Найденов скръндза – вдигнал заплатите с лев и 39

Ядоса се, че го водят за "отличник" с 36% скок в заплатите
Обновена: 21 юли 2011 14:56 | 21 юли 2011 12:18,
116
Найденов скръндза – вдигнал заплатите с лев и 39
Снимка: Булфото

Земеделският министър Мирослав Найденов опроверга информацията, публикувана в сайта на Министерския съвет, че е увеличил заплатите на служителите си с цели 36% .

"Искам категорично да опровергая това съобщение. Истинското увеличение е едва 0,14%, или е 1,39 лв.", обясни той.

Вчера на сайта на МС бе качена статистиката за заплатите на чиновниците по министерства в Доклада за състоянието на администрацията през 2010 г.

Оттам стана ясно, че най-осезаемият скок е в (МЗХ), там заплатите скочили с внушителните 36% за година – от 777,02 лв. през 2009 г. на 1056,60 лв.

От същия доклад разбрахме още, че "отличници" са и Тотю Младенов, и Росен Плевнелиев, които са увеличили заплатите на своите подчинени с 26,1% и 25,8% съответно.

Така средната заплата в министерствата е 937,15 лв, което е увеличение със 7% спрямо 2009 г.

"Помолих и премиера този, който е допуснал тази техническа грешка, да си поеме отговорността, защото от сутринта на моите служители обяснявам къде са тези 36%", обяви днес на пресконференция Мирослав Найденов.

"Данните за заплатите в МЗХ са подадени коректно от ведомството, но не са интерпретирани правилно във финансовото министерство", категоричен бе той.

По думите му средната заплата в администрацията на министерството е 780 лв.

"Нещо повече – ние сме отличните по административна реформа с най-големи съкращения", подчерта още Найденов.

Само служителите, които работят с европейски средства, вземат двойни заплати, уточни земеделец №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
IvanGrozni-slaboumen преди 12 години
Приятелю ти бавен ли си? Какво спечели ти от управлението на тройната коалиция, освен че ни спряха всички еврофондове и държавата беше пред фалит, защото те предизборно увеличаваха пенсии и заплати , а после които дойде да му мисли от къде ще вземе пари, и пускаха глупавите си предизборни реклами, които бяха за слабоумници като тебе и въобще в коя нормална държава можеше да се проведе такава предизборна кампания ???
111
0
 
0
 
! Отговори
аналлогично преди 12 години
"ние сме отличните по административна реформа с най-големи съкращения"браво... в министерства, които трябва да усвояват европари, правят най-големи съкращения и после, защо не сме усвоявали?!? логаиката пак им бяга по фланга...
110
1
 
4
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Стига се карайте... ГЕРБ правят точно това което се иска от тях - да замажта след Тройната коалиция.. да се замаже грабежа на крадливия дедо от мадрид още повече... това че вие сте повярвали че комунисти,физкултурници,милиционери, доносници и мутри ще направят нещо на своите съпратийци от партията майка закрилница БКП е друг въпрос... за вашата наивност - пати цял народ... поредни 4 години...
109
1
 
3
 
! Отговори
гого преди 12 години
Що за фантазии имат тези хора ,бе?!Моята заплата от 3 години не е мръднала, но за това пък 3 пъти ни съкратиха с по 10-12% с обещание за 1 до 5 % увеличение ....евентуално!С 26 години стаж и една камара дипломи кретам с 750 лева .....Къде са тези 1056 лева за 2009 ,че и за 2010....?!Тези хора по София явно не са още слезнали от Мелмак....Или в "Министерството" не са от тези, по места работещи в министерството...
108
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберасти, не се напъвайте много! СКОРО ЩЕ СИ ХОДИТЕ!
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде ли е Калинка-Малинка сега :D:D:D
106
2
 
9
 
! Отговори
BG преди 12 години
mama vi Gerberska chetete forumite kvo pishat horata ne samo da se opravdavate
105
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А наще само с 20лв. не с 36%.... ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА..... ВЛАСТА СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА. Те това Ви е демокрацията
104
0
 
7
 
! Отговори
МИМИ преди 12 години
ДО 99 Ами отивай да сееш ,тя нивата ти няма да я засее земеделският министър.В Гърция да не мислиш,че министески съвет им сее и жъне нивите. БРАВО АКО ТАКА МИСЛЯТ ГЪРЦИТЕ -НЯМАШЕ ДА ОТСТОЯВАТ ПРАВАТА СИ А НИЕ ТЪПЧЕМ КАТО *** НА ЕДНОТО МЯСТО И СИ ЛАЕМ ОПАШКИТЕ.
103
0
 
3
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТ преди 12 години
Браво на 96.И знаеш ли защо е така-30-40% от българите бяха в БКП.
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обещанието на ГЕРБ беше следното: Като дойдем на власт ще направим заплатите и пенсийте средно европеийски,да ама не,направиха ги двадесет пъти по-малки и сме най-бедната държава в ЕВРОПА,когато фактите говорат,дори и боговете малчът!!!Това се отнася за платените писачи на ГЕРБ по форумите!!!Има една приказка "На крива ракета космоса и пречи"
101
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По думите му средната заплата в администрацията на министерството е 780 лв."И за какво им ги дават? Какво точно свършиха тия *** за две години? Освен ежеседмичните скандали де.
100
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те тия 36% са коректно предадени, единствено не е ясно, че става дума за големи на увеличения на заплатите на едно малцинство от приближени на министъра.
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
95 - *** ти и с байпас ли си!? не бях виждал псе с байпас:)) А на гербер никога не може да се напише нещо смислено, защото глупостта е непобедима! Герберското мислене е далеч от нормалното човешко мислене и гербер никога не може да разбере интелигентните и бразовани хора:)) Хайде няма да се малтретирам повече интелектуално с теб:) Все пак чувството ми за интелектуално самосъхранение е по-силно:))) Дерзай другарю! И не национализирайте повече ей! Стига с тези кражби:)
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Само служителите, които работят с европейски средства, вземат двойни заплати, уточни земеделец 1."Мама, тате, вуйна, лелинчо и аз там работиме. Но сме си заслужили, щото сме с ГЕРБ от създаването му!
97
7
 
1
 
! Отговори
do mimi преди 12 години
Ами отивай да сееш ,тя нивата ти няма да я засее земеделският министър.В Гърция да не мислиш,че министески съвет им сее и жъне нивите.
96
1
 
11
 
! Отговори
TATO преди 12 години
Какво сепените бе...кой ги избра тия ***..? Свалете ги ако ви стиска ...глупендари
95
2
 
5
 
! Отговори
ЛАЛЕТО преди 12 години
Ама като зацепите че комунизма в България никога не е падал ще минат още най малко 100 години. Хайде индианци..викайте боко,сего,доги,командира,гоце...ееееее *** народСАШЕ СЕРИОЗНО МНОГО СИ ТЪББББББ.
94
4
 
1
 
! Отговори
До 89 преди 12 години
Успокой се !Не се пали толкова! Ще прескочи байпаса :))))Твоите са следващите,няма страшно :):)А "псе" ще викаш на някой от твоите съмишленици-празни кратуни.Ясно ? :)Когато се успокоиш,напиши какво мислиш,но вече по-смислено,та д асе рабере :)Жив и здрав!
93
0
 
7
 
! Отговори
AHA преди 12 години
Немога да разбера политиците въобще защо дават обяснения...!*** като скочи..да ама след 1000 години.По задръстена нация от българина няма в света,да,да..гарантирам ви че африканците са по цивилизовани от нас..Хайде пред турските новини роби и тишина...и без това само празни приказки от вас