Залата реши: дебат по вота ще има

ГЕРБ, "Атака" и независимите против отлагането
Обновена: 15 юни 2011 14:33 | 15 юни 2011 14:33,
96
Залата реши: дебат по вота ще има
Цецка Цачева не прие аргументите на опозицията. Снимка: Булфото

Гордиевия възел в спора да има ли дебат по вота на недоверие в деня на национален траур реши залата на парламента.

30 от общо 123-ма депутати поискаха дебатът да се отложи за петък. 6-има гласуваха с „въздържал се” и 87 гласуваха против.

Гласовете против бяха на управляващите от ГЕРБ, „Атака” и независимите.

И в залата от левицата се опитаха да изяснят предложението си.

„Денят на национален траур предполага повече смирение, преклонение и почит. Задължително изисква разбирането на съпричастност към роднините”, коментира Ангел Найденов от „Коалиция за България”.

„Дебатът по толкова важна тема като вот на недоверие предполага повече емоции и изостряне на страстите. Тип противопоставяне, което не е най-подходящото за деня на национален траур”, добави той.

„Считам за цинично обвързването на предавателно приетата програма на парламента с тази трагедия и този нещастен случай”, контрира го от председателското място Цецка Цачева.

Тя обясни, че на проведената при нея среща с представители на политическите партии е изложила аргументите си.

Още по темата

„Законодателните и юридическите отношения са уредени от правилника на парламента. Подлежат на осмисляне увеселителни мероприятия и такива, които почитта на жертвите не съвместява”, коментира председателят на парламента.

По-рано в кулоарите на парламента пред журналистите Цачева обясни, че с едноминутно мълчание тази сутрин депутатите вече са почели паметта на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Естествено, че караниците, плюенията и обидите, наречени "дебат", трябваше да бъдат отложени в този траурен ден. Но както винаги от както ГЕРБ е в парламента, плиткоумието печели. Както ще стане и с гласуването на вота в крайна сметка.
88
6
 
7
 
! Отговори
TheUndertaker преди 12 години
Поредната глупост! Да си оправдаваш собствените издънки с такова събитие като днешното и да искаш отлагане на вот на недоверие, да обвързваш политечески аргументи с такова страшно събитие е просто УЖЯСЯВАЩО! Браво на Цецка Цачева, която за пореденн път показа, че не се поддава на каквито и да са провокации!
87
2
 
3
 
! Отговори
рабFAQ преди 12 години
Цецка винаги ме е кефела, знам я още от първите й стъпки в Партията. Всъщност тя не е привързана към която и да било партия, но именно готовността й да се принесе в жертва към поредна партийна принадлежност най ме е привличала към обаятелната й и сложна личност, готовността й за всичко в името на държавата и народа! Поклон!
86
0
 
5
 
! Отговори
Съпричастен преди 12 години
Абе тия атакисти много са мислили за българия!Пишат повече в тема за запазване на някви хонорари вместо да изразят своята съпричастност в трагедията с автобуса-повръща ми се от лъжливи патриоти.......
85
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Това е голяма трагедия, но не мисля, че беше нужно да се обявява траур.Това е ПТП.Никой не може да се постави на мястото на близките на загиналите.Да пази Господ от такива случки.Но не прави чест на партиите,че спекулират с нещастието.След като си обявил траур,поне го зачитай.А утре в парламента, ще се плюят и обиждат часове наред,без никаква почит към деня.БСП пък изплзват хем за ПР да си правят,хем да излязат от ситуация на такъв ден да говорят обиди.Всичко е само игра,всичко е само спектакъл!
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не съм наясно на кого е платеноно винаги безотказно прозирам кой къде иска да ме манипулиратова за предложението на БСПе просто -ах колко сме състрадателниОТКЪДЕ ЩЕ ВЗЕМЕМ СИЛИЧКИ УТРЕ ДА КРИТИКУВАМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ простете ми че съм толкова *** АМА НЕ ВЯРВАМ
83
1
 
3
 
! Отговори
До 77 от 75 преди 12 години
Шимби не знам какво значи. Червена не съм, може би малко с тен (бях на почивка), и нямам намерение да се обяснявам на човек, който очеизвадно е на по-ниско социално, емоционално, духовно, интелектуално и обществено отговорно ниво от мен. С тези червени, сини, зелени, на звездички, на точки вече съвсем изпростяхте, аз не виждам как изобщо България ще просперира, след като повечето от жителите й са пълно шкарто. Коментара ми нямаше нищо общо с цвят или партия, ама на теб за каквото са ти платили..
82
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не знам дали *** се опитаха да си направят евтин пиар с предложението да се отложи дебата, но за мен управляващите на 100% се *** с отказа си да го направят....в деня на национален траур ще им гледаме крадливите муцуни как се хранят едни други в парламента
81
9
 
7
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Каква наглост от страна на БСП.Спомнете си хорото на Виденов лова на Първанов рожденният ден на един от лидерите на БСП и ще ви стане ясно какви лицемери са.Най-вероятната причина че те не са готови за вота.
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до75Да предположим,че утре парламента не работи,министерствата не работят!Какво ще се промени?Автобусът е катастрофирал на сравнително добър път/малкото добри /,шофьорът е бил в кондиция-2ч.работа,не е пиян.Гумата е срязана,това може да е при самата катастрофа.В случая е налице повреда,която не са могли да установят. ЖАЛКО ЗА ОТНЕТИТЕ ЖИВОТИ,ЖАЛКО ЗА СТРАДАНИЕТО НА ХИЛЯДИТЕ ХОРА,защото пострадалите имат семейства ,роднини ,приятелиНО ДЪРЖАВАТА ДА СПРЕ РАБОТА това не помага на никого
79
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все едно на някой от партийните драскачи тук му пука въобще за загиналите и паметта им...Лека им пръст на хората. А форумните мишки най-добре да ги последват, вие сте срам за българския народ...
78
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ е ГРОБ за България!Не говоря за вазелинения Волен.
77
2
 
9
 
! Отговори
станкова преди 12 години
е браво, щом вече са почели паметта на загиналите...те са си свършили работата! циници! то, че нищо не може да се направи е вярно, но поне да замълчат! ***!
76
0
 
1
 
! Отговори
uchuden: преди 12 години
ako shte prazuvat predi vota,da e umereno :)nataraljankani v zalata v denja na traur ne e uchtivo...
75
13
 
3
 
! Отговори
кпсс преди 12 години
Другарите от БСП и без това не ядат и не пият, те са вечно гладни когато са в опозиция и вечно просперират като са на власт.
74
0
 
10
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
Обикновеният човек, може и да не работи, но безделниците в Парламента, трябва да работят.
73
10
 
3
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
Шимби, моралистче червено, знаеш ли колко хора умират по пътищата на България всеки ден? По твоята логика не трябва да работим нищо, а само да седим с наведени глави и да "мислим". Апропо, къде беше ти, къде бяха другарите ти да раздават морал, когато Гоце ходеше на хайка за вълци след трагедията с влака?
72
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ, "Атака" и независимите против отлагането . Новия Морал без капка морал на 16юни Циркаджиите си държат на представлението
71
4
 
9
 
! Отговори
69 преди 12 години
Неставай циничен! Да ти оговоря в същия стил. Ако трябва - ДА, защо пък да не сме съпричасни, какво ще стане ако няма хляб един ден, или ако не гледаш турски сериали, какво ще Ви стане на всички ако един ден се замислите какво всъщност става и накъде вървите!? Ако се замислите колко пъти сте виждали нередности, но сте си мълчали "защото ен е ваша работа" или "от вас нищо не зависи" - защо не се замислите утре след толкова трагедии в БГ така ли трябва да бъде, така ли да продължава!?
70
13
 
7
 
! Отговори
защото сме социалист преди 12 години
Аз не вярвам на БСП! абсолютни лъжци, крадци, наглеци и демагози! Там ги приемат с детектор на лъжата - ама който каже истината и го късат!