не мине, по необходимост ще има втори за провала на цялостната политика на управление, обеща Местан.

„Явно няма друг изход от политическата ситуация, освен предсрочни парламентарни избори. Най-добре да са три в едно, за да има по-малко разходи”, допълни още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: вот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
17
 
! Отговори
черен хумор преди 12 години
ако не беше всичко на наш гръб/г*з, струваше си човек да си вземе 1 ден отпуск и следващия петък, с паница пуканки да седне пред телевизора .....Ама така е! Като сме избрали поредния "оправяч"
62
2
 
7
 
! Отговори
do 56 преди 12 години
Дано тея дет ще останат в България , тогава бъдат доволни ,че няма да гледат физиономията на премиера си всеки ден.Много от медиите ще фалират, защото ако не е Бойко не знам с какво ще си запълват страниците и новините.Доган ако стане премиер и както обича да ходи на работа само на откриването на парламента, ще трябва да ходят да го интервират в сараите му . Добре ,че махнаха високите му довари,че да могат да снимат на воля.
61
3
 
18
 
! Отговори
АКО СЪМ НА БОЙКО... преди 12 години
...НА МЯСТОТО-----ЩЕ НАПРАВЯ СЪЩОТО, КАТО сърГЕЙ ПРЕДИ МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ:...ЩЕ ПРОФУКАМ БЮДЖЕТА, ЗА ПЕНСИИ, ДОГОВОРИ, МАГИСТРАЛИ И ДЪРЖАВНИ ПЛАЩАНИЯ.....ДОКАТО СЪВСЕМ ИЗПРАЗНЯ ХАЗНАТА, ТА ДА ВИДИ "ХЕРСОНСКИЯ ***".....КАК СЕ ПРАВИ.... "ПРИНЦИПА НА ИЗГОРЕНАТА ЗЕМЯ"--ПО РУСКИ ОБРАЗЕЦ!НЕКА ДА УПРАВЛЯВА, ТОГАВА ---ПА ДА ГО ВИДЯ КАК ЩЕ ИЗЛИЗА ОТ КРИЗАТА....
60
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като им гледам на всичките мутрите по цел ден във сайтовете ... да ми даде некой една картечница и достъп до парламента.... и ятаган може да взема (че да не потъпквам правата на част от депутатите) Мале 240 глави как ще летят ... ама до един ще ги изтребя !!!!
59
19
 
17
 
! Отговори
с. преди 12 години
Некадърните нещастници от ГЕРБ да си ходят моментално!
58
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев го видяхме някога какви ги надроби! НО, ако допренесе за свалянето на мутрата, докарала ни до просешка тояга от властта, ще го потупаме по рамото! Пък на изборите нито за него, нито за гербБитието определя бюлетината!
57
0
 
6
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Не моа сфана кво предъвквате тия партии и партиики...Не са произведени на конвейр и да са ни треснати да на управляват точно па баш те и никой друг. И кършите ръце и са вайкате " ми сеа кво да избера". Така и ще си пукнем невежи, прости мизерници...
56
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ZDF: Баловете в България - пир по време на чума Немската телевизия пусна репортаж от пищните тържества"И по света хората ви се отвориха какви *** сте.Този смръдлив селски матриал избра Борко за Цар!Робиииии,роби ще си останете ЗАВИНАГИ!
55
3
 
8
 
! Отговори
от трън та на глог преди 12 години
Този път не се знае ако спечелят изборите дали коалицията ДПС/БСП пак ще заложи на изтърсака Сергей или направо ще си предложи за министър председател , титуляра Доган.Мислех си , че няма да доживея Премиер да ми е турчин, но май на там отиват нещата и ще ме карат на стари години да напускам България.
54
0
 
3
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Осанна.......е сега веке ке се упрайм.......кат след секи "вот"
53
11
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Колкото и да ми се иска не вярвам да съборят това некадърно правителство, освен ако депутатите от ПГ ГЕРБ не гласуват по съвест. Както се казва " А дано, ама надали"
52
2
 
10
 
! Отговори
do 50 преди 12 години
Това е патент на Станишев. От август вдигна пенсиите,един месец преди изборите с ясното съзнание,че си отива от властта и не спря да повтаря 2 години,че той бил увеличил доходите на пенсионерите до завидните 150 лв за пенсия.
51
4
 
9
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Герб да си изчисти къщата, защото много техни хора другаруват по места с ДПСари и БСПари. Освен това в партийните им редици влязоха много номенклатурчици, които по време на изборите до последно работеха за БСП и ДПС! Местни ръководители на училища и други държавни институции продължават да толерират кадри на троицата! Какво очакват да се случи с такава политика.?! Резултата е превземане на ГЕРБ точно отвътре. Няма ли кой да види тези неща или никой не се интересува само да върви далаверата?!
50
4
 
14
 
! Отговори
мечтателя преди 12 години
Мамичката ви да *** брадате терористе.Къде избегахте и се покрихте?Сега е момента в четвъртък или петък да треснете некое фърчило у парламенто.Ако свършите таз полезна работа обещавам тържествено да приема исляма и ще се прекръстя на Мохамед II!
49
3
 
15
 
! Отговори
избори избориии преди 12 години
Ако случайно мине вота на недоверие и стане ясно , че ще има нови избори,Борисов да направи като Станишев ... да вдигне предизборно пенсии и заплати юнашката , пък после Доган и Серги да се чудят от къде да намерят пари да ги плащат . Бойко ще се хвали , че той е вдигнал доходите на хората, а Серьогата няма да смее да ги намали . :))))
48
3
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Стига си хленчил!Нищо не остава празно на този свят! Нишата ти ще бъде заета от друг работодател, който ще плаща за разлика от теб! Ти, ако си толкова ценен кадър, едва ли ще имаш проблем да се реализираш на свободния трудов пазар!
47
2
 
9
 
! Отговори
ЕГАТИ , ВОТА.... преди 12 години
...ХА,ХА,ХААААА.....АМИ АКО НЕ МИНЕ ,БЕ...??!!!!ТОЯ ОТ 32....ДАЛИ ЩЕ ДОЖИВЕЕ ОЩЕ 2г., ДО НОВИТЕ ИЗБОРИ...ХА,ХА,А,ХААА....??!МАЛЕ-МАЛЕ ,.... АМИ АКО НА ЕВЕНТУАЛНИТЕ 3 в 1.....ПАК СПЕЧЕЛИ ГЕРБ..ТОЯ ОТ 32--ПАК ЛИ.... ЩЕ СЕ ТРЪШКА ДА МРЕ.....ХА,ХА,ХАОАААА....!МНОГО *** НАРОД ....МАМКА МУ....!
46
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама като ви харесва Боко дръжте си го бе.Явно докато не започнете да лазите по улиците от глад празните ви глави няма да уврът.А всъщност прави впечатление многото позитивни постове за герб тук???!!!При положение че проучванията твърдят обратното.Извода е един........ПЛАТЕНИ ГЕРБЕРСКИ ДРАСКАЧИ ИМА ТУК!
45
4
 
17
 
! Отговори
! преди 12 години
Прави ли ви впечатление, че жалките комунисти и турци за последните 2 години са направили за избирателите си...АБСОЛЮТНО НИЩО. Само жалки опити за дестабилизация на България с жалките си вотове на недоверие, за да се върнат на власт и да продължат да ограбват България. Това ли искате?
44
2
 
5
 
! Отговори
! преди 12 години
Колкото и да се чудя кой ми е по- противен в този парламент, така и не мога да реша кой е победителят по противност!