Борисов спокоен: Финансовата ни дисциплина е отлична!

Той очаква през септември S&P да повиши кредитния ни рейтинг
Обновена: 7 авг 2011 20:56 | 7 авг 2011 20:55,
495
Борисов спокоен: Финансовата ни дисциплина е отлична!
Снимка: БТА

Българското правителство посреща новите финансови трусове с притеснение, но и с умерен опримизъм. Преди bTV премиерът заяви, че финансовата ни дисциплина е отлична.

Бойко Борисов очаква след месец Standard & Poor's да повиши кредитния ни рейтинг.

„Убеден съм, че септември ще бъде повишен. Всички параметри, които съвременната финансова политика изисква, в България се спазват - умерено харчене на парите и то само в инфраструктурни проекти - в екология, магистрали, пречиствателни станции и пристанища. Оттам държавата в следващите години ще получава, и то огромни приходи”, каза премиерът.

Попитан дали се притеснява, че ако се задълбочи кризата в Европа, това може да рефлектира върху парите, които идват у нас от ЕК, Борисов отговори, че Брюксел работи по много ясни правила.

"Не само, че не се притеснявам, но само преди два дни от ЕК ни позволиха с техни пари да наемем експерти от Световната банка и Европейската инвестиционна банка, за да можем по-бързо и по-качествено и с повече капацитет да усвояваме еврофондовете”, каза министър-председателят.

Още по темата
 В отговор на въпрос дали още смята, че България трябва да се присъедини към Еврозоната, премиерът каза: "Не. Вече Еврозоната трябва да се промени и да станат дисциплинирани, и да си направят дефицитите такива, каквито са в България, и едва тогава бихме се присъединили към Еврозоната”.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още по темата: Бойко БорисовСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
1
 
4
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
Ех,хора как за 22г не разбрахте-проблема на България е Валутният борд.Просто идват едни хора всяка година и ни казват какво да правим(няма Бойко няма Станишев и т.н).Моля,образовайте се малко,прочетете за страните дето изгониха Валутния борд(Аржентина,Румъния например).Как не разбирате,че тези (Валутния борд) казват какво ще става и къде да се дават пари,не правителствата.Докато сме в него никога няма да се оправим даже и господ да ни е премиер.Това е истината,дали ще я разберете е ваш проблем.
341
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев за пътищата се справя добре, но доста му куца ЖП транспорта-------Страшно си начетен, но да беше и по-умен... ЖП транспорта е към друго министерство, не това на Плевнелиев.
340
1
 
7
 
! Отговори
мен преди 12 години
в момент когато се определя бъдещето на света за следвашите стотина години, в момент когато ни трябват МЬЖЕ сьс сила, воля, мьдрост, интуиция и хитрост, дьржавата ни се управлява от меко казано необразована мутра и банда продажни ***, управлявани от шепа *** за които света почва с кола с тьмни стькла и свьршва с много нули в швейцарска банка. но да не ги виним ние сме си ги избрали и ше платим цената. даже двойно и тройно, като сметките за тока и парното. за протести и тн няма какво да гов
339
0
 
2
 
! Отговори
до 401 преди 12 години
Лоялноста се купува, идеализма доста често граничи с утопизъм, или направо с чист идиотизъм! На експерта му поставяш задача с определени параметри и му плащаш за решението! Не го държиш на щат! Не е задължително да ползваш само един, нито всички които ползваш да се познават! Решенията пак ги взимаш сам или си търсиш кои да ти даде съвет на базата на предложените решения! Не е евтино, но накрая пак е по изгодно от колкото да имаш некадърници или крадци!
338
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
400аз не съм съвсем съгласен, но това си моето мнение - ако някой ти е нелоялен, той винаги може да те подведе, че ти е най-лоялният - лоялността струва пари - при това мнооого, или другият вариант е идеализъм. що се отнася до куклите на конци които сте посочил (пак мое мненеие) - всичките са ефтини ***...
337
1
 
5
 
! Отговори
до 395 преди 12 години
Лоялността може да се контролира има си начини! Крадливия като го биеш по ръцете и ще спре да краде, но некадърния и по главата да го биеш - няма да се научи! А за съжаление Борисов, Цветанов и Трайков все повече се доказват като тотално некадърни, въпреки че имат желание да направят нещо. Дянков не е идеален, но поне да замазва положението може! Плевнелиев за пътищата се справя добре, но доста му куца ЖП транспорта
336
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ остава....в историята. Рамо до рамо с близначето си по съдба НДСВ.
335
1
 
7
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Защо ли приходите от мита и акцизи са намалели?! Защо ли Цветано не е платил данъци за парите с които е построил апартаментите си?! А да... получил ги е от пенсиите на тъща си!
334
3
 
4
 
! Отговори
до 394 преди 12 години
ГЕРБ остава в коалиция с БСП и ДПС? Добре...
333
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
383+375колеги, има нещо, което се нарича лоялност - много е скъпо - и за да наемете експерт, който е и безпристрастен + това лоялен би било чудесно, само, че е трудно - мнооооого трудно... НИКОГА не забравяйте един ред от тефтеречто на Левски и два стиха на Ботев...
332
9
 
1
 
! Отговори
смърт за доган преди 12 години
*** турски *** и да ревете и да не ревете ГЕРБ ОСТАВА!
331
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българският мъж е комплексиран, живее с мисълта, че единственият начин да оцелееш е да е*еш на ред колкото можеш повече жени, да пиеш бира и ракия, да ходиш по купони. Това е така без значение дали си богат или беден. Няма как мъж, който е ял възпитателни шамари като малък, който е унижаван от родители, по-големи братя и сестри, от учители и старшини, да няма комплекси. Имаме и комплекс, че сме най- великите в Европа. Наскоро бе доказано генетично от експедицията Ариана, че не сме никакви славяни, никакви траки, а почти изцяло сме наследници на прабългарите, които от своя страна идват от територията на днешен северен Афганистан, Тажджикистан и североизточен Иран. Т.е. ние генетично сме най-близки до едни от най-бедните държави в света. Друго нещо, което се доказа съвсем наскоро е, че Левски - светецът, националният герой, не е бил никакъв светец, а просто един политик, рекетирал е български чорбаджии за да изпълни мисията си, която му е възложена от хора със змийска кръв. Дори при един от рекетите убива малд чирак, който се опитал да защити шефа си. Той е организирал революция, в която са загинали 10000 души. Нима такъв човек може да е светец? Жена не бил пипал през живота си, ама хвърля расото и се залюбва с една монахиня, че и дете е имал от нея. Нареждал е убийства от членовете четата на Хитов... Ех, българите кой ги излъга, че струват нещо? ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ СА, ЧЕ СА ТВЪРДОГЛАВЦИ, КОИТО НЕ ИСКАТ ДА ВИДЯТ КАКВИ *** СА И ДА СЕ ПОПРАВЯТ. ТЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ КАТО СА СЕ РОДИЛИ В MAIKA BALGARIQ вече са велики! И понеже не са никак *** подозират, че не струват нищо, и ТОВА ПОРАЖДА КОМПЛЕКСИТЕ, които за да ги прикрият разпарвят насам-натам какви е*ачи са, как са се напили и направили на куче, как разбират от всичко- география, физика, химия, история, математика, история... А комплексите ораждат нахалство, злоба, завист...И тук ще замълча...!
330
0
 
2
 
! Отговори
до 388 преди 12 години
Не говори така на мат'ряла!
329
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
борисов спокоен , народа изнервен от глад
328
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, браво! А сега всички задружно на колене зад вожда, да му излижете ***!!!
327
0
 
7
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Ееееееех...! Блажени са невежите.
326
15
 
1
 
! Отговори
приятел на ГЕРБ преди 12 години
Браво на Бойко и правителството!Ще се справят,сигурна съм!БОГ да е с тях!!!Браво наборе!
325
0
 
10
 
! Отговори
до 375 преди 12 години
Алтернативата е експертно правителство, дори ако трябва и да се плаща на признати чужди експерти за консултанти особено в областта на финансите и правото! Иначе да гласуваме за партии защото харесваме председателите им няма да завърши добре - Какво е ГЕРБ без Бойко, РЗС без Яне, Атака без Болен, НДСВ без Царя... ами пълна нула! Само че тези хора се доказаха като отлични разпростанители на компромати за управляващи и нищо повече!
324
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
finansovata disciplina otli4na oba4e rezultatite,vsqka peta firma v sifiq sektor i bezraboticata nikoi ne q znae kolko e,vsi4ko e vnos,daje i dinite po pazara,ako tva e povod za xvalbi evaaala
323
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, така ли мачкаш комунистите? С дрънкане на глупости всеки ден?