ГЕРБ не ще дарения за изборите

Партията ще финансира кампанията си с държавната субсидия
Обновена: 18 авг 2011 14:58 | 18 авг 2011 14:58,
140
ГЕРБ не ще дарения за изборите
Снимка: Булфото

Националните структури на ГЕРБ да се откажат от всякакви дарения в рамките на кампанията за местните и президентски избори наесен. Това предлага предизборният щаб на управляващата партия.

Забраната за приемане на дарения ще важи от 24.09.2011 до 30.10.2011 г.

Според ГЕРБ това ще даде възможност за провеждането на прозрачна и открита предизборна кампания както на кандидатите за кметове и общински съветници, така и на президентската двойка.

„Такова решение ще гарантира и на избирателите на ПП ГЕРБ, че техните гласове ще бъдат дадени за конкретни политики на партията и кандидатите ни и няма да ги обвърже и направи зависими по никакъв начин от определени корпоративни интереси.

Това ще гарантира и занапред тяхната независимост в работата им в местната власт и президентска институция“, се посочва в писмо на щаба.

Предлага се ГЕРБ да финансира своята кампания единствено и само със средствата от държавната субсидия, която получава.

Предизборният щаб предлага още по време на кампанията всяка седмица на сайта на партията в публичния регистър да бъде оповестявана информация за разходите на ГЕРБ в предизборната кампания. Тя ще бъде предоставяна и пред Сметната палата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
opa,provokaciqta podeistva :)))))))))))))))))))))
112
7
 
5
 
! Отговори
ХИРУРГ преди 12 години
АМИ,КАТО ИСКАШ СМЪРТ ОТВОРИ СИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДВАТА ПРЪСТА ,С КОИТО ЗАТРИХТЕ БЪЛГАРИЯ ,НАВРИ СИ ГИ ОТЗАД И ГИ ЗАВЪРТИ НЯКОЛКО ПЪТИ, ПРОСТАКО.МОЖЕ ДА ПОСЪВЕТВАШ СЪЩОТО ДА НАПРАВЯТ И ТВОИТЕ КУМИРИ- ЖЕЛЮ,ФИЛИПЧО И КОСТОВ.
111
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
kak 6te iskat,za6to rabotqt tolkova vremekoi darji kontrabandata????????????????????
110
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преходът свършва с катастрофа на политическото представителство. С министър-председател, който визуално и ментално прилича на Тодор Живков, и депутати, които по нищо не се различават от депутатите в последния комунистически парламент. Разликата е в изразните средства.Но трябва да изпием до дъно чашата на тази катастрофа. Никакви предсрочни избори. Борисов трябва да управлява до края на мандата си, за да стане ясно и на последния ***, че управлението на една страна изисква интелектуален, а не физически труд. Заради избирателите на ГЕРБ управлението на Борисов не бива да бъде прекъсвано от спасителни акции. Корабът трябва да бъде оставен да потъне и цената за избора на този човек трябва да бъде платена докрай. От всички нас. Защото в противен случай ще продължим да робуваме на илюзията, че всеки може да управлява държавата. Дори и една бивша мутра.
109
2
 
16
 
! Отговори
ГРБо= БСПто=ДСто преди 12 години
За нормално мислещите хора в тази държава наистина не е сложно да проследят, че един от факторите в петролния бизнес у нас, не е само компания Лукойл, но и близките до бившата СИК Интерпетролиум и Интерпетролиум енд партнърс. Последните две компании са управлявани от Румен НиколовПашата, Младен МихалевМаджо, Стоил Славов, Маргина и все хора, познати като ортаци партньори от миналото на Борисов. Плануван е ремонт на Нефтохима. Златев вдига изкуствено цените на горивата предварително след договорка с Борисов. Дянков продава държавния резерв на по високи цени. След ремонта цените падат и той го попълва отново. Разликата къде отива? Бойко излиза предизборно, че е уплашил Златев и е съборил цените. Цялото овче стадо блее във възторг!
108
1
 
8
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
Поредния опит да се затвърди тезата,че БСП и ГЕРБ в опозиция.Дълбоко в същността те са такива,но изпълняват и обслужват интересите на икономическо-политически кръгове под външно ръководство.Въпрос на покорство,под формата на "солидарност"и лобиране подплатено със " заслужено възнаграждение".Дотук нещата казани са като в някогашните епизоди от "Студио X",но и прозаично прости и без голям замисъл.В основата на 20 годишния "преход" е заложено тоталното ограбване от структурите,чрез своите си икономически разсейки дълбоко срастнали се в българската икономика ,под прикритието на политическото противопоставяне и подплатено от силови ведомства като МВР,ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА ВЛАСТ. И все пак от време на време е нужна някоя друга ПИЕСА да се "разграничи" ТОЗИ от ОНЗИ. Ако се прегледат хрониките от 1989г. до днес и чрез немного обстоен анализ се вижда заложените конюнктури на престъпната политическа власт,продължавайки неотлъчно линията на геноцид/ подобно на Гърция,но тя бе ограбвана по параграф ефропейски фондове/."ДДС и МИТНИЦИ"вече са неизползваем политически источник и са вече в полезрението на Европа. И все пак армията бе РАЗТУРЕНА не по волята на НАТО ,ами досете се вие защо.Просто генезиса на балканския синдром задължава в диктатурни режими/ и от типа 20 годишни/ паралелната сила да бъде МВР,а не армията/доказано от историческа гледна точка/. Разменна ЕДИНИЦА,като условие за" БЕЗХАРАКТЕРНОСТ" са популярните за Българя -компромати в повечето от случаите изфабрикувани от службите.Просто точно и ясно в ерата на ВСИЧКО ЗНАЕЩАТА ЕЛЕКТРОНИКА,а в недалечни времена,когато онези РАЗСЕЙКИ се канонизираха като демократично условие за постоталитарен преход ,разменната единица бе РАЗСТРЕЛ. И медиите шумяха, че : Виждате ли мафията как си разчиства сметки помежду си.Да ама не, под формата на медийни спекулаций СЛУЖБИТЕ затвърждаваха позиций и нещата влязоха в строг ЕРАРХИЧЕН РЕД. Нищо сложно за ИМПЕРСКИ СЦЕНАРИСТИ ,при положение ,че има "добри" Български Режисьори и българската публика се възхищава или мрази ТОЗИ и ОНЗИ.Две гишета продаващи билети в БАЛШОЙ ТЕАТЪР/в българският вариант "сълза и смях",но и с американски сюжети "ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА". И пак да се върнем на "прехода",просто вижте гласувани законопроекти на всеки един кабинет,състояние на икономика и ПЕЧАЛИВШИ ОТРАСЛИ и при кой управления без фактора несъстоятелност бяха продадени. ????? Да не забравяме ВАНШНИЯ ДЪЛГ и кономическите ВЪНШНИ СУБЕКТИ "обслужващи" финансовия сектор/институции и БАНКИ/. А горкият български гласоподавател все още им гледа пиесите.Ами въпрос на КАВИЧКИ И ПИТАНКИ,просто за удивителни вече няма място,ТОВА Е.
107
3
 
14
 
! Отговори
112 преди 12 години
Това е самата истина на ГЕРБ дарения не им трябват, те отдавна взеха колкото им трябва за пазаруването на гласове!
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NE SE LI OTURVEME OT TEZI BOKLUCI BORISOV I CBVETANOV,DORI DA IZKARAT I EDIN MANDAT BULGARIQ 6TE E NA DUNOTO.NEDAI SI BOJE DA VZEMAT VLASTTA ZA VTORI TOGAVA TRQBVA DA BQGAME BURZO KUDETO I DA E.NA TQH 6TE IM TRQBVAT "VRAGOVE" ZA OTKLONQVAE NA VNIMANIETO OT PROBLEMITE.I 6TE GI TURSQT NAVSQKUDE. MRUSNIKA CVETANOV PREDUPREJDAVA DA NE SE PIPAT PARITE ZA MVR ZA DA NE STANE KATO V ANGLIQ.KAK 6TE STANE TAKA, NARODA SI TRAE I DAVA DA GO TUP4AT.NA IZBORITE TRQBVA DA SE OTURVEM OT TEZI NEGODNICI!!!
105
5
 
14
 
! Отговори
БКП=БСП+ГЕРБ преди 12 години
ПАРТИЯТА МАЙКА И НЕЙНИТЕ ОТРОЧЕТА.27.09.2007 г. "Бил съм член на БКП, както другите момчета във факултета "Противопожарна отбрана" на МВР", каза кметът на София Бойко Борисов пред Нова телевизия. ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ бивш член на БКП.Росен Плевналиев бивш член на БКП още като студент и активен комсомолец. ЦЕЦКА ЦАЧЕВА бивш член на БКП.Кристалина Георгиева бивш член на БКП КРЪСТЕНА НА СТАЛИН: КРИ СТАЛИН АНикой не попита Фандъкова дали е била член на БКП преди промените. Кой можеше да стане директор на основно училище в София тогава?ЕДИН ЧОВЕК ТУК НАПИСА, ЧЕ БИВШИ КОМУНИСТИ НЯМА.
104
3
 
14
 
! Отговори
МАЗНЬО преди 12 години
ВИНАГИ УХИЛЕН, ВИНАГИ САМОДОВОЛЕН.Ние сме честни и достойни хора, увери Борисов, говорейки за себе си, за правителството и партията си, като в същото време се разсмя искрено и силно.
103
3
 
17
 
! Отговори
СИК, ВИС И ИПОН преди 12 години
Бай Миле преди да умре: Ако Борисов има някакви милиони то е благодарение на нас.
102
1
 
11
 
! Отговори
разочарован преди 12 години
Не искате , за това КАТ го няма никакъв на входа и изхода за Слънчев бряг и ето стана катастрофа с жертви . От кое време съм писал във форумите , ама кой да ги чете.Нямали спонсори ще хвърлите"котва" колите на КАТ и полицията. Поне поставете камери на тези невралгични места. Ще видим откъде ще се вземат пари за компютри и за канцеларски консумативи. Ще почнат самите полицай да спонсорират Цв. , че той завалията е безимотен.За това намазаха ските на честния полицай, който го изкараха престъпни
101
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво излиза. Бойко Борисов, който обещаваше да се бори с престъпността и много му повярваха всъщност е мафиот, пране на пари, контрабанда с амфетамини, контрабанда на цигари, връзки с мафията, *** на Валентин Златев, съмнителни връзки с руската мафия. Нищо ново за Бойко Борисов, отдавна има информация за тъмното му минало, но сега поне знаем, че извън България знаят много добре кой е Бойко Борисов. Остава и в България гумените глави които гласуват на избори да проумеят кой е Бойко Борисов.Лошо е ако начело на държавата е: 1. Човек забъркан в криминални деяния; 2. Зависим от интересите на Русия и от червен бизнесмен; 3. Без подходящо образование; 4. Без подготовка; 5. Без принципи; 6. Неспособен да поема отговорност, прехвърлящ вината винаги върху други.
100
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога не бих гласувал за подобна *** като мутренския ГЕРБ !
99
3
 
22
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Те даренията вече са направени. Какво ще хвърлят плах в очите на хората.
98
4
 
11
 
! Отговори
SMURT преди 12 години
Смърт трябва за тия ***. Трябва избиване да има на политици, куки и прокурори. Терор трябва тука. На ден по три глави на депутати, десет глави на прокурори, и по един министър на въже да виси. ВДИГНИ ОЕ БЪЛГАРИНО И ИЗКОЛИ ГАДНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ***. СМЪРТ НА БОКО ТИКВАТА, *** СЕРГЕЙ И ГОЦЕ ТАПАКА. ДА ГИ ИЗТРЕБИМЕ ТИЯ ***.
97
2
 
13
 
! Отговори
realist преди 12 години
Кампанията на една партия започва месеци преди изборите, така че преди 24.09. ще успеят не само да съберат, но и да похарчат доста от даренията. Спомнете си колко пари похарчиха за предишната си кампания и колко е размера на субсидията за тази година... Едно е факт, умеят професионално да хвърлят прах в очите на хората!
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А тазе държавна субсидия откъде идва от нашите данъци време е партиите да почнат да плащат за тези неща със лични средства то така предлагам всички да си направим по 1 партия и да точим бюджета къде ще му излезе края.
95
2
 
6
 
! Отговори
бау-бау преди 12 години
Бау-бау,къде е Боко......на море,ааааааааау!!!
94
2
 
11
 
! Отговори
Уикиликс преди 12 години
"Бабаит, изтупан в "Армани"* е квалификацията за главния секретар на МВР през 2005 г., направена от посланик Байърли по повод тогавашната оставка на Борисов като гл.секретар. Посланикът коментира , че Борисов е като цяло неефикасен срещу организираната престъпност, но близките връзки с медиите поддържат неговата популярност.Осем месеца по-късно, на 9 май 2006 г. Байърли подписва грамата с най-високо ниво на секретност.В нея портретът на Борисов е детайлизиран с данни за участието му в много по-сериозна престъпна дейност - трафик на амфетамини, източване на горива от "Лукойл" и пране на пари от престъпна дейност чрез банката на Цветелина Бориславова. Посочени са също тесните връзки на Борисов с "Лукойл" и Валентин Златев, както и дискретните му срещи с представители на руското посолство.Данни за тези престъпления е предоставила и мистериозната служба SIMO, за която нищо не е известно от публични източници.