Вотът готов! Вече е внесен в Народното събрание

Депутатите го гледат в четвъртък, гласуват го в петък
Обновена: 10 юни 2011 14:56 | 10 юни 2011 14:28,
86
Вотът готов! Вече е внесен в Народното събрание
Снимка: Булфото

Гледат вота на недоверие срещу ГЕРБ следващия четвъртък. Гласуването ще е ден по-късно, в петък.

Това стана ясно след като ръководствата на „Коалиция за България” и ДПС внесоха в парламента мотивите за вота.

68 депутати от левицата и ДПС са поставили подписи под искането за сваляне на правителството на Бойко Борисов заради провала на антикризисната политика на правителството и тежките последици за хората.

„Целта на този вот не е смяната на един или друг министър. Вотът цели промяна на провалена антикризисна политика, която няма резултатите, които бяха обещани”, каза лидерът на „Коалиция за България” Сергей Станишев.

Той припомни, че кабинетът е написал две антикризисни политики за излизане от кризата, но и двете са неуспешни.

„Внасяме вота в ситуация, в която редици европейски страни излизат от кризата. А ситуацията в България продължава да се влошава. Правителството вече не може да се оправдава със световната икономическа криза. Няма как да се оправдаваш с нещо, което вече не съществува”, допълни тезата на червените зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

Двете опозиционни партии обясниха, че допълнителни поводи за исканата смяна в управлението на държавата са две скорошни събития.

Още по темата

Първото - критичният доклад на Европейската комисия в областта на икономическите и социални политики. Второто, е вчерашното решение на Европейския съвет на министрите на вътрешните работи за отлагането с година на членството ни в Шенген.

„Резултатът след всичките потупвания по рамото , благодарствени писма от Меркел и Саркози е, че 6 страни блокират този процес и казват основен проблем е доверието и неспособността на това правителството да се бора с организираната престъпност и корупцията”, подчерта бившият премиер Станишев.

Ако вотът не мине, по необходимост ще има втори за провала на цялостната политика на управление, обеща Местан.

„Явно няма друг изход от политическата ситуация, освен предсрочни парламентарни избори. Най-добре да са три в едно, за да има по-малко разходи”, допълни още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: вот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
12
 
! Отговори
!!!! преди 12 години
Много е прав 27 коментар! Грешката на Б. Борисов е, че трябваше още от началото на мандата си да подкара и да разследва бандитите на ДПС, БСП и НДСВ и да ги омете! За съжаление той ги остави, помилва Доган, Етем и върхушсата и сега точно те ще му обърнат каруцата. Кадрите на троицата са все още във власта и в Шумен, Разград, Търговище и т.н. За това не вървят работите. Хората които гласуваха за промени не видяха точно това. Защо му трябваше Атака. Можеше да управлява със СДС - това е истината.
42
4
 
20
 
! Отговори
истината преди 12 години
Дали гласуваш за БСП или ДПС няма значение - все гласуваш против България.
41
1
 
6
 
! Отговори
работодател преди 12 години
До 123677. Добре ,но тези 12 семейства дето си изкарват прехраната при мен какво да ги правя?
40
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много хора се бъзикат,че след като кризата обиколила света в България и харесало най-много и решила да остане.А това е така именно заради факта ,че не се справиха с кризата.Б.Б много министри смени,но Дянков не пипна и там му е грешката.
39
1
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
и този път вота няма да мине!Не защото герб няма трески за дялане но не е дошъл момента!Манипулацията е голяма в цялата страна! политическата върхушка на БСП търси как да се върне на власт!Атака е фашизирана семейна партия!РЗС е партия на бивши ченгета и мафия подобно на герб, но последните след като си узакониха парите и легализираха бизнеса си искат да се закрепят и провеждат що годе нормална политика!Така че на бас по бутилка марково отлежало че вота е предрешен на неуспех!
38
12
 
24
 
! Отговори
32 преди 12 години
"Доживях да кажа по-добре БСП отколкото (в слуачя) ГЕРБ....Срам не срам-факт!"Глупости, винаги си си бил комунистче, но се правиш на аулав!
37
2
 
7
 
! Отговори
123677 преди 12 години
До работодател. Щом си измъчен работодател, ходи паси говедата, за да не мъчеш наемния работник.
36
2
 
13
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Напълно вярен коментар на 22Това са двете партии , които спокойно могат да се представят с една обща бюлетина.Най символично ще е ако е ЧЕРВЕНА С ПОЛУМЕСЕЦ , за да няма сърдити.БСП и ДПС - неразделна дружба
35
2
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Ти па откри Америка. И децата знаят, че двете партии са производни на ДС.
34
4
 
8
 
! Отговори
др. Първанов преди 12 години
Дреме ми на оная работа! Аз съм млад милиардер! Ако не вярвате, питайте Дянков.
33
2
 
13
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
до всички негласуващи!То това им е целта на управниците - с 10% "твърд" електорат, 200-300 хиляди турци-екскурзианти и два пъти по толкова купени *** да си осигурят управленския комфорт!Логично е нормалният човек да се отврати от интриги и политически машинации.ТЕ ТОВА И ЧАКАТ!За това помислете, дали Цифлив ***, Рапонья, Сифонья или тем подобни първосигнални ще ви определят съдбата...
32
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доживях да кажа по-добре БСП отколкото (в слуачя) ГЕРБ....Срам не срам-факт! (поредното доказателство,че човек никога не трябва да казва "никога") За съжаление вота няма да мине, не защото не ми се иска,а защото боко си купи депутати и после се разлюби със Сидеров...И ни отлагат от Шенген не заради съдебната система,а заради липсата на доверрие.. как си представяш да дадат достъп на хора, които подлсушват неправомерно, кадруват за "мое момче,дет ритаме заедно" и то по телефона???!
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПО ЗАГЛАВИЕТО ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!МНОГО РАДОСТИ БРЕЙ ЧЕ РАДОСТ ЗА НАРОДАБРЕЙ ЧЕ ПРЕЗИДЕНТ ЖАЛНО ЖАЛНО ЗАПЛАКА БРЕЙ ЧЕ ВЛАСТ ВИ СЕ ПРЕИСКАТРЪГНАХА ЕДВОФОНДОВЕТЕ И ВИ СЕ ДОПАПКА
30
1
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Такава голяма фадрома като за Него няма. Няма да се качва на някаква си там обикновена фадрома.Пък и без лента....
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"провала на антикризисната политика на правителството и тежките последици за хората"Провал на антикризисната политика щеше да има, ако бяха намалени пенсии и заплати и бяха увеличени данъците! Това не стана дори някои доходи ги вдигат!Провал беше политиката на БСП през 96 г. и то без да има криза, когато доходите намаляха до 5-6 долара месечно!
28
4
 
8
 
! Отговори
CrossFire преди 12 години
Много се забавлявам когато слушам Станишев за "неспособността на това правителството да се бора с организираната престъпност и корупцията" като се има предвид че те въобще не се и опитаха да направят нещо. Цв.Цв. може да е имал няколко показни акции но по времето на Тройната коалиция даже такива нямаше. Колкото до всички останали икащи смяна на правителството - вие имате много къса памет и наистина заслужавате Станишев за още 4 години докато ви дойде акъла (макар и прекалено късно за спасение)
27
6
 
10
 
! Отговори
д-р преди 12 години
Бойко, Бойко, една хубава лустрация трябваше да им спретнеш на комунистчетата и сега нямаше да имаш главоболия с тях. Чарвената зарази пак иска да умори България. ГЕРБ - силното лекарство!
26
3
 
18
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
Еднствената сила на ГРОБ и Атака е в това,че ДПС и БСП са по-мразени
25
2
 
5
 
! Отговори
Буревестников преди 12 години
...Кво ни занимават със пълни глупости ?!?... Вот на недоверие?... От кого за кого ?... Все едно КРАДЕЦЪТ ДА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА... :) Аман от предизборни "бомбички" и "театрални постановки" за пред НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ИЗБИРАТЕЛЯТ,който по стара традиция ще бъде тотално забравен веднага след изборите и всеки ще започне да си калкулира каква далавера ще има от получените резултати... Аз незнам има ли още някой който да има вяра в която и да е политическа "сила" ? Движещият механизъм е ДАЛАВЕРАТА !
24
2
 
7
 
! Отговори
The show must go on преди 12 години
Герб решиха да купят избирателите с 30лв към заплатата, вместо с дежурните чалга концерти и кебапчета, сега е ред на БСП да спретне едно шоу да покажат, колко много им пука за народа. Така е преди избори стават чудеса в нашата родина.