Министър с армаган – 2 бр. кисело мляко, кашкавал и масло

М. Найденов ще ги даде на лаборатория, за да види какво яде
22 юни 2010 14:00,
92
Министър с армаган – 2 бр. кисело мляко, кашкавал и масло
Снимка: БГНЕС

"До края на лятото ще има яснота за съдържанието на всички млечни и месни продукти".

Това заяви пред журналисти министърът на земеделието Мирослав Найденов, който направи внезапна проверка за съдържанието на растителни мазнини в млечните продукти в столичен хипермаркет.

Оттам министърът си взе за проверка по два вида кисело мляко, кашкавал, масло и един вид сирене, както и два вида пилешки продукти.

Още по темата

Зарече се, че ще ги даде за проверка от ДВСК за съдържание на вода над допустимите норми.

"Очаква се резултатите да бъдат готови в края на седмицата", каза той.

В рамките на проверката стана ясно, че работещите в хипермаркета са били предварително известени за нея.

По-рано днес пред Нова тв министър Найденов обяви, че саламът, който яде българинът, често е със 70% съдържание на соя, вместо допустимите 3%.

Той се закани, че инспектори тръгват на масови проверки за колбасите в търговската мрежа.

Така, след като промени правилата, по които от дни се продават млечните изделия и забрани заблуждаващите надписи върху заместителите им, МЗ започва проверка и на качеството на колбасите.

Найденов посочи, че глобите за производителите и търговците, които заблуждават, че храните им са произведени от мляко, а не от растителни мазнини, е от 1000 до 3000 лв., при повторно нарушение е от 3 до 5 хиляди лева, а при трето следва затваряне на производството или обекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
globite sa sme6ni axaxaxa
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХА СЕГА- АРМАГАН .....ТО И ЕДИН КАТАДЖИЯ ОТ НАШИЯ ГРАД ВЗЕМА 2 БУТИЛКИ АРМАГАН АМА ГО УВОЛНИХА......
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аре,бе и на зеленчуците щеше да пише ГМО,ама още си ядем доматите с вкус и мирис на риба...
83
0
 
1
 
! Отговори
ОТК преди 13 години
Всеки трябва да публикува отзивите си за колбасите и техните производители.Например шпек Народен -свински сърца ,соя ,протеини овкусители,стабилизатори и никакво месо.Смело гледай рекламите и купувай.
82
0
 
2
 
! Отговори
Те тва е преди 13 години
"До края на лятото ще има яснота за съдържанието на всички млечни и месни продукти".Да публикуват резултатите и да посочат марките.Да правят това всяка седмицаИ ГОТОВО! Потребителите сами ще се ориентираме.(ако междувременно лабораториите не изкривяват данните, *** и за това има чалъм как да се предотврати)
81
0
 
6
 
! Отговори
iadosan преди 13 години
Стига сте ревали, всичко в саламите е продукт на Монсанто. Млечни продукти няма. Стандарт салам, стандарт мляко, всичко това е ок. Ами стандарт държава? Кога ще има стандарт държава, защото тази не я бива никак.
80
3
 
12
 
! Отговори
Аспарух преди 13 години
снимката е достатъчно красноречива: *** човек, показва на *** хора какви *** са яли и ще продължават да ядат:-) и останалите *** му се радват, без да си дават сметка как използва "минало неопределено време:-) кога ще свърши този цирк?
79
3
 
10
 
! Отговори
Аспарух преди 13 години
Българино, докога ще се хващаш на евтините номера на банда простаци?
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ценно има в Турция? Високи заплати на образованите хора, високи пенсии, съвършено качество на всички млечни продукти - мляко, сирене, кашкавал, масло - това, което беше в България пред 20 години /без пенсиите ,разбира се/. Идете ,г-н Найденов и вземете свободно мостри от най-различни магазини и после, като обискновен гражданин минете в наши магазини - и няма нужда да изследват продуктите в лаборатории. Разликата е очевидна и очевадна. Съвършено качество на млечните продукти.
77
1
 
2
 
! Отговори
Ачо преди 13 години
Оборот и печалба са различни неща.
76
3
 
3
 
! Отговори
тасю преди 13 години
браво така трябва да се процедира
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Следващия път си купи от КАУФЛАНД.........или някоя друга супер евтина и европейска верига.
74
0
 
6
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Току-що купих в КАРФУР сирене на промоция по 3.19 кг - дадоха ми да го опитам, нещо като извара,соленичко, реших че ще стане за миш-маш. Вкъщи видях, че на етикета е обозначено Краве сирене, съдържание: обезмаслен млечен концентрат, закваска, сол ,калциЙ. Буцата се разтроши,маже се като дунавия или фета.Какво е това обезмаслен млечен концентрат ? Сухо мляко, внесено отнякъде?И аз искам да го дам за тестване - къде? Мното магазини са се изхитрили и всичките им етикети са бели.
73
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
хванете производителите или те добре ви плащат за да се ровите в магазините и да тръбите че вършите нещо
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХЕХЕ, спец. доставка за магазина от предварително известени служители.И КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА - В КИСЕЛОТО МЛЯКО НА ФИРМА "ххххх" ИМА 100% МЛЯКО, НЯМА РАВНО.А НА ЛОШИТЕ КОНКУРЕНТИ НЕ СПОНСОРИ.......МАЧА Е ЯСЕН, ЛЕКА НОЩ ОТ МЕН.
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Соя у нас не се сее, ама се внася от Америка, считай Монсанто!
70
1
 
6
 
! Отговори
Dimo преди 13 години
uj proverkata e bila iznenadvashta,a kak sa bile izvesteni rabotnicite za neia..........pak sa bile predupredeni,pak naglaseno
69
2
 
7
 
! Отговори
поредната партенка преди 13 години
Мирослав партенката пуска поредната партенка!
68
2
 
15
 
! Отговори
Бай Тошо преди 13 години
В рамките на проверката стана ясно, че работещите в хипермаркета са били предварително известени за нея. Каква проверка е това и на какво?
67
7
 
8
 
! Отговори
ЧАКА РАКА преди 13 години
Дами и Господа Мирослав Найденов е единственият работещ министър в БГ от началото на преходът до сега . За съжаление в правителството на Борисов и ГЕРБ друг като него адекватно работещ НЯМА за най-голямо съжаление . Неискам да споменавам за генеталоподръжникът човекът ръст на мъжка болонка ВОЛЕН . Найденов махне ли се то всичко останали могат да си одат