Найденов скръндза – вдигнал заплатите с лев и 39

Ядоса се, че го водят за "отличник" с 36% скок в заплатите
Обновена: 21 юли 2011 14:56 | 21 юли 2011 12:18,
116
Найденов скръндза – вдигнал заплатите с лев и 39
Снимка: Булфото

Земеделският министър Мирослав Найденов опроверга информацията, публикувана в сайта на Министерския съвет, че е увеличил заплатите на служителите си с цели 36% .

"Искам категорично да опровергая това съобщение. Истинското увеличение е едва 0,14%, или е 1,39 лв.", обясни той.

Вчера на сайта на МС бе качена статистиката за заплатите на чиновниците по министерства в Доклада за състоянието на администрацията през 2010 г.

Оттам стана ясно, че най-осезаемият скок е в (МЗХ), там заплатите скочили с внушителните 36% за година – от 777,02 лв. през 2009 г. на 1056,60 лв.

От същия доклад разбрахме още, че "отличници" са и Тотю Младенов, и Росен Плевнелиев, които са увеличили заплатите на своите подчинени с 26,1% и 25,8% съответно.

Така средната заплата в министерствата е 937,15 лв, което е увеличение със 7% спрямо 2009 г.

"Помолих и премиера този, който е допуснал тази техническа грешка, да си поеме отговорността, защото от сутринта на моите служители обяснявам къде са тези 36%", обяви днес на пресконференция Мирослав Найденов.

"Данните за заплатите в МЗХ са подадени коректно от ведомството, но не са интерпретирани правилно във финансовото министерство", категоричен бе той.

По думите му средната заплата в администрацията на министерството е 780 лв.

"Нещо повече – ние сме отличните по административна реформа с най-големи съкращения", подчерта още Найденов.

Само служителите, които работят с европейски средства, вземат двойни заплати, уточни земеделец №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
16
 
! Отговори
МИМИ преди 12 години
Министъра да обясни защо от другата страна на границата с Гърция всичко е разорано, посадено и подредено, и защо от нашата страна на границата има само пущинак и храсти. Защо на борсите в България всички зеленчуци са внос от Гърция и Македония, а нашите селяни са на гурбет из гръцките полета ?Защо вместо да защити родното производство - подарява лаборатория на Йордания, с която да мерят вноса за България защо, защо ... защо ... висят във въздуха ... но идват избори И ЗАЩОТО ТАКА ВИ ИЗНАСЯ .
91
7
 
1
 
! Отговори
До 86 преди 12 години
:):):)Мале колко сте отчаяни и жалки ! :))Значи при другаря Станишев всички са били изключително морални и безспорни професионалисти-честни хора,след като нямаше нито един публично хванат при все скандалите и с Р.Овч и с Румбата Петков (запалката) и с Етем и Доган и пр.Наистина си ги заслужаваме значи ! И тези , и предните и по-предните! Къса е паметта на народа!Хак да са ни,когато пак дойдат на власт "успешната" коалиция БСП+ДПС :)И тогава,драги,да не си посмял да драскаш по форумите :)
90
0
 
4
 
! Отговори
9999999999999 преди 12 години
Ама като зацепите че комунизма в България никога не е падал ще минат още най малко 100 години.Хайде индианци..викайте боко,сего,доги,командира,гоце...ееееее *** народ
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
85-А стига си се обяснявал бе невежо милиционерско псе! Не стига, че нямате ментална дейност, ами и акъл давате! И кога са пуснати фондовете бре! Май 2009, ао ГЕРБ дойде на власт юли! И как така ЕК отчете тогава, че България паднала от 14 мято при гадовете от тройката на 27 бре! Или като почнеш да усвояваш от 0 евро, ЕК после отчита спад в усвояването:) И къде съм ти писал в защита на предните крадльовци бе смотан! Смешно е да гледам жалките ви напъни:) *** съм и то крадливо:) Успокой ли се!?
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО66 Едно семейство кога си купува лека кола,когато осигури дом на семйството си ,когато осигури прехраната и и бъдещето си и ако може да спести пари си купува тогава луксозни неща ,нали-така?А сега какво става на гол тумбак чифте строшени пищоли,цялата мара втасала само магистралите ни трябват и кои ще се движи по тях като нацията изчезва!!!
87
8
 
1
 
! Отговори
До 84 преди 12 години
Лелееее,Някои хора наистина започнаха с грубото изкривяване на действителността!!!За какъв страх говорим?!? Значи когато хората протрестират,положението значи е зле,а когато не протестират,не е добре, а хората ги било страх :):):) Егати тъпата манипулация:)Освен това като се огледам-по улиците постоянно задръствания,а да не говорим,че към Варна и Бургас е върволик от "бедни" българи,които не си карат колите и ядат само хляб :)А,да не забравя,че няма свободно място в заведение на центъра...
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
82 - Хихихихихи! Новият морал стига до върха на носа на гербера:) Заменката я хванаха опозицията, както и двамата осъдени депутати:) Или искаш да кажеш, че Боко е осъдил крадливата *** герберска! Осъди ги съда, а Боко дори не ги даде там, а опозицията сигнализира! Желева санкционирана!!:))) Нея я санкционира ЕК със смях, а Боко я защитава до последно:) Заедно пренесоха Грузия и Египет в Близкият изток:) А за Лъчо просто ще замълча:) той е неповторим крадец! Дори се крие по тоалетни:)))
85
3
 
1
 
! Отговори
До 74 преди 12 години
*** си ти ! :):)Дори и 6 годишно дете щеше да забележи ,че коментар 62 не е мой,ама карай-вие невежите сте си така нали :)))Прочетете сутринта вестника и после вместо да работите,пишете по форумите :)Карай! В България сме-има ги всякакви.Относно фондовете-виж добре кога са пуснати и после пиши!Освен това *** си личите и по това,че който не плюе директно по правителството,значи е гербер :)Халал да ви е и другарят Станишев и Доган и р.Овч и запалката,и Етем и всичкото друго там :)
84
1
 
12
 
! Отговори
do crazy преди 12 години
Напротив, огромното мнозинство от хората вече не купуват друго освен хляб, а да си карат колите дори и не помислят. И тази тенденция ще се влошава. Хората не излизат на протести, защото се страхуват от полицейски репресии, но протеста когато избие - ще стане по-лошо от 97-*** година.
83
0
 
0
 
! Отговори
до №31 -БАБХ преди 12 години
Ти май си от тези "много работни" служители, които следят само кога е увеличението на заплатата.Поразпитай малко и ще видиш че е вярно за 25-те процента от актове.След това бъди убеден кой какво пише
82
5
 
3
 
! Отговори
До 78 преди 12 години
Значи хем искаме нов морал,хем не искаме.Когато не хващат някой от управляващите-псуваме,че си правят далаверите,а никой не ги закача.Когато хванат някой-пак сме недоволни,че пък го хванали в далавера,значи всичките управляващи нищо не струват.Ама нали това трябва да е редът! Нали , когато някой се издъни,без значение,че е от ГЕРБ,трябва да си понесе отговорността. И това за разлика от преди се случва! Примери:-Румяна Желев-Лъчо-мозъка-Двамата от ГЕРБ за конфликт на интересиЯ да се сетим,дали някой от управляващите по времето на другаря Станишев беше разобличен-НЕ! Това означава ли,че не са се облажили? Напротив!Само,че за разлика от сегашните,които поне се опитват да се изчистят,предните и това не правеха!Ама заради такива като теб ще ги има винаги ***!
81
2
 
1
 
! Отговори
crazy преди 12 години
Каквито и статистики да си правите, няма да спрете да купувате сирене - дори и по 20лв., нито ше спрете да си зареждате гориво - дори и по 20 лв, нито някой ще разбере че протестирате, освен в някой такъв форум. Докато има кой да купува- ще има и кой да вдига цените. За безработицата: в БГ има много работа, но има и безработица, защото няма кой да плаща за труда, понеже се краде навсякъде. За министъра: не одобрявам министър на земеделието да е страстен ловджия; а с тия 1,40 - има нещо гнило...
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО66 Станишев се е правил на ударен,за да е добре народа или трябва някой сега да удари с мокра талпа ББ по голямата тиква та дано се сети и той ,че народа гладува и мре в мизерия и нацията се топи и хората са болни и мрът като мухи в устата са му само думи като Брюксел така каза, иначе каза ,магистрали спортни зали, метро и.т.н. народа не яде асфалт,това не ти ли е ясно ,първо трябва да се гледа физическото оцеляване на нацията,пък когато му дойде вревето и има излишък пари в хазната тогава !!!
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
77 - Влезал съм дето искам! Гербер не може да казва кое е правилно защото е неграмотен и нискоинтелигентен:) Пред мен са същите брошури и виждам! А това, че не виждаш нещо, не значи, че не съществува! Това, че виждаш само лика на Боко си е твой проблем:) И къде изчезнаха 1,5 млрд от здравните вноски кажи:)) Отделно от 2,7 от фискалният резерв:)) Невежи *** милиционерски!А национализацията на парите на пенсионните фондове *** крадливи!Само ГЕРБ и БСП правиха национализации след 1944:)
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
73 - Я виж ккаво пише за заменките - "Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров е участвал в скандална заменка преди да влезе в парламента. Това потвърди премиерът Бойко Борисов след журналистически въпрос."Хахахахаха! Добре звучи нали:)))))
77
12
 
3
 
! Отговори
Стат преди 12 години
До 69Уеуееее!Не знам къде си "влезнал" (правилното е "влязъл") да си купиш сирене по 10 Уева,ама пред мен е брошурата на МЕТРО,Била и Карфур и никъде не видЕх толко скъпо сирене.Относно горивата-цената е по-висока заради 3 неща:-международните цени на петрола-по-високият акциз наложен от ЕС-нелиберализирания внос,което прави Лукойл по-силен от здравословнотоА приказките за 1,5 млрд. ,дето "влезнали" у резерва ги остави за червените вестници,защото просто не е вярно :):)
76
0
 
11
 
! Отговори
do 73 преди 12 години
Натиск за акцизи няма, има договорени минимални средни нива, които трябваше да се достигнат постъпенно до 2013 г, един мушморок обаче, определящ себе си като "топ 100 финансист" реши да ги вдигне още 2009 г., заедно с това реши да намали популистки с 2% осигурителните плащания, реши също така да задържи разплащането с фирмите и резултата го видяхме още миналата година :)Поразиите, които направи този т.н. "топ 100 финансист" с тези 3 *** действия са меко казано колосални :(
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министъра да обясни защо от другата страна на границата с Гърция всичко е разорано, посадено и подредено, и защо от нашата страна на границата има само пущинак и храсти. Защо на борсите в България всички зеленчуци са внос от Гърция и Македония, а нашите селяни са на гурбет из гръцките полета ?Защо вместо да защити родното производство - подарява лаборатория на Йордания, с която да мерят вноса за България защо, защо ... защо ... висят във въздуха ... но идват избори, те ще дадат отговора.
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
73 - Благодаря за потвърждението, че си ***:))) Благодаря, че каза, че данъците не са увеличени в пост 62, а в пост 73 сам се опроверга:) Ти си истински гербер:)) Дори не знаеш какво пише в договора за присъединяване за преходните периоди:)) Еврофондовете бяха пуснати май невежо свинко, а не юли, когато встъпи ГЕРБ на власт:)) Това е добре написано, но зза партийно събрание на ГЕРБ:) Не е за интелигентни и нормални хора:)
73
11
 
6
 
! Отговори
До 66 преди 12 години
Лелеее,колко си зле!Натиск за акцизите от страна на ЕС имаше още по времето на другаря Станишев,ама той се правеше на ударен и остави горещите картофи за следващите.Даже имаше наказателна процедура срещу България за това,че акцизите са ни под европейския праг!- Данък върху ПРИХОДИ от застрахователните премии има навсякъде в Европа,както и данък върху печалби от борсова търговия и финансови сделки-Я да питам аз обаче кой обедини сметките на НОИ и НЗОК,та изпомпа парите за соц.разходи?-Кой изхарчи 4 млрд. лв. от фискалния резерв между август 2008 и април 2009-Кой заграби земи от защитени територии дюни,паркове, плажове?-Кой раздаваше комисионни за милиони за инфраструктурни проекти?-Кой правеше ремонти във ведомствени сгради за 4000 лв. на кв.метър?-Кой разправяше,че криза няма и харчеше предизборно милиони,когато целият свят затягаше колани-Кой вкара руския енергиен таралеж в българските прокъсани ***?-Заради кого спряха европейските фондове-Кой направи заменки за стотизи милиони?-Да питам ли още?Егати невежите драскачи !