ГЕРБ управлявал с "напазарувано мнозинство"

4 млн. лв. държавна субсидия ще получат те, сметнаха от БСП
24 юни 2011 16:10,
178
ГЕРБ управлявал с "напазарувано мнозинство"
Снимка: Dnes.bg

ГЕРБ ще получи 4 млн. лева повече държавна субсидия за тази година в сравнение с предишната, изчислиха от БСП на базата на справка от Министерството на финансите.

Социалистите са поискали справка за получените от парламентарно представените партии суми за тримесечието. Вицепремиерът Симеон Дянков им е предоставил писмен отговор.

„За 2010 г. ГЕРБ е получила 17 819 000 лева като субсидия, а само за първото тримесечие на 2011 г. – 5 451 000 лева, ако тази сума се умножи по четири, ще се окаже, че ГЕРБ трябва да получи близо 22 млн. лева през тази година“, сметна депутатът от БСП Петър Курумбашев.

Според него субсидията на ГЕРБ се е увеличила, защото има девет независими депутати, които са декларирали, че тяхната субсидия трябва да отива към партията ГЕРБ.

"Оттук идва въпросът ще продължи ли премиерът Бойко Борисов да твърди, че ГЕРБ има правителство на малцинството, или ще трябва да потвърди, че ГЕРБ има правителство на напазаруваното мнозинство", добави той и попита и дали ГЕРБ ще прекрати порочната практика парите да следват депутата.

Според Курумбашев субсидията на всички политически партии малко се е увеличила, защото има едно малко нарастване, което е свързано със закони и с минималната работна заплата.

Той отбеляза, че за миналата година "Коалиция за България" е получила 6 670 000 лева, а за първото тримесечие на тази година – 2 000 000 лева.

Още по темата

Курумбашев потвърди, че за първото тримесечие "Коалиция за България" е получила субсидия и за един независим депутат.

Напусналият „Атака“ Камен Петков вече обяви, че е декларирал червената си принадлежност.

Според Антон Кутев факт е, че всички политически партии имат увеличение на субсидията, само че едни от тях плащали за мнозинството си и купували депутати.

Скандалите около партийните субсидии се развихриха, след като Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев напуснаха „Атака“. Те обаче отричат засега да са декларирали друга партийна принадлежност.

Костов пък обвини ГЕРБ, че си пазаруват депутати с помощта на Цветан Цветанов, който спирал призовки и разследвания срещу тях. Част от независимите пък се обидиха и заявиха, че ще го съдят за клевета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
7
 
7
 
! Отговори
TOFF преди 12 години
Тези които плюят ГЕРБ биха ли ни информирали за кого ще гласуват на следващите избори?
115
2
 
3
 
! Отговори
.... преди 12 години
da, tezi naistina shte ni ostaviha dostoino nasledstwo - smartonosno !!!! Marsh ot vlastta bokluci mrasnii...
114
5
 
12
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Напълно съм съгласен. Обаче се усещат и сега гледат като бесни да завлекат и лапат колкото се може повече и повече, понеже знаят, че дните им са преброени. ***. Верно, чак такава *** не ни е управлявала до сега... :(((
113
5
 
8
 
! Отговори
До 111 преди 12 години
Да, ама не! От 1997-*** г. до 2009-та всички правителства са индексирали доходите!След 1209-та ГЕРБ се оправдава с липса на средства заради световната финансова криза, но кой знае защо не се сетиха да намалят държавните субсидии за партиите! И да дадат на пенсионерите например ....
112
5
 
7
 
! Отговори
ДО 111 преди 12 години
....АМА ТОГАВА ИМАШЕ ПАРИ ,А СЕГА ....НЕМАААА!
111
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези ,които не знаят какви са тезе субсидии да прочетат закона за партиите.Всяка партия влезла в Парламента получава субсидия от държавата на база броя на получените гласове на изборите за нея-така ,че вотът на всеки от вас за дадена партия означава получаване на определени кинти четири години.Тези пари теоретично са за издръжка на партиите ,но на практика са безконтролни.Така ,че Бате ви Бойко за четири години ще получи над 100 милиона субсидийка ,от която половина ще прибере лично.
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре е , че от време на време излиза информация за да видим що за депутаЦи имаме!Къде отиват държавните пари!Защо няма за пенсии , здравеопазване , образование , социални дейности и т.н.!Време е да се разпусне Парламента и Правителството и да се започне "на чисто"!Гърците биле "мързеливи" , ама поне са умни!А не като нас:хем мързеливи , хем ***!Затова Боко ни казва "мат'рял"!
109
7
 
7
 
! Отговори
ДО 106 преди 12 години
Я сега кажи колко са получили БСП за последните години при положение , че са имали приблизително по 100 депутата .... да понамалим малко и да кажем че са получавали средно по 15 мнл ... на година , ами те от 20 години са непрекъснато в парламента .... Ще имат още доста години да плащат на платени червени другари да ръсят простотии
108
5
 
4
 
! Отговори
ж преди 12 години
Ми дааа за да пиша ми дават по 50 лв. на коментар. Стой си гладен като човек на Доган и Станишев това те чака
107
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм работещ човек. Знам, че част от всяка моя заплата отива за: пенсионерите, учителите, соц, слабите, неплатеното и окраденото от ***, и цялата административно-чиновническа *** по държавните(бюджетни) учреждения. И търпя, стискам зъби и работя. А вие(политиците) се карате кой колко милиона да гушне. ВЪРХА НА ЦИНИЗМА ! Добре, че е картинката, та да си спомня как изглеждат 100 лева !
106
3
 
8
 
! Отговори
бай Ген преди 12 години
Генетично сбъркан народ, оправия НЯМА, Излезте навън да протестирате бе РАЯ
105
5
 
12
 
! Отговори
отвратен от помияри преди 12 години
ГEРБ са бита карта! Даже и с купуване на гласове, депутати и побутване отвън - пак няма да вържат гащите. Народната любов се "разпалва" все повече с всеки изминал ден. Няма такива плъхове като тези до сега просто....Сега говорят едно, след два часа второ - обръщат се на 180 градуса, а утре съвсем друго- трето и т.н. ... Направо човек да онемее като им гледа и слуша изстъпленията!!! Голяма алчност, голямо кадруване, голяма шуробаджанащина, голямо нещо!
104
8
 
7
 
! Отговори
Уточнение! преди 12 години
За 2010 г. ГЕРБ е получила 17 819 000 лева като субсидия, а за 2011 г. ГЕРБ трябва да получи близо 22 млн. леваСтана ли ясно от къде се намират средства за платените драскачи на ГЕРБ в медиите и Интернет?
103
8
 
7
 
! Отговори
айде преди 12 години
И така:Всички червени крадци,заедно със СерГеЙя ходом марш към Северна Корея.
102
5
 
9
 
! Отговори
не е честно преди 12 години
Това вече не е демокрация, започнахме нов тоталитаризъм.Вижте как се държат Герберите- с голямо самочуствие и наглост и самодоволни,това правителство ще ни погребе.
101
5
 
15
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 12 години
Останали някой, способен да изтърпи ГЕРБ до редовните избори?
100
1
 
7
 
! Отговори
Геолог! преди 12 години
До 84-по този въпрос съм писал много, Трайчо започна добре да лобира срещу интересите на България -мъни.......!!Но в тази скапана държава няма нито един осъден и така ще продължава и в бъдеще!!
99
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** и ГЕРБ се състезават кой ще купи повече атакисти и рзсисти :) Засега явно Боко е извадил по-голяма пачка и комунделите пищят :)
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 95:Обратните не са ли българи и те, поне не са *** като теб
97
6
 
2
 
! Отговори
до 89 преди 12 години
Егати тъпия и неверен коментар. Или не живееш в БГ или си мислиш, че ние не живеем там. Или ти плащат от субсидията на БСП.