След бензиностанциите връзват и мандрите с НАП

Така ще се пресече порочната практика с укриването на данъци, обясни Найденов
21 юни 2011 14:40,
165
След бензиностанциите връзват и мандрите с НАП
Снимка: архив БТА

Ще направя предложение мандрите да бъдат вързани както бензиностанциите с фискални апарати към НАП, за да могат да се облагат. Това съобщи земеделският министър Мирослав Найденов на среща с животновъди във ферма в с. Красноселци край Омуртаг.

По този начин ще се пресече порочната практика с укриването на данъци, посочи той.

По въпроса за данъчното облагане на земеделските производители министърът каза, че през първите 3 години от присъединяването страната ни е била освободена от данъци. След този период обаче се дължат от всички страни в ЕС и няма начин България да бъде изключение, посочи министърът.

В момента животновъдите могат да избират – да водят или да не водят счетоводство, ако не водят, те плащат 10% данък върху 40 на сто от приходите.
Найденов обяви, че ще направи предложение към Министерството на финансите за отпадане на изискването при получаването на субсидии земеделските производители да са без задължения към НАП.

Земеделският министър бе категоричен, че на сектор животновъдство трябва да гледа приоритетно, защото в момента у нас има дисбаланс между животновъдството и зърнопроизводството.

Подготвя се проект, който ще даде предимство на животновъдите при отдаване на държавни и общински мери и пасища, каза още Найденов.

Подготвя се специална схема, по която мерите и пасищата ще се дават според броя на животните само на тези, които притежават пасищни животни. Решението е взето на Консултативния съвет по животновъдство. Министърът призова животновъдите да се обединят, за да могат да участват с единна позиция в диалога за управлението на Държавния поземлен фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: НАПмандри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
2
 
! Отговори
134 преди 12 години
Много наивно.
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
..."отпадане на изискването при получаването на субсидии земеделските производители да са без задължения към НАП"... То е ясна, че от получените субсидии, първо ще се погасят задълженията към бюджета. Каквото остане ще е за свързване с НАП, на касовия апарат. Яко се подмазва министърчето на Дянков! Защо ли? Да не би да е пикал накриво? Няма случайни случайности!
136
0
 
1
 
! Отговори
До 134 преди 12 години
Прав си, но погледнато от друга не си. Това, че в твоята фирма се плащат 100% данъците, похвално. И при мен е така. Но не си мисли, че от твоите и моите данъци, нашите баби, дядовци и родители получават пенсии. От нашите данъци се отглеждат ***. Ние им плащаме и детските, и пенсиите, и здравните, и тока, и водата, и парното. Затова е толкова скъпо всичко. Замисли се, умен човек си.
135
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A TEBE DA TE VURJAT V EDNA TAVA S LIMONCHE V USTATA I MASLINKA V GUZA I DA TE OPEKAT HUBAVO-CHE DOSTA SHTE IMA ZA HAPVANE
134
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То май депутатите да вземат да вържат с НАП, че гледайте при Лъчко какви "инфекции" станаха. Нас ни вързаха, окабелиха, заприходиха, осигуриха ни постоянен финансов контрол, ама какво става в парламента - като отвързани хонорар след хонорар и все забравили я да го споменат, я да се регистрират по ДДС, я да си спретнат хонорар в рамките на разумното. Както казва една позната - големите престъпници остават ненаказани.
133
0
 
7
 
! Отговори
niki преди 12 години
Е те тоа е най-продажния от всички. Освен това прави ПР акции да замаже положението.
132
6
 
1
 
! Отговори
44 преди 12 години
130Аз не съм държавен хрантутник. Работя в частна фирма и не съм замрънкал като тебе. Осигуряват ме на пълния доход, когато ми се наложи, ползвам болнични и други привилегии. Не ми е толкова зле. И мога да ти кажа, че в нашата фирма не се крият и лев данъци. А представяш ли си какво ще стане ако ние и още няколко такива фирми престанат да плащат? Че тогава баба ти вярно ще умре от глад... щото няма да има пари и за тая пенсия!
131
3
 
2
 
! Отговори
до 124 преди 12 години
какъв ти е проблема тогава, осигурителния доход си го определяш сам минимума е 420 лв., отделно дъжиш вноски само за фонд пенсии и зов, а ако си на патент 10 % отпадат
130
0
 
8
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Време е да се слага акциз за домашно мляко...Найденов така и така си се появил - свършиха ли парите от далаверата с онова ирландско месце, леко дъртичкото... дето ни го сервира за ядене....
129
0
 
6
 
! Отговори
Чоека преди 12 години
НОВИНАТА НА ДЕНЯ е -> ...Министър Маргарита Попова днес е свикала обществения си съвет, в който участват правни неправителствени организации. На срещата, на която е присъствал и представител на Европейската комисия, Попова е обявила, че започва обсъждане на конкретни предложения за преформулиране на конституционния модел на устройството и управлението на съдебната система.
128
0
 
6
 
! Отговори
126 преди 12 години
То тарикатите ги знаем кои са - тоя от снимката, некви държавни хрантутници като тебе и всякви паразитчета, искащи да папкат моите пари. Е сори, ама гювеча свърши. Както казах по-долу като се появят зачатъци на държава да ми се обадят до тогава колкото е възможно по-малко от мен. Публичните средства не се харчат за кеф и неква Тиква да ги има за собствени, а по предназначение. След като плащам здравни вноски ще отиват за здравеопазване, а не за СРС-та. Като ми ги окрадоха, че да могат да слухтят ша *** фанат, сещаш се къде да плащам каквото и да е. И не по един, ами по трима бирници и милиционери да ми сложат все тая. Пак няма да видят нищо.
127
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
126 - Чи той човека още от първият ти пост заяви, че няма да плаща и се аргументира защо:))) Който е следил диалога е разбрал:) Жалко че човек, участващ в диалоа не е разбрал:)
126
0
 
5
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
*** умен,умен кат дърт *** умен.И също толкова красив,сладкодумен и правдив.
125
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
120 - И ако е физическо лице само на трудов договор какво счетоводство ще му водиш:)))))) Божеее, Божеее! И ДДС, Акцизи и местни данъци гледам някои хора дори не ги смятат, че трябва да се плащат:)) Данъчна тежест било само 10% ЗДДФЛ и толкова:)))))
124
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
121Точно заради такива като теб денонощен контрол на "читавите ти счетоводители". Щото всеки в тая държава мисли, че е по тарикат от другия. Тетова е! Сам си го каза!
123
2
 
4
 
! Отговори
Долен ляв преди 12 години
Каква я мислехме , а тя каква става ......
122
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
Къв работник бе брато, аз се самоосигурявам :). Ама от държавната маса дет работодателя ти покрива всичко лесно се плямпа :))).
121
4
 
2
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
до 116сметките са ти абсолютно не точни осигурителните вноски за сметка на работника са 13 % след което се обалагат 10 ДОДпри 2000 лв. ще вземеш чисто около 1560 лв. :) отделен въпрос е, че в Германия ще ти бъде обложена само горницата над 7600 евро, т.е. в случая към 4400 евро на годишна база
120
0
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
След бензиностанциите връзват и мандрите с НАПТози няма ли кой да го върже за краката и да виси докато изсъхне?
119
0
 
6
 
! Отговори
120 преди 12 години
Мерси за щедрото предложение, но ... просто не ми посочи, кое от посочените плащания не е коректно и не е точно :). А за другото не се кахъри. Имам си добри счетоводители щото ако чаках чинно да ме дерат до сега десет пъти да съм фалирал :). А и примерчето, което ти дадох с 2 бона не е случайно, точно хората с такъв доход се опитват да ги дерат, тормозят и щавят най-много.