Две тройки общинари поискали рушвет от Плевнелиев

Антон Кутев задава въпроси на ГЕРБ по случая
Обновена: 13 сеп 2011 21:22 | 13 сеп 2011 21:22,
218
Две тройки общинари поискали рушвет от Плевнелиев
Кутев се радва на подаръка от Станишев. Снимка: БСП

Червеният депутат Антон Кутев призова управляващите да отговорят на няколко конкретни въпроса по повод скандала около Росен Плевнелиев за поискания подкуп от общински съветници, за което той не е сигнализирал компетентните органи.

За случая съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в края на миналата седмица, когато разкри, че трима столични общинари поискали половин милион рушвет от Плевнелиев, за да подпомогнат финализирането на Бизнес парка в столицата.

Антон Кутев днес уточни, че става въпрос за две сделки, едната била през 2007 година, на която той е бил свидетел като общински съветник от БСП.

Тогава имало искане от фирмата на Росен Плевнелив за отчуждаване на имоти чрез замяна, но сделката така и не минала през Столичния общински съвет, защото се засягали терени на "Софийски имоти".

Червените общински съветници обаче тогава подкрепили сделката, макар че в крайна сметка тя не е реализирана.

Кутев обаче си спомни, че общинските съветници на БСП  в  предишния СОС са имали разговор с Росен Плевнелиев, в който настоящият кандидат за президент лично им е благодарил, че единствени са го подкрепили, без да искат нещо в замяна.  

Още по темата
 "Очевидно други хора бяха поискали и очевидно не бяха получили, тъй като сделката не мина", заяви червеният депутат.

Той добави, че сделката влиза отново в СОС през март 2008, но тогава той вече не е бил общински съветник.

"Става въпрос не за трима брокери, а за два пъти по трима, които са искали подкуп, но не са го получили. Вторият път - през 2008 е имало други трима", разкри Кутев.

В тази връзка той попита каква част от първата тройка общински съветници съвпада с втората. 

Кутев попита още управляващите колко от тримата съветници от 2007г., които са искали подкуп, са станали общински съветници от ГЕРБ.  

Той поиска да знае още и защо Плевнелиев не е информирал МВР и дали е информирал тогавашния кмет Бойко Борисов и председателя на Общинския съвет.

В началото на пресконференцията секретарят на НС на БСП Антон Кутев прие поздравленията за рождения си ден и се похвали с подаръка от Сергей Станишев – комичната книга със заглавие „Аз, Бойко”, написана от сценаристите на Слави. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
12
 
9
 
! Отговори
до 195 преди 12 години
Я се разкарай бе гербаджийски ***.
185
8
 
9
 
! Отговори
Гадна работа преди 12 години
Ами вижте за какво обвиняват Плевнелиев: че не е донесъл на МВР за оказвания върху него рекет за сума в размер на 500 хил.лв?! 1.Откъде накъде ще е виновен гражданинът ХХ, че алчни общинари от десен и ляв произход си "искат парите", иначе проектът няма да бъде завършен?! 2. Какъв е този закон , джанъм - тези юристи толкова ли са изкрейзили, че первръщат гражданите в доносници?! Значи лицето ХХ ако докладва на полицията става ДОНОСНИК, а съдиите от СГС или САС на прима виста ще оправдаят общинарите AA, BB и СС, защото те вземат подкупи от порядъка на стотици хиляди лева и при нужда ще делят парите с чернодрешковците, ако преди това червенодрешковците не са прикрили случая пак срещу финикийски знаци! 2.И ако това ти се размине, на ред застават наглеци като А.К., които ти казват: Чакай, мой човек, ти защо не си докладвал за този случай на лицето Ал Петров или на Галевите или на Фуражката? Гадна работа и все ще се намери някой бивш или действащ полицай, който неволно да раздуха случая!
184
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а кутев,ти зашо не сигнализира бе ,човек,ами чак сега...разследващите органи моля да разследват кутев, защо е мълчал и какъв му е граж. дълг
183
7
 
5
 
! Отговори
Тончо преди 12 години
"Червеният депутат Антон Кутев призова управляващите да отговорят на няколко конкретни въпроса по повод скандала около Росен Плевнелиев за поискания подкуп от общински съветници, за което той не е сигнализирал компетентните органи". На кого да докладва бе ,червеняк: на МВР или на прокуратурата? Та нали те са от същото котило като общинарите и от една копаня се хранят?! Нали 1 час след като Росен се оплаче на прокурора, за това оплакване ще знаят и полицаите, и разследващите, и колегите на прокурора! И ще му изпратят някой мусулест бължгарин да му намести акъла, та друг път да не се оплаква и ще го глоби с още 500 хил. лв за проявената гражданска доблест! Тончо ли не знае, че БГ престъпници, правоохранителни и праворазследващи органи са от едно котило! И накрая какво излиза: че виновни не са корумпетата, следователите и прокурорите, а сетне и съдиите, а гражданинът, че не е тръгнал да се оплаква от рекетьори на същите тези мафиоти?! Ами вижте какво стана с Р.П.: понеже не се е оплакал през 2007г., т.е. навреме, сега ЦЦ ,шеф на МВР уж случайно го топи, а нагли червеняци като Тончо от БСП го разнасят! А, и онези прасета от неправителствените организации, които само с доноси, оплаквания и жалби се хранят! Биволите и онези ,занимаващи се ,без някой да ги кара, с правата и задълженията на човека !
182
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Слави Трифонов червените ли му спонсорираха издаването на тоя *** в ръцете на Кутев? Много си изпаднал, брат!
181
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЙДЕ, СЛАВИ ДОЖИВЯ КОМУНИСТИ ДА СЕ ЛИГАВЯТ С НЕГОВА КНИГА В РЪЦЕТЕ! ГОЛЯМА ОПОЗИЦИЯ БЕШЕ, ГОЛЯМ БОРЕЦ НА НАРОДНИ ПРАВА И СПРАВЕДЛИВОСТ, ЕВАЛА СЛАВЧО, СЛАВА БОГУ, ЧЕ ПОНЕ ОТ 5 ГОДИНИ НЕ СЪМ ТЕ ГЛЕДАЛА ВЪОБЩЕ, А НАВРЕМЕТО БЕШЕ ИЗРАЗИТЕЛ НА ЧУВСТВАТА НА МОЕТО ПОКОЛЕНИЕ. НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СЕ ОРЕЗИЛИШ!АЙДЕ ГОРДЕЙ СЕ СЕГА СЪС СЕБЕ СИ И СЕ ДРУСАЙ В ТАКТ С ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ И КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ЕЛЕКТОРАТ!
180
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГНУСНИ СА ТИЯ НА СНИМКАТА. САМОДОВОЛНИ, ЗЛОРАДИ, ПЪЛНИ С ГАДНА, ЛОША ЕНЕРГИЯ. бОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА!
179
2
 
2
 
! Отговори
електорат преди 12 години
И аз в тройка искам да участвам!!!!!
178
3
 
10
 
! Отговори
в Сибир преди 12 години
БЯГАЙТЕ ДРУГАРИ КОМУНИСТИ , ДОКАТО Е ВРЕМЕ!СПАСЯВАИТЕ СЕ , ВЕЧЕ НЯМА ДА МОЖЕМ ДА УБИВАМЕ БЪЛГАРИ , ДА КРАДЕМ , ДА ОГРАБВАМЕ , БЯГАЙТЕ ДРУГАРИ КОМУНИСТИ , ЧУКОТКА НИ ЗОВЕ , МАГЪДАН Е ЗА НАС , БЯГАЙТЕ , ЕМИГРИРАЙТЕ , НЕ ОБРИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ , КОИТО НЯМА ДА МОГАТ ДА КРАДЪТ ОТ БЪЛГАРИТЕ НА ГЛАД !
177
2
 
8
 
! Отговори
Кроки преди 12 години
Кутевите червенопутковчета пак налазили форумасъс сетни сили бранят Партията майка, надъхано и озлобено презареждат лайнометите и ОГЪъъН! по врага...борбата е епична, всички средства са позволени, бесни *** мятат лайнета от сутрин до вечер , дори през нощта не спят, извикаха на помощ тежката артилерия - Дедо Ламбо от "На всеки километър" .....ех мъкоо....тежка е участта на ***, паднало от коня на властта, изгубило привилегии, заменки, постове....наритано от ГЕРБ на бунището на историята
176
2
 
4
 
! Отговори
hfgtiyu преди 12 години
ОЧАРОВАТЕЛНА БЪЛГАРСКА ПРОСTOТИЯ.Те били поискали....Той не сигнализирал... и т.н.
175
2
 
3
 
! Отговори
jgflgllhdl преди 12 години
ОЧАРОВАТЕЛНА БЪЛГАРСКА ПРОСTOТИЯ.
174
0
 
0
 
! Отговори
Европа е силна ! преди 12 години
Страните от БРИК ще обсъждат отпускането на помощ за ЕС14 септември 2011 | 01:01 | Агенция "Фокус"Начало / Северна АмерикаВашингтон. Развиващите се икономики на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южноафриканската република ще обсъждат възможно отпускане на помощ за ЕС. Това предава АФП, позовавайки се на бразилския финансов министър Гидо Мантега. Обсъждането е на фона на дълговата криза в еврозоната.Мантега и колегите му от света ще бъдат е столицата на САЩ следващата седмица за годишните срещи на МВФ и Световната банка."Страните от БРИК ще се срещнат следващата седмица във Вашингтон и ще обсъждаме как да помогнем на ЕС да излезе от тази ситуация", заяви Мантега за срещата, която е насрочена на 22 септември.
173
1
 
1
 
! Отговори
otneseni преди 12 години
Зададох въпроси, които са логични, но още по-логично точно 5 пубертета сопамиха цялата тема, докато *** спи. Поне стана ясно, за какво точно се използват част от парите. Платеното писане по форумите е доста рискова инвестиция, особено когато се плаща на гейове.
172
4
 
6
 
! Отговори
Просто минаващ преди 12 години
Колко е интересно да наблюдаваш хронологията на коментарите в тези форуми.През деня-ужас-пъпчиви безработни герберски чалгари с неграмотни коментари. Умиращи от скука в дивите си села,пишат глупости с типичен арогантен чалгарски маниер.Вечер- герберските чалгари заминават по техните чалготеки(ако имат пари), заместват се от по-интелигентни хора, току що завърнали се от работа.Нощ-ужас отново- герберските чалгари се пребират и всичко започва отново. Те се включват в тумбата вече пияни форумци и започва нова канонада от безмислени,ненормални писания. Няма значение колко е часът, работа или училище не са приоритет.Утре ще се събудят вонящи на ракия и омазани с шопска салата лица.
171
4
 
10
 
! Отговори
посерано 20 преди 12 години
Хайде стига де. Знаеш ли какви партита си хвърляме тук с Гоце ТРИПЕРОН , серГЕЙ , Кълфин и Меликофф?Заповядай и се наслади на истинският содом. Всекидневно само в:София,България ,пОСЕРАНО 20ГЕЙ-БКП Централа.
170
7
 
3
 
! Отговори
До 172 преди 12 години
Хайде стига де. Знаеш ли какви партита си хвърляме тук с Бойко.Цветанката и Дянков?Заповядай и се наслади на истинският содом. Всекидневно само в:София,Пл. България 1, НДК Административна сграда,ет. 17.ГЕРБ Централа.
169
1
 
8
 
! Отговори
МАСКВА С ВАМИ преди 12 години
БЯГАЙТЕ ДРУГАРИ КОМУНИСТИ , ДОКАТО Е ВРЕМЕ!СПАСЯВАИТЕ СЕ , ВЕЧЕ НЯМА ДА МОЖЕМ ДА УБИВАМЕ БЪЛГАРИ , ДА КРАДЕМ , ДА ОГРАБВАМЕ , БЯГАЙТЕ ДРУГАРИ КОМУНИСТИ , ЧУКОТКА НИ ЗОВЕ , МАГЪДАН Е ЗА НАС , БЯГАЙТЕ , ЕМИГРИРАЙТЕ ,НЕ ОБРИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ , КОИТО НЯМА ДА МОГАТ ДА КРАДЪТ ОТ БЪЛГАРИТЕ НА ГЛАД !
168
3
 
7
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 12 години
Майната им на тези двамата. нека да поговорим за твоят вожд и неговата дружина.Прочетели интервюто послучай рожденият ден на Бог Слънце? В него Гоце ТРИПЕРО най-после си призна:"В моята къща женски *** няма да намерите. Мене жени не ме интересуват. Само дето серГЕЙ , Здефан и КълФин , наминава вечер".Ако това не ти е достатъчно прочети новините от вчера:"Гоце ТРИПЕРО ревнува Здефън , че не си е легнал с него а е педпочел КълФин и серГЕЙ ".Е гати оргията.
167
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Всички знаем че ГОЦЕ ГЕЙ серГЕЙ загубиха изборите на всички нива. Само олющени селски проибани шлифери мислят че ГОЦЕ ГЕЙ серГЕЙ"Само за гейове говориш и търсиш, ГЕЙберастче. Явно активният ти партньор те е зарязал и няма кой да те тъпче, ГЕЙбер. Дори и за ГЕЙб не ставаш.