След бензиностанциите връзват и мандрите с НАП

Така ще се пресече порочната практика с укриването на данъци, обясни Найденов
21 юни 2011 14:40,
165
След бензиностанциите връзват и мандрите с НАП
Снимка: архив БТА

Ще направя предложение мандрите да бъдат вързани както бензиностанциите с фискални апарати към НАП, за да могат да се облагат. Това съобщи земеделският министър Мирослав Найденов на среща с животновъди във ферма в с. Красноселци край Омуртаг.

По този начин ще се пресече порочната практика с укриването на данъци, посочи той.

По въпроса за данъчното облагане на земеделските производители министърът каза, че през първите 3 години от присъединяването страната ни е била освободена от данъци. След този период обаче се дължат от всички страни в ЕС и няма начин България да бъде изключение, посочи министърът.

В момента животновъдите могат да избират – да водят или да не водят счетоводство, ако не водят, те плащат 10% данък върху 40 на сто от приходите.
Найденов обяви, че ще направи предложение към Министерството на финансите за отпадане на изискването при получаването на субсидии земеделските производители да са без задължения към НАП.

Земеделският министър бе категоричен, че на сектор животновъдство трябва да гледа приоритетно, защото в момента у нас има дисбаланс между животновъдството и зърнопроизводството.

Подготвя се проект, който ще даде предимство на животновъдите при отдаване на държавни и общински мери и пасища, каза още Найденов.

Подготвя се специална схема, по която мерите и пасищата ще се дават според броя на животните само на тези, които притежават пасищни животни. Решението е взето на Консултативния съвет по животновъдство. Министърът призова животновъдите да се обединят, за да могат да участват с единна позиция в диалога за управлението на Държавния поземлен фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: НАПмандри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи пак ще осигурим пазара на мобилните оператори и търговците на касови апарати:)) Избори идват:))))
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоталитарна Държава. Тотален Контрол. Цеко да постави по един Полицай на всеки Касов Апарат. *** държава. *** граждани. Които се кефят че някой щял бъде вързан. А бе будали нали някой трябва да чукне нещо на Касовия Апарат. Такава система на интернет връзка на Касовите Апарати няма никъде по Света. А бе Хората в развитите държави не пазаруват в брой.
16
0
 
19
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
абе най-добре е да вържете и виметата на кравите към НАП :))) така някой ваш аркадаш, внасящ специални устройства за целта ше намаже подобаващо
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** безхаберието цари в това правителство!
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И каква ще е файдата, ако не се признава постъплението, чрез отчитане по фискалния апарат, както е в момента? Никаква за фиска, но фирмата свързваща апаратите, ще е на голяма далавера!
13
0
 
16
 
! Отговори
Equinox преди 12 години
Аз предлагам и кокошките да свържат с НАП, като снесат яйце - 20% в държавния бюджет! Ако е с двоен желтък- 35%, 5 % намаление за обслужване на отпадъците
12
0
 
20
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Ох комуниста си е комунист и все към мандрата го тегли :))) и все землянки им в главата. Квото и да връзвате все тая, на хората им писна да хрантутят бандити на държавна ясла. Тая свърши и все по-трудно ще могат да събират каквото и да е, защото вече на всички им е ясно, че вместо данъците да отиват по предназначение те отиват за охранването на мутри, за милиционерски надбавки, СРС-та и близки фирми, а ние си живеем в най-мръсната, най-крадливата и най-разбитата държава.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и нас да ни вържете за НАП пак няма да съберете нищо защото се некадърнициНа мутри вече никои не иска да плаща
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мироооо, Миро! *** си Миро! За да видите какво се произвежда ще трябва да монтирате измервателни уреди на вимето на кравите, овцете и козите:))))))))))
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най лесно да се Съберат приходи от ДДС - е държавата да връща 1% от ДДС за покупките през Банка и Банкова Карта. Трябва Купувача да има интерес.
8
0
 
14
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Колко от мандрите продават в брой???Какво количество се продава в брой?
7
1
 
16
 
! Отговори
borokaro преди 12 години
а що не ми вържат оная р.....а с НАП - *** ... така бюджет не се пълни
6
0
 
16
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Аз искам да ми свържат тръбата за обратни води с НАП.
5
4
 
18
 
! Отговори
Алооо преди 12 години
A кокошките на баба ми няма ли да вържете;съсипахте бизнеса бе бюрократи.
4
1
 
12
 
! Отговори
Басо преди 12 години
Баси раотата всичко що тече вече е вързано с НАП. Направо и тръби да инсталират директно през нап и водомери да им сложат.
3
0
 
19
 
! Отговори
нервна преди 12 години
След данъци ДОД,пенсия,здраве,болест,безработица,жилище,ГО,смет,подметки,въздух,слънце и прочее,предлагам да ни свържат онлайн с камера под юргана.Тъй де,да не би някой да прави любов,пък да не си плаща.Аааа,и още по един въздухомер на гърлото с чип- плащаш - вдишваш,не плащаш - айде намаля харча на НОИ за пенсии.
2
0
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
"10% данък върху 40 на сто от приходите" това е висша математика
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Найденов Предлагам да Вържеш на Фидосова *** с една Тръба направо в Националната Агенция за Приходите.