С колко и кога ще вдигат минималната заплата

Държавата, бизнесът и синдикатите обсъждат предложенията
Обновена: 23 юни 2011 07:44 | 23 юни 2011 07:44,
111
С колко и кога ще вдигат минималната заплата
Снимка: архив, Булфото

Увеличението на минималната работна заплата и на вдовишките пенсии ще бъде обсъдено на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

След три месеца консултации правителството предложи минималната работна заплата да бъде увеличена с 30 лв. и да стане на 270 лв.

Предвижда се вдовишките пенсии да се вдигнат с 6,5%, тоест от 20% - на 26,5% от пенсията на починалия съпруг. "Нищо, но от сърце", коментираха увеличението синдикатите и посочиха, че ще настояват за по-голямо повишаване.

Кабинетът и синдикатите се разминават във вижданията си от коя дата трябва да скочи минималната работна заплата. Синдикатите са категорични, че увеличението трябва да стане още от 1 юли. От Министерството на финансите пък предвиждат това да се случи от 1 септември.

Синдикатите настояват  също минималната заплата да скочи на 290 лв.

Още по темата

Според представители на бизнеса няма икономически причини за увеличение на минималната работна заплата. От Българската стопанска камара продължават да смятат, че увеличение на минималните доходи може да има, но те трябва да се разглеждат в рамките на Бюджет 2012.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: работна заплатапенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нищо не направи герб за народа,вкара ни още по-вече в калта,от която не ще излезем скоро
108
0
 
0
 
! Отговори
europa преди 12 години
zashto li shte dignat tezi zaplati.te sa ni dostatacni tezi pari.digayte toka.digayte vodata.digayte danazite.i nay vajnoto digayte zaplatite na deputatite tyahnata rabota e nay trudna ot vsicki drugi.ako sam sbirkal neshto izvinyavayte
107
0
 
4
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Абе щом толкова искате да вдигаме, ще ви вдигнем тока тогава.
106
0
 
2
 
! Отговори
СИМЕННЧО преди 12 години
ЩЕ ИМА СЛЕД 800 дни
105
0
 
1
 
! Отговори
Паша преди 12 години
Една баба наскоро ми каза ,че я чакат да умре та тогава можело да повишат пенсиите.
104
0
 
1
 
! Отговори
100 преди 12 години
глупости приказваш, в европа може да е така, но Кристалина я прати там не европа, а герб, просто не е чак толкова *** като Румянката, затова и я приехакви експерти, кви 5 лв., тук е България
103
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уважаеми г-н Премиер!Пише ви един обикновен български пенсионер, с 42 години трудов стаж като тракторист, комбайнер, монтьор, шофьор, стругар и строител. През целия си живот съм работил достойно и резултатите от труда ми винаги са се виждали, можело е да се пипнат дори с ръка. За трудовия си стаж сега получавам сумата от 173 лв. 08 ст. Синът ми е завършил икономика и скоро сметна, че удръжките за всичките ми години труд възлизат малко над 25 хиляди лева. Значи с тази пенсия мога да живея още 145 г. без да тежа на държавния бюджет, защото предварително ми е удържано десетки пъти повече. Сега съм на 72 години и като се има предвид средната продължителност на живота у нас излиза, че останалите пари от пенсията ми държавата просто ще ги лапне! А някои казват, че вече ги е лапнала!!!Г-н Премиер, знаете ли колко струват тока и водата за населението, и по колко пъти ги увеличават всяка година?Знаете ли, че килограм кашкавал е повече от 10 лв., че сиренето и месото са 8 лв., че лекарствата у нас са три пъти по-скъпи от лекарствата в останалите европейски страни? Знаете ли, че дори хлябът струва 1 лев? Известно ли ви е, че месецът има средно 30 дни, в които трябва да се храним, за да живеем? Чувал ли сте колко високи са данъците в държавата? Изобщо в час ли сте г-н Премиер, че да живея на ръба на оцеляването, като изряден данъкоплатец, са ми нужни най-малко 350 лв., което е два пъти повече от сегашната ми пенсия? ПОЖАРНИКАРИНО - ВЪРВИ СИ С МИР , КАКВОТО СИ ВЗЕЛ , ВЗЕЛ , ТО НЕ Е МАЛКО ТИ СИ ЧОВЕКА ИЗКАРАЛ НАЙ-МНОГО ПАРИ ОТ ТОВА ЧЕ СИ В ПОЛИТИКАТА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР , КМЕТ НА СОФИЯ , ПРЕМИЕР ........ МИ ТИ СИ 12 ГОДИНИ ВЪВ ВЛАСТТА И СИ НАЙ БЕСКРУПУЛНИЯ И *** ПОЛИТИК ДОСЕГА. ВЗИМАШ БИЗНЕСИ , БАНКИ И ДИРЕКТНО ПАРИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ................ВЪРВИ СИ ПОЖАРНИКАРИНО ........
102
0
 
7
 
! Отговори
до 99 преди 12 години
Търпение,другарю.Бойко ни води с широки крачки натам.
101
0
 
13
 
! Отговори
Зевс преди 12 години
Да бе в Криза тока вдигат !!!! Пардом кризата е само за народа ... Колко 10 % за господа управляващите ?!
100
2
 
13
 
! Отговори
ТОВА Е ТРА-ЛАЛА преди 12 години
ОБЯВИХА НИ ПОРЕДНОТО ВДИГАНЕ НА ЦЕНАТА НА ТОКА !!!!! АЛОООО НАЦИЯТА ХАЙДЕ СЪБОДИ СЕ ОТ ДЪЛБОКИЯ СЪН СТОЛЕТЕН .........!!!!!!!
99
4
 
0
 
! Отговори
До 96 преди 12 години
АМи Кристалина не е партийка,а в Европа не ги интересува дали си партиец, там гледат дали си експерт, за това изритаха партийката Желева. Това не ти е съветския съюз да се назначават всякакви тъпчовци щото са амбициозни партийни секретари.Не знам ти в кой свят живееш, Берлинската стена падна отдавна.
98
7
 
0
 
! Отговори
Другар преди 12 години
Хайде другари да построим комунизъм и да станем една просперираща държава като Северна Корея, Лаос и Куба. Толкова е прекрасно там. Нека черпим комунистическо вдъхновение и да съсечем капиталистическите марионетки.Напред другари комунисти към работническо-селско управление!
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков ни води по пътя на Жан Виденов
96
0
 
12
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 12 години
Докато Дянков се накани да отпусне някакво УВЕЛИЧЕНИЕ за изнемогващите в България, инфлацията изяде всичко!Управляващи, не забравяйте английската поговорка...ПЪТЯТ КЪМ АДА Е ПОСТЛАН С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ...
95
1
 
4
 
! Отговори
95 преди 12 години
пич,ти на кой свят живееш ?на такава длъжност назначават само по партийна линия
94
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще стигнеш Кристалина като учиш и четеш толкова, че да стигнеш нейните знания и компетентност за да взимаш тия пари. Еврокомисар не се става така.Цяла Европа те гледа под лупа, трябва да си сериозен експерт, за което ти се плаща както подобава.
93
0
 
4
 
! Отговори
Зевс преди 12 години
То стана малко като вица - бивш цар и бивша *** няма !!!
92
0
 
8
 
! Отговори
Агата преди 12 години
До 91/Ники-и каква десница са гербавите-то сред тях са само бивши комунисти . Дори Станишев и Доган никога не са били комунисти и милиционери. Бивш комунист и бивш *** просто няма.
91
0
 
10
 
! Отговори
Rad преди 12 години
И защо трябва да се осигурявам на максимума, като на старини ще ми дадат минимума. Това е комунистическата уравниловка. *** от герб упорито ни водят към светлото си бъдеще на комунизъма-идиотизъма.
90
5
 
9
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Само пълен *** като ББ може да е в коалиция с Атака. И десницата не става за нищо нали се правеха на мъже с големи топки и искаха оставки, къде бяха по време на глусуването за вота ааааа? само БСП и ДПС са сериозна алтернатива за момента