Младенов: Ветото е заради миналото на Първанов

Външният министър коментира мотивите на президента
Обновена: 28 юли 2011 22:03 | 28 юли 2011 22:03,
202
Младенов: Ветото е заради миналото на Първанов
Снимка: архив Булфото

Министърът на външните работи Николай Младенов изрази разочарование от решението на президента да наложи вето върху промените в Закона за дипломатическата служба.

"Дълбоко съм разочарован от решението на президента да наложи вето върху промените в Закона за дипломатическата служба. С този акт той се опитва да спре модернизацията на българската дипломация, да ограничи развитието на младите хора и да защити зависимостите, създадени от тайните служби на бившия комунистически режим", заявява министърът в изявление, разпространено от МвнР.

Още по темата

Според външния министър мотивите за ветото копират всичко казано дотук от представители на БСП, включително и с буквално преповтаряне на цели формулировки, "с което още веднъж се доказва тясната партийна обвързаност на подхода, който президентът е избрал".

През миналата година стана публично известно, че 45% от посланиците на България през последните 20 години са били свързани със системата на бившата Държавна сигурност.

"По време на мандата на президента Първанов техният брой вместо да намалява, значително се е увеличил", заявява Младенов.

"Всеки може да прочете досиетата им и сам да съди за деянията на един или друг", допълва министърът.

Според него обвинението в противоконституционност на измененията на Закона е всъщност опит на президента и кръгове от БСП да се използват конституцията на България и нейният Конституционен съд за "тясно групови цели".

"Имайки предвид неговото собствено минало, ветото, което Георги Първанов наложи на промените в закона, за съжаление е разбираемо. Неразбираема обаче е неистовата съпротива срещу модернизацията и яростната защита на статуквото", се посочва още в изявлението на министъра на външните работи.

Младенов заявява, че правителството ще продължи да полага усилия за осъвременяване на българската дипломация, така че тя да работи открито и достойно да защитава националните ни интереси, както и интересите на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте се разделяли на гербери и червени, ако искаме напредък трябва да сме единни.
128
13
 
4
 
! Отговори
Летописец преди 12 години
Някои забравихте много бързо времената преди 2001 година, когато подсмърчахте за визи на опашките пред европейските посолства. И вълненията около влизането ни в НАТО. Преговорите за присъединяването ни към ЕС. Медсестрите в Либия, очакващи изпълнението на смъртните присъди. Президентът Първанов и много от въпросните дипломати от ДС с родолюбието и професионализма си са сред тези, които имаха решаваща роля за горните постижения. Благодарение на тях сега България вече е в нова стратегическа позиция, и вие, като цивилизовани личности, отдайте дължимото уважение към тези, които успешно осъществиха историческите промени. За да може някой ден, ако и вие направите нещо голямо за България, и към вас да се отнасят с уважение.
127
6
 
15
 
! Отговори
uha преди 12 години
Първанов имал минало.Така е.Но ти,момченце-номадче през различни партии само и само да се наместиш някъде,нямаш минало и ще си останеш едно простаче в политиката.Тук и разни кралски колежи няма да ти помогнат.Искат се пипе-както казваше др Сталин.Твоите деди му бяха привърженици.И от там и приказките са ти на стар *** в душата си
126
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Младенов защо не се замислиш върху твоя произход и минало и тогава да се изказваш?
125
1
 
4
 
! Отговори
ot arxiva преди 12 години
minaloto na MLADENOV ce nyjdae ot lyctraziq i tova,4e e oblagodetlctvyvan blagodarne na tqx da e dnec na tozi poct ne my pravi 4ect li4no toi da govori za lyctraziq.6tom takiva ca ni minictrite,to zatova darjavnata ni Adminictraziq e BAKANA C KALINKI I KALIN4OVZI,priqteli na koito gi ydobrqva.CTANAXME ZA CMQX pred cveta zaradi camozabravili ceminictri kato MLADENOV.
124
6
 
16
 
! Отговори
От отдел Кадри!! преди 12 години
Младенов пък има едно минало???внук на активни борци , и баща от ДС.
123
12
 
12
 
! Отговори
ГАНОВ преди 12 години
ТОЗИ ГОСПОДИН ДЕТО НЕЗНАЕ ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е ИМА ПО ЛОШО МИНАЛО ТОЧНО ТОЙ Е ПРЕДАТЕЛ - ТОЙ НЕМОЖЕ ДА ЗАСТАНЕ ДО ПЪРВАНОВ ЗА КАКВОТО И ДА Е - В КОЯ ЛИ ПАРТИЯ ЩЕ СЕ ВМЪКНЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ КАТО ЗАГУБИ ГЕРБ - ГЕРБ ЩЕ ЗАГУБИ ЗАРАДИ НЕКАДЪРНИТЕ МИНИСТРИ КАТО МЛАДЕНОВ И ..... ОСТАНАЛИТЕ
122
3
 
5
 
! Отговори
До 123 преди 12 години
Прав си от части....но като махнеме тия кой ще да сложиме?Кой досега беше на власт и не ни краде?Сини ,червени,жьлти,бембяни?НЯМА ЕДИН в парламента ,който да не е крал от народа!!!Затова трябва по маргинално решение///РЕФЕРЕНДУМ->>разпускане на НС->>сьставяне на ВНС и нова КОНСТИТУЦИЯ!Всички мумии хамстери ,*** и мазни *** да напуснат пленарната зала завинаги
121
5
 
7
 
! Отговори
Асан Триногата преди 12 години
Никиту е много сладка...а била и страстна....
120
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пръв трябва да си върви доносника на ДС агент Гоце. Той незаконно заема поста "президент".
119
3
 
2
 
! Отговори
Химлер до 119 преди 12 години
Моят коментар беше ироничен по отношение на Гоце, малкия!Да ти обясни:Смисълът е, че и комунизмът и националсоциалицмът са престъпления срещу човечеството, но в бившата Националсоциалистгическа Германия, след войната, е проведена пълна денацификация, за разлика от България, където не е проведена декомунизация!Но те разбирам. Просто си объркал мозъчните гънкси, май използваш тази за срание! Пробвай с другата!
118
9
 
9
 
! Отговори
Asen преди 12 години
XAXA BRAVO MLADENOV KAK XYBAVO IM BARKA6 V MOZAKA NA TEZI KRADLIVI BOKLYCI,O6TE MALKO I 6TE SA ISTORIA TO BIVA KRADENE NO TIAXNOTO MINA GRANICITE A SEGA NEKA SAMO SE PLYN4AT I DA PODSMAR4AT OTSTRANI
117
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужасно много червени тикви тук бе?! ДС-то било голяма работа, ала-бала... абе вие книги не четете ли? Още преди 40 г. Г. Марков описа какво е ДС и комунистите в "Задочните репортажи" -прости до безбожие *** без здрав човешки морал и възпитание!Е, аз не искам тези *** или децата им обучени на дипломация в СССР (който се разпадна, между другото), да представляват тази страна.
116
11
 
16
 
! Отговори
Объркана работа преди 12 години
Вижте до къде я докарахме.Мутра да говори за законност,контрабандист да преследва контрабандата,дъщеря на ДС-офицер (Н.Младенова)да плюе по ДС-офицерите,пиян турчин да е начело на българската култура,вносител на 20-годишно замразено месо да прави продукти"Стара планина",специалист по изчислителна техника да разбира от магистрали и накрая един обикновен наркотрафикант-пожарникар да ни е премиер.Мисля,че на изборите трябва да изчистим тази ***.Ако не го направим значи сами сме си *** майката.
115
3
 
12
 
! Отговори
Ц.Ц. преди 12 години
"Бодро седесарче"! Носеше папките на Надежда Михайлова-Нейнски.
114
5
 
10
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
*** теза ники, ***.
113
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
съгласен съм с младенов, но не и с тезата, че видите ли било "неразбираемо"
112
10
 
12
 
! Отговори
Б-отбора преди 12 години
Т.н. "герб" е Б-отбора на БСП!
111
15
 
20
 
! Отговори
умрели коне преди 12 години
Т.н. герб залага на куци, кьорави, глухи и умрели коне, като Николчо Младенов.
110
12
 
14
 
! Отговори
елита на нацията преди 12 години
Хубаво, че се появиха списъците на много сътрудници на ДС. Защото отново лъсна истината, че в ДС доказано работеше елита на нацията, Creme de la Creme, както казват французите. Сега няма ДС, но има мафия, начело с пожарникар, физкултурник и всякаква друга морална ***!