Плевнелиев можел да бъде бомба за Борисов

Политолози предвиждат изненади на изборите
8 сеп 2011 10:28,
248
Плевнелиев можел да бъде бомба за Борисов
Снимка: БТА

Огромен е шансът кандидатирането на Росен Плевнелиев да се окаже първата голяма и катастрофална грешка на  Бойко Борисов. Това прогнозира политологът Евгений Дайнов пред bTV.

"Росен Плевнелиев не иска да бъде президент, това му е написано на челото. Ще последва една кампания, при която, понеже Плевнелиев е почтен човек и не може да казва нещо, което не е така, кампанията не може да бъде силна. Вече сме видели как една слаба кампания подяжда гласове. Така че Росен Плевнелиев може да е голяма бомба за Бойко Борисов", коментира Дайнов.

Политологът Татяна Буруджиева също изрази резерви около издигането на строителния министър за кандидат-президент.

"Ако попитаме който и да е човек какво трябва да прави Росен Плевнелиев, той ще ви каже, че трябва да прави магистрали", коментира тя и добави, че Плевнелиев трябва да си тежи на мястото. 

Според нея за две години са били хвърлени толкова средства и усилия, за да ни убедят, че този човек ще ни построи магистралите, "а сега имат 40 дни, за да ни убедят, че този човек ще направи едни други неща, не точно магистрали".

"Когато в политиката се върви към поста президент, трябва да се върви по-логично", смята Буруджиева.

Още по темата

Според шефката на МВМД Мира Радева обаче е важно, че хората много харесват Плевнелиев.

Тя заяви, че през лятото агенцията е направила серия от изследвания на различни фокус групи. На тях било тествано качеството на Росен Плевнелиев като кандидат-президент.

"Хората много го харесват, много го приемат именно в ролята му на кандидат-президент. Хората са се отвратили от политическите лица, така че експертният екип Плевнелиев – Попова се харесва", убедена е Мира Радева.

Според нея твърдите електорални звена се стопяват, а драстично се увеличават избирателите, които са склонни в последния момент да променят вота си. Освен това по думите й на този вот гласуват под 50% от избирателите.

"Челната тройка е ясна, при това от една година, но оттук нататък са възможни изненади", заяви Мира Радева, като цитира, че за момента Росен Плевнелиев събира повече избиратели от двамата следващи кандидати – Ивайло Калфин и Меглена Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
0
 
! Отговори
911 преди 12 години
Боже,Боже,Защо не слезеш да си събереш вересиите?То бива простотия,то бива неграмотност,липса на обща и конкретна култура,липса на възпитание,но чак пък толкова!!!!!!!!!!!!И кандидатите за Президент и пишещите братя журналисти и четящите,уви, се побират в горните характеристики!
238
0
 
1
 
! Отговори
Ф.О.З преди 12 години
НЕЗНАМ КОЛКО НАГЪЛ ТРЯБВА ДА СИ,ЧЕ ДА ТВЪРДИШ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.ЧЕ ОНИЯ НЕВЗРАЧЕН И ГЛУХОНЯМ ИНДИВИД НА ИМЕ РОСЕНЧО СЕ Е СПРАВИЛ НАИ-ДОБРЕ НА ДЕБАТА ИЗЛЪЧЕН ПО ГЕРБЕРСКАТА БТВ.ЗА ВСЕКИ НОРМАЛНО МИСЛЕЩ ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ СТАНА ОЧЕВАДНО,ЧЕ АСФАЛТ ПЛЕВНАЛИЕВ БЕ МЪЛЧЕЛИВ КАТО ПАМЕТНИК НА ГРОБИЩЕ А НЕДОРАЗУМЕНИЕТО МАРГАРИТКА СЕ СКЪСА ДА ПРЕВЕЖДА МЪЛЧАНИЕТО НА РОСЕНЧО. ЯСНО Е НА ВСИЧКИ,ЧЕ ТЕЯ ЛАИНОЛОЗИ ОТ МБМД ЩЕ ИЗКАРАТ ВСЕКИ ПЕДОФИЛ ГРИЖОВЕН СЪСЕД ЗА ПАРИ,НО НА ТЯХ НЕ ИМ Е ЯСНО,ЧЕ ГЕРБ ВЕЧЕ СА ГРОБ
237
0
 
2
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
Ако президент стане -момчето за всичко на Борисов -Плевнелиев ---сигурен съм ,че в България ще избухне революция----на българите им писна от от галоша Борисов -не стига ,че е *** и *** ,ами е и нахален.
236
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев -чат-пат, поне икономист и все разбира от нещо.Но попова е трагедия.
235
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора гласувайте, независимо за кого !!! Не коментирайте, само така може да има някаква демокрация
234
1
 
2
 
! Отговори
REALIST преди 12 години
Аз съм от ГЕРБ и може би ще гласувам поенерция зя ГЕРБ, но знам , че Росенчо ще бъде бомбата на Бойко както счита полит коментатор Евгени Дайнов. Защо:1. Той е слабохарактерен- подава се на ввушения и манипулации , с ехидна хитросна усмивка.2. Липсва му философска мисъл- единствената мисъл му е как да се издокара и угоди на Бойко. Определено хората го считат за каракачанското куче на Бойко 3.Склонен е към нарушения в лична изгода- нерегламентирани дейности- биографията му показва, че е
233
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е Вие сега ли разбрахте бе *** народа го знае от месец
232
1
 
13
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
И двамата не стават, защото са зависими от Б.Б.! Защото, на герберите ще им стане прекалено много властта! Защото, лъжат за подкупупа! Защото, хората живеят бедно, а герберите богатеят!
231
0
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Проблема на Борисов, на Плевнелиев, а вече и на България е Дянков защото, чрез него сме изнудвани да провеждаме, явно провалилата се политика на американски "свръхлиберализъм" В съвременните общества се наложиха два пътя за развитие...:- Първия е десният - Американския или "Свръхлиберализма", в основата на който е Дивата алчност, Анархията и нулевата държава в икономиката, при която - По-силния винаги е по-прав. Той е характерен с най-зловещия си символ - кризите..., а държавата овладяна от монополите (както и при Комунизма) е крайната цел на Либерализма или това са бляновете за: Света като едно голямо село (Без, обаче, да казват в това село кой ще е кмета, попа, даскала и полицая, кой ще оре и кой ще проси)От днешната Американска финансова криза и ФАКТИЧЕСКИЯ БАНКРУТ на САЩ, ИДВАЩ НА 2-РИ АВГУСТ, вече знаем, че след комунизма и това е Път за никъде!!!- Втория път за развитие е левият - Европейския или Демокрацията. Общество, което се управлява, чрез държавни регулаций и закони, в името на мнозинството граждани, а това ще рече, не в полза на най-богатите, а напротив, те се товарят данъчно от обществото поради това, че печелят от него и се въвеждат регулации на алчността им За да отложат фалита си, дори свръхлибералите в САЩ посегнаха на Свещенната американска крава банковата си система и повишиха прогресията на данък печалба за американската олигархия...България ли??? - Ние не следваме пътя нито на Либерализъм, нито на Демокрация - От 20 години, властва ДС, чрез Мафията в различните и политико-криминални проявления, легализирани като партии и дори Корпоративния данък, пенсионните, здравните и социалните задължения да са 0%, икономиката ще продължава да загива и няма да дойде нито един честен инвеститор, защото:- Никой Нормален човек не желае да го грабят мутри с бели якички и червени наполеонки..., та дори да говорят с английски акцент, но да са завизими от ДС, чрез Тато де тути капи!Шенген ли? Само през крив макарон
230
7
 
9
 
! Отговори
При преди 12 години
Сигурно е.На Дондуков 2 ще бъдат КАЛФИН-ДАНАИЛОВ.Честитя им предварително.Турчина ще помогне.
229
1
 
7
 
! Отговори
Тоцу преди 12 години
Меки са китките на това момиче
228
2
 
14
 
! Отговори
очевидка преди 12 години
Плевнелиев можел да бъде бомба за Борисов ама много му е къс фитила май ще гръмне преди изборите!
227
1
 
3
 
! Отговори
манол преди 12 години
@Бай Сандо:в друга новина прочетох,че ЕС реже парите за строителство на автомагистрали чрез еврофондове.Сигурно още като са издигали кандидатурата са го знаели това - затова чакаха септември(ама тая година Септември няма да бъде Май).
226
1
 
5
 
! Отговори
манол преди 12 години
Изненадите ще са факт,единствено поради очакванията за под 50% избирателна активност.Герб дойде на власт с висока избирателна активност и е абсолютно неясно КОЙ би спечелил,ако избирателната активност е ниска(евентуално синия кандидат...)
225
2
 
12
 
! Отговори
east преди 12 години
Всъщност социолозите са онези бомбардировачи, които хвърлят бомби, а те изобщо не избухват. Важното е да им се плати и да кажат, каквото им е поръчано.
224
16
 
8
 
! Отговори
ИВАНА преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ НЯМА ОПОНЕНТИ В ТАЗИ КАМПАНИЯ
223
1
 
23
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
УЧУДЕН СЬМ ОТ ПРОГНОЗИТЕ НА МИРА РАДЕВА МИСЛЯ СИ ЧЕ ТОВА Е РЕЗУЛТАТ ОТ ДЕЙСТВИЕТО НА ФИНИКИЙСКИ ЗНАЦИ ОПРЕДЕЛЕНО Е ОТ ПОЛУЧЕНИ ОТ НЕЯ ПАРИ
222
2
 
7
 
! Отговори
коректор-приятел преди 12 години
Тарзанчо,Борисов хората харесваха,а не харесват т.е всичко е в спомените - минало бешело време.
221
6
 
4
 
! Отговори
Тарзан преди 12 години
Те Герб никога не са правили "силна" кампания ... имат си един Борисов, когото харесват хората , а за харесването на другите от ГЕРБ си е чиста стъкмистика . ... лошото е че пак *** ще вземат президентството.
220
3
 
13
 
! Отговори
До Мира Радева МБМД преди 12 години
Мирче, знае ме, че си нещастно влюбена в Борисов от три години, но с предизборна стакмистика няма да станеш по-хубава. Но кой знае, може и да те огрее? Успех все пак.