Кунева видя как променя политиката

Забелязвала стремеж към издигане на по-качествени кандидати
Обновена: 27 юни 2011 17:01 | 27 юни 2011 16:48,
98
Кунева видя как променя политиката
Меглена Кунева. Снимка: БТА

Независимият кандидат за президент Меглена Кунева заяви, че след обявяването на кандидатурата й в политическото пространство са настъпили интересни обрати.

"Забелязвам, че критерият за издигане на кандидат все пак започва да се свързва с хора, които имат доказано интелектуално и професионално развитие в политика, наука, образование, и аз искам да участвам в по-качествено състезание", каза Кунева при посещението й в Пазарджик.

Според нея това са малки стъпки към нормализиране на политическите отношения в
страната.

"Надявам се и че ще продължа да влияя и върху тона на кандидатите в тази кампания", допълни тя.

Тя не се ангажира с прогноза за изхода от президентската битка, защото по думите й не е добра стратегия да изчисляваш балотаж или победа.

"Това, което мога да обещая, е, че ще направя всичко възможно да имам максимален брой срещи с хората в страната, да инвестирам себе си и времето си", коментира Кунева.

Според нея на страната е необходим план за повече години напред и постигане на съгласие между политическите сили за устойчивост на съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
9
 
! Отговори
Бай Цало преди 12 години
До 27. Как кой, очиндолскиат *** селянин Слави Трифонов.
34
2
 
17
 
! Отговори
Смешна си, Кунева! преди 12 години
Нека да сравним Куневица с който и да е от хората, които бяха български президенти през последните 20 години. В сравнение с кого от тях, тя си мисли, че стои по-горе, та иска да участва "в по-качествено състезание"?Не само е смешна, но е и нагла, и досадна! Аман от самозабравили се снахи на Политбюро! В техните представи, Тодор-Живковото време още не е свършило!
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая ***,освен да си мята *** насам -натам,друго не може да върши.Че и нагла,и със самочувствие.
32
2
 
13
 
! Отговори
аз преди 12 години
Стига сте ни я натрисали тази,не искаме да и гледаме "независимата"мутра.Много нагла и нахална жена.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая пък за каква се мисли?Много филми гледа.[
30
2
 
4
 
! Отговори
Бай Цало преди 12 години
Е нема що, като се сравняваш със Зорка Първанова.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"На 22 февруари 2010 година жълтите трубадури започнаха да я хвалят, че отказала над 17 000 евро месечно от Европейската комисия, за да се върне в България. При проверката обаче открихме интересни факти. В момента, в който напуснат, бившите комисари получават 1 200 000 евро. Освен това им се полагат 19 990 евро за преустройване, над 300 000 евро предходни плащания и 24 000 евро годишна пенсия, след като навършат 60 години. Призоваваме г-жа Кунева да обнародва данъчната си декларация за последните 5 години". Възмутени сме, че кандидат-президент излиза пред телевизионните екрани чиста, непорочна и необвързана, а се оказва, че крие толкова много факти.А сега за отношенията между Меглена Кунева и БНП Париба; Проверката показа, че кандидатката за президент участва в борда на директорите на банката с мандат до 2012/13 година.
28
1
 
13
 
! Отговори
блиц преди 12 години
Бившата еврокомисарка се уреди с 25 600 евро пенсияСнахата на митичния от времето на соца съратник на Тато Иван Пръмов - Меглена Кунева, се очертава като най-богатия кандидат-президент в 20-годишната история на прехода. За своята 4-годишна работа като европейски комисар влиятелната госпожа е спечелила близо 2 млн. евро. Освен месечната заплата от 22 000 евро тя прибираше пари и за самолетни билети, 5-звездни хотели, жилищни и офис разходи, че дори и за "служебни забавления" и за "представителни разходи" - по 7300 евро годишно. Освен че ще получава годишна пенсия от 25 600 евро от Европейския съюз, Меглена Кунева е успяла да се вреди и с преходен бонус от 322 540 евро. Огромната сума ще й бъде изплатена до една година, обяви официално британската организация Open Europe.Оказа се още, че тя получава над 200 000 евро месечно възнаграждение от френската банка "Париба". Петата по големина банка в света я назначи за член на борда на директорите през 2010 г. при доста съмнителни обстоятелства, твърди в. "Торнадо". Преди да се замеси в банкерския бизнес, със съдействието на Кунева пък бяха закрити трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй", които произвеждаха енергия под 2 стотинки за кв./ч. Според бившия независим депутат Минчо Христов цялото поведение на настоящата кандидатка за креслото в "Дондуков" 2 е престъпно, тъй като според него едничката цел на жълтата дама е била да осигури пазар за румънската централа "Черна вода". В същото време се оказва, че АЕЦ-ът в нашата съседка е финансиран вероятно неслучайно от банка "Париба", където освен Кунева работи и съпартиецът й Милко Ковачев, министър на икономиката в правителството на Симеон Сакскобургготски. Според последната пикантна клюка малко преди да съобщи, че се кандидатира за президент, Кунева е била помолена да напусне Париба заради конфликт на интереси.Другата прясна клюка около Мадам Йес, както е известна госпожата заради безропотното изпълнение на всяка еврокоманда, е, че притежава огромен апартамент в центъра на Брюксел,който обаче не е посочила в данъчната си декларация. Имотът е купен през 2007 г. за около 350 000 евро, като се има предвид, че средната цена на квадратен метър в този район на белгийската столица е 2900 евро, а площта му е 120 кв. м.
27
9
 
3
 
! Отговори
насо преди 12 години
Добре всички критикувате кажете кои е достоен кандидат.
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая е бита карта.за.бете я.не става.кандидатира се само в услуга на мафията на гоце и трактора.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, па как видя това госпожата, като никоя сериозна партия не си е обявила кандидатурата. Боже, тая жена може да ни залива с празни приказки и сентенции без същество безкрайно.
24
1
 
13
 
! Отговори
ееех, преди 12 години
Към кои се числи таварищ Кунева,към..... "КАЧЕСТВЕНИТЕ "ЛИ..?
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кунева - човек от народа???? Я не ме разсмивайте??? Тя даже не понася в близост до себе си обикновени хора!!!!!! Цялата й същност излъчва надменност и лицемерие!!! Слави толкова я експонира, че я преекспонира!!! Ами откъде да знае човекът, колко много е мразен, всеки човек изначално смята себе си за добър, но това го казват хората! Смирисали се две човекомразещи същества и решили че могат да станат едно цяло! Заблудата не е за народа, тя си остава за Вас!!
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Президентът Георги Първанов, шоуменът Слави Трифонов и кандидатът за нов държавен глава Меглена Кунева се събрали спешно да обсъдят предизборната стратегия на Куневата кампания. Конспиративната сбирка се провела в любимото място на Първанов голф клуба в Правец, собственост на бащата на петролния бос Валентин Златев Васил. Повод за конспиративната среща било неочакваното изявление на Бойко Борисов, че ще се кандидатира за креслото на Дондуков 2 най-рано след 5 години. Това променяло ситуацията коренно и досегашният план, който предвиждал масирана атака срещу сегашния премиер, се оказал излишен. Хора от обслужващия персонал дочули, че Първанов няколко пъти споменавал името на бившия генсек Тодор Живков във връзка с хитростите и коварството, което прилагал в политиката по отстраняване на опонентите. Квинтесенцията на тактиката била: Приласкавай и обещавай, пък после ще видим Слави Трифонов поел отговорността за медийното експониране на Кунева като човек от народа, който се превърнал в лицето на България пред Европа и света. Първанов пък бил категоричен, че ще осигури гласовете на ДПС. Домакинът Валентин Златев пък щял да поеме грижата за финансирането, но без да се изявява публично. Всичко щяло да става дискретно и без свидетели, за да се избегне изтичане на информация. Черният ПР пък щял да бъде грижа на Алексей Петров и неговия комитет Единение и екипност. Трактора щял да поеме и обезпечаването на сигурността на Кунева при публичните й изяви и обиколки из страната.Едно от най-важните решения, взети на последната Правешка сбирка, било определянето на хора за връзка. Това ще е екип от доверени лица, които щели да осъществяват контакта между Първанов, Кунева, Слави и Трактора, за да не бъдат те свързвани от медиите по никой начин в периода на предизборната кампания. Алексей Петров обещал също да осигури технически средства за противодействие на евентуално подслушване на телефоните на главните действащи лица в заверата. В същото време той поемал и подслушването на конкурентните щабове.
21
1
 
10
 
! Отговори
хахах преди 12 години
До момента няма издигнати кандидати обаче ... били по-качествени ! СМЯХХХХХХХХ
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сред феновете на Кунева е и Алексей Петров.През месец април Трактора е провеждал срещи в Пловдив, по време на които е агитирал за кандидатурата на бившия еврокомисар. Бившият еврокомисар реши да последва модерните течения в родната политика и да заложи на вносен пиар за кампанията си. За целта е ангажирана компанията "Лофтъс Маркуард", притежание на 48-годишния ирландец Джеймс (Джим) Лофтъс и 37-годишния американец Йън Дейвид Маркуард., пише ежедневникът. В статията се припомня и че БСП също възприе подобна тактикана последните избори. Тогава обаче израелският консултант на Станишев Тал Зилберщайн се оказа напълно безпомощен в опитите си да придаде харизма на соцлидера. Според различни източници консултантските услуги на "Лофтъс Маркуард" щели да излязат на Кунева 30 000 лв. на месец. Само за пет месеца кампания царистката ще трябва да се бръкне 150 000 лв.По думите на самия кандидат, тези пари ще трябва да дойдат от граждански дарения, но едва ли някой се заблуждава, че подобна сума може да се събере от такива у нас
19
1
 
16
 
! Отговори
Тя е преди 12 години
Тя е за затвора заради щетите които нанесе на България.
18
12
 
4
 
! Отговори
До истината преди 12 години
Не М. Кунева, а и Гогата от Долни Лозен да излезе на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ, пак ще спечели!
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милионната кампания на Снахата не може да бъде платена от граждански дарения Кандидатката за президент Меглена Кунева си е осигурила подкрепата на Слави Трифонов и предаването му срещу 1 млн. лв. Дългия, който е всеизвеестен сребролюбец удари рамо на бившата еврокомисарка още преди официалното й обявяване на кандидатурата за президент.
16
1
 
15
 
! Отговори
електорат преди 12 години
И ТАЗИ ТОЧИ ЗЪБИ ЗА БАНИЦАТА!! 6ГОД. В БРЮКСЕЛ НИЩО НЕ НАПРАВИ НО СЕГА ЩЕ НИ ОПРАВИ!!!!