Вотът готов! Вече е внесен в Народното събрание

Депутатите го гледат в четвъртък, гласуват го в петък
Обновена: 10 юни 2011 14:56 | 10 юни 2011 14:28,
86
Вотът готов! Вече е внесен в Народното събрание
Снимка: Булфото

Гледат вота на недоверие срещу ГЕРБ следващия четвъртък. Гласуването ще е ден по-късно, в петък.

Това стана ясно след като ръководствата на „Коалиция за България” и ДПС внесоха в парламента мотивите за вота.

68 депутати от левицата и ДПС са поставили подписи под искането за сваляне на правителството на Бойко Борисов заради провала на антикризисната политика на правителството и тежките последици за хората.

„Целта на този вот не е смяната на един или друг министър. Вотът цели промяна на провалена антикризисна политика, която няма резултатите, които бяха обещани”, каза лидерът на „Коалиция за България” Сергей Станишев.

Той припомни, че кабинетът е написал две антикризисни политики за излизане от кризата, но и двете са неуспешни.

„Внасяме вота в ситуация, в която редици европейски страни излизат от кризата. А ситуацията в България продължава да се влошава. Правителството вече не може да се оправдава със световната икономическа криза. Няма как да се оправдаваш с нещо, което вече не съществува”, допълни тезата на червените зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

Двете опозиционни партии обясниха, че допълнителни поводи за исканата смяна в управлението на държавата са две скорошни събития.

Още по темата

Първото - критичният доклад на Европейската комисия в областта на икономическите и социални политики. Второто, е вчерашното решение на Европейския съвет на министрите на вътрешните работи за отлагането с година на членството ни в Шенген.

„Резултатът след всичките потупвания по рамото , благодарствени писма от Меркел и Саркози е, че 6 страни блокират този процес и казват основен проблем е доверието и неспособността на това правителството да се бора с организираната престъпност и корупцията”, подчерта бившият премиер Станишев.

Ако вотът не мине, по необходимост ще има втори за провала на цялостната политика на управление, обеща Местан.

„Явно няма друг изход от политическата ситуация, освен предсрочни парламентарни избори. Най-добре да са три в едно, за да има по-малко разходи”, допълни още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: вот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
11
 
13
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Докато Борисов и Цветанов са на власт България няма да види Шенген!
22
6
 
15
 
! Отговори
Дедовия преди 12 години
Eдно нещо става ясно.Сергейко каза че в името на България е влязал в коалиция през 2005 година с турците и само заради стабилността са управлявали с мандата на ДПС.Да ама не .... Още един път се доказва че ДПС и БСП са едно и също.Досега 6 години след 2005 , а те продължават да гласуват като един.Или ЗА или ПРОТИВ , но винаги депутатите на БСП и ДПС са на едно мнение.Да се явяват заедно на изборите , а не само да заблуждават народа , че са отделни партии.Замислете се хора.
21
6
 
8
 
! Отговори
Бай Колю преди 12 години
20-ти, прав си! Много ще му отива фадромата на боко! То се видя, за премиер не става, поне като фадромджия да се реализира на някой строеж на магистрала или южна дъга! :)))))))))
20
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В ШЕНГЕН ЩЕ ВЛЕЗЕМ КОГАТО ДОГАНОВИТЕ СТАНИШЕВИТЕ И ГОЦЕВИТЕ *** ИЗЛЕЗАТ ОТ МВР ДАНС ПРОКУРАТУРА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НАП НОИНЕ МЕТЛА А ФАДРОМИ ТРЯБВАТ НА БОЙКО БОРИСОВ
19
1
 
8
 
! Отговори
Грую преди 12 години
Аз съм си *** от село обаче ми писна на ***а от политика. Всичките ни оправиха по няколко пъти вече, че чак вече докато се усетя и съм се на*рал. Толкова оправяне че нямам време да стигна до тоалетната. Писна ми.
18
5
 
4
 
! Отговори
Бай Колю преди 12 години
Айдеееее, хаирлия да е!!!! :)))))))))))))))))))
17
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сбогом *** ГЕРБави изчадия
16
0
 
24
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Правилно, нека да не гласуваме, тогава и 100 000 *** да си купи някой, ще му стигнат за пълно мнозинство. И пак *** ще ни управляват...
15
6
 
7
 
! Отговори
Отговорен преди 12 години
Неуките и некадърни управляващи оакаха терена и сега трябва да си поемат отговорността. Оставка и нови избори. След това съд за виновниците за националната катастрофа (коя по ред вече не знам) и да е ясно, че като не ставаш и за *** значи не ставаш и отговаряш. Отдавна некадърничеството трябваше да се криминализра и да се лежи в затвора заради това. Последиците са ужасни за всеки гражданин на страната. Всички го виждаме и усещаме ежедневно на гърба си.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев: За целувка и за вот винаги готов.
13
6
 
24
 
! Отговори
ами преди 12 години
ГЕРБ ме разочароваха но не желая по никакъв начин БСП и ДПС!
12
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единстените които има да съжаляват ако вота не мине са всички българи.И престанете с това "кой ще дойде?"КОЙТО И ДА ДОЙДЕ ЩЕ СЕ СПРАВИ ПО-ДОБРЕ ОТ ТЕЗИ!Докато е Мухобойко икономиката ще е в колапс!
11
3
 
11
 
! Отговори
Просто ...БСП преди 12 години
Отново акция по вдигане на рейтинга...да ги подават по телевизора, да им понатикат малко микрофони из устата, затова е цялата дандания. Това е философията на БСП, но най ме е яд като даваха кадри от събирането им на Бузложа колко млади хора имаше......БСП за като джанката - трябва да отсечеш и последната фиданка, че да не те трови повече
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Вотът готов!"Бре, колко гордо и жизнерадностно се кефят днес.бг :)
9
6
 
7
 
! Отговори
Работодател преди 12 години
Заплатите не ги плаща Герб, а ние измъчените работодатели.И до кога ли? Докато и малко работещите фалираме.
8
6
 
14
 
! Отговори
2233 преди 12 години
Станишко,пак ще духаш супата!
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Внасяйте вотове, вдигайте пенсиите и заплати символично, ловете вещици- АЗ няма да гласувам докато не видя подобрение за себе си. Писна ми само да ме заливат от екрана с числа и простотии, пък мизерията да си е същата. Когато видя подобрение с кеф ще отида да гласувам, пък сега и челна стойка пред парламента да ми направите-не ме интересувате.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кой си мисли,че кабинета ще падне?Просто народа щом си трае няма да стане.А и кой да застане?
5
4
 
23
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
За какво излезане от кризата говори Станишев...нали нямаше...!!!
4
15
 
22
 
! Отговори
евро-оптимист преди 12 години
Отлагат ни за Шенген заради слабости на съдебната система -- там са само хора на агент Гоце, ДПС, ЦК на БКП и други обществени язви. Грешка на Борисов беше, че не разкара тази шайка.