За Цветанов вотът не е важен

МВР шефът каза добра дума за съда заради "Шок"
Обновена: 13 юли 2011 16:27 | 13 юли 2011 16:27,
514
За Цветанов вотът не е важен
Снимка: Булфото

Вотът на недоверие е оценката на политическите партии, а за мен е важна оценката на българското общество. Така министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира подготвяния от ДПС и БСП вот на недоверие за провала на правителството в сектора „сигурност".

„Когато участвахме в изборите 2009 година, ние казахме какво ще направим. Заявявахме, че ще прекършим тежката организирана престъпност, ще положим усилия да прекратим функционирането на престъпни групи за отвличания, поръчкови убийства, печатане на фалшиви пари“, каза министърът.

По думите му престъпленията, свързани с поръчкови убийства, рекет, грабежи и отвличания са затворена страница.

МВР шефът категорично отрече ГЕРБ да събира компромати срещу политически опоненти и заяви, че това са недемократични прийоми, които няма как да се случат в днешно време.

„Искам, когато застана на една маса, на разговор с партньори, да ги гледам в очите и да продължа да ги гледам в очите, а не да водя политика, която да бъде угодна на този или онзи, която да бъде с неефективност в правоохранителната система“, заяви Цветанов.

По думите му с операция „Шок“ службите са дали ясен знак как могат да защитават правата на всички граждани по света, които са жертви на организираната престъпност.

Днес вътрешният министър, представители на Европол и посолствата на САЩ и Италия у нас дадоха подробности за международната операция. У нас тя бе под кодово име „Шок“.

Още по темата

73-ма души са замесени в източването на банкови сметки в няколко европейски страни, САЩ и Южна Африка. 50 от задържаните са криминално проявени, каза Цветанов.

По първоначални данни групата е нанесла щети за над 15 милиона евро, а около 15 000 банкови карти в цял свят са били клонирани.

Цветан Цветанов днес благодари на съдилищата в страната за гледането на мерките за неотклонение на задържаните в операция „Шок“.

„Естествен партньор в борбата с организираната престъпност – това е българският съд“, каза министърът и изрази надежда, че няма да има разочарование с промяна на мерките им за неотклонение.

Началникът на департамента за противодействие на измамите с разплащателни средства в Европол Михаел Раушенбах заяви, че това е най-мащабната досега операция, свързана с измамите с разплащателни карти, и благодари на партньорите в мащабната операция.

Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик пък прочете благодарностите си за реализираната акция на български.

Благодарение на усилията и сътрудничеството между нашите правоохранителни агенции, беше разбита една изключително крупна криминална организация, което ще спести на финансовите институции и данъкоплатците в България и САЩ милиони долари от потенциални финансови загуби, изтъкна дипломатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
377
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поркуратурата ще се заеме ли или тя робати само по предишните:"Солидна глоба грози България заради АМ "Люлин" Първоначално зададените проекти за магистрала Люлин не са спазени. Фактурирани са строителни дейности, чиято стойност всъщност е по-ниска, а цената на шосето е завишена необосновано. Това се казва в одит на Европейската сметна палата за изпълнението на проекта."Жалко че не сме правова държава! Плевнята вече щеше да е в конюшната:))
376
4
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
ще стане голям смях ако 20 милиона "уволнят" Борисов във въпросния сайт :D
375
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
405 - Хахахахаха! Ти му държа атрибута, докато се изчишка ли:))))) Добреее! Кой каквото можа това върши:))))
374
2
 
8
 
! Отговори
до Супр ГЕРБЕР преди 12 години
Това за снимката ми писна да го чета по всички сайтове.Измислете нещо ново,ама гербер да мисли е кратък виц.А ако си супер гербер е направо невъзможно.
373
8
 
2
 
! Отговори
Супер ГЕРБЕР преди 12 години
Чакам обща снимка на нас*ран*ите Костов и Станишев след вота.Ще направим предизборен постер и от нея :Надписа ще гласи - Заедно срещу България!!
372
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Осъдиха двама депутати от ГЕРБ за конфликт на интереси"Ама пак ще създават закони:) Да не си мислите, че ГЕРБ ще ги маха, както обеща Мутров:)
371
5
 
2
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
DO 403...AMI TI GLASUVAI za rumen petkov koito pikae v parka
370
7
 
2
 
! Отговори
за 400 преди 12 години
Цветанов е цвете....другарят Т.Живков беше със 6- ти клас :))) но това са комуназите- неграмотни селяни
369
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
400 - И какво улови:))))) 6 апартамента:))))) Или като последното предупреждение по БТВ да се пазим от магистралните бандити:))) Нали хвана някакви крокодили:)))
368
6
 
2
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
KOMUNISTITE mrazyat TSVETANOV za6toto sprya potoka na pari za 4ernata im kasi4ka.e sori
367
7
 
2
 
! Отговори
Клоуните атакуват преди 12 години
Хамстера, лостов и доги в атака ......и право в батака :)
366
7
 
2
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
DO 396...TVETANOV moje da ima osnovno obrozovanie.no LOVI BANDITI .A KOMUNISTITE GI PREKRIVAHA.
365
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
397 - Виж как знаете какво правят Боко, Цоко, Дим Дуков и Моника Дянкова-Люински и къде може да намери приложение:)) Браво! Само не разбрахме защо ви обхвана този див гняв, че рязахте и махнахте билборда:))) Не ви понася истината ли!?:))
364
8
 
3
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
TSVETANOV ti si lovi banditite.a komunistite da si umirat ot yad.mainata im
363
9
 
2
 
! Отговори
Супр ГЕРБЕР преди 12 години
За изборите ще изтипосама гигантски постер на Цариградско- хамстера и лосто подават ибрик на Доган ага :))Надписа ще гласи - Съединението правело силата, *** ний си обичаме да сме ***!
362
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само го погледнете,всякакви коментари са излишни,дори и този че е почнал работа в МВР с основно образование.Този ли е човека,ако смятате така сте *** мозъци или платени еничари
361
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
390 - Ни ви искат хората! Няма какво да се направи:))
360
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом Цецо е "правил"партията,гарантирано ще се спука като акциите му.
359
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
389 Че като това е нов морал, защо Цветанов награди прокурора Василев, дето разследва тъщичката:)) Сигурно е от алтруизъм:)))
358
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
389 - *** са си в паламентчето,а! Сега ще допишат сигурно друг закон, след закона за наркотиците:))) И между другото тези ги криеха много, ама ги хванаха:)))))))) Трябва да се отървете от мерака да сте шумкари:))