Кабинетът - заложник на независимите при вота

Опозицията събра нужните подписи и го внася в парламента
Обновена: 10 юни 2011 11:19 | 10 юни 2011 11:13,
228
Кабинетът -  заложник на независимите при вота
С гласовете на независимите Борисов ще спечели подкрепа. Снимка: БТА

Опозицията събра нужните 48 подписа за вота на недоверие и се очаква да го внесе в парламента в 12.30 днес.

За да спазят процедурата, „Коалиция за България” и ДПС трябва да депозират в деловодството на парламента мотивите за искания вот на недоверие на правителството на ГЕРБ.

Ръководството на „Коалиция за България” ще изчака в парламента да се върнат представителите на ДПС, които имат заседание и обсъждат подготовката си за изборите.  

Левицата и ДПС вдигат червен картон на кабинета Борисов заради провала на антикризисната политика.

Според правилника, с който работи Народното събрание, депутатите трябва да обсъдят вота до 7 дни от постъпване на предложението.

Сметките до момента показват, че „Коалиция за България” и ДПС разполагат общо с 75 депутати –  червените са 40, а хората на Доган са 35.

За да свалят с гласовете си правителството, те трябва да съберат мнозинство от 50 + 1 от присъстващите в залата.

Още по темата

Тоест, ако всички народни представители са в залата по време на вота, опозицията трябва да има сигурни 121 гласа, за да свали кабинета на ГЕРБ.

След разрива между ГЕРБ и „Атака”, който настъпи по-рано тази седмица, 17-те депутати на Волен Сидеров обясниха, че ще преценят как да гласуват.

От „Синята коалиция” днес заявиха, че темата с неизпълнените обещания по антикризисната политика е тяхна.

 „Това са все наши теми, които повтаряме две години. И ние няма как да излезем срещу тази тема и да защитим правителството”, обясни Иван Костов.

Групата на сините разполага с 14 депутати. През седмицата Костов неедократно беше засичан да говори в кулоарите на парламента със заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

„Разговорът беше кулоарен, мимолетен и неофициален”, отговори по-късно на журналистическите въпроси Местан.

Така правителството на малцинството на ГЕРБ, които самостоятелно разполагат със 117 депутати, ще зависи от гласовете на независимите депутати.

Те включват депутатите от разпадналата се група на „Ред, законност и справедливост”, напусналите „Атака”, ДПС и „Синята коалиция”.

Общият им брой е 17, но от тях трябва да се извадят петимата депутати, останали верни на Яне Янев. Дори и без тях обаче сметките на ГЕРБ засега излизат, защото заедно с 12-те независими депутатите на Бойко Борисов събират 129 гласа.     


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
1
 
! Отговори
@ преди 12 години
3 в 1
215
2
 
3
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Мислете си че тука има платени драскачи , така си мислите че и на Бойко политиката е правилна, извинете ме че сте *** Българи, но мисленето ви е доста наивно и наивно си мислите че ГЕРБ са правилна политика за БГ.Искрено ви съжалявам и си мисля че сте по склонни престъпниците да ви оправляват, на вместо хора със образование без значение на коя партия симпатизират.Тази нация е затъпяла от лъжите на предишните и смазана от сегашните-съжалявам ви хорица
214
1
 
2
 
! Отговори
врачка преди 12 години
А видяли ли сте, че тоя *** си е вързал червен конец против уруки на лявата ръка!? И това ти е държавен ръководител.
213
0
 
1
 
! Отговори
За ХИРОМАНИТЕ преди 12 години
Целят свят му видя линиите на дясната ръка.Малко инфо - с времето се променят!
212
0
 
1
 
! Отговори
АктуалниКоментари преди 12 години
ГЕРБ не е интеликтуалната бизнес партия.Борисов не е бащицата на народа.Карагьозова е просто една снабдителска щерка с амбиции.
211
0
 
4
 
! Отговори
Кво е това...бе 216. преди 12 години
..."некромант"...ха,ха,ахааааа.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ти , полуграмотен *** ли си, бе.......в кое "помощно училище" си учил??!Какво искаш да кажеш с това "некромант" , бе кретенино.....такава дума няма в българския език ,бе ....!Ти за Паисий ли се имаш ,та измисляш нови думи и понятия в бълг.език...ха,ха,ха
210
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много си надрусан малкият!Остави костите на Ванга да почиват в мир.Бива *** гербаджия бива ама чак некромант не бива.
209
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ех че пари ще падат ех че сметки
208
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
Самите независими депутати нямат сметка от предсрочни избори,защото ще трябва да се разделят с депутатското си място преждевременно,а в следващия парламент няма как да влязат без партия.Кой от тях е луд да пусне кокала.
207
3
 
4
 
! Отговори
ЗВЕЗДИТЕ ПОКАЗВАТ: преди 12 години
ГЕРБ---ГОТВИ.... ГРОБ НА КОМУНИСТИТЕ!...И НА БОБ И НА КАРТИ ....ВСЕ СЪЩОТО СЕ ПАДА!...И ДЖУНА ,И КАШПИРОВСКИ КАЗАВАТ СЪЩОТО!...И ВАНГА И ВЕРА КОЧОВСКА ВИКАХМЕ.....ВСЕ ТАЯ....!МНОГО ЛОШО ,ДРУГАРИ......ЛОШО ВИ СЕ ПАДА НА БОБА....ХА,ХА,ААА,А.....
206
0
 
6
 
! Отговори
същинския проблем преди 12 години
И след като се изчистят тези хора, ще се променят и правителствата, защото в крайна сметка те решават кой да бъде на власт, колкото и тъжно да звучи. И който да дойде на власт в момента, няма да може да се оправи с калта и мизерията. В момента ни трябва много силно гражданско общество. Трябва да се чуват мненията на интелигентните хора с добри идеи и ясни визии. Трябва да работим всички заедно. Докато се стигне до там, че да чакаме правителството да ни оправи, ще трябва да минат още доста години
205
1
 
2
 
! Отговори
гепи преди 12 години
Няма ли някоя ромка да му гледа на ръка
204
0
 
8
 
! Отговори
същинския проблем преди 12 години
Проблемът не е в правителството, а в големия процент долно качество хора от населението, дами и господа. Докато половината хора в България лежат по гръб и чакат да им падне от небето - така ще бъде. Има прекалено много *** и подобни индивиди от ниско качество, които биват толерирани. Принципно не съм расист, но това е действителността. Тези хора трябва да се изчистят, но не с насилие а по един културен начин - със закони, измислени по начин, че да важат за всички хора, но да удрят по тях!
203
2
 
6
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
До 208. Не мисля, че аз съм глупавият. Не знам, дали прочете статията, но там пише, че дясното правителство ще продължи, да следва политиката на лявото спрямо социалният живот и икономиката.Изобщо не разбираш от икономика и си тръгнал да ми се правиш на умен?Всяка държава е преживявала криза.Но ако мислиш, че Бойко е различен от "слабообразовани и мързеливи хрантутници, провъзгласили се за партизани" както ги наричаш е човече отвори си очите.Той е точно слабообразован и прави квото му кажат САЩ.
202
2
 
4
 
! Отговори
До Д-р Лекува Гербол преди 12 години
Е да де, но в Швеция е нямало слабообразовани и мързеливи хрантутници, провъзгласили се за партизани, които да национализират ИКЕА, ВОЛВO, SKF и СААБ, да наврат роднините си там, за да са на топло и добро платено местенце пък с производството каквото стане или безплатен износ за СССР.Така че тези твои примери ги остави за някой ***, които явно ти се връзват и не ни занимавай с глупости. ....По-добре мълчи да си мислят хората,че си глупав, отколкото да кажеш нещо и да го докажеш....
201
2
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Когато народът се събуди ще е вече късно. Гласува се първосигнално - комунистите за БСП и ГЕРБ и неможещите да мислят пак за ГЕРБ.
200
0
 
2
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
До 198. А ние имаме "фрии" както го наричаш здравеопазване? За това ли доплащаме за всичко и дори си плащаме и за прегледа? За какво аз плащам здравна осигуровка? Ето ти цитат:Все още за населението в селските региони на Китай заболяване може да се окаже причина за финансова катастрофа в домакинството. Да ти звучи познато? Обаче там се работи по въпроса а тук се регламентира кражбата дали да е 900 лева за поръчка на екип или 1200 примерно.
199
0
 
2
 
! Отговори
Въпросът е КОЙ... преди 12 години
ГЕРБ води някаква политика подчинена на финансова стабилност спрямо дефицита обача това спъва възстановяването и ръстта на икономикатаБСП харчеха по няколко милиарда излишък всяка година незнайно как, благодарение на ордите английски прекупвачи на имоти и недоизпечени МОЛ-маниаци.СК разпродадоха държавата и съсипаха заводи и производства даващи възможност за скок в икономиката.Съсипаха и селското стопанство, че да купуваме полски домати.ДПС дано гласуват повече БЪЛГАРИ, че да се простим с тях
198
1
 
3
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
До 198. Нямаш си ама никаква идея за какво говориш май а? В китай минималната необлагаема заплата до сега е била 305 долара, сега ще я направят 455. ето и още:Стимулите се осигуряват под формата на данъчни облекчения, субсидии, благоприятни финансови условия и т.н. С други думи, намесите на правителството са предимно индиректни. В критични моменти то се намесва и пряко. Например по време на глобалната финансова криза правителството реши да започне много инвестиционни проекти. Та какво казваш?
197
0
 
1
 
! Отговори
номад преди 12 години
Тъй наречените независими са си политически номади.Болен клати силно лодката и плъховете я напускат.Идея си нямат за Майка България.Чакаме следващия им политически пазарлък.