ГЕРБ управлявал с "напазарувано мнозинство"

4 млн. лв. държавна субсидия ще получат те, сметнаха от БСП
24 юни 2011 16:10,
178
ГЕРБ управлявал с "напазарувано мнозинство"
Снимка: Dnes.bg

ГЕРБ ще получи 4 млн. лева повече държавна субсидия за тази година в сравнение с предишната, изчислиха от БСП на базата на справка от Министерството на финансите.

Социалистите са поискали справка за получените от парламентарно представените партии суми за тримесечието. Вицепремиерът Симеон Дянков им е предоставил писмен отговор.

„За 2010 г. ГЕРБ е получила 17 819 000 лева като субсидия, а само за първото тримесечие на 2011 г. – 5 451 000 лева, ако тази сума се умножи по четири, ще се окаже, че ГЕРБ трябва да получи близо 22 млн. лева през тази година“, сметна депутатът от БСП Петър Курумбашев.

Според него субсидията на ГЕРБ се е увеличила, защото има девет независими депутати, които са декларирали, че тяхната субсидия трябва да отива към партията ГЕРБ.

"Оттук идва въпросът ще продължи ли премиерът Бойко Борисов да твърди, че ГЕРБ има правителство на малцинството, или ще трябва да потвърди, че ГЕРБ има правителство на напазаруваното мнозинство", добави той и попита и дали ГЕРБ ще прекрати порочната практика парите да следват депутата.

Според Курумбашев субсидията на всички политически партии малко се е увеличила, защото има едно малко нарастване, което е свързано със закони и с минималната работна заплата.

Той отбеляза, че за миналата година "Коалиция за България" е получила 6 670 000 лева, а за първото тримесечие на тази година – 2 000 000 лева.

Още по темата

Курумбашев потвърди, че за първото тримесечие "Коалиция за България" е получила субсидия и за един независим депутат.

Напусналият „Атака“ Камен Петков вече обяви, че е декларирал червената си принадлежност.

Според Антон Кутев факт е, че всички политически партии имат увеличение на субсидията, само че едни от тях плащали за мнозинството си и купували депутати.

Скандалите около партийните субсидии се развихриха, след като Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев напуснаха „Атака“. Те обаче отричат засега да са декларирали друга партийна принадлежност.

Костов пък обвини ГЕРБ, че си пазаруват депутати с помощта на Цветан Цветанов, който спирал призовки и разследвания срещу тях. Част от независимите пък се обидиха и заявиха, че ще го съдят за клевета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
0
 
! Отговори
аз преди 12 години
По добре напазарувано,отколкото мафиотско съставено от Гоце,крадлив дедо,Доганооглу и ГЕЙчо Станишков.Колкото и да ревът ***,не разбраха ли,че народа не ги иска.
175
1
 
1
 
! Отговори
Жана преди 12 години
Вече нищо не може да ме учуди, докато хората едва свързват двата края и живеят по-мизерно отвсякога, ГЕРБ си пазаруват депутати за милиони, а ние продължаваме да спим! Прави са гърците с плаката - "Тихо, да не събудим българите" - Народе????
174
1
 
2
 
! Отговори
Зомби преди 12 години
Ето нещо уникално - правителство на напазаруваното мнозинство - такова нещо едва ли би могло да се случи някъде по света, но в нашата държава на абсурдите и това е възможно...а Бойко продължава да си реже лентички и да ръси простотии пред камерите!
173
1
 
0
 
! Отговори
НЛО-НСР преди 12 години
ВСИЧКО Е ПО СЦЕНАРИЙ И ЗЛОУПОТРЕБА И ВЛАСТ СЪС СРС ПО СЦЕНАРИЙ ОТ ГОДИНИ.В ЕС ИМАТ И СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НА ПРОСЛЕДЯВАЩИЯТ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗЕР ЗА ТОРМОЗ НА НЕУДОБНИТЕ ОТ ГОДИНИ ЗА НАЗЕМНА ТЕХНИКА И ЖИВА СИЛА ПОСРЕДСТВУМ ИНФРАЧЕРВЕНА РЕШЕТКА ЕКРАН ПО СИСТЕМА СВОЙ ЧУЖД С ТЯХНО ЗНАНИЕ.ТАКА ЧЕ ОСВЕН ПОСОЛСТВАТА В ЕС СА ЗАПООЗНАТИ И САЩ-РУСИЯ-ИЗРАЕЛ-КИТАЙ-ЯПОНИЯ И ТУРЦИЯ.БАЗИТЕ В БАНКЯ НА МВР - ДАНС-ГОРНА БАНЯ-МОМКОВА СКАЛА ПОД КОПИТОТО-ГРАДЕЦ-ГРАФ ИГНАТИЕВОО-БЕЗМЕР СА ЯСНИ НА ВСИЧКИ ЗАЙНТЕРЕСОВАНИ ВКР-НСР
172
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия пък откриха Америка! Хората отдавна го знаят това, БиСиПе-ту чак сега се сетили как ГЕРБ си пазарува парламентарна подкрепа.
171
6
 
4
 
! Отговори
драката преди 12 години
Напазарувано, ама работи! И ака не е така кой е следващия, а? Може би костов (крадеца, кво пък - *** е!) или сидеров, или СЕРго!? Кой?
170
3
 
7
 
! Отговори
мръсници преди 12 години
Няма пари за възрастните хора и за болниците а за клатикурците от Гейбер-златен дъжд...нахалство достойно за холивудска сага...!!!
169
5
 
4
 
! Отговори
поля преди 12 години
БСП са заприличали на двойкаджии през лятната вакация, през учебната година се криха под чиновете, са на лятос взеха да взимат участие
168
4
 
2
 
! Отговори
ДО 161 преди 12 години
Малко са те драли,щом само 20 дена е било!Трябвало е да те оставят на легло поне 10 години!Да се научиш кога да си отваряш миризливата уста,и пред кого!
167
5
 
1
 
! Отговори
.... преди 12 години
Точно тия *** нямат право да говорят !!! Видяхме ги какво могат !!!
166
2
 
2
 
! Отговори
ДОБРОЖЕЛАТЕЛ преди 12 години
Ооо...колко *** на припек! А спрете се за малко че хептен ще изкукуригате!
165
3
 
6
 
! Отговори
АЛООО, преди 12 години
ПОСЛЕДНИТЕ ,....НАМАЛЕТЕ --ТРЕВАТА И ЛЕПИЛОТО ?ХОДИХТЕ ЛИ ДО УРНИТЕ ,ПОНЕ ВЕДНЪЖ ...?
164
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"А онези петима депутати дето БСП ги купи за да избере правителство с мандата на ДПС какво беше? *** като комунист, лицемерен като комунист, нагъл като комунист, крадлив като комунист, *** като комунист."Интересно, като плюеш така ожесточено, дали си даваш сметка, че ГЕРБ правят точно това в момента? :))) Мноооого сте прости!
163
2
 
2
 
! Отговори
ANONIMEN преди 12 години
NAPAZARYVANO MNOZINCTVO?!C 4II PARI E NAPAZARYVANO?!
162
6
 
2
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 12 години
до 161 батка измислиси свой прякор, или си *** и това неможеш....срами ли те е, страх ли те е, споко тук всичко е анонимно ;)...а колкото до селяните си прав, те нямат мозък и само за бой стват, те и за тва са бедни и прости
161
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днешната смяна от Позитано 20 явно е само двама човека! Няма субсидия за пропаганда, ах....мъъъъка!
160
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напазарувано мнозинство!?! А онези петима депутати дето БСП ги купи за да избере правителство с мандата на ДПС какво беше? *** като комунист, лицемерен като комунист, нагъл като комунист, крадлив като комунист, *** като комунист.
159
8
 
6
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 12 години
Мразя ***.....преди 2 месеца в едно село едни диви селяни привърженици на бсп се заядоха с мен и ми счупиха ченето....20 дена ядох и пих със сламка !
158
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо комунистите не вдигаха джабала когато те получаваха милиони левове държавни субсидии?Защо не вдигаса глас когато крадяха пари от еврофондовете?А защо БСП не кажат колко е тяхната държавна субсидия?
157
10
 
5
 
! Отговори
алцхаймер преди 12 години
*** реват като пред умирачка, а новината е толкова платена, че няма повече накъде. Ами като партията ти расте, субсидията също расте, логично... *** простотията, ама българските медии са толкова прости.