С промени в закона решават казуса с незаконните писти в Банско

С измененията ще разрешат корекции в концесионните договори
29 юни 2011 22:06,
87
С промени в закона решават казуса с незаконните писти в Банско
Снимка: архив, Булфото

„Кабинетът ще подготви и предложи промени в Закона за концесиите, които да позволяват при необходимост и в интерес на обществото да бъдат извършвани корекции в концесионните договори”. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нона Караджова, която поясни, че темата е обсъдена по време на оперативното заседание на Министерския съвет. 
 
Към момента екоминистерството е констатирало, че има нарушения на концесионния договор между ведомството и фирма „Юлен” АД, концесионер на Ски зона Банско.

„Площта по договор е 99,55 хектара, като в момента фирмата ползва с 64,789 хектара повече от възложеното. В същото време териториалният устройствен план от 2005 г. включва по-голямата площ”, обясни Караджова.
 
Според нея един от вариантите за решаване на казуса е да се прекрати договорът и до приключване на новите процедури Ски зона Банско да бъде затворена за няколко години.

„Другият вариант, около който се обединихме с колегите от правителството, е да се предложат промени в закона, които ще позволят изменения и в концесионния договор”, обясни министър Караджова. 
 
Тя уточни, че ще бъдат търсени всички законови права за налагане на санкции за нарушаване на договора от страна на фирмата, ако при подписването му са заложени неустойки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Площта на концесията е договорена с географските и координати и е ясна...Всичко извън тази зона е държавно... Следователно:- Замерване на общата застроена площ.- Определяне деловете на държавата и концесионера.- Регистрация на фирма със съответните дялове на Държавата и Мафията...Просто е... Какви закони... Защо не и Конституцията...- Чл. 1а - Кой каквото открадне - негово е...!
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога повече, не издържам! Да ми бяха по-малко годинките и по-добро здравето, един ден повече нямаше да остана тук. Жалко за милата ни България! Тя вече не е наша!
84
1
 
3
 
! Отговори
Иване, преди 12 години
сещаш ли се медиите с какъв пионерски възторг отразяват всички състезания, купи и превъзходни условия за зимен спорт в Банско. Защото не е тайна че Цеко Минев плаща за тази реклама. Напоследък (тази зима) малко се бил поскарал с БТВ та затова Канал 1 отрази световното, но все пак медиите са видели доста парички от него - как ще го плюят....и...*** (банката) е също почти негова - сметни колко реклами на ден и гледаш
83
1
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Ванка, това значи че трябва да се уведомяваме по между си и да си търсим правата. Като ни бетонират планината, изсекат гората,пресушат реките и замърсят въздуха ще ни излезне много по-скъпо от затварянето на един курорт....., няколко дни протести в зашита на природата (които аз определено не смятам за загубено време).
82
1
 
11
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
интересно как новината изчезна от повечето медии, по БТВ снощи е така между другото споменаха за тази глупост и толкова ................... млък :)
81
1
 
9
 
! Отговори
Цеко Минев преди 12 години
Само не мога да разбера защо текста на статията днес е доста орязан в сравнение с вчерашния вариянт. Вчера имаше доста допълнителни коментари на министърката, които днес липсват. Доводите и за промяната в закона бяха направо "изсмукани от пръстите"
80
1
 
10
 
! Отговори
bansko.bg преди 12 години
Сега ще ви преведа какво се чете между редовете : Другарю Цеко Минев (концесионера на Банско), ако искаш да продължиш да заграбваш планината и да *** милиони, трябва да кихнеш малко повечко, че да има за всички министри. Иначе ти затваряме планината и ти спираме кранчето. Ама според мене Цеко го боли...шлифера от тая работа
79
1
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Това че държавата ще си търси правата не го вярвам...Неустойката ще е до 100лв или по-малко от 2 карти за Банско :). Такива промени в закона са в ущърб на обществото, т.к. ще посзволят като до сега някой да си прави всичко което намери за добре и после да го узаконява "защото видите ли то било вече построено и трябвало да се затвори"! Скиор съм, но ако не пазим природата , снегът ще продължава да намалява и онзи *** проект "Супер Пирин" ще направи пустиня от любимата ми планина.
78
2
 
4
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
не знам какво става в dnes.bg, но тази новина я чух сутринта по радиото.. Ако може да изброиш точно на кои радиа да не вярваме и телевизии също и интернет сайтове...
77
1
 
15
 
! Отговори
Христо преди 12 години
Е нали нямаше да се узаконяват незаконните обекти другарю Плевнелиев? Нали правилата щяха да важат за всички обекти? Нали щеше да се разрушават всички незаконни съоръжения?В същото време сте включили стотици незаконни остъклени балкони във вашия списък с незаконните обекти и предстои разрушаването на балконите вна обикновените българи! Това ли е новия Ви морал?Кога ще узаконите тези според вас незаконни остъклени балкони, те са един милион в цяла България и няма как да ги разрушите всички!
76
1
 
5
 
! Отговори
Men преди 12 години
Gnus me e ot Boiko, Ceko i cqlata pasmina. Do stenata......!!!!!!!!!!!!!! Za ostane ne6to ot BG!!!
75
1
 
7
 
! Отговори
70 преди 12 години
де да беше днес.бг...слушай радио, гледай новини, чети всички останали сайтове просто морала на ГЕРБ все по ясно се вижда, който плаща, за него закони
74
1
 
11
 
! Отговори
ало преди 12 години
Вчера гледах по канал 3 пресконференция на ЕНП,където изнесоха сигнал за контрабандни канали за внос на цигари,където бил замесен един от тримата най важни хора в държавата.Защо никой не поменава за това нито в новините,нито по телевизиите.Значи в България това не е новина ?Но какво има в спалнята на ББ е новина!
73
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Защо никой не каже кой и как е пуснал в действие въпросните съоръжения? Кои са чиновниците, които са се подписали и под проектите, и под разрешителните за строеж и под акта за пускане в експлоатация? Ако им се потърси отговорност и се обявят - останалите ще се замислят дали ще сложат подписите си незконно, без значение от подкупите, които ще получат? А ако съоръженията са без документи - отговорни са общинските власти - да им се търси отговорност, а не да се проминят закони, защото инвеститор е
72
1
 
7
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
Има и по езуитско решение - ще бъде взето решение за събаряне, но после ще се обжалва няколко години в различни съдилища! Или просто ще бъде оставено за след изборите, тогава притиснат от приближаващия сезон, концесионера ще е по-мотивиран да "спонсорира" управляващите
71
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
И отново някой е над закона, и сигурно добре си е платил за да се узакони нещо толкова незаконно - при 99 хектара концесия да заграбиш още 64.7? Защо бяха толкова гръмогласни и Бойко и Плевнелие, че всичко неканно ще се бута? Къде отиде устрема от минтичарското селище, Несебър, яз.Искър с бараките? Защо не узакониха басейните в Слънчев бряг в навечерието на сезона? И това ако не е КОРУПЦИЯ по висшите етажи на властта? Къде спи прокуратурата и не трябваше ли до сега да се е самосезирала?
70
3
 
4
 
! Отговори
Драги писачи преди 12 години
Това, че ДНЕС.БГ, го е писало, не значи, че ще стане.Опитайте се да попрочетете и нещо друго -- оставете я тази застреляна еколожка.Вижте какно мислят регионалния министър и на икономиката -- бъдете сигурни, че нещата няма да станат така както го пише ДНЕС.БГ 0 най-малкото идат избори и никой не иска да си прави негативна реклама.Бат Бойко обича да се харесва на хората, ще му прищрака че ако направи закон за Цеко ще загуби, така че, най-вероятно Цеко ще бъде жертван.
69
1
 
11
 
! Отговори
totka преди 12 години
днес ще узаконим пистите на Банско, утре митничарските селища в язовирните чаши и водосборни басеини, а в други ден ще се узакони всично на подходяшите хора, срещу съответното...
68
1
 
12
 
! Отговори
Rosko преди 12 години
Е, а защо само преди месец не узакониха басейните на морето, а ги разрущиха- нали и те бяха за туристите? Ех, народе-такива си ги избрахме- сега ще ги търпим.И пак ще ги изберем- да ни *** докрай!
67
2
 
16
 
! Отговори
Честито преди 12 години
Честит ви "нов морал" герберастииии.Виждате ли колко струват тия продажници - една концесия.Еб***си и морала,еб***си и чудото.Двоен аршин му се вика на това г-н тиквов.Що не видях поне един от тая некадърна ***,незнайно защо наречени министри,около вас да си хвърли оставката при възникване на проблем...Знаете ли защо - защото са "сливи".А глобите които ще дойдат от ЕС пак ли ще са в интерес на народа г-н ББ?