Младенов: Ветото е заради миналото на Първанов

Външният министър коментира мотивите на президента
Обновена: 28 юли 2011 22:03 | 28 юли 2011 22:03,
202
Младенов: Ветото е заради миналото на Първанов
Снимка: архив Булфото

Министърът на външните работи Николай Младенов изрази разочарование от решението на президента да наложи вето върху промените в Закона за дипломатическата служба.

"Дълбоко съм разочарован от решението на президента да наложи вето върху промените в Закона за дипломатическата служба. С този акт той се опитва да спре модернизацията на българската дипломация, да ограничи развитието на младите хора и да защити зависимостите, създадени от тайните служби на бившия комунистически режим", заявява министърът в изявление, разпространено от МвнР.

Още по темата

Според външния министър мотивите за ветото копират всичко казано дотук от представители на БСП, включително и с буквално преповтаряне на цели формулировки, "с което още веднъж се доказва тясната партийна обвързаност на подхода, който президентът е избрал".

През миналата година стана публично известно, че 45% от посланиците на България през последните 20 години са били свързани със системата на бившата Държавна сигурност.

"По време на мандата на президента Първанов техният брой вместо да намалява, значително се е увеличил", заявява Младенов.

"Всеки може да прочете досиетата им и сам да съди за деянията на един или друг", допълва министърът.

Според него обвинението в противоконституционност на измененията на Закона е всъщност опит на президента и кръгове от БСП да се използват конституцията на България и нейният Конституционен съд за "тясно групови цели".

"Имайки предвид неговото собствено минало, ветото, което Георги Първанов наложи на промените в закона, за съжаление е разбираемо. Неразбираема обаче е неистовата съпротива срещу модернизацията и яростната защита на статуквото", се посочва още в изявлението на министъра на външните работи.

Младенов заявява, че правителството ще продължи да полага усилия за осъвременяване на българската дипломация, така че тя да работи открито и достойно да защитава националните ни интереси, както и интересите на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
6
 
14
 
! Отговори
шофьор на Григор преди 12 години
Ако бащата на Цецо Цветанов не беше шофьор на Григор Шопов в ДС, Цецо никога нямаше да стане старшина агент в 7-мо Главно Управление на ДС, а след това и министър на вътрешните работи! ДС поощряваше децата на служителите си, макар че в конкретния случай има дефицит от интелигентност. Но да си старшинка от ДС за Цецо това е голямо постижение!
108
11
 
8
 
! Отговори
слуги на СССР преди 12 години
Абсурд е, деца на слуги на СССР - Цветанов и Младенов - да бъдат министри! Те трябва публично да се откажат от бащите си и да ги заклеймят като мръсни слуги на СССР!
107
10
 
15
 
! Отговори
служител на ДС преди 12 години
Николай Младенов произхожда от червено комунистическо семейство. Ако бащата на Николай Младенов не беше служител на ДС, Николчо никога нямаше да стане комсомолски секретар в английската гимназия и министър на външните работи! Само деца на служители на ДС и на ЦК на БКП притежаваха правото да учат в английската гимназия в София и да следват в Чужбина. Николчо беше привилегировано протеже на ДС! И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!
106
13
 
14
 
! Отговори
jhlkgh преди 12 години
само герб долу мошенниците
105
16
 
18
 
! Отговори
Европеец преди 12 години
Младенов, ти си единственият от това управление, който има смелостта да казва истината в очите на ***, винаги! ПОКЛОН! Речта на дебата също беше много силна.
104
5
 
2
 
! Отговори
do 108 преди 12 години
GERBERITE 4ii VNYZI CA-NA KOMYNICTITE,ZNA4I i TE CA EDNI OT TQX-BCP.RAZLIKA V PARTIITE NQMA.ZA KAKVA LyctrAZIQ CRAvA RE4?
103
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво ще кажеш за твоето минало, Николайке? Че и за настоящето?
102
11
 
7
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Абе верно ли ,че на тоаа *** му изкрали пейките и масите от двора на министерството ?А представете си в посолствата по света какво става...
101
8
 
5
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
кой ти плаща дълговете, а за вето не си кадър да коментираш.
100
7
 
4
 
! Отговори
IVAILO преди 12 години
CEGA6NOTO YPRAVLENIE E DOVELO CTRANATA NA PARVO MQCTO PO CMARTNOCT V EC,TOVA E NEOCPORIM FAKT.TOVA E OZENKA DVOIKA NA NAPRA6TELITE OT CAMODOVOLCTVO MINICTRI.
99
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре оформен минетен център има младата дама на снимката....говори се че нищо не връщала....
98
11
 
7
 
! Отговори
PE6O преди 12 години
NIKOLAI MLADENOV IMA DOBRO OBRAZOVANIE BLAGODARENIE NA RODITELITE CI,GALENIZI NA COZIALIZMA.PRI CDC CTANA EDIN OT NAI-IZQVENITE RAKOVODITELI.PRI GERB MINICTAR,a po-natatak moje i BCP,camo i camo da e na vlact.XAMELION.YVAJAVAM INCTITYZIQTA ,no jalko za izbora i-MLADENOV.
97
9
 
7
 
! Отговори
Асан Триногата преди 12 години
Палавница е Никиту...както повечето от СДС,немат насита на кожени лупари....
96
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе вече си пролича , че комунистите си отиват окончателно!Слава Богу!
95
6
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Гоце е HULIGAN на спорта...
94
5
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
ДрагоСегашното управление не избива Българи най-безочливо. За това не се говори.
93
9
 
8
 
! Отговори
VECEL преди 12 години
MLDENOV KOLKO PARTII CMENI,XAMELION.TOI LI E DIPLOMAT N1?JALKO ZA BG
92
6
 
10
 
! Отговори
Химлер преди 12 години
Какво искате от Гоце?Ами, че и в Германия след воъната 20 г. 40% от посланниците бяха бивши сътрудници на СС и Гестапо!!Ами верно бе!
91
1
 
1
 
! Отговори
Нане преди 12 години
До Вуте: Ветото си е шопски патент от сумати време...само дека ние си кажуеме: Е па нема !
90
1
 
5
 
! Отговори
Асан Триногата преди 12 години
Соростутките го научили на тия мурафети,верно?