Борисов спокоен: Финансовата ни дисциплина е отлична!

Той очаква през септември S&P да повиши кредитния ни рейтинг
Обновена: 7 авг 2011 20:56 | 7 авг 2011 20:55,
495
Борисов спокоен: Финансовата ни дисциплина е отлична!
Снимка: БТА

Българското правителство посреща новите финансови трусове с притеснение, но и с умерен опримизъм. Преди bTV премиерът заяви, че финансовата ни дисциплина е отлична.

Бойко Борисов очаква след месец Standard & Poor's да повиши кредитния ни рейтинг.

„Убеден съм, че септември ще бъде повишен. Всички параметри, които съвременната финансова политика изисква, в България се спазват - умерено харчене на парите и то само в инфраструктурни проекти - в екология, магистрали, пречиствателни станции и пристанища. Оттам държавата в следващите години ще получава, и то огромни приходи”, каза премиерът.

Попитан дали се притеснява, че ако се задълбочи кризата в Европа, това може да рефлектира върху парите, които идват у нас от ЕК, Борисов отговори, че Брюксел работи по много ясни правила.

"Не само, че не се притеснявам, но само преди два дни от ЕК ни позволиха с техни пари да наемем експерти от Световната банка и Европейската инвестиционна банка, за да можем по-бързо и по-качествено и с повече капацитет да усвояваме еврофондовете”, каза министър-председателят.

Още по темата
 В отговор на въпрос дали още смята, че България трябва да се присъедини към Еврозоната, премиерът каза: "Не. Вече Еврозоната трябва да се промени и да станат дисциплинирани, и да си направят дефицитите такива, каквито са в България, и едва тогава бихме се присъединили към Еврозоната”.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още по темата: Бойко БорисовСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** и упорит. Народа мре от глад а той продължава - магистрали, магистрали, магистрали.
361
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е единственият, който може да свърши няква работа в момента, останалите от сорта на Станишев, Първанов, Сидеров, са най-обикновени аматьори, въздух под налягане.
360
3
 
21
 
! Отговори
Al преди 12 години
Тоз клоун борисов все продолжава да весели хора.....олко може????
359
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нарoде не се бoите, щoм у БеГетo прoстака пажернкур пoнимует oт финанси, тo прдставяте ли си кoлкo е чат мастoрбатoр Семкo Денкo. Бегач гoни бандити, пoлицаи издава МВР че са кoрумпирани, дoктoри давят мъртвo рoденo у кoфа сo вoда, Федoска, се е въглехидратирала, единственнo Бужo ДиФмитреФ премета ашици oт лев крак на тракииски кoнник, а Сидерoф е седнал пo турски пред ЛукОилНефтoхим защoч4ака безплатен ПрoпанБутан за негoвата пещ в кoятo щел да гoри ***, *** и рoми и пo некoи друг ехфриен
358
6
 
5
 
! Отговори
408 до мен преди 12 години
Ами Сергея и толкова не може.Това е гарантирано.Освен това той не е българин. Роден от майка украинка и баща безроден комунист, самият той с руско гражданство. Обидно е за истинските българи такъв човек да бъде приравняван с тях.Все пак моето родословие до 4 поколения назад е българско и никога не съм бил чужд поданик.
357
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само балансът в сметката на Цветелинка е отличен в тая държава ! Нищо друго, ама нищо !
356
1
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
Turkeyцецо - човека на *** - Варна - пристанище номер едно за кока, тиквата - първа колонилана *** на ворлик - тия *** официализираха косово - от там и търговията с наркотици, оръжие и органи.... предишните *** бяха дали контрабандните канали на руснаците, тия ги препродадоха на хамериканците - ефтини колониални *** - администрация направо е възвишено...
355
0
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
като казвам технокрацията, имам предвид и мръсниците от мвф и сб, гледам коментари за валутният борд - да едно от проклятията на бг, паричният съвет има някои особености - идеята е, че ако икономиката върви нагоре- ще има вътрешна инфлация, ако върви надолу - още по-зле - това което наблюдаваме последните 14г. лошото е, че при тези политици (НЕЛОЯЛНИ) имаше дисциплиниращ ефект - за да съм точен - плащаха им по-малко но те са ефтини, иначе си е неоколоноиален инструмет на гадовете от мвф...
354
1
 
19
 
! Отговори
мен преди 12 години
как може да има *** които се радват че страната им се управлява от доказан престъпник. заслужавате всичко което ви се случва и живеете в единствената вьзможна в главите ви реалност. но много скоро светьт ще полудее и когато се сьбуди от тази лудост се надявам вас да ви няма и останалите да започнем на чисто.
353
2
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Незнам докога ще го търпим този самонадеян ***?Колко още трябва да затънем?
352
0
 
8
 
! Отговори
мен до 408 преди 12 години
барабанчика от снимката, сергей, луканката и всички *** до този момент служат на едни и сьщи хора. ако не беше зомбиран *** слушащ чалга, не се дьрвеше на реклама за мастика, и не пиеше по два буркана на ден, ако беше прочел една единствена книга през живота си, щеше да гледаш по друг начин на света и да разбереш какво се опитвам да ти кажа. какви качества се изискват да оцелееш между мутрите? питал ли си се? да разтваряш бузки и да духаш докато ти свьрши вьздуха това е бонбонко...
351
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех,хора как за 22г не разбрахте-проблема на България е Валутният борд-----------Поредния ***...,А ти как не разбра, че борда не е от преди 22 години, а само от 14.И се наложи след като комунистическото правителство на Виденов провали държавата и ограби парите на хората.
350
0
 
2
 
! Отговори
до 409 преди 12 години
Не чистите експертизи нанасят вреди, а неправилното им тълкуване и прилагане!
349
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
*** счетоводители, защото всеки *** счетоводител ще ви каже, че това е процес а не еднократен баланс... нещата не са толкова прости, качественият бизнес се състои от много компоненти, най-тъпата икономическа теория твърди, че има 4 фактора - единият е труд - имаш ли бруталният труд(в бг точно с него се злоупотребява и се балансират другите за сметка на работника) би могъл да постигнеш повече от доридоказаната ефективност на една машиана - говорим за умствен труд+мотивация...
348
0
 
2
 
! Отговори
до 404 преди 12 години
Абе то и пътищата са към АПИ която е под шапката на МТС, ама Плевнелиев се пъчи пред магистралите, нищо че е от друго министерство!
347
0
 
16
 
! Отговори
асфалт преди 12 години
Пожарникарят: Очакваме през Септември, Еврозоната да се присъедини към България и българския лев да замени еврото!
346
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
402технокрацията докара света до това което е... така наречената "чиста" експертиза води до по-големи от икономическите загуби - води до съсипани съдби, ако имаш дори и не чак толкова кадърни, но лоялни хора, които са готови да умрат за теб, знаейки, че си си скъсал *** за тх, с едно добро управление можеш да ги направиш машини за пари... едната външана експертиза не означава автоматично ефективност и качество - означава просто числа - които с ъкъл се преборват и обръщат! не мислете като
345
5
 
0
 
! Отговори
До 403 преди 12 години
Ти ся искаш да ми кажеш, че Бойко, дето е оцелял сред мутрите е по-малко мъж от оня съветски хомункулус Сергея, дето през целия си живот се е ровил из библиотеките ли?Или Калфин, дето не може да казва "р"?
344
0
 
5
 
! Отговори
Каква радост! преди 12 години
Каква радост! Тефлоновия Плевел ще бъде назначен от другаря Борисов за президент!
343
0
 
8
 
! Отговори
ненужна вещ преди 12 години
Бъдещ бивш министър-председател, член на БКП, с богат опит в СИК, с инициали ББ, за нищо неспособен, с непоносим характер, мрази всички, никому ненужен, с чувство на пребито от съдбата куче, след тотален провал в политиката, спешно търси ново работно място. Предпочита да го наемат за батман, портиер, насъсквач или за ненужна вещ.