Миро Найденов пак тръгва на акция "мляко"

Проверяват дали истинското мляко се продава отделно
4 юли 2011 14:48,
63
Миро Найденов пак тръгва на акция "мляко"
Снимка: архив Булфото

Българската агенция по безопасност на храните ще провери дали търговците спазват изискването за млечните продукти да се поставят в търговската мрежа на отделно място от тези, произведени с растителни мазнини.

Пред журналисти министър Мирослав Найденов посочи, че отново ще разговаря с директора на контролния орган по храните Йордан Войнов да бъдат направени такива проверки, тъй като са се появили сигнали, че има опити за заблуда на потребителите със сирене и кашкавал, направени от палмово масло.

Още по темата
15 юли 2010 14:50
74

"Ще проверим спазва ли се това. Да, продуктите с растителни мазнини са чувствително по-евтини и много хора заради това, че не са им достатъчно доходите, не могат да си позволят качествените и скъпите, но не трябва да отстъпваме от нивата, които стигнахме. Защото определено по отношение на стандартите ние направихме много стъпки напред", каза Найденов.

Той коментира и направено изследване на Асоциация "Активни потребители" на 16 марки кисело мляко.

Резултатите от проучването сочат, че продуктите са с много добри показатели, което е доказателство, че стандартите се спазват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
12
 
! Отговори
айде пак и пак и пак преди 12 години
Той освен някакви еФтини PR акцийки нещо друго върши ли?Какво свърши като беше шеф на Екоравновесие, че не се сещам...ама кинтите ги оползотвориха, нали? Един ден резила ще излезе на яве.Какво стана с паричките на фермерите? Как защитава правата им и как се застъпва за тях пред EU? Като завишава критериите не изплаща субсидии и стимулира фалити? Това част от плана за съсипване на BG селското стопанство ли е? Я се огледайте по пазарите - почти няма БГ стока,нали? Защо ли?Ама PR акцийте вървят
21
2
 
23
 
! Отговори
Интересно преди 12 години
Някъде бях прочел ,че в България добитъка намалява а интересното е откъде тогава все повече и повече нови фирми за "месни" и "млечни" продукти се нароиха ? То няма суровини толкова естествени говоря от животните колкото марки "млека" , "меса" и т.н. даже и АСТОР ще завиди на тая измама ! Също така ДАНОН да го духат те лансираха главно сухото мляко в БГ преди тяхните *** на пазара си имаше голям процент истински кисели млека дето за 2-3 дена се разваляха и си бяха екстра !
20
2
 
10
 
! Отговори
:) преди 12 години
Снимката кърти миФки :) Дракула от ГЕРБ :)
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Селянин до селянин, мутра до мутра, делавераджия до делавераджия в това правителство. А има още две години до следващите парламентарни избори!
18
4
 
6
 
! Отговори
срига ва селендури преди 12 години
стига сте плюскали и крали, то мляко за децата не остана, айдеее оставка бягайте на струговете дет и там вече няма работа , аа сейте картофи щях да забравя матрял такъв......
17
1
 
4
 
! Отговори
До Иван Грозни преди 12 години
Само уточни дали си ги давал на котката, понеже ти не можеш да ги ядеш или така по принцип я храниш ? Сеа наште храни можем да ги делим не по вкусови качества, а кат гъби : ядливи и неядливи.
16
6
 
8
 
! Отговори
леле преди 12 години
Ами то мутрите от ГЕРБ все на "акции"ходят,така са си свикнали.Лошото че след тия акции цените се вдигат,народа мре,а младите бягат в чужбина.Герберастка му работа...
15
3
 
17
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Длъжен съм да призная на Миро Ирландското месце, че котката ми започна да яде кренвирши "Стара планина".. преди наситина не можеше да я накраш да яде такова чудо...
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ааааахахахахаххахахахаааа заболя ме стомаха да се смея на тази снимка.... :)))))))))))
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миро Радиоактивната Гъба се мъчи да яде нещо за акъл...*** то с ядене не става
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По принцип мразя всички политици, но признавам че опитите на правителството да създаде стандарти в хранителната промишленост са път в добра посока!
11
2
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Едно е да...знаеш,друго е да...можешш,трето и...четвърто -да го направиш.Миро спира някъде по...средата,щото...пирамидата е обратна;плямпачите саповече от произвеждащите и контролиращи... органи.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от млякото ли са му се развали ли зъбите , че на снимката така изглежда
9
4
 
8
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Устата или з,адник,а сте му снимали, че немога да разбера на тоя циркаджия ?
8
4
 
12
 
! Отговори
ех миро миро преди 12 години
Миро спекулата пак тръгва на акция . Очаквайте цената на млякото да се вдигне,защото ще бъде от внос . На това правителство и сахара да им дадем след две години започнаха да ни карат пясук от другаде
7
2
 
8
 
! Отговори
А преди 12 години
тоя какво е налапал?
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък забравих, че вие не сте виждали истинско мляко, сирене и кашкавал...Сеа кашкавала и да го оставиш така навън само изсъхва без да се разваля. Извади си тиквата, удари я в някои дувар и отиди на село да те почерпят с нещо истинско...
5
2
 
4
 
! Отговори
do Najdenow преди 12 години
Abe ministre "STARO IRLANDSKO OPASNO ZA ZDRAVETO MESO" za kakvo kiselo mlqko govorish be tapanar vrachanski ... takova jivotno ot godini i to baq ne se proizvejda ako shte i 10000 "standarta" da izmisli kuhata ti tikva pak nqma da vurnete staroto kachestvo na hranite ot 90-te nazad to beshe gore dolu istinsko i nikoi absoliutno nikoi ne sledeshe ime marka i cena vsichko pochti beshe dobro za qdene i vkusno i kachestveno a sega 95 procenta *** mi probutvash kato kazvash che sa po standarti !
4
8
 
2
 
! Отговори
DO 2 преди 12 години
IZVADI SI GLAVATA OT GAZA I STE VIDIS KOE E ISTINSKA
3
1
 
17
 
! Отговори
ОЗЛОБЕН преди 12 години
На овцете вече им пресъхна вимето, то всеки ги дои ,а те дори и не блеят!!!