Няма разнобой в кабинета заради Лукойл, отсече Трайков

„Ако един самолет не излети, виновникът ще е "Лукойл Авиейшън"
Обновена: 1 авг 2011 11:31 | 1 авг 2011 09:29,
234
Няма разнобой в кабинета заради Лукойл, отсече Трайков
Снимка: БТА

Ако един самолет не излети заради липсата на гориво, за това виновникът ще бъде „Лукойл Авиейшън” – компанията, която трябва да доставя керосин на летищата. Това заяви  пред bTV министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Той успокои, че за момента такава хипотеза не съществува.

По думите му в цялата криза отговорност трябва да се търси от хора, свързани с корпорации, а не с правителството.  „Може би тези, които сключиха договора или не успяха да наложат спазването на закона”, добави той.

"Правителството е тук, за да съблюдава спазването на правилата. Въпреки че отговорността не е наша, свидетели сте, че направихме всичко възможно, за да е сигурно, че има керосин от държавния резерв.

На практика помагаме на "Лукойл авиейшън". Тя е отделна компания, те имат изключителен договор с всички летища. Така че летищата имат пълно основание да си търсят правата от тях", подчерта Трайков и добави, че днес работната група има среща, за да обсъди ситуацията с горивата.

Той отбеляза, че в кабинета няма разногласия по въпроса и той не чувства личен дискомфорт. За спазването на закона отговарят митниците, които се отчитат пред финансовия министър, а той от своя страна пред премиера. Всички останали министри са ангажирани със своите ресори да наблюдават развитието на нещата, обясни той.

„Представяте си ли премиерът да каже нещо и някой министър да не се съгласи. Всеки има ресор, с който да се справя. Разнобой няма. Правителството трябва да покрие цялото общество и всеки от нас трябва да взима съответните решения. Когато някой от състава на кабинета вземе решение, ние имаме за задача да направим така, че това решение да се приеме”, заяви икономист номер едно.

Повод за коментара стана информацията от в. „Труд“, че МВР шефът Цветан Цветанов на правителствено заседание в отсъствието на Симеон Дянков разпалено е заявил, че „тия акции трябва да се обсъждат предварително“ и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо.

Според Трайков при наличието на пазарна икономика в страната не би следвало отсъствието на един доставчик да се отрази на целия пазар.

Министърът коментира, че именно това е тестът, споменат от премиера, дали се спазва законът и дали пазарът в България е свободен.

„И аз, наистина, мечтая за времето, когато новина ще бъде, ако някой не е спазил закона, а не ако някой е принуден да спази закона“, коментира още Трайков.

Аз почти нямам минуси, каза той в отговор на въпрос дали играе карти и дали няма да бъде бушон в отношенията между премиера Бойко Борисов и шефа на “Лукойл” Валентин Златев.

Още по темата

По темата с иска на „Атомстройекспорт” заради проекта „Белене“ Трайков обясни, че на среща миналата седмица въпросът е бил поставен.

 „Смятам, че ни разбраха много добре. Те имат срок през тази седмица да кажат как смятат да продължават. В случая е по-добре двете страни да си получат сумите, вместо да се вадят милиони за юридически хонорари”, категоричен е министърът.

По думите му и руската страна е наясно, че това не е конструктивният начин нещо да се случи. „Ако няма арбитражни искове, проектът ще върви по-гладко, отколкото, ако има. Ние сме готови да защитим интересите си по един или друг начин”, отсече Трайков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: Лукойллиценз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Живеем в ново време и трябва да се научим да спазваме правилата в държавата ни, за да живеем по-добре и по-спокойно. Тук няма място за обиди. Трябва да погледнем трезво на нещата, за осъзнаем, че министъра е напълно прав. В крайна сметка всеки трябва да носи отговорност за постъпките си.
201
0
 
1
 
! Отговори
БРАВО !!!! преди 12 години
Най-после единно и отговорно правителство.ДА ПРЕБЪДЕ !!!
200
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това правителство е сбирщина от уникални некадърници с мега самочувствие и наглост. Ще доживеем ли момента поне веднъж да признаят, че и те имат вина за нещо (а досега за всичко са виновни те и само те).
199
6
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Правителството добре се справя
198
1
 
2
 
! Отговори
ЕТО ГО ВЪПРОСА преди 12 години
ТРАЙКОВ ЧОВЕК НА РУСНАЦИТЕ ЛИ Е ? МНОГО Е ВАЖНО ! МОЛЯ ЗА СЕРИОЗНИ ДОВОДИ В ПОДКРЕПА НА ЕДНАТА ИЛИ ДРУГА ХИПОТЕЗА.От Народа
197
8
 
1
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Убеден съм, че в кабинета няма разногласия. Неведнъж са се справяли с подобни трудности о този път ще го направят. Това е много силен екип, който действа изключително адекватно пред поставените трудности!
196
2
 
2
 
! Отговори
Амидала преди 12 години
Всеки трябва да знае, че е отговорен за постъпките си. Що се отнася до Лукоил също смятам, че няма да има разногласия, защото управляващите са доказали, че са смирени хора и няма да позволят да се стигне до размирици. Чрез своята дипломатичност ще вземат най-правилното решение, което да е в полза на всички ни.
195
1
 
1
 
! Отговори
Капиталиста преди 12 години
Въпреки че отговорността не е наша, свидетели сте, че направихме всичко възможно, за да е сигурно, че има керосин от държавния резерв. Браво Трайков, прав си за това нещо.Крайно време е да се научим да спазваме правилата в тази държавата!
194
2
 
1
 
! Отговори
avenger преди 12 години
И аз мисля, че няма да има конфликти около решенията с Лукойл, тъй като не веднъж се е налагало на правителството да взима решения свързани с много хора и след това резултатите са били в полза на всички нас,а в това число и управляващите.
193
3
 
0
 
! Отговори
ваня преди 12 години
Разбира се, че няма да има. В кабинета почти всички важни казуси са се решавали без проблеми и разногласия, доказа се, че работата в екип води до добри резултати и се надявам в този случай резултатите също да бъдат положителни.
192
1
 
1
 
! Отговори
незабравко преди 12 години
КЪМ 11 - СЛЕД 1989 Г. ВЕЛИКИТЕ ДЕМОКРАТИ-РАЗБОЙНИЦИ "ПРИВАТИЗИРАХА" НАЙ-ПЕЧЕЛИВШАТА ФАБРИКА ЗА ШОКОЛАДОВИ ИЗДЕЛИЯ В СВОГЕ .СЛЕД ТОВА РАЗБИХА ТОТАЛНО ДЪРЖАВАТА. НАРОДА ИМ ИЗРЪКОПЛЯСКА /С МАЛКО ЗАКЪСНЕНИЕ / И ГИ ОСТАВИ С ПОЛОВИН ФАЙТОН ХОРА В ПАРЛАМЕНТА. ИЗВОДА Е ПРЕДЕЛНО ЯСЕН.
191
1
 
1
 
! Отговори
ПОМНЕЩ преди 12 години
СЛЕД 1989 Г. ВЕЛИКИТЕ ДЕМОКРАТИ -РАЗБОЙНИЦИ ПРИВАТИЗИРАХА НАЙ-НАПРЕД НАЙ ПЕЧЕЛИВШАТА ФАБРИКА ЗА ШОКОЛАДОВИ ИЗДЕЛИЯ И ПОСЛЕ ТРЪГНАХА НА ПОГОЛОВНО РАЗБИВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА. НАРОДА ИМ КАЗА БРАВО ЗА ВСИЧКИ ДАЛАВЕРИ И ТЕ ОСТАНАХА С ПОЛОВИН ФАЙТОН ХОРА В ПАРЛАМЕНТА. ИЗВОДА Е ЯСЕН.
190
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко да каже къде са 28 000 тона горива от държавния резерв (продадени навън от фирми на бойковците) и защо сега вадят още от резерва, за да замажат тая липса?
189
0
 
1
 
! Отговори
СЪВЕТНИК преди 12 години
КАКВО ЗНАЧИ ПЛЕВНАЛИЕВ ДА СЕ СПАСИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО? АКО ИМАШ ПРЕДВИД ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ ,НЯМАШ ПРЕДСТАВА ОТ ПОЛОЖЕНИЕТО В СТРАНАТА. АКО ИМАШ ПРЕДВИД ДА СТАНЕ СЪВЕТНИК НА НОВОИЗБРАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ КАЛФИН, МОЖЕ ДА СИ УЛУЧИЛ 5 % ОТ ТОТО ЖОКЕРА.
188
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
potursete v youtube - Газланд , i vijte kakvo iskat da napravqt v Novi Pazar
187
2
 
7
 
! Отговори
торта преди 12 години
ЧЕСТИТО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ И НЕГОВИТЕ ФЕНОВЕ! ДНЕС СЕ НАВЪРШВАТ СЕДЕМ МЕСЕЦА ОТ СРОКА КОЙТО САМ СИ ПОСТАВИ ЗА РАЗРЕШАВАНЕ В ПОЛЗА НА ГРАЖДАНИТЕ НА ПРОБЛЕМА "ОСТЪКЛЕНИТЕ" Обеща и забрави,както забрави да направи и Списъкът на всички незаконни държавни / общински обекти и такива без акт16 ! За сметка на това започна да премахва проблема "остъклените" като така се надява да го разреши! Но този проблем касае 1 000 000 граждани на България и продължавам да се чудя защо няма нито един буден журналист,който да зададе въпросът на Плевнелиев? Разбира се, себе си Плевнелиев ще спаси в Президенството! Въпросът е кой ще спаси огромна част от Народа,както и тези които искат да си остъклят балкона си законно, но поради свръх тежките изисквания това е не възможно!Обещанието на Плевнелиев или как седем месеца се мълчи и разрушават остъклени балкони!/извадка от списъка за разрушаване качен в сайта на ДНСК/ОБЕЩАНИЕТО което Плевнелиев не изпълни ! Интервюто е дадено по Дарик радио на 18 декември 2010, събота.Срокът за разрешаване на Проблемът "остъклените" беше 1.1.2011г.mrrb.government.bg/index.php?lang=bg&do=interview&id=2702ГОРДОСТТА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ !балконите на които им предстои да бъдат разрушени от строителя на нова България-Плевнелиев!/извадка от списъка за разрушаване качен в сайта на ДНСК/1.РД-14-199/20.04.2007Покритие и остъкляване на тераса към ателие 17 в жилищна сградагр.София, общ.Столична, обл.София-градВ процедура по избор на изпълнител на премахването 2. ДК-02-БД-29/16.04.2010Остъкляване на лоджия на ап.12гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.БлагоевградПокана за доброволно изпълнение 3. ДК-02-СИР-63/29.03.2011Преустройство на кухня-трапезария и остъкляване на балкон с иззиждане на стенагр.Варна, ж.к.Вл.Варненчик,, общ.Варна, обл.Варна покана за доброволно изпълнение 4. ДК-02-СЦР-12/09.11.2010Остъкляване на южен балкон към стая в апартаментгр.Русе, общ.Русе, обл.Русе в процедура 5. ДК-02-СЦР-17/17.12.2010Остъкляване на североизточен балкон към кухня в апартаментгр.Русе, общ.Русе, обл.РусеВ процедура 6. ДК-02-СЦР-01/03.01.2011Остъкляване на северен балконгр.Русе, общ.Русе, обл.РусеВ процедура 7. ДК-02-СЦР-03/12.01.2011Иззиждане и остъкляване на тераса в апартамент 15гр.Разград, общ.Разград, обл.РазградПокана за доброволно изпълнениеПремахнат8. ДК-02-СЦР-04/02.02.2011Иззиждане и остъкляване на тераса в апартамент 3гр.Разград, общ.Разград, обл.РазградПокана за доброволно изпълнение Премахнат9. ДК-02-СЦР-05/09.02.2011Иззиждане и остъкляване на балкон в апартамент 18гр.Разград, общ.Разград, обл.РазградПокана за доброволно изпълнение Премахнат10. ДК-02-ВД-4/30.03.2010Остъкляване на тераса гр.Видин, к-с Крум Бъчваров, общ.Видин, обл.ВидинПокана за доброволно изпълнениеПремахнат11. ДК-02-РС-20/17.11.2008Остъкляване на балкон пред кухнягр.Русе, общ.Русе, обл.РусеВ процедура по Наредба 13/2001 г. 12. ДК-02-07/27.08.2009Остъкляване на балкон пред кухнягр.Русе, общ.Русе, обл.РусеВ процедура по Наредба 13/2001 г. 13. ДК-02-БД-69/05.08.2009Остъклен балкон 1, находящ се в ап.В от 3 ет.жил.сграда М+3ет.+т/45/гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.БлагоевградВ процедура по избор на изпълнител на премахването 14. ДК-02-БД-70/05.08.2009Остъклен балкон 2, находящ се в ап.А от мансарден етаж /+11.60м/ в Жил.Сграда М+3ет.+т/45/гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.БлагоевградВ процедура 15 ДК-02-ВН-04/25.07.2007 Остъклена лоджиягр.Варна, общ.Варна, обл.ВарнаСключен договор изпълнител на премахването 16 ДК-02-ВН-08/24.01.2008Остъклен балкон гр.Варна, общ.Варна, обл.ВарнаСключен договор изпълнител на премахването01.12.-10.12.2010 Премахнат17 ДК-02-СО-97/02.07.2008 Остъклен балконм.Хаджи Димитър, гр.София, общ.Столична, обл.София-градПокана за доброволно изпълнение 18 ДК-02-Сф-82/14.07.2008Остъклен навес към ресторант РИЦгр.Ихтиман, общ.Ихтиман, обл.СофийскаСключен договор с изпълнител на премахванетопремахнат19 ДК-02-Х-35/26.11.2009Остъклена терасагр.Димитровград, общ.Димитровград, обл.ХасковоВ процедура по избор на изпълнител на премахването 20РД-14-1388/04.10.2006Остъкляване на балкон /от ап.на -ри ет.към вътрешния двор на жилищната сграда/м.Изток-Изток, гр.София, общ.Столична, обл.София-градВ процедура 21ДК-02-БД-69/05.08.2009Остъклен балкон 1, находящ се в ап.В от 3 ет.жил.сграда М+3ет.+т/45/гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.БлагоевградВ процедура по избор на изпълнител на премахването 22ДК-02-БД-70/05.08.2009Остъклен балкон 2, находящ се в ап.А от мансарден етаж /+11.60м/ в Жил.Сграда М+3ет.+т/45/гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.БлагоевградВ процедура 23ДК-02-ВН-08/24.01.2008Остъклен балкон гр.Варна, общ.Варна, обл.ВарнаСключен договор изпълнител на премахването01.12.-10.12.2010 Премахнат24. ДК-02-ВН-05/07.01.2010Приобщаване на балкон към хола /дневната/ на ап.6кв.Св.Иван Рилски, гр.Варна, общ.Варна, обл.Варнапокана за доброволно изпълнение 25. ДК-02-ВН-07/12.01.2010Остъкляване на балкониВл.Варненчик, гр.Варна, общ.Варна, обл.ВарнаВ процедура по Наредба 13/2001 г.Премахнат26 ДК-02-ВН-15/22.02.2010Приобщаване на балкон към стая в ап.24гр.Варна, общ.Варна, обл.ВарнаПокана за доброволно изпълнениепремахнат27. ДК-02-ВН-29/12.03.2010Приобщаване на балкон към стая в ап.24гр.Варна, общ.Варна, обл.ВарнаВ процедурапремахнат28. ДК-02-ВН-57/21.05.2010Преустройство и приобщаване на балкони по източната и южната фасада към спалня и трапезариягр.Варна, общ.Варна, обл.ВарнаПокана за доброволно изпълнение29. ДК-02-ВН-15/22.02.2010Приобщаване на балкон към стая в ап.24гр.Варна, общ.Варна, обл.ВарнаПокана за доброволно изпълнениепремахнат30. ДК-02-ВН-29/12.03.2010Приобщаване на балкон към стая в ап.24гр.Варна, общ.Варна, обл.ВарнаВ процедурапремахнат
186
4
 
12
 
! Отговори
krasi преди 12 години
Трайчо се изказва като наакало се до ушите дете. Не може да се хване логиката в изказванията му.
185
3
 
6
 
! Отговори
Да,но преди 12 години
01.08.2011, ТрайЧото е херой, направо биг херой, едни люти закани... едни стойкиПонамирисващата караница Бургаска рафинерия е караница м/у двама акционери, в което единият акционерн-българската държава притежава 25 % от капитала, има т.нар. златна акция, член е на общото събрание на акционерите, има представител в надзорния съвет и съответните права и задължения. Другият акционер е частното дружество Лукойл, базирано в Русия.Българската държава като акционер освен правата и задълженията си като акционер се опитва да използва други способи за да реализира свои интереси в случая използва агенция Митници (и министъра на финансите)Доколко това ще сполучи кой знаеПък в таз игра тя се играе кой както може
184
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този *** на снимката не може да мисли за туризма, не може да мисли за газ и нефт, но пък е любител на шистовия газ, защото изпълнява заповедите на кукловода и си получава комисионната.
183
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то и едно време нямаше разнобой в ЦК на БКП