Наливали милиони от Дунавската стратегия в метрото

Да кръстят някоя станция Брегово или Лом, предложи Калфин
Обновена: 19 авг 2011 13:52 | 19 авг 2011 12:00,
237
Наливали милиони от Дунавската стратегия в метрото
Калфин посети и панаира в Кула заедно с дъщеря си Биляна. Снимка: БСП

„138 млн. евро от Дунавската стратегия няма да отидат за българския бряг на Дунав, а ще се налеят в софийското метро. Нека поне кръстят по една метростанция Брегово, Видин, Лом, Силистра, Русе… Та да има нещо дунавско”.

С тези думи Ивайло Калфин се обърна към хората в препълнената зала в Брегово, откъдето започна обиколката му във Видинския край.

„Дотук нито по магистрала минахме, нито някой от Брегово може да отиде до София да посети новата спортна зала. Не може регионалната политика да бъде две-три магистрали и една спортна зала. Правителството казва, че подпомага общините, но кои? Всичко отива към София и няколко по-големи региона”, заяви Калфин.

По думите му политиката на ГЕРБ дискриминира българските граждани, които живеят в по-отдалечените, в пограничните общини.

Евродепутатът даде пример с политиката в здравеопазването, която на практика е отказ от здравни услуги за българите от отдалечените общини.

Калфин подчерта, че преди две години никой от ГЕРБ не е излязъл мъжки да каже, че ще затварят болници. Вместо това им намаляват бюджета и ги обричат на фалит, каза той.

„Държавата не започва и не завършва с ГЕРБ, никога не е имало такава дискриминация. Ако не живееш където му харесва на Борисов, губиш. Това нещо е недопустимо”, коментира Ивайло Калфин.

Хората от Брегово пък предложиха, ако министър Плевнелиев бъде кандидат за президент на ГЕРБ, да го качат да пътува от града им до София, за да види „резултата” от политиката в областта на регионалното развитие.

След срещата Ивайло Калфин, Михаил Миков и дъщерята на Калфин – Биляна, поднесоха цветя пред паметника на загиналите във войните в Брегово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
4
 
! Отговори
Хулигана преди 12 години
До 197 сис герберис.Не виждам черногледецо,какво добро са сторили келявите
198
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dolu gerb
197
5
 
4
 
! Отговори
Парджо преди 12 години
195 сигурен съм,че си долен шопски *** *** и наркоман.Ставаш за свинетена Белене.
196
10
 
9
 
! Отговори
сисс преди 12 години
Правителството каквото е обещало, винаги го е изпалнявало. За разлика от опозицията... Браво за добрите резултати на ГЕРБ
195
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На коментираното събитие бяха 43 човека и се чудя за коя препълнена зала става дума.От тях със шофьорски книжки да са били я четирима, я шестима, не повече, а от тези шестима до София са пътували двама-трима. Нещо толкова дребно в общественото пространство събра дотук 190 коментара. Много лесно сте се подвели на непроверена информация. Комунист да ви каже : Добро утро- търси слънцето
194
6
 
11
 
! Отговори
до 186 преди 12 години
Ти си провал бе, червен драскачо!Ти и мислещите като тебе! Провал, щото видиш ли нямало писта за бягане. НЕщастнико, хората по света от десетилетия строят зали и спортни съоражения СПЕЦИАЛНО за един или друг ВИД спорт! А не като нас тука - стадион, ама с пътека за бягане, ама с терен за хвърляне на чукове и прочее! Ти гледаш ли английско футболно първенство? Там, да ти прави впечатление, че стадиона е ЧИСТ стадион без разните му там притурки от комунистическия тип сто в едно! *** комунист!!!
193
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
иииихххх знаех си
192
7
 
8
 
! Отговори
Коста преди 12 години
Една - две магистрали, една - две спортни зали - поне ги има и то благодарение на "човека с лентичките", както наричат Бойко Борисов!!! Жалко е, че когато се прави нещо за обикновения българин, другите, завистливите, не го отчитат, а и няма как да бъде другояче, защото всичко е чиста доза завист!!!
191
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
може наистина ГЕРБ да са прехвърляли пари от Дунав за Софияно пак добре, щото червените хиени прехвъррляха само за собствените си джобове
190
0
 
3
 
! Отговори
Абориген преди 12 години
Някой да му се цака едно сантасе ?
189
6
 
9
 
! Отговори
Петко преди 12 години
Дано хората от въпросните места не се залъжат от думите на този ***.Какво направиха от неговата партия, бсп, за да не се стига до това хората от тези краища да се чувстват все едно са на марс?Да каже г-н калфин, такова крадене като бесепарското не е имало и няма и да има...
188
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
спортната зала е супер - *** виж и тогава говори !
187
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарки и другари, обратното броене продължава.Остават няколко седмици до поредния ви и окончателен провал на изборите. :)))))))
186
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Калфин ще си остане винаги един *** калфа
185
12
 
17
 
! Отговори
3939 преди 12 години
Спортната зала е пълен провал, тъй като не е пригодена за лека атлетика.Това са безсмислено налети пари в нищото на принципа "движението е всичко, цела е нищо, комисионните на първо място".Наистина се чудя за какво е направена и колко спортни мероприятия ще има за 1 година.Пълна демагогия , хляб и зрелища.Ей това ГЕРБ излязоха големи апаши.
184
8
 
12
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Псетата ГЕЙберски се разлаяха-кучкара не ги е хранил,трябва да си заработят кокала!!!
183
7
 
5
 
! Отговори
ваня преди 12 години
Хайде сега и Калфин да започне да ги говори едни, въпреки че наистина не е много наясно със случващотот се и думите му нямат здрава основа.
182
16
 
17
 
! Отговори
Северозападняр преди 12 години
Този Калфин до сега не знаеше къде се намира Брегово, ама взел да вдига ръка предизборно?!
181
21
 
17
 
! Отговори
Амидала преди 12 години
Г-н Калфин, магистрали и зали да ни бяхте дали вие, да бяхте махнали всички агенти на ДС..... Правителството много добре работи и резултати се виждат. Всичко запланувано ще се изпълни, но няма как да стане ей така за няколко дни. В последните няколко години се направи много повече отколкото опозицията направи за 20 години.
180
3
 
7
 
! Отговори
yazoniks преди 12 години
Zashto ne kajat te kakvo sa napravili prez poslednite odini za regiona ta sega kaszvame che e nai izostalia region v Evropa.Priznavam si BSP sa specialisti po manipulirane