Кандидат за вицепрезидент на РЗС е Поля Станчева

Станчева e бивш генерален директор на БНР
Обновена: 11 сеп 2011 21:17 | 11 сеп 2011 13:09,
94
Кандидат за вицепрезидент на РЗС е Поля Станчева
Снимка: sofiacouncil.bg

РЗС издига Поля Станчева за кандидат за вицепрезидент. Кандидат за президент е доц. Атанас Семов. На днешното си заседание Управителният съвет на партията утвърди кандидатурата на Станчева, както и кандидатите за кметове на областните градове.

"Кандидатът за вицепрезидент е безспорен професионалист и силна личност, името й е символ на смелост и откритост, каза Янев при представянето й. Станчева, която е дългогодишен журналист, бивш генерален директор на БНР, е председател на Комисията по етика на Столичния общински съвет и общински съветник от листата на ГЕРБ, посочи Янев.

"Приех да се кандидатирам от името на РЗС, защото съм убедена съм, че на България е съдбовно необходима нова конституция, а партия РЗС е единствената, която се бори за това", каза Станчева. По думите й, ако няма такава промяна дори и да дойдат нови хора, то остават старите практики.

Кандидатът за президент на РЗС Атанас Семов призова Борисов да оттегли кандидатите си за президент и вицепрезидент, "защото около тях има корупция и залог за провал на България".

РЗС не издига кандидат за кмет на столицата, а ще подкрепи номинацията на Синята коалиция - Прошко Прошков, а водач на листата за общински съветници ще е Мартин Заимов. От партията издигат свои кандидати за кметове във всички останали 27 областни града. В Пловдив кандидатът е Кирил Кирилов, в Бургас - Георги Иванов, в Русе - Пламен Цветков. Двама от кандидатите са свързани с ГЕРБ, посочиха от партията - това са Димо Стоев за Варна и Кирил Костов за Добрич. Депутатът Емил Василев е номинацията на РЗС за кметския пост във Велико Търново.

Политическия съвет на партията ще изпълнява функциите на Централен предизборен щаб, като негов председател ще е Яне Янев, посочиха още от РЗС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Поля Станчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
3
 
! Отговори
Николай преди 12 години
Волен освен да вика по площадите за нищо друго не става...провали и собствената си партия.Преди да гласувате за някого, поинтересувайте се що за човек е!Ако гласуваме само за партии, нищо няма да стане. Всеки път едно и също - гласуваме за хора, които нямат никакви качества и чакаме по-добър живот.
86
1
 
3
 
! Отговори
1122 преди 12 години
първата люспа на Гроб - падна
85
5
 
0
 
! Отговори
ИВАНА преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ НЯМА ОПОНЕНТИ В ТАЗИ КАМПАНИЯ
84
1
 
4
 
! Отговори
Роко преди 12 години
Боже, Боже, Боже - крадливата Поля кандидат за вицепрезидент! Яне, с Полето ли ще бориш корупцията? Та тя разграби тотално БНР, но се ползваше със закрилата на агент Гжце и тройната коалиция, които бяха опънали чадър над нея! Бивша седесарка, ендесевистка, гоцевистка, гербаджийка - тя е един от най-големите мошеници, раждали се на тази земя. Клетото Яне!
83
1
 
5
 
! Отговори
Милиционерски работи преди 12 години
Преминаването на П.Станчева от ГЕРБ в РЗС е солиден шамар за ГЕРБ. Гербаджиите смятат, че който отиде в тяхната партия, е намерил направо манна небесна. Оказва се , че това не е така и последният пример е с П.С. Това е квалифициран, опитен човек с широки познания и милиционерите би следвало най-сетне да разберат, че този обучен контигент не е многоброен и следва да се използва. Интересно, лудото Яне разбра това, а ББ, ЦЦ, Цура от Плевен, Ан.Анастасов, Кр.Велчев, Ротманса и сие нехаят. Вече "прекараха" и Плевнелиев със "случайно изпуснатия" инцидент с опит за рекет отпреди 4 години. Стига милиционерски истории, за да не се повтори балонът НДСВ!
82
5
 
4
 
! Отговори
Мирослава преди 12 години
Хайде сега общинска съветничка на Герб вице на РЗС, вие съвсем ни взехте на майтап, мирише ми на сделка с бате Боже! Само Волен Сидеров е достойният кандидат за президент!
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТИ ОТДАВНА СИ СБЪРКАЛ!!!
80
7
 
2
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
79
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и да напъвате кокошите си мозъци реалността е една :-=== ГЕРБ са обречени да спечелят !!! ===-
78
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 81.Ако имаш предвид тази снимка от преди 5 години да,но виждал ли си я скоро?Хаха!Няма помен от това което е представено,а и полошо ще става.Но това не е толкова важно,няма да се жениме за нея.Особено знаейки сприхавият й характер и невероятната злъч и злоба която се крие зад тази миловидна усмивка.Само който не е сърбал попарата й той не знае!
77
4
 
5
 
! Отговори
ГЕОРГЕ преди 12 години
Поля е шпионин на бат Боьо , това Яне ще разбере когато на изборите получи 0,001 %. късмет
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бива
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВАС гледа дело по жалба срещу решение на СЕМ за избора на директор на БНР Днес от 9.00 ч. в зала 1 на Върховния административен съд е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание пред тричленен състав на съда дело, образувано по жалба на Георги Василски срещу решение на Съвета за електронни медии (СЕМ), с което за генерален директор на Българското национално радио е избрана Поля Станчева. Според жалбоподателя, в акта на СЕМ не се съдържат никакви мотиви и аргументи, които да са довели до вземане на конкретното решение за избор именно на Поля Станчева за генерален директор. В жалбата пише, че СЕМ е нарушил Закона за административното производство, тъй като решението не е подписано от секретаря на съвета. Георги Василски твърди, че с решението е нарушена и нормата на чл. 66, ал. 1 от Закона за радиото и телевизията, според която за кандидатите за генерален директор на БНР се изисква не по-малко от петгодишен трудов стаж в радио. В жалбата пише: Избраната с обжалваното решение г-жа Поля Станчева за генерален директор на Българското национално радио няма изискуемия се петгодишен трудов стаж в радио.
74
4
 
7
 
! Отговори
Действителността! преди 12 години
Предпочитам да гледам Поля Станчева, отколкото урунгелите от ГЕРБ!
73
0
 
6
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Много кандидат много нещо !В тази малка Българийка всеки се мисли за управник - затова сме се докарали до под кривата круша. А за сериозна работа малцина стават. И е легенда, че сме много умни и работливи - не е вярно. Мързеливи и доста глупави, но... хитри.
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-рано стана ясно, че одит на Сметната палата е открил мног нарушения при финансовото управление на бюджета на Държавните радио и БНТ. Проверките са за 2005 г. Според тях в БНР не са спазени изискванията в медийния закон за утвърждаване на договорите за реклама и спонсорство. Директорът на на медиата Поля Станчева обясни че няма неутвърдени договори. Тя коментира и твърдението за по-късно отчитане на командировки в чужбина. Станчева поясни, че това се е случило, защото журналистите са били възпрепятствани по здравословни причини. В БНР са се изплащани и хонорари извън регламента на медийния закон. Поля Станчева твърди, че тази практика ще се прекрати. В БНТ през 2005 година са купувани самолетни билети за командировки, без да са приложени процедурите по Закона за обществените поръчки. Не е съставен и регистър на имотите на медията.
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По време на дискусия за БНР, организирана от Съвета за електронни медии /СЕМ/ Красимир Луканов обвини Поля Станчева за корупция по време на нейния мандат. Припомняме, че Красимир Луканов е бивш главен редактор по време на управлението на Поля Станчева като генерален директор на БНР.В отговор Поля Станчева заяви пред Информационна агенция: Доколкото си спомням Красимир Луканов лично към мен не е имал някакви претенции, говорил е по принцип. Най-вече ще поставя въпроса за Стоян Чешмеджиев и неговите показания в съда, които бяха в полза на човека получил четиригодишна присъда и който Красимир Луканов подкрепи.
70
1
 
5
 
! Отговори
Петков преди 12 години
Тези гнусни мижитурки - българските политици - не се ли научиха, че не може просто да вземаш която и да е произволна личност, споменавана тук и там във вестниците - и да я кандидатираш за щяло и нещяло. Във всяка нормална страна си има политическа класа - хора, които още от университета се подготвят за подобна кариера, и които имат шанс да запишат името си в историята, с добро или лошо, едва когато излязат в светлината на политическите прожектори, а дотогава те са просто едни партийни чираци
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 17 януари 2007 в Гюргево, Румъния, след края на съвместна пресконференция на българският министър на вътрешните работи Румен Петков и румънския му колега, журналистка от Българското национално радио (БНР) пита българския министър дали ще бъде възстановен на работа отстраненият шеф на Жандармерията Живко Живков, след като прокуратурата е обявила, че не намира материали за извършено от него нарушение.Румен Петков тогава казва, че въпросът ни излага пред румънците. Няколко дни по-късно журналистката получава последно предупреждение за уволнение подписано от директора на БНР Поля Станчева (впоследствие общински съветник в София от партия ГЕРБ), с мотива, че такъв въпрос зададен в чужбина уронва престижа на България пред международните институции. По-късно предупреждението е отменено. Станчева отхвърля обвиненията за оказване на външен натиск върху БНР.
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изводът, който се налага, е, че според част от журналистите в БНР медийният съвет трябва да избере когото и да е за генерален директор, стига това да не е Поля Станчева. Мотивът е, че на нея липсва професионален опит, защото е работила само на граждански договор в радиото.