Опозицията в Либия се разграничи от консула бунтовник

Той пък се е барикадирал в посолството и не може да бъде екстрадиран
Обновена: 26 юли 2011 18:17 | 26 юли 2011 17:40,
16
Опозицията в Либия се разграничи от консула бунтовник
Снимка: Reuters

Либийската опозиция официално се разграничи от консулския служител Ибрахим Ал-Фуерис. Това става ясно от писмо на Преходния национален съвет в Бенгази до българското външно министерство, съобщава БНР.

Вчера Ал-Фуерис превзе либийското посолство и се обяви за представител на Националния преходен съвет в джамахирията, който преди близо два месеца България призна за легитимен представител на либийския народ.

Той не принадлежи към съвета, се казва в писмото, подписано от Слахедин Бишари, заместник външен министър от опозиционното правителство.

Бишари препоръчва Ал-Фуерис да бъде депортиран от България.

Още по темата

Вчера от Министерството на външните работи го обявиха за persona non grata заради това, че е разработван от службите у нас.

Те се позоваха на точка от Виенската конвенция, според която една страна може да изгони дипломат на друга държава, ако той извършва неспецифична външна дейност.

От външно министерство му дадоха 24 часа да напусне страната. Срокът вече изтече и Ибрахим Ал-Фуерис няма дипломатически имунитет на консул у нас.

Той обаче е на либийска територия в сградата на посолството в столичния квартал "Младост", съобщава БНР, а там полицията не може да го арестува и екстрадира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Бишари препоръчва Ал-Фуерис да бъде депортиран от България."НЕАМ ДУМИ...
14
1
 
6
 
! Отговори
Акъл море преди 12 години
Този юнак най-вероятно е работил за българските служби срещу Кадафи,обаче е сгафил или не е свършил работа и е загубил доверие.Възможно е и да се е опитвал да работи за Кадафи в същото време и е бил засечен от наште.Станал е опасен,не е могъл и да помисли да се върне при Кадафи защото онзи ще го закачи на първия стълб,където му е и мястото и се хваща за последната сламка-опозицията.Обаче и от там не го искат.Сега се е заключил в *** на либийско и звъни наляво и надясно с мобилния дано някой с
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавата ни е цирк, Вие да не очаквате, че ще пратят нормални представители- разбира се, че ще пратят клоун, да е в унисон с мястото, където се намира.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като България прекъсна дипломатическите отношения с Кадафи, значи Либия няма посолство в България и полицията спокойно може да арестува и да екстрадира конслула от България!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно нашият Младенчо добре си е свършил работата, но консула се е опитал да го въвлече в скандал!
10
0
 
20
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Досега му плащал Кадафи, отсега-нататък иска да му плщат новите - арабските дипломати приличат на нашите, искат да останат на работа при всеки господар.Затова и при тях, както при нас, много трудно се извършват промените.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още едно доказателство, че предателите, нагаждачите и подлизурковците са еднакво нежелани и от свои, и от чужди.
8
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Победа за Кадафи.
7
4
 
2
 
! Отговори
смях в кочината преди 12 години
Много му е дошъл алкохола на този.Само ненормалници ли слагат за консули и посланници по тези посолства?Сетих се и за Уорлик покрай този.Тези за нищо война ще направят.Май и ние си имахме един такъв военен министър дето за малко не направи война с турция.
6
2
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Този е пак някакъв от посолството, но в никакъв случай не е Ибрахим Ал-Фуерис
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като полицията не може,нека се съберат един отряд местни момчета и да 'изпратят подобаващо' кирливия ***,да го ритат до терминала чак!
4
4
 
15
 
! Отговори
123 преди 12 години
*** работи и от страна на външно и от страна на посланика, а пък правителството в Либия докато не се проведат истински избори е толкова легитимно колкото Юлий Цезар е жив:) Така, че да не се обаждат много!!
3
1
 
30
 
! Отговори
му преди 12 години
Като огладнее, ще излезе:) Спрете му тока и водата. Една старомодна средновековна обсада ;р
2
0
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
А кой е? Рачо *** от Филиповци?като поправяш някого ще кажеш "верния отговор"
1
3
 
4
 
! Отговори
ОМГ преди 12 години
Това на снимката не е Ибрахим Ал-Фуерис.Нещо сте се объркали, днес.бг...