Найденов скръндза – вдигнал заплатите с лев и 39

Ядоса се, че го водят за "отличник" с 36% скок в заплатите
Обновена: 21 юли 2011 14:56 | 21 юли 2011 12:18,
116
Найденов скръндза – вдигнал заплатите с лев и 39
Снимка: Булфото

Земеделският министър Мирослав Найденов опроверга информацията, публикувана в сайта на Министерския съвет, че е увеличил заплатите на служителите си с цели 36% .

"Искам категорично да опровергая това съобщение. Истинското увеличение е едва 0,14%, или е 1,39 лв.", обясни той.

Вчера на сайта на МС бе качена статистиката за заплатите на чиновниците по министерства в Доклада за състоянието на администрацията през 2010 г.

Оттам стана ясно, че най-осезаемият скок е в (МЗХ), там заплатите скочили с внушителните 36% за година – от 777,02 лв. през 2009 г. на 1056,60 лв.

От същия доклад разбрахме още, че "отличници" са и Тотю Младенов, и Росен Плевнелиев, които са увеличили заплатите на своите подчинени с 26,1% и 25,8% съответно.

Така средната заплата в министерствата е 937,15 лв, което е увеличение със 7% спрямо 2009 г.

"Помолих и премиера този, който е допуснал тази техническа грешка, да си поеме отговорността, защото от сутринта на моите служители обяснявам къде са тези 36%", обяви днес на пресконференция Мирослав Найденов.

"Данните за заплатите в МЗХ са подадени коректно от ведомството, но не са интерпретирани правилно във финансовото министерство", категоричен бе той.

По думите му средната заплата в администрацията на министерството е 780 лв.

"Нещо повече – ние сме отличните по административна реформа с най-големи съкращения", подчерта още Найденов.

Само служителите, които работят с европейски средства, вземат двойни заплати, уточни земеделец №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миро Найденов е бивш кадър на ДПС. Човекът който внесе 20 годишно ирландско месо да го ядем. Чиновник да си в България. Кеф ти заплата, кеф ти подкупи.
31
5
 
5
 
! Отговори
БАБХ преди 12 години
Работя в БАБХ . от 2008 год не са ми вдигали заплатата.Къде ги видяхте тия 36%.И не е вярно ,че вземаме 25% от актовете за нарушения. Още веднъж се убедих ,че тук пишат хора които хабер си нямат от много неща, но в името глупоста си пишат ,ли пишат.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Средната месечна заплата на "експерта" Калина Илиева във Фонд земеделие бе 4 615 лева
29
7
 
1
 
! Отговори
Мислещ преди 12 години
До БМ-13Не точно така, както го казвате.Дянков завари задължения около 2 млрд. извън тези,които бяха заложени.Не го харесвам,но за някои неща е прав.Забави плащанията,не защото искаше да фалират колкото се може повече фирми,а защото търсеше вариант за разплащане без да се пипа резерва.Опита да получи подкрепа за полицейските и войнишките осигуровки,от където щяха да дойдат над 500 млн.лв,както и с преструктуриране на болници (още толкова пари).За съжаление не получи подкрепа. Освен това се получи и забавяне.И още нещо. Фирмите не фалираха главно заради невъзстановено ДДС, а основно заради това,че загубиха пазарите си заради кризата. Основните фирми, които го отнесоха бяха в строителния и в търговския сектор. В тези браншове кризата навсякъде беше най-силна.Относно договорите: Договорите са търговска тайна. Знаете ли колко обезщетения щеше да плати държавата и то от нашите пари в случай на публично разгласяване? Стотизи милиони! Миналата година моята агенция сключи договор с фармацевтична компания на стойност 15000 лв.,в който неустойката за изнасяне на информация беше 50 000 лв. !!!!Иначе колко са платените средства по тях не е тайна,тъй като излизат като раходни пера в държавните баланси,така че няма как да се излъже с това!и)
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този ***,този ветеринар дето до вчера бъркаше в дупетата на кравите сега вече бърка в кацата с мед!!!
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чиновник да си в тази държава! Искам държавна службица и аз. Кеф ти отпуска, почивка в събота и неделя, кеф ти премии, пари за дрехи, безплатни телефони и коли. Само за чиновниците няма криза
26
1
 
3
 
! Отговори
harakiri преди 12 години
обрьщам се кьм всички властващи и властопределящи крьгове в бьлгария, моля ви, разкарайте поредната си марионетка, понеже дьржейки го на този пост означава, че режете клона, на който седите. заедно с цялата страна ще потьнете и вие. няма как да се спасите. ако не желаете да спасите хората, то спасете себе си. не може в едно семейство някой да гладува, а всички останали да са добре, не е естествено. или всички са богати, или както ще стане-вички ще са бедни. запад няма да ви спаси.
25
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 12 години
Може би някой садист, който не е от простолюдието.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еееее, да бе. Няма ли кой да провери Калинка-малинка дали получава майчински и да й разгони лъжливата фамилия? Тя откакто направи шоуто потъна в дън земя, ни се чу, ни се видя...
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много ми е интересно на коментар 9 кой може да сложи минуси, че даже 4...
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Увеличил им заплатите с 1,39 лв., всъщност с 3 толумбички да си подслаждат и без това "тежкия" живот" служителите на министерството му.Охохохохоохооо хиихихихи.
21
3
 
2
 
! Отговори
Да бе преди 12 години
Абе Миро,що не споменеш,че вече е въведено т.нар.допълнително материално стимулиране на чиновниците от БАБХ .Схемата е следната-пише инспектора акт за установено административно нарушение,началника му пише наказателното постановление и ако жетрвата си плати-инспектора написал акта прибира 25% от внесената сума...Е сега ще настане сеч и ще се отвори работа на адвокатите...
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С един лев и 39 стотинки?!? ПОДИГРАВКА с хората!!!!!
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а калинка какви майчински получава? върху основата на коя заплата?
18
1
 
5
 
! Отговори
до 11-ката преди 12 години
както си започнал да мислиш, вероятно ще измислиш оправдание и за останалите 3 млрд и нещо поизчезнали парички... или ще отречеш, че магистралките, чрез строежа им, спонсорират определени крьгове? че се плащат от хазната, а се чака някога да се вьрна от е.с. и то само ако е.с. одобри плащането? или ще отречеш, че това си е една крупна далаверка, която уж се прави за хората, които вече не живеят на територията на бьлгария? или си прекалено мислещ да измислиш как да се разкарат поредните циркаджии
17
4
 
13
 
! Отговори
До г-н Мислещ преди 12 години
Увеличението на пенсиите, за което се пищи толкова много цифром излиза 236 млн. лева годишшно, а не 900 млн. лева. Разплащанията с фирми, по предварително поети договори възлизат на близо 1 млрд. лева - пари взети от забавянето при възстрановяване на ДДС на същите тези фирми. Което отново ни връща на въпроса: "Къде отиде резерва?!?". Аз ще ти помогна, г-н Мислещ. Псотроиха се магистрали. От турски фирми. В момент на криза наляхме българският държавен резерв в турската икономика. Вива ГЕРП.
16
0
 
8
 
! Отговори
ехаааа преди 12 години
Няма по-обидна реплика от това ... Ти си вдигнал заплатите ... НЕЕЕЕЕЕ Е ВЯРНО АЗ САМО С 1.40 ЛВ
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво става бе хора,нали това правителство замрази пенсийте и заплатите на държавните служители!!!Май останаха замразени само пенсийте !!!Нека си помислят всички пенсионери когато гласуват!!! Долу герб,предатели,българо - убийци и агенти на ТУРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!
14
2
 
11
 
! Отговори
БМ-13 преди 12 години
До МислещМоже би си прав, но колко пъти искаха да бъдат показани необезпечените договори за 2млрд лева, но такива не са показани 2 години. Да не забравяме, че СД почти година не плащаше изработените пари на фирмите, с месеци се бавеше връщането на ДДС. Тези неща ако бяха се разплатили навреме голяма част от фалиралите фирми щяха да са още на пазара и да осигуряват както работни заплати на работниците си така и да вкарват постъпления в Републиканския бюджет под формата на данъци, осигуровки...
13
4
 
13
 
! Отговори
harakiri преди 12 години
пьлна простотия, за пореден пьт се оказва, че главата не знае какво прави опашката. сами си публикуват, сами си опровергават. пьлно малоумие! никога в бьлгарската история не са влизали такива прости и *** хора! проклинам всеки ден техните избиратели! циркаджии безподобни! всички бьлгарски царе се премятат по 5 пьти в гробовете си.