Цветанов крепял мнозинството със спрени разследвания

Костов разкри защо независимите подкрепяли ГЕРБ
Обновена: 23 юни 2011 14:51 | 23 юни 2011 13:33,
176
Цветанов крепял мнозинството със спрени разследвания
Снимка: Булфото

С призовки и спрени разследвания ГЕРБ държи независимите депутати.

Това обяви в парламента съпредседателят на „Синята коалиция” Иван Костов.

„Този, който е отговорен за това независими депутати да подкрепят ГЕРБ, не е финансовият министър Симеон Дянков, а вътрешният министър Цветан Цветанов със спрени призовки и разследвания”, обясни пред журналисти в парламента Костов.

Разследванията са били свързани с източване на ДДС, допълни лидерът на ДСБ, без да уточни за кои депутати става въпрос.

Костов обаче предупреди независимите депутати, че протекциите върху тях са временни, до момента в който изтече мандатът на ГЕРБ. 

„Това е временно сечиво, за да се прави мнозинство в това Народно събрание. След следващите парламентарни избори никой няма да се съгласи да закриля тези народни представители”, допълни Иван Костов.

Тъмносиният лидер обясни, че никога досега тази практика не е влияла върху формиране на мнозинството и затова от „Синята коалиция” не са я повдигали.

„Ако бяхме я засегнали, щяхте да пишете: „Костов пищи за парите, които Яне му е взел”. Но сега вече въпросът е политически”, каза лидерът на ДСБ.

Заедно с депутата Димо Гяуров той обяви, че още вчера след дебата по Закона за политическите партии сините са изпратили писмо до председателя на Сметната палата Валери Димитров.

В него десницата пита отчитат ли парите си независимите депутати, обявили принадлежност към други парламентарни групи в парламента. Писмото е било подписано от съпредседателите на „Синята коалиция” Иван Костов и Мартин Димитров.

Още по темата
22 юни 2011 12:15
219

От председателят на Сметната палата Валери Димитров те искат да направи проверка дали в партиите, към които се присъединиха независими депутати, получават тяхната бюджетна субсидия. И дали пред Сметната палата тези партии декларират разходването на допълнително получени пари.

Сините се зарекоха да отнесат казуса до прокуратурата, ако не получат отговор на всичките си въпроси.

Иначе от „Синята коалиция” потвърдиха, че ще внесат предложение да отпадне спорният параграф в Закона за политическите партии, който позволява на депутат да заяви принадлежност към друга парламентарна група и така да прехвърли съответната държавна субсидия със себе си.

„Така ще отпадне възможността парите да следват пациента”, беше лаконичен Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
3
 
! Отговори
Нашенец преди 12 години
Предлагам в закона да има точка която да включва - деца и внуци на бивши агенти на ДС и РУМНО, да не заемат държавни постове и да са министри. Те са по опасни и от агентите.Като има лустрация зщо не изчисти кадрите на Комисията на Цвета Маркова по защита на класифицираната информация. Повече от половината и кадри са бивши кадри на ДС и РУМНО.
170
0
 
1
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
NE KOSTOV E VINOVEN A BALGARINA.KOITO MU GLASUVA.VIE MAI NE STE RAZBRALI ..AHMET DOGAN KAZVA KAK DA SE REJI PITSATA.OT 20 GODINI.
169
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека предложат лустрационен закон за такива които са женени за партийни секретарки особенно ако се казават Елена. Трябва да има забрана и за такива които са преподавали икономика на БКП още по- срого ако се казват Иван Костов. Костов е най вредния политик за последните 20 години. Това е човека който пропусна шанса да се заличи сегашното Бсп, и вече да имаме нова модерна европейска левица.
168
5
 
1
 
! Отговори
Костов е лъжец преди 12 години
Стига бе Иване, стига бе Костов, не ти ли умръзна да лъжеш и изопачаваш и клеветиш. Като си толкова компетентен защо нищо не сърши когато беше на власт. Стига си лъгал , че си бил добър премиер. Стефан Софиянски овладя инфлацията и икономиката. Ти Иване дойде наготово. Предпочитам Цветанов пред лъжец като тебе. То и изборите го показват.
167
3
 
3
 
! Отговори
олеле преди 12 години
Забравихте *** Костов, как унищожи индустрията на Бг-кретенчета седесиски!!!
166
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ako Lucho Mozyka i Ceco Bozata beha ministri u Gr4ko, do sega da sa im *** maikata, na ulicata, v syda i zatvora. pardon, i u gaza, drislaf
165
3
 
5
 
! Отговори
tikwata преди 12 години
всичко е шменти капели
164
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов си е Костов: перфектен анализ, смелост, казва истината право в очите, показва дълбоко разбиране на българските проблеми! Дори, длъжни сме да признаем, че Костов с годините все повече помъдрява, както подобава за политик от висока класа...Горд съм като избирател, че, гласувайки за него, отново не съм предаден, т.е. Костов достойно защищава моите интереси като български гражданин - и говори от мое име точно това, което и аз мисля; като, разбира се, го казва така, както аз бих желал да мога.Иван Костов си остава, по мое мнение, най-добрият български политик, който имаме. Той е лидер от европейски мащаб - и с европейски маниери. Все някой трябва да го каже всичко това - и по тази причина се чувствам длъжен да го кажа и напиша аз.Щото ми става гадно когато само с половин уста се признават качествата на най-видния десен политик на България Иван Костов, но и същевременно не пропускат сгоден случай да лиснат и кофа помия върху него...
163
1
 
5
 
! Отговори
КОСТОВИСТ преди 12 години
Ало, с "комплексите" другаде - тука не важат. Личи си общата ви култура болшевишка - от километри си личи....
162
1
 
10
 
! Отговори
АЛООООО преди 12 години
И какво излиза - ЦЕЦО краде,а Бойко му замазва кражбите с лъжи и шикалкавения!? Дори го предлага за ПРЕЗИДЕНТ!
161
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Високият рейтинг на даден политик не означава друго, а това, че той бива харесван от малоумното мнозинство!?
160
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента само политика Костов осъзнава на държавническо ниво какво се случва в БГ... Предупреждаваше и за Виденов...и за Симеон... и за Тройната коалиция..., а за Доган казваше,че е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ...Обаче българският народ е заспала кокошка, вика, скача по митинги пет-шест дни, а после се надупва да го клатят няколко години...Докато не се вземе насилствено ограбеното от олигарсите, нищо няма да стане.
159
5
 
17
 
! Отговори
доМРАЗЕЩИТЕбъдещето преди 12 години
Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:1. Месечна инфлация 300%.2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал под нивото на възможния минимум.4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции МВФ и СБ.9. Дългове към външни кредитори над 13 милиарда долара.10. Пълен блокаж на държавата и разгул на бригадирското движение на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ***, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха освободени само назначените от БКП/БСП бизнесмени.2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:1. Месечна инфлация 0,2 % годишна 3%.2. Национална валута 2 лева = 1 долар.3. Валутен резерв 3,7 милиарда долара4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8. Възстановени връзки със световните финансови институции МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.Започна да има ред.Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените престъпления по време на управлението на ОДС
158
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за Цецко имам нещо друго да крЕпи!
157
1
 
7
 
! Отговори
*))) преди 12 години
Цецо отдаааавна си го търсеше... То не бяха 6-7 апартамента,то не бяха милиончета от "консултански",то не бяха грешки и т.н.а и отричаше михлюзина му с ***,че дейно е работил за ДС...Време е *** да си подаде оставката...*)))
156
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам защо не отваря линка, но заглавието на статията е : "ГЕРБ гони Лъчо от парламента при доказан конфликт". Тя се намира малко по-долу в основната страница на сайта 24 chasa.bg
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=938220Това е линка за Лъчо "Мозъка"...
154
2
 
16
 
! Отговори
ЦЕЦО - ОСТАВКА преди 12 години
ЦЕЦО КРАДЕЦО И ЛЪЖЕЦО - О С Т А В К А !
153
0
 
8
 
! Отговори
но комент преди 12 години
След края на мандата некои хора ще посетят затвора ,май?
152
0
 
7
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Абе имаше нещо в наказателния кодекс за този който осуетява разследване и помага на някого да избегне наказание.Май затвор се предвижда за таковва нещо , а ,Цветанов?Тоя път Костов ги хвана за топките!