Цветанов видя доклада на ЕК като умерено позитивен

Оценката за България в него била обективна
Обновена: 20 юли 2011 14:39 | 20 юли 2011 14:23,
151
Цветанов видя доклада на ЕК като умерено позитивен
Снимка: архив, БТА

Евродокладът е обективен и такъв, какъвто сме го очаквали през последните четири години. Това каза в Кюстендил вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Лично за мен е умерено позитивен, защото се констатира ясно политическата воля за реформите, които се осъществяват през последните две години", отбеляза вътрешният министър.

"Препоръката е да продължим реформите в съдебната система и, разбира се, по-бързото приключване на всичко това, което е свързано с бързото правораздаване", посочи Цветанов.

Още по темата

"За мен е изключително важно и удовлетворително, че се отбелязват реформите в полицията и също така оперативната връзка между оперативните звена и Криминална полиция", допълни министърът.

По повод това, че критиките са основно към България, а не към Румъния, Цветан Цветанов посочи, че миналата година Румъния е получила доста по-лош доклад.

"Днес можем да отчетем, че Румъния и България са на ниво, което по някакъв начин очертава по-добра перспектива и за двете страни", смята Цветанов.

"Това, което трябва да бъде анализирано и от съда, и от ръководителите на съдебната система, е действително да могат да се прилагат съдебни практики и да се анализира защо пропуските са налице, при положение че 20 години казваме, че нашата независима съдебна система ще може сама да се оправи и да се реформира по начин, по който да съответства на всички европейски правни системи", каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
8
 
! Отговори
МУСТАФА преди 12 години
Малииииии, позитивен. ЕК се обръща към Българите, като към банда ***. Той няма да си позволи такъв тон към нито една друга държава, дори не членка на ЕС
112
0
 
23
 
! Отговори
fsa преди 12 години
Гениално Цветанов, гениално. Само един очевиден гений, пък бил той и разгърнат на съвършено физкултурна основа, може да каже подобна глупост. Какви реформи, какви успехи, и какъв умерен позитивизъм?! ЕС ти казва, че никаква работа не е свършена, Цецо мисли - успех. Ако успеха се изразява в това, че Румъния е имала по-кофти доклад, тоест, не че ние сме добре, а с идея по-малко зле, то това онагледява и цялата "политика" на тоя циркаджийски кабинет. СМЯХ В ЗАЛАТА!
111
1
 
8
 
! Отговори
o-la-la преди 12 години
льо умерено, и льо позитивен
110
0
 
24
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
"Цветанов видя доклада на ЕК като умерено позитивен " :))))Ако и Тиквата и Цоцкото му бяха само УМЕРЕНО *** щеше да е по-добре:)))КОМЕНТИРАЙТЕ ДОКЛАДА!!! А в доклада пише че ДОКАЗАТЕЛСТВА СРЕЩУ ИЗВЕСТНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ СА СЪБИРАНИ(сетете се -случайно ли е това)Тъй че мантрата на Тиквата и неговия Цоцко че те "ги фащат а ония
109
0
 
9
 
! Отговори
gft преди 12 години
@115не приятелю, и господ да дойде пак няма да се орпавим, защотот за да се оправим, няма значение кой е на власт, трявба ние да си променим начина на мислене.променим ли се, управлението ще го изберем, не е проблем.
108
1
 
25
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Ти го плюеш,той мисли,че дъжд вали!
107
0
 
7
 
! Отговори
Bai Hoi преди 12 години
Lichno moe mnenie e che v darjavata nqma politika a prestupni grupirovki koito si smenqt vlasta!! Sega na vlast e edna i presledva druga posle neshtata sa oburnat i taka do bezkrai .....
106
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато България се управлява от тиквата, никога няма да се управим!
105
0
 
16
 
! Отговори
gft преди 12 години
значи, силното и честно правитество е продукт на обаразовано, силно, задружно гражданско общество, а не обратното.в българия няма такова, общество. нито сме образовани (не става въпрос за това, кой колко книги прочел, колко 6-тици има, колкот олимпиади е участвал и спечелил и тн, а става въпрос за начин на мислене) , нито сме единни и от там слаби.това е истината, за това и управляващите са ни клапави.кой от кой по-голям терикат.
104
2
 
24
 
! Отговори
Стефчо преди 12 години
Циркът с ГЕРБ продължава...както виждаме дами и господа !!!
103
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правец града на Валентин Златев! Там Златев е заграбил голф игрище от 1000 декара общинска земя, плюс езеро и огромен свръх модерен хотел! Жителите на град Правец предлагат той да се нарече Златев град, със солена ирония!
102
2
 
27
 
! Отговори
Стефчо преди 12 години
От 2 години само контрабанда и мръсни далавери с наркотици вървят в тая държава , всичко друго тъне в мизерия заради умниците на ГЕРБ
101
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи Цвъцко, като оставим настрана дълбоко мъдрите ти и *** слова, означава,че Румъния умерено позитивно за една година на е изпреварила с 10 години...Тъка излиза според идиотските ти размисли...
100
2
 
20
 
! Отговори
бай Курти преди 12 години
Като гледам Цветанов ми се вижда някак умерено негативен..
99
3
 
16
 
! Отговори
Стефчо преди 12 години
Управление изпълнено с далавери, по големи далавераджии от Цецо и Боцо не е имало, мале мила ле майко ле !!!
98
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанооооов! А колко умерено позитивни комисионни ти снася цялата герберска ***, която борави с прехвалените ви европарички?!
97
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който подкрепя и гласува отново за Бойко или за някое от неговите мекерета е НАРОДЕН ПРЕДАТЕЛ!
96
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиква чух, че заедно с твоето приятелче Валентин Златев сте си купили на гръцки остров имение за 4млн. евро, нищо ново при тази цена на бензина!
95
2
 
19
 
! Отговори
Стефчо преди 12 години
Ами да сгреши народа с тези ГЕРБ, да допускаме грешки е човешко, но да повтаряме непрекъснато е престъпление, народа ги храни тия ГЕРБ, а те му се качват на главата !!!
94
1
 
13
 
! Отговори
хитлер преди 12 години
страно бг е по добре от германия ама там германците си получават 3000 евро заплата а ние 240 лева тоест 120 евро