"Лукойл" не нарушава закона в България, убеден е Златев

"Редица политици се опитваха да правят неверни твърдения"
Обновена: 28 юли 2011 15:18 | 28 юли 2011 14:48,
319
"Лукойл" не нарушава закона в България, убеден е Златев
Валентин Златев. Снимка: Булфото

"Не отговаря на истината, че "Лукойл" нарушава закона в България, че умишлено и осъзнато не е направил нищо, за да приведе производствените площадки според изискванията.

Това заяви на пресконференция генералният директор на рафинерията Валентин Златев.

Още по темата
По думите му компанията е поставена в невъзможност да изпълни изискванията на Наредба №3, а именно за поставяне на измервателните уреди на тръбопроводите, които да бъдат вързани с митниците.

"Около 400 точки за отчет трябва да има само в завода. Извършена е огромна част от дейностите по привеждане по площадките съгласно изискванията. Към днешна дата "Лукойл" е оборудван с всички необходими измервателни уреди и системи за отчет, така досега митниците са контролирали всеки грам, който влиза и излиза от завода", категоричен бе той.

За почти 11-те години пребиваване в България групата компании "Лукойл" са били най-големият данъкоплатец в страната, най-големият експортьор и най-големият инвеститор, заяви още Златев.

"За този период групата компании е внесла в държавния бюджет 21,33 млрд. лева данъци, а инвестициите са в размер на 2,35 млрд. долара", пресметна той.

Опитът да бъде внушено, че "Лукойл" е причина за засилване на контрабандата е неправилен и неверен

"Лукойл" в България винаги е подкрепяла усилията на всички досегашни правителства, да бъде направено максималното петролният сектор в страната да бъде прозрачен и всички участници в този пазар да изпълняват задълженията си към българския бизнес", каза Златев.

Той заяви, че опитът да бъде внушено, че "Лукойл" е причина за засилване на контрабандата, е неправилен и неверен.

"Редица политици се опитваха да правят неверни твърдения. Мълчали сме с разбирането, че подобна дискусия е непрофесионална", каза още той.

В близките 20-30 часа ще бъде окончателно преустановена работата в рафинерията.

"Ден и половина ще отнеме спирането на завода и в този срок може да се направи нещо той да не спре. Месец и половина ще е необходимо за пускането му в експлоатация обратно, а това ще струва 5-6 млн. лева", съобщи още шефът на "Лукойл".

"176 самолета зарежда компанията само в Русе и във Варна. Това означава, че след ден те няма как да излетят. 500 000 тона отиват към бюджетните организации, които компанията снабдява. Кой е този външен завод, който ще товари на юнашко доверие, защото вярва, че българското правителство ще си плати?", попита той.

На въпрос как ще потърси правата на компанията, Златев отговори: "Логично е да ги потърсим в съда. Въпреки това ние в момента затваряме и колкото и бързо да е решението, ние вече губим милиони".

"По никакъв начин не подозирам вицепремиера Симеон Дянков в определено отношение към нас, защото никога не съм имал разговор, който да ми даде повод за такива съмнения", уточни той.

Златев заяви, че не знае защо е отложена днешната среща с финансовия министър.

"Фактът, че познавам г-н Борисов от 30 години, по никакъв начин няма отношение към нашата работа", категоричен бе Валентин Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
1
 
2
 
! Отговори
qwerty преди 12 години
Илианчо, малко ти е промито мозъчето. Прочети, за да ти стане ясно, че в цяла Европа се спазват ЕДНИ изисквания за горивата и отделно окачествяването (анализите) се правят от външни фирми, а не от производителите. Т.Е не говори глупости.
302
2
 
4
 
! Отговори
илиан преди 12 години
благодарение на лукоил и неговия бос гн.златев в българия зареждаме автомобилите си с наи лошия бензин и дизел в целия свят на всички в българия стана ясно защо гн.златев е заповядал на своите потчинени да не се монтират тези :водомери: 21,33 млрд. лева данъци, без :водомери: а с :водомери: колко ли данаци щте трябва да внесат в д. бюджет сигуно сумата ще е двоина 41 млрд. лева И ТОВА АКО НЕ Е УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ ..здраве му кажи ...ТОЗИ ПЕТРОЛЕН БОС ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН СПОРЕД ЗАКОНА .
301
1
 
2
 
! Отговори
Vilhelm Kraus преди 12 години
Ne go psuvaite momcheto, to imenno toi e nashiqt chovek!!! Sled kato priyuti hora na Ivan Kostov (che tova 110 mln.$ za Neftochim pari li sa q, nali e vreme za partiini uslugi) i ni dade biznes za milioni (samo na men nad 30 avtocisterni za goriva) !!! Harno e momcheto, da si ni e jiv i zdrav....negovata mamichka....A kak samo sus zamah izhvarlqshe hora ot zveno Produktoprovodi ( Transport na goriva po traboprovoda ot NHK do Sofiq)...I bez razbira se nito lev obezshtetenie...Da sa ni chestiti!!!
300
1
 
2
 
! Отговори
бОНЧО преди 12 години
алооо господин ръждясал ,май стана трудно а?
299
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Златев ,ако нямаше отношение многогодишното ви приятелство с Г-н Борисов, едва ли щяхте да конкретизирате точната цифра...
298
2
 
2
 
! Отговори
radОst преди 12 години
Лукойл ще обжалва, ще съди ... и ще се проточи толкова във времето, че ще се обезсмисли
297
1
 
4
 
! Отговори
radОst преди 12 години
А как да стане с глобата, на какво основание? Не е лесно да се приложи, пък и толкова не сме запознати със ситуацията, по-добре е да замълчим и да изчакаме. Дано да е за добро всичко това, че иначе лошо ни се пише.
296
1
 
7
 
! Отговори
Mommo преди 12 години
Егати драмата, егати чудото! Предполагам, че индивидът от снимката съвсем умишлено не е сложил измервателните уреди в срок. Но наш Боко можеше и някаква мисъл да генерира и вместо за затваря рафинерията просто да й сложи някаква чудовищна глоба за всеки ден просрочка и да видиш как бързо ще си сложат "водомерите". И хазната ще получи някой лев.
295
3
 
8
 
! Отговори
к.к преди 12 години
20г-ние не зареждаме гориво каквото ползват хората в др държави , ние в BG зареждаме пикнята на този Вол на снимката и на *** зад него !
294
5
 
14
 
! Отговори
copy ..:))))) преди 12 години
BIG AL ::))))Ей , правешки ВОЛ , светът а и България, МОЖЕ да съществува и БЕЗ руските агенти и слуги..Ей , потомствен СВИНАР, КОГО плашиш ??Не е ли време свинарите , да нямат нищо общо с бизнеса в България ?? Ей , волска мутро , кого лъжеш, че последните две години , нямате печалба /корпоративен данък не плащате ???Как са яхтите и диамантите по роклите на жена ти ???Ей , червена *** , не ти ли стига собствеността на цял един град и още ли искаш ??Ей, самозабравил се мутант ,кога ще бъдеш даден на съд , заради защита на ЧУЖДИ интереси ??Интересите на Русия ли са ни по- скъпи ??Потомствен руски , съветски агент и слуга
293
4
 
13
 
! Отговори
Бл.Благов преди 12 години
При този скъп петрол и по-малкото потребление в световен мащаб,няма проблем Бг да се снабдява с горива! Сега е най-добрия момент да се постави монополиста "Лукойл на мястото си ! А и руснаците да понесат малко загуби, колкото и да е малък нашия пазар. Така се управлява дьржавата като на всички от най-малкия до най-големия се покаже ,че трябва да я признават и да не се правят на велики!
292
6
 
3
 
! Отговори
do kitaec преди 12 години
А ти от кои си бе, между тези две групи (комунистическата *** и руските гъзомийници) има само една и тя е твоята група на ибрикчиите ,нали свободно мислеща кратуно,защото след ползуването на ибрикът задължително след това минава човек на Доган или лично той на проверка.
291
8
 
5
 
! Отговори
kitaec__ преди 12 години
На боко тиквата ръцете са му вързани,гащите долу,само устата му е свободна да ръси глупости в момент когато се разиграва един евтин театър,типично за комунистическата *** и руските гъзомииници
290
5
 
3
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
Абе саксофонистите на Доган (истинската дума не я употребявам защото ме трият)саксофонът на този бандит не се ли е изтрил от много работа бе и не сте ли забелязали че вече вместо плюнки ръсите *** само около вас бе,забавете малко темпото че в тия жеги ще пресушите дисагите на любовникът си и като изсъхнат пак Бойко ще ви е виновен.
289
13
 
7
 
! Отговори
оП преди 12 години
Америка чрез Дянков отстраняват руснаците,въпрос на влияние,с тия американци и тоя запад само западаме!
288
2
 
5
 
! Отговори
До 272 преди 12 години
Ти колко мечки си гръмнал?!? По дискавъри една бяла мечка смачка на един пушката като телена. Имаш ли реална представа каква е силата на този звяр?!? Мечка настига препускащ елен, убива го и го яде, а като си чеше ноктите по дърветата им съблича кората. Много лековато гледаме на мечката и в пряк и в преносен смисъл... На мечката и лъвовете правят път, а който мисли да я слага пред камината, може да и стане вечеря, дано с нас да не е така...
287
2
 
5
 
! Отговори
Българинът преди 12 години
Аз ви лъжа, ама и един видне ми пука. Но дали наистина не му пука, ще видим. Тоя изкупи Правец и Ботевградския регион
286
3
 
11
 
! Отговори
Шаро преди 12 години
Остава онези путь..ци от ВАС да застанат зад Валентин Златев! Няма да им мигне окото да сторят това! Та нали се водят тези с черните тоги над Закона и над държавата! Нагли, мръсни, подли душички!Нали те чрез дъщерите и 80-годишната си майка прибраха ОПС-имотите в Приморско!
285
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 12 години
Има наука, наречена "френология". Та който е запознат, може да коментира снимката.
284
4
 
4
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
до 294 бачкай пък ние ще си редим кинти като няма работа духайте ГЕРБЕРИТЕ