След бензиностанциите връзват и мандрите с НАП

Така ще се пресече порочната практика с укриването на данъци, обясни Найденов
21 юни 2011 14:40,
165
След бензиностанциите връзват и мандрите с НАП
Снимка: архив БТА

Ще направя предложение мандрите да бъдат вързани както бензиностанциите с фискални апарати към НАП, за да могат да се облагат. Това съобщи земеделският министър Мирослав Найденов на среща с животновъди във ферма в с. Красноселци край Омуртаг.

По този начин ще се пресече порочната практика с укриването на данъци, посочи той.

По въпроса за данъчното облагане на земеделските производители министърът каза, че през първите 3 години от присъединяването страната ни е била освободена от данъци. След този период обаче се дължат от всички страни в ЕС и няма начин България да бъде изключение, посочи министърът.

В момента животновъдите могат да избират – да водят или да не водят счетоводство, ако не водят, те плащат 10% данък върху 40 на сто от приходите.
Найденов обяви, че ще направи предложение към Министерството на финансите за отпадане на изискването при получаването на субсидии земеделските производители да са без задължения към НАП.

Земеделският министър бе категоричен, че на сектор животновъдство трябва да гледа приоритетно, защото в момента у нас има дисбаланс между животновъдството и зърнопроизводството.

Подготвя се проект, който ще даде предимство на животновъдите при отдаване на държавни и общински мери и пасища, каза още Найденов.

Подготвя се специална схема, по която мерите и пасищата ще се дават според броя на животните само на тези, които притежават пасищни животни. Решението е взето на Консултативния съвет по животновъдство. Министърът призова животновъдите да се обединят, за да могат да участват с единна позиция в диалога за управлението на Държавния поземлен фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: НАПмандри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
44.то още един учил микро и макроикономика,разбива икиномиката на държавата.Напразно сте харчили парите на бащите си.
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
95Учил си, ама май не си си доучил:))))) Същият гербер като Борисов! За разлика от всички само той знае къде е Сомалийският залив:))))))) Та и твоята работа такава:)
96
2
 
2
 
! Отговори
44 преди 12 години
И ще допълня към разясненията на 91Евросъюза за това налага ограничения от 3% бюджетен дефицит. Това известно ли ти е? За да има финансова стабилност, именно за да не се харчи повече от колкото имаш. И от всичките ви мнения нечух един свестен довод за това, че това което е казал Найденов не трябва да стане. Само мрънкане... САМО!!!
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
95 - Ти май мислиш, че траншовете са отпускат а година,а:)))) Пък аз мислех, че има и по-голями срокове:)))))
94
0
 
11
 
! Отговори
87 преди 12 години
Гербав си защото толкова ти е потенциала. Тая песен абе ти си плащай пък ние после ша та оправим умря! Плащах си редовно пътния данък (има няма некви 20 г.) и кви са ми пътищата? Плащах си за здравеопазване и кво ми е здравеопазването и за какво плащам? Че като имам нужда да си плащам пак. Е айде стига вече. Срещу толкова плащане - нищо. От както спрях вече да плащам съм по-доволен. Така и така си троша колата ама като икономисам от данък и винетка си покривам част от щетите от "хубавите пътиша". От икономисаните здравни вече съм няколко бона на кяр, а от икономисаните пенсионни (щото от държавата пенсия никога няма да получа) си осигурявам качествена почивка и некой лев в лична сметка. Като се появи някаква държава тогава да се обадят и може да си преусмисля позицията. До тогава политици, милиционери, държавни хрантутници и всеки такива дет искат да папкат от моите пари най-добре да ме забравят.
93
3
 
1
 
! Отговори
44 преди 12 години
92Да, забравих да напиша име. Прав си. Не се крия. Може да е късно, но все от някъде трябва да се започне. Защото това не е свобода, а свободия. А на 91 ещ кажа, ок 300 милиарда БВП, но като трябва да върнеш 200 от него, и то без лихвите, и да храниш 14 милиона мрънкащи гърла, да те питам тогава докъде ще я докараш. Аз съм учил макроикономика, а освен това и финанси съм учил. Май за разлика от вас...
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав си Миро! Като вържете мандрите, после вържете и оранжериите направо от полето, че ако избяга някой домат или краставица ще е проблем:))
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да ми вържете *** с НАП, така ще се вижда кога съм ходил по голяма нужда, ще се изчисли кога и какво съм ял, ще се съпостави с декларирания ми доход и ако има разминаване ще си доплащам.
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
44, сега си се маскирал като 83.Разкрит си.Те твойте работодатели се усетиха,че събират повече дръжки,та отложиха свързването на апаратите с НАП с една година,а по нататък със още няколко.Прави извода каква е ползата от мероприятието.*** то на милиционерите късно им идва.Ще се усетят като довъшат държавата.
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
83 - Ти на чужд гроб не плачи! Гърците имат на 300 млрд брутин вътрешен продукт:) ДДС на храните им е 11%, лекарствата и книгите им са с по-нисък процент:) И щом не можеш да харчиш повече от това, което имаш защо всички страни са с дефицит:))) Май ни се учил макроикономика:))))
88
0
 
9
 
! Отговори
72 преди 12 години
И сто години ГРОБ да управляват като Гърция няма как да станем :). Гърчолята и в момента си прибират европейските заплати и пенсии и ги взимат от бая време. Ние до техните доходи няма да стигнем и след 200 г. Пък нека Тиквуна да обяснява колко са зле и гърци и харвати, а ние тук си живейкаме щастливо и богато. На подобни простотии се връзват само гербави неудачници и тъпири, които не са минавали Драгоман.
87
0
 
11
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Що не вържете и тоалетните към НАП.Така ще знаете кой *** - значи яде - значи има пари.И ще облагате директно продукцията.А ако искате може да прибирате данъците и във вид на краен продукт - натурално.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ес ще докара всички по бедни страни като нашата до банкрут.трябва брюксел вече да разработи процедура за излизане на страна от него.защо за сега няма такава процедура?то се видя че ес е обречен на разпадане.
85
7
 
3
 
! Отговори
44 преди 12 години
82Абе кой ги купи вертолетите бе? Да ти припомня ли? Или те налегна деменцията?И защо мислите, че съм зад ГЕРБ, или вие тиквеници не можете да проумеете просто кое решение е правилно, и кое не. Това, че се крият данъци, не е ли кражба? Ако всички си плащаха може би и нашето здравеопазване щеше да е безплатно! Щото щеше да се краде, вярно, но щеше да остане и за народа.
84
0
 
6
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
do 83 абе и на тебе мутрата от Банкя ти е промила здраво мозъка :)))Гърция има 350 млрд БВП, знаеш ли колко е това ????? 7 пъти повече от българския, страната се посещава от 19 млн. туристи годишно, знаеш ли колко етова ???? 4 - пъти повече отколкото в БГ
83
0
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха - 44 преди 12 години
Само не ти схванах гербавата логика ама то май у гербавите такава няма :). Значи мандраджията крие данъци и за това ни продава сиренето по 10, а кашкавала по 15 лв. и със сигурност ако не крие данъци цените им ще се сринат надолу :))). Аз да те светна, ако сега с укритите данъци сиренето ти е десетак, ако не ги укрива мандраджията ще ти го пробутва по 15 лв. Нали Тиквата за Златев ти каза - нема кво да направим, частна компания, пазарна икономика може да си направи бензина и 5 кинта :)
82
0
 
10
 
! Отговори
Falkone преди 12 години
Как ли са днес герб?дали им върви далаверата?че съм неспокоен за тях.Айде още 2 години останаха и после 1 % на изборите.Успешно крадене!
81
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам на какъв език да говоря, но вие вярно нямате представа какво става. Дам, светлия пример Гърците сега ще трябва да върнат 200 милиарда евро, от данъците си. Та да видим до кога ще ги взимат тия 2 хилки, както казва колегата 76 и ще им е безплатно здравеопазването. Просто не можете ли не искате ли да разберете, че не можеш да харчиш повече от това което имаш!
80
1
 
6
 
! Отговори
44 преди 12 години
Абе гербав *** до къде стигна проверката на тъста на Цуци, митническото селце и тия проверки и пълнене на хазната от облитането с вертолети? До никъде май :). Е кофти Мишо Бирата даде фира та се търсят нови спонсори. Ама не се кахъри Вучката ша се стегне и ша оправи нещата :). Странно него дали ще го вържат към НАП?
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в скоро време ще спрат и парите за пенсии и заплати.това ще е началото на края.когато заминат в чужбина и забравят да се върнат тези които ни окрадоха ще започне излизането на истинската картина.