Лишиха опозицията от ефир за вота. Траур е

Премиерът Борисов и Дянков все още ги няма в пленарната зала
Обновена: 16 юни 2011 11:58 | 16 юни 2011 10:16,
236
Лишиха опозицията от ефир за вота. Траур е
Снимка: Булфото

Дебатите по втория вот на недоверие към правителството на ГЕРБ започнаха със скандал. ГЕРБ отхвърли искането на опозицията разискванията по него да се предават директно по националните радио и телевизия.

С две прегласувания, поискани от „Коалиция за България” и ДПС, залата реши, че вот ще има, но той няма да се излъчва по двете национални медии.

„Траурът ще бъде използван дебатът да не бъде видян от българските граждани”, коментира Йордан Цонев от ДПС.

„Тъй като вие отхвърлихте тази процедура, нищо нямаше да ви струва да отложим дебата с един ден”, поиска Цонев. И това предложение не беше прието.

Обвиненията на опозицията се насочиха към председателя на парламента Цецка Цачева.

„Това, което се случва в тази зала, е нечувано и безпрецедентно. Българските граждани ще трябва да търсят стенограмите от него, едва ли не като апокрифна литература”, коментира от трибуната червената Мая Манолова.

Коментарите й от трибуната слушаха част от министрите, които също бяха в залата. Следващият ход на опозицията беше да поиска отлагането на вота след днешния ден на национален траур.

„Подновявам предложението, което направихме вчера, дебатите по вота да бъдат отложени утре. Те можеха да се проведат и днес, ако мнозинството не ограничаваше българските граждани да чуят мотивите за вота и аргументите за него”, коментира зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

След като изслуша изказването на Манолова, това на колегата й Ангел Найденов и на Лютви Местан, последва спонтанна реакция от министъра на външните работи Николай Младенов.

От трибуната на парламента Младенов обясни на опозицията, че българският парламент не е шоу и Биг Брадър.

Още по темата

„Позволявам си да ви помоля най-учтиво за малко повече възпитание. Бъдете така добри да проявите малко уважение не само към загиналите, но и тези, които все още са в болницата. Проявете малко смирение! Ако искате да кажете мотивите си, го кажете тук! Ако искате да го кажете по телевизията, го кажете! Ако искаме да правим политика на площадите, ливадките – да разбирам, че това е, което искаме да правим. Българският парламент не е шоу и Биг Брадър, за да искате да го превърнете само в някакъв спектакъл! Тук е мястото, в което се случва дебатът”, обясни пламенно Младенов.

Изказването му беше последвано от аплодисменти на депутатите от ГЕРБ. След чудене и многобройни совалки в залата между Лютви Местан и Сергей Станишев дебатите по вота все пак започнаха.

Въпреки че вицепремиерът в правителството на Тройната коалиция Меглена Плугчиева на няколко пъти призова колегите си да напуснат залата.

Министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът Симеон Дянков до момента не са дошли в парламента.
 
  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
28
 
16
 
! Отговори
polar bear преди 12 години
Ежедневно се публикуват стенограмите от заседанията на парламента и всеки може да ги прочете... защо е тоя зор да ги дават по телевизията ***?!Има само едно логично обяснение: по това време хората са на работа и няма как да го гледат, а вкъщи си стоят мързелите и пенсионерите т. е. основния електорат на БСП, които им вярват на глупостите...
133
7
 
7
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Попитали Б.Б. какво мисли да прави с досадната опозиция.Човекът отговорил спокойно-Аз вече се разпоредих да им дадат цветни тебешири и сега те ще си рисуват тихо и кротко в ъгъла.
132
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ отхвърли искането да се предава директно по националните радио и телевизия. АМА КАК НЯМА ДА ОТХВЪРЛИ ,НАЛИ НАРОДА ЩЕ 4УЕ ЗА ИЗМАМИТЕ И ЛЪЖИТЕ КОИТО ВЪРТИ КОМУНИСТИ4ЕСКО-ТУРСКАТА ПАРТИЯ -ГЕРБ.
131
0
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
До 136Абе, май ти залепна релето. Я си изпий хапчетата
130
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има парламентарен канал и там всичко може да се чуе!Не могат да запушат всичко гнусните милиционери!
129
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
129 - па много тез комунисти бре! Почти цял народ, ако изключим герберите:)
128
2
 
28
 
! Отговори
Бай Колю преди 12 години
Не, днес.бг! Не лишиха опозицията от нищо! Опозицията си е там и слуша, и участва, и се изказва... Лишиха нас - българските граждани от информация и скопиха за пореден път това, на което имаме право всички ние, според всички европейски и нашенски закони, директиви и традиции - свободният достъп до информация, която засяга всички нас! Която е жизнено важна за настоящето и бъдещето ни! Навряха свободата на словото и свободния достъп до информация в *** ***! Това направих! Нищо друго!
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 136 - не е торбичка , а кесийка
126
3
 
20
 
! Отговори
Nalivach преди 12 години
Тези престъпници от ГЕРБ използваха трагедията на хората за да се скрият от неудобните въпроси!Такъув цинизъм не си е позволила нито една партия в 20 годишния ни престъпен преходСРАМ ЗА ГЕРБ
125
5
 
10
 
! Отговори
BG преди 12 години
Всеки, който не ходи да гласува всъщност гласува за турците. Колкото по-малко българи ходят да гласуват, толкова тежестта на турско-*** гласове е по-голяма. Ето защо няма защо да се сърдите, че живеем в мизерия след като се оставяме комунисти и турци да ни управляват 20 години.
124
7
 
5
 
! Отговори
до хората от прованс преди 12 години
не се казва КАЗАН за ***, а КОНТЕЙНЕР или КОФА или КОШЧЕ. Не се казва ЧАНТИЧКА а ТОРБИЧКА или ПЛИКЧЕ, не се казва ЛАСТИЧКА а ЛАСТИК, не се казва ПАЗАРЯ а ПАЗАРУВАМ и др. и др. и много други.
123
1
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
Като е ден за траур в памет на загиналите не е ли кощунство довечера да има концерт или едномитно мълчание им е достатъчно.Ако и след този цирк се намерят хора да гласуват за Герб просто се за никъде. Ако Атака и сините не гласуват против правителството вече и на децата ще им е ясно,че става въпрос за парламентарна търговия- за това на изборите умната и според живота ,които живеем в момента.
122
1
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
До 129Точно така. Ибез това не ги бива в обясненията.
121
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
червено-турската шайка със всички сили драпа да хване отново кокала :)ама свърши се тяхната, народа поумня
120
5
 
8
 
! Отговори
Писачев преди 12 години
Всички писачи тук, са едно към едно с тея отсреща! Няма никаква разлика, от вас и от политиците. Просто ви е яд че не сте от тях. Няма червени, зелени, сини ... и тн. Има само отбора на Политиците и на Неполитиците. Нормално е да се дразните, като не сте там! Всеки вижда, че е по-добре да си в отбора на Политика! Имат власт. А вие нямате!
119
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА ГЕРБ----САМО МАЧКАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ---БЕЗ МНОГО ОБЯСНЕНИЯ.
118
2
 
9
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
Братле ,....по-тихо ,да не се събуди .....НЯКОЙ в БГ !
117
8
 
4
 
! Отговори
Emigrant преди 12 години
Като сте го подхванали този престъпник-Сергей СтаниШеф,трябва да го довършите.Но не да го оставите да напусне държавата ,а арест и народен съд.Пълна конфискация на неговото многомилионно състояние,на жените му и всички свързани с него,доживотна присъда или смърт,за предателство към България и народа,за всички жертви след прехода,за кражби в особено голями размери-милиарди левове от гърба на народа,за хилядите безледно изчезнали млади хора,за унищожаването на Бъл. армия и икономика.Той стои в центъра на всички злини.Сега е момента ! Събудете се хора !
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А един приятел на Вучката твърдеше, че това е най-демократичното правителство:)
115
0
 
5
 
! Отговори
Гуем Страх преди 12 години
120 нищо не е такова каквото изглежда