Найденов скръндза – вдигнал заплатите с лев и 39

Ядоса се, че го водят за "отличник" с 36% скок в заплатите
Обновена: 21 юли 2011 14:56 | 21 юли 2011 12:18,
116
Найденов скръндза – вдигнал заплатите с лев и 39
Снимка: Булфото

Земеделският министър Мирослав Найденов опроверга информацията, публикувана в сайта на Министерския съвет, че е увеличил заплатите на служителите си с цели 36% .

"Искам категорично да опровергая това съобщение. Истинското увеличение е едва 0,14%, или е 1,39 лв.", обясни той.

Вчера на сайта на МС бе качена статистиката за заплатите на чиновниците по министерства в Доклада за състоянието на администрацията през 2010 г.

Оттам стана ясно, че най-осезаемият скок е в (МЗХ), там заплатите скочили с внушителните 36% за година – от 777,02 лв. през 2009 г. на 1056,60 лв.

От същия доклад разбрахме още, че "отличници" са и Тотю Младенов, и Росен Плевнелиев, които са увеличили заплатите на своите подчинени с 26,1% и 25,8% съответно.

Така средната заплата в министерствата е 937,15 лв, което е увеличение със 7% спрямо 2009 г.

"Помолих и премиера този, който е допуснал тази техническа грешка, да си поеме отговорността, защото от сутринта на моите служители обяснявам къде са тези 36%", обяви днес на пресконференция Мирослав Найденов.

"Данните за заплатите в МЗХ са подадени коректно от ведомството, но не са интерпретирани правилно във финансовото министерство", категоричен бе той.

По думите му средната заплата в администрацията на министерството е 780 лв.

"Нещо повече – ние сме отличните по административна реформа с най-големи съкращения", подчерта още Найденов.

Само служителите, които работят с европейски средства, вземат двойни заплати, уточни земеделец №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
5
 
! Отговори
до 44 мислещ преди 12 години
единственото, което трябва да се направи в бьлгария, но по обясними причини не се прави, е да се разкара мафията. това е ***, който изсмуква всичко. разбрах, че не сте вьобще на ясно. не сте капацитет. дупки в бюджета се получават след огромното крадене, което се случва и в момента! не ви бива по точните науки. за агитатор сьщо! не мога да ви правя компания повече.
51
1
 
5
 
! Отговори
пещар до 44 преди 12 години
По принцип си прав. Но, защо е тази криза? И наистина ли има криза, след като навсякъде тръбят, че имало намаляване на инфлацията, бум на строителни и други инфраструктурни процеси? Кой лъже и защо? Тая Европа е вече е пълна с дезинформация. Къде да открием реалните данни за истинското състояние на нещата, защото вече и на сайтовете на министерствата не вярвам. А пък да не броим блог-новинарите, където всеки си коментира по интереси.
50
4
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 12 години
Тоя пък само ходи от тема в тема и едно и също "copy+paste"Да ви се не види и на червените дървени философи.И да не вземе сега някой да му се върже,че инфлацията в малката кошница е 50%,щото не си спомням да съм купувал 2 пъти по-евтини яйца, сирене и месо по 3лв. през 2009Да не говорим,че във всички европейски страни са замразени доходите през последните 2 г.А това за Белене е просто смех,щото в договора от Станишево време няма даже цена,а руснаците искаха даже 11 млрд.!
49
4
 
2
 
! Отговори
екстра преди 12 години
до 40Ти луд ли си е?! 7млрд резерв?! Или си прекалено не умен, или умишлено говориш абсолютни глупости!
48
1
 
4
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Нямаме качествени специалисти в държавната администрация - те мислят само как да мине по-леко работният им ден.Заплатите им са напълно достатъчни за тази немарлива работа. И освен това държавният бюджет им поема пенсионни и здрави осигуровки, което си е просто беззаконие. И имат още разни екстри - явно тук никакъв капитализъм не помага.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
41 - Сложих ти +, защото си прав по принцип, но тези заплати, дето си ги изброил братле ги няма или ако ги има са единици:))) Пък това за счетоводителя начинаещият с 9 стотака си е глупост, понеже съм в тази сфера! Не отивай от частното към общото! Един не е всички и всички не са един:))
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Iwan - ами стани берач на маслини бе, крадлива чиновническа мижитурка. Да е** м***а ви нагла чиновническа!
45
2
 
4
 
! Отговори
до иван 41 преди 12 години
има избор - или количество, или качество, при положение, че трябва да се намира работа на разни кифлички, които работят добре устно, то няма как да се избере качествто, но пьк има такова количество... на глава се падат по 7 полисмена и по 8 чиновнички, които не знаят за какво са там. лично знам, че им правиха в мировото министерство курсове по английски, но кифличките даже и това не могат да научат. боже, спаси страната от този цирк.
44
7
 
4
 
! Отговори
Мислещ преди 12 години
До 17Нека и аз ти помогна:Първо,забавеното ДДС,не означава неплатено!Т.е. няма как от там да се вземат пари и да се плати по договоите!С 2 думи г-н помагащ-пак трябва да се запълни дупката от резерва!Увеличението на пенсиите не се ограничава само до 236 млн.лв, а е заложено доста повече...Част от резерва отива действително за инфраструктурни проекти,но според модерните икономически теории по време на криза държавата трябва да направи няколко неща:-да оптимизира социални и административни разходи-по възможност да инвестира в инфраструктурни проекти, ангажирайки фирми, коитода плащат данъци,които да наемат хора,на които да плаща заплати, осигуровки и т.н. По този начин средствата от държавата стимулират икономиката.-Да затегне контрола върху плащането на данъци, акцизи и пр.Кое от това не се върши в момента ?Вие какво предлагате? С резерва да се раздадат еднократно по 1000 лв. помощи, които да отидат в моловете и да се свършва с тая държава а ?
43
8
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
За който и да гласувате - няма да видите добро ако не се обърнете към Бог. Всички партии ви водят за носа към световното заробване - правителство. Всичко се вижда ясно - само да спрете да гледате чалгите, с които ви заливат, сапунките, клюлите и да се огледате малко.
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахаха! Егати *** павителство! Един говори едно, друг друго, а Трайков на въпрос по БНТ за здравето на хората за добива на шистов газ, отговори, че ще влезнат пари:)) Той не знае, че на мъртвия пари не му трябват:) Егати *** са тези:)))
41
5
 
3
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
качествена администрация се прави от качествени специалисти, качествените специалисти искат качествени заплати :)няма качествени заплати, няма качествена администрация :)780 лв. е заплата на касиерка в супермаркет, 900 лв. е стартова заплата за наичнаещ оперативен счетоводител, 600 лв без бакшиши и процент взима сервитьорка, берач на маслини в Гърция около 800 евро:) така че другари от ГЕРБ каква качествена администрация искате да имате със 780 лв. средна заплата ?
40
2
 
9
 
! Отговори
до мислещ 29 преди 12 години
дянков завари резерв 7млрд, задьлжения 2млрд. по тази логика, ако е толкова голям спец, то би трябвало в хазната да има 5млрд, + присвоени 1.5 млрд пенсионни пари. а колко има там? освен това, вие, както си мислите така, почнете да сьбирате входните парични потоци -ддс, акцизи, др даньци и ще видите, че два пьти надвишават разходите, записани в бюджета. т.е. с две думи, изчезват половината пари. а кьде изчезват, вие много добре знаете. не ни мислете за будали. при нас не вьрви агитацията.
39
5
 
5
 
! Отговори
ЧервенаБабичкаМазо преди 12 години
Искаме си отново тройната коалиция!
38
6
 
15
 
! Отговори
RED преди 12 години
Постижения Бокови:1. 120 млн увеличена цената на Люлин, а Бюксел иска да отреже с 20% финансирането, защото ГЕРБ крал;2. АЕЦ Белене от 3,9 млрд на 6,3 милиарда след тежки преговори;3. Фискалният резерв с 3 млрд по-малък!4. Горива - с 50% по -скъпи;5. Силно увеличена престъпност6. Инфлация малката потребителска кошница - 50%;7. Замразени доходи и пенсии8. Тракия оскъпена с нови 50 млн9. Газта увеличена с 50% от "тежките" преговори с руснаците10. Бюджета на администрацията-увеличен 15%
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко пари струват на България чиновниците и държавните служителиПрез януари 2010г. държавата е платила за заплати 201 млн. лв. 201 млн. лв. по 12 месеца = 2 412 млн. лв. Ако имат и 13 - та заплата = 2 412 млн. лв. + 201 млн. лв. = 2 613 млн. лв. Към тези 2 613 млн. лв. добавяме: + бонуси, премии и т. н. + командировъчни + разходи по закупуване и ползване на служебни коли (По Нова Телевизия даваха една такава мома - средно по 70 лева на ден и се падат само за бензин на колата). До Марс ли ходеше с тоя бензин или го пиеше не знам. + разходи за мобилен и стационарен телефон + разходите по отопление на офисите им + разходи за мебелите им + ваучери за храна и храната им въобще + представителни разходи - всеки на малко по-висока позиция получава и такива + пари за облекло и обувки + поддръжка на почивните им станции и т. н.Криза ли? О, да - но само за баламурниците! Вместо линейки и градски автобуси, мерцедеси за да се возят тия които наричат останалите българи Андрешковци.Който желае може да сметне колко километра магистрали могат да се построят за сумата от 5 милиарда лева.Колко детски градини могат да се направятКолко деца могат да получават закуска всеки ден в училище Колко учебници могат да се купят за същите тези децаКолко студента могат да се изучатКолко хора да се нахранятКолко къщи да се топлят зиматаКолко пенсии могат да се увеличатКолко линейки могат да се купят Колко лекарства да се купят или произведатКолко болници да се обзаведат с чисто нова супер модерна апаратураКолко завода да се построятКолко работни места да се отворят ако тези пари оставаха в бизнеса и с колко щеше да е по-ниска безработицата ако парите оставаха в хората.Колко самолета Saab - JAS39 Gripen могат да се купят.Колко кораба могат да се построят за флотаКолко коли за полицията могат да се купяти т. н.Цялата автомобилна компания Сааб бе купена от Спайкър за 400 млн. долара. Тоест, със само една малка част от тази сума може да си купим автомобилна компания.
36
0
 
14
 
! Отговори
KItov преди 12 години
Тоя пич лъже като за умряло. Преди години кой подписа за ирландското замразено от войната? Ядохме салами от него, а сега въвежда стандарти. Той назначи Калинчето, а сега не бил вдигал заплатите. Лъжливото овчарче...а до Мислещ (пак анонимник): Няма ги 5 милиарда от резерва, но има метро и 15 км. магистрала, строена от турски фирми и започната при Станишев.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миро, хлябът хубаво ли мирише вече?!Да та е..... в смешника!
34
0
 
7
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 12 години
гласувал съм за ГЕРБ за кото съжалявам щото виждам че се подиграват с нас простосмъртните , уборете ме така че да гласувам пак за Вас , в което се и съмнявам вече , пълно разочарование ,,,,,а не искам да бъдат *** на власт !
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лъжете майка ви крадлива чиновническа!