"Защитените" са от активния криминален контингент

"Няма да позволим съдът да се подиграва с труда на служителите"
Обновена: 2 юли 2011 17:24 | 2 юли 2011 17:09, Елка Василева
381
"Защитените" са от активния криминален контингент
Снимка: БТА

Нека да излезе този съдия, който пусна тези лица с парична гаранция. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов на пресконференция по повод предотвратяването на обир на банков клон в София тази нощ при полицейската операция "Защитените".

„Искам да благодаря на Лазар Груев, за това, което призова българските съдии, да се отчитат пред медиите как и по какъв начин те са взели решенията си”, каза Цветанов.

По думите му следващите операции на МВР ще бъдат назовавани с имената на съдиите, които са пуснали крадците преди това под парична гаранция.

Това е единственият начин да се съобразим с препоръките на Лазар Груев. Много труд е хвърлен за задържането на тези лица, каза министърът.

„Няма да позволим съдебната система да се подиграва с труда на тези служители”, категоричен е още Цветанов. По думите му вероятно вчера съдиите са били на маса, докато служителите са работили за разкриването на престъплението.

Още по темата

„Ще направим всичко възможно тези лица да бъдат съдени навън, защото тук получават потупване по рамото да продължават в съшия дух”, посочи той.

Министър Цветан Цветанов посочи собствените имена и прякорите на всички задържани, като срещу всеки от тях има по няколко дознания. Той каза, че няколко от задържаните са пускани от съда заради "тежки здравословни проблеми", които са били удостоверявани от една и съща софийска болница.

Цветанов отказа да посочи коя е тя, но уточни, че това е същото здравно заведение, от което е бил изведен Петър Стоянов-Сумиста.

Задържаните лица са изключително обиграни. Те са от активния криминален контингент, специализирани в кражбите, касоразбиванията и грабежите. Най-малкото съмнение по отношение на това, че ние знаем за тяхната дейност, нямаше да доведе до успеха от тази нощ, каза от своя страна заместник-директорът на Главна дирекция „Криминална полиция” Георги Арабаджиев.

Всички лица са лидери на локални организирани по-малки престъпни групи. Сега те се бяха събрали, за да направят един много голям удар, посочи той.

Сумата, която се е намирала в банката, е била много голяма – над милион лева, уточни министър Цветанов.

Георги Арабаджиев посочи, че операцията е извършена след повече от месец и половина наблюдение на групата. По думите му подготовката за снощния обир на клона на ДСК на ул. "Княз Александър Първи" е започнала преди месец. По думите на Арабаджиев техниката, с която са разполагали задържаните, "би била гордост за всяка  строителна фирма".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
0
 
2
 
! Отговори
Цецко преди 12 години
Цецо политическата воля е гуем пич. Мирно пред него- да не се окажете килъри или криминално проявени. Нека св.Кучеводец Банкянски го закриля!
368
0
 
13
 
! Отговори
xxl преди 12 години
защо не спретнете една акция вав парламента и там са активен контингент
367
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цвъцко, те съдиите работят според законите! Имате мнозинство в парламента. Променете законите така, че съдиите да не могат да пускат.А не да изкарвате все другите виновни. А и вече все ваши хора настанихте по постовете.
366
5
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Браво...листата на ГЕРБ, за кметове след Лечков, може да се допълни с още 10 имена...- Тези ще слушкат и ще папкат ...
365
16
 
19
 
! Отговори
а тези СУПЕРНАГЛИ ? преди 12 години
Казвам се Росен Миленов. Аз съм дългогодишен служител на службите за сигурност. През последните няколко години последователно съм работил в Национална служба Гранична полиция, Национална служба Полиция, Национална служба Борба с организираната престъпност и ДАНС.Напуснах ДАНС през 2010 година по собствено желание, въпреки предлаганата ми шеметна кариера и в знак на протест срещу въведения от г-н Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи, стил службите да изпълняват поръчки за съсипване на хора, неудобни на властта.Като юрист, аз съм убеден, че това, което извършват управляващите е злоупотреба със закона и използват държавата в частна полза. В последния месец, във връзка със разразилите се скандали, в което беше въвлечено цялото общество, аз съм длъжен и убеден да кажа и да информирам обществото за следното нещо:Премиерът на Република България г-н Бойко Борисов и вицепремиера г-н Цветан Цветанов излъгаха публично целия български народ. Сега са на път да излъжат нашите европейски и евроатлантически патньори.
364
9
 
22
 
! Отговори
БАЛА-БАЛА преди 12 години
ТЕЗИ ДВАМАТА ЦЕЦО И БОКО КАКВО СА СЕ ХВАНАЛИ КАТО УДАВНИЦИ ЕДИН ЗА ДРУГ.КАТО СГАФИ БОКО,ЦЕЦО ПРАВИ АКЦИЯ ЗА ЗАМАЗВАНЕ НА ГАФА/СРАВНЯВАНЕТО НА НАРОДА С КУЧЕТАТА НА ТИКВАТА/.СЛЕД ДНЕШНАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ССИГ И ИНТЕРВЮТО НА СЛАВИ БИНЕВ,С КОЕТО РАЗОБЛИЧИ БОКО И КРЪГОВЕТЕ МУ И НРАВА МУ НА ОТМЪСТИТЕЛНА КРАДЛИВА МУТРА,КАКВО ЛИ НИ ЧАКА. КАТО СЕ О*ЕРЕ ЦЕЦО БОКО ТИЧА ЧАК В ПАРЛАМЕНТА ДА ГО БЪРШЕ.ИНАЧЕ ПАРЛАМЕНТА И ДЕПУТАТИТЕ НЕ ГИ БРЪСНЕ ЗА НИЩО.КАКВИ ЛИ МРЪСНИ ТАЙНИ ИМАТ ЕДИН ЗА ДРУГ И НЯМАТ ИЗБОР.
363
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чета тука някои *** коментари, (като този на НАСКО) да изчакат да направят обира и тогава да ги хванели...все има *** по форумите и най вече в този включително и платени ама чак такава простотия не бях чел никъде..ама да бяха им помогнали да разбият стената, да влязат вътре да изкл там сота,да отворят трезора и да напълнят заедно парите и да ги хванат тогава...значииии нямам думи!!
362
1
 
14
 
! Отговори
Кой колко преди 12 години
Признавам работата на всички,които са работили по случая и са предотвратили това престъпление,което е криминално.1 млн е равно на пет апартамента,ако са взети чрез престъпление по служба или други документни престъпления.В единия и в другия случай има щета от 1млн.Според мен трябва,да се ракриват криминални и стопански,икономически престъпления,независимо от длъжността.Тогава ще ги призная властите,че са си на местото.Другото е смях.
361
16
 
21
 
! Отговори
НАСКО преди 12 години
Тъпите милиционери да ги бяха заловили ПО време на обира , а не ПРЕДИ него. Поне щяха да са им сигурни доказателствата, сега как ще докажат че са щели да правят обир. После съдите им виновни на милиционерите. Тоз Цветанов колко е *** , не е истина. . . и този човек е министър на вътрешните работи! Меко казано съм потресен!
360
9
 
18
 
! Отговори
11111 преди 12 години
ГЛЕДАЙТЕ КАНАЛ 3.ТАМ Е ИСТИНАТА ЗА ВЕЛИКИТЕ КРАДЦИ ЦЕЦО И БОКО. ССИГ В МОМЕНТА ДАВАТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ, пропастта,към която компанията мошеници боко,цецо,симчо водят България.ТОВА СА СМЕЛИТЕ МЪЖЕ НА БЪЛГАРИЯ,А НЕ ДРАСКАЧИТЕ НА МУТРАТА ВЪВ ФОРУМА.И ЗА ТЯХ Е ПОЛЕЗНО.
359
5
 
13
 
! Отговори
цецо крадецо преди 12 години
КОГАТО ПОЛИЦАИТЕ НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА,ЗАЩОТО ЦЕЦО НЕ Е ПОЛИЦАЙ ОТ КАРИЕРАТА,НИТО Е ПОЛИТИК,А ОБИКНОВЕН ФИЗКУЛТУРНИК,ПОРАДИ КОЕТО НЯМА КАК ДА Е УСПЕШНА БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА.ОСВЕН ТОВА САМИЯ ЦЕЦО Е ПАРОДИЯ НА МИНИСТЪР И ДОКАЗАНО КОРУМПИРАН - ВЗЕТИ ОГРОМНИ КОМИСИОНИ ПОД МАСАТА,ПОРАДИ ЛИПСАТА НА ИНФОРМАЦИЯ/ОТКАЗ НА ЦЕЦО ДА Я ДАДЕ/ ЗА ПРОИЗХОДА ИМ.НЕКАДЪРНО РЪКОВОДЕНОТО МВР,НЕКАДЪРНА РАБОТА НА ПОЛИЦАИТЕ И НЯМА КАК СЪДА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА И ЩО ДА НЕ ВЗЕМАТ СЪДИИТЕ ПАРИ - НЯМА САМО ЦЕЦО ДА ЦУЦА.
358
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам доста хора са доволни от "независимата " съдебна система.
357
5
 
8
 
! Отговори
Грую преди 12 години
И такаааа хванаха люлинските. Тези момчета имат доста пари и сега започва борбата кой в черно расо ще се докопа до тях-моля?не разбрахте ами да ви обесня - лято е сезон за почивки и какво ли още не а тези неща не са безплатни нали? Колкото и да не ви се вярва много малко съдии не взимат пари знам го от опит. Въпросът ми е до кога!!! А има и още по нагли лапат цифрите и накрая и "работа не вършат" че цецо прос,прос ама по някога е прав . Емигрирайте и наблюдавайте от далеч филма-забавно е. Айде
356
3
 
12
 
! Отговори
цветано преди 12 години
От утре закривам съда!Не върши никаква работа,и без това само аз работя!
355
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦВЕТАНОВ,ВДИГНИ ХОРАТА НА БУНТ СРЕЩУ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ,ТОЧНО ЗА ДВА ЧАСА И ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН,ДРУГОТО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ
354
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най смешния коментар които прочетох е 350 които казва ,че МВР ни пази от *** !Евала братче БРАВО Ти ме разсмя
353
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И са кво изписахме сумати коментари и ни лук яли ни лук мирисали свършихме работата на съдията на прокурора и на полицая !
352
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога ще започнат снимките на сериала Опасни улици !Под прикритие вече не ми харесва много приказват
351
1
 
9
 
! Отговори
Василиса Премъдра преди 12 години
И тези ще ги пуснат. Нали трябва нещо да хващат и след изборите.
350
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
358и ти сериозно ли го мислиш това с куршума !Ти да не мислиш по филмите наистина се застрелватТук е същото ако ги застрелят няма да е филм Ако няма мишки ще изгонят котката а нашите котараци са хитри ловят ги и ги пускат .