Миро Найденов пак тръгва на акция "мляко"

Проверяват дали истинското мляко се продава отделно
4 юли 2011 14:48,
63
Миро Найденов пак тръгва на акция "мляко"
Снимка: архив Булфото

Българската агенция по безопасност на храните ще провери дали търговците спазват изискването за млечните продукти да се поставят в търговската мрежа на отделно място от тези, произведени с растителни мазнини.

Пред журналисти министър Мирослав Найденов посочи, че отново ще разговаря с директора на контролния орган по храните Йордан Войнов да бъдат направени такива проверки, тъй като са се появили сигнали, че има опити за заблуда на потребителите със сирене и кашкавал, направени от палмово масло.

Още по темата
15 юли 2010 14:50
74

"Ще проверим спазва ли се това. Да, продуктите с растителни мазнини са чувствително по-евтини и много хора заради това, че не са им достатъчно доходите, не могат да си позволят качествените и скъпите, но не трябва да отстъпваме от нивата, които стигнахме. Защото определено по отношение на стандартите ние направихме много стъпки напред", каза Найденов.

Той коментира и направено изследване на Асоциация "Активни потребители" на 16 марки кисело мляко.

Резултатите от проучването сочат, че продуктите са с много добри показатели, което е доказателство, че стандартите се спазват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
3
 
! Отговори
Georgi преди 12 години
Вместо да пишете глупости идете в магазина ивижте че все още си ги има евтините стоки, че и по-евтини. А качественото навсякъде е по-скъпо.
41
2
 
8
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
това правителство Много ама Много ХИТРО знаят, че народа му е *** и наивен и така ВДИГАТ ВСИЧКИ ХРАНИ И НИЕ СЕ ВРЪЗВАМЕ НО ДОКОГА ЩЕ ЗЛОУПУТРИБЯВАТ СЕ ПИТА ТЪЙ КАТО НЯМА ДА СЕ ВЪРЖЕМ ВЕЧЕ===========
40
0
 
4
 
! Отговори
СНИМКАТА преди 12 години
Е ЧУДЕСНА :))))))
39
7
 
8
 
! Отговори
Men преди 12 години
абе ***, 20, че и повече години никой не посмя да сложи някакъв ред в *** дето ги ядете и ето че един почна да казва какво съдържат и на вас пак не ви е угодно. Аз салами не купувам, слава Богу имам и откъде да вземам домашно месо и сирене и пак съм за това да се сложи ред и да се знае какво съдържат храните. Каво лаете , все още си има евтините салами , само че сега на тях пише какво съдържат. Да не мислите ,че преди са били по-качествени?
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя никога няма да го призная за специалист по каквото и да е. След случката с гъбите в Англия, когато се изцепи, че били расли около урановите рудници и като валяло дъжд поели от радиацията...Миро Радиоактивната Гъба. Вместо да се махне се навира още повече...
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз лично нямам нищо против растителните мазнини, дори ги обичам повече. По-ниската цена е плюс. Не стига, че е по-хубаво, но по-евтино :) .
36
0
 
7
 
! Отговори
o1o преди 12 години
И като ми се откри от лево...
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това правителство управлява така все едно участва в реалити шоу а *** гледат и ръкопляскат.Какво значи "ще разговаря с директора на контролния орган по храните Йордан Войнов да бъдат направени такива проверки, тъй като са се появили сигнали, че има опити за заблуда на потребителите със сирене и кашкавал, направени от палмово масло"?Ами на тях това им е работата и трябва да го правят ежедневно и не само за млечните продукти а за всички храни.Айде пак телевизионна акция и после пак пауза.
34
2
 
10
 
! Отговори
аз преди 12 години
заради този *** вдигнаха цените безконтролно,вчера си купих УЖ ИСТИНСКО КИСЕЛО МЛЯКО ,НАПРАВИХ СИ АЙРЯН ,А ПОСЛЕ МИЯЛНАТА МАШИНА НЕ МОЖА ДА ИЗМИЕ МАЗНАТА СТЪКЛЕНА ЧАША,И СЪС СИРЕНЕТО Е ТАКА СМЕНИХА ОПАКОВКИТЕ И ЦЕНИТЕ НАГОРЕ
33
2
 
12
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Достоен последовател на Фидосова. *** и все по-дебел.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неадикватният министър Найденов отново предупреждава магазините, че ще ги проверява.Нека имат хората време да разделят млечните продукти от тези, направени от растителни мазнини.Два дни след проверката магазините ще продължат да работят по старому.За да има устойчивост на резултатите агенцията по храните, съвместно с комисията за защита на потребителите, пенсионери доброволци да организират поне два пъти седмично проверки и така докато наложат на нарушителите солени глоби и ги научат , че пра
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ходи да издои някоя друга крава г-н кравешкия доктор, за друго не става
30
0
 
10
 
! Отговори
Праско преди 12 години
Тука ми прилича на Праско Сираков!!!! хехехехе
29
2
 
4
 
! Отговори
do 25 преди 12 години
Tochno na ZOROV vrachanina lainqn nai mnogo da mu napravi 1 truba MIRO ti neznaesh li che sa priqteli ? Govorq seriozno oshte ot godini se poznavat i zaedno pravqt dalaveri i ne samo te de te sa si cql "kartel" .
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проверете магазини Европа - там е пълно с безобразия.
27
1
 
7
 
! Отговори
Мистър Питкин преди 12 години
Миро трябва да направи акция 'сапьор' ,като онзи от видеото, а не 'млЕко'...Па да видим тогава кой е по-по-най...
26
2
 
6
 
! Отговори
WWW преди 12 години
има уста на земеделец *** яко ...
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да се стимулира животновъдството и да сгащи Зоров,Моров и т.н. защото плащат жълти стотинки на животновъдите за техният труд,този яде на корем мляко, чийто съставки се внасят и всичко е с цел,да се унищожи българското и като *** да чакаме на Данон и др. вносни производители.За това ще сме с висока безработица,найбедните и найциганизирана нация.Да ти е сладко юнако!
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скандала в МВР трудно ще го замажете с разни измислени акции и кампании!
23
0
 
3
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
До ДОо Иван ГрозниНе прсото решихме от любопитсво да купим, иначе бяхме спряли отдавна... с котка(особено по капризна) можеш да тестваш качеството на месо без чесън(каот някои рецепти за нетрайни салами) или без силни подправки (за съжаление луканка не можеш) :)