Глобиха Михаил Миков заради боядисване на пешеходна пътека

БСП „скочи“ на Цветан Цветанов
Обновена: 16 сеп 2011 14:29 | 16 сеп 2011 11:42,
337
Глобиха Михаил Миков заради боядисване на пешеходна пътека
Михаил Миков. Снимка: БСП

Левият депутат Михаил Миков е бил глобен от МВР-Видин за това, че заедно с други родители решили да боядисат пешеходна пътека пред училище в града.

За това съобщи пред журналисти в парламента колегата му Корнелия Нинова. Според Нинова на Миков бил съставен акт за това, че в организирана престъпна група по случай 15 септември под формата на доброволен труд заедно с други родители боядисали пешеходната пътека.

„Предизборната ситуация започва да придобива парадоксално измерения, за което директно обвиняваме председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов”, оплака се Нинова.

В копие от акта, който самите социалисти предоставиха на медиите обаче, не се използва понятието „престъпна група”.

В акта, съставен на 14 септември, който е за административно нарушение, пише: „Организира група и сам е участвал в изграждането на пътна маркировка (пешеходни пътеки), без да му е възложено от собственика или администрацията.”  

В обяснението пред полицията Миков е написал, че извършеното е обществено полезно, а липсата на маркировка крие опасност за живота на гражданите.

Корнелия Нинова продължи с „парадоксалните” според нея примери в предизборната кампания и цитира друга случка. В същото време в Бяла Слатина ГЕРБ са окосили градинка и са поставили табелка „Окосена от ГЕРБ”.

„Щом са стигнали дотам да използват МВР за такива деяния, как ще работи то при сериозните сигнали по време и преди избори?”, попита депутатът.

Нинова призова вътрешния министър Цветанов най-накрая да се самоопредели и да престане да страда от раздвоение на личността си като председател на предизборния щаб на управляващата партия и като министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
357
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четири години спал и пърдял ,сега се сетил ,че му се работи.
356
3
 
6
 
! Отговори
Айде бе:) преди 12 години
Точно преди изборите,един комунист тръгва да боядисва пешеходна пътека,за децата,друг един комунист веднага надава вой в парламента,сигурен съм че и полицаите са лични хора.И това нищо ли не трябва да ни говори::))Тоя *** докато беше на власт,какво свърши,и сега си мисли че с една кутия боя ще му ахнем от възторг.Тия *** не могат да измислят друго,все ГЕРБ им е в устата,какъв е този страх бе другари,успокойте се,дишайте дълбоко,съвземете се малко че вече и детето ми ви се смее,а е на 9:)
355
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 12 години
KOITO IMA DOKUMENT ZA PRAVOUPRAVLENIE NA M.P.S.I NE MU DAVA NA KASO 4ERVENATA JICA ZNAE,4E POSTAVYANETO(POLAGANETO)NA PATNATA SIGNALIZACIYA E W PREROGATIVITE SAMO I EDINSTVENO NA K.A.T.DAJE W.A.I. DAVA OTCEPLENIE PO NADLEJEN RED...AZ PAK "RED",TO NALI ZA CIGANISTITE "RED"...4ERVENI ...LICEMERI
354
3
 
9
 
! Отговори
сисс преди 12 години
Нека го глобят.... преди изборите му скимна, че трябва да боядисва...
353
1
 
5
 
! Отговори
ив преди 12 години
Тук всичко е предизборно...
352
4
 
4
 
! Отговори
МИМИ преди 12 години
ББ ЕБИЛ ЗАЕТ ПРЕД ТРИ ТЕЛЕВИЗИИ И НЯМА КОЙ ДА РЕЗНЕ ЛЕНТИЧКАТА,ЗАТОВА ЦЦ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНИМАВА С НЕЩАТА.ТОЙ ГОРКИЯ НЕ Е СЛЪНЦЕ .ЧЕ ДА ОГРЕЕ НА ВСЯКЪДЕ.ЛЕНТИ ЛИ ДА РЕЖЕ,ИНВИТРО ЛИ ДА ОПЛОЖДА,МВР ЛИ ДА ОПРАВЯ,МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ЛИ,МАЧ ЛИ ДА ИГРАЕ,НА СТОЙЧКОВ ЛАМПИЧКА ЗА АВТОМОБИЛА ЛИ ДА ДАВА,ПЕНСИИ И ДЕТСКИ ЛИ ДА ДАВА ОТ ДЖОБА СИ - КАК СТАВАТ НЕЩАТА НЕ ЗНАМ.НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО АЗ,АЗ,АЗ,АЗ,АЗ МИТОЙ Е ПОВЕЧЕ ОТ ......
351
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпроса не е в това дали трябва да се подържат пътеките. Проблема е в това, че Миков го е направил с цел предизборна агитация, което е гнусно. Ако някой вярва, че Миков боядисва пешеходни пътеки, защото изведнъж му се е събудило гражданското съзнание, значи е пълен наивник.
350
3
 
7
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Тити и Ваня не са гледали репортаж от Панчарево в който Б.Борисов се допитва до "компетентните" лица, къде да има нова пешеходна пътека! В общи линии: "Бабо, къде искаш пешеходна пътека?! /бабата посочва/ и следва: Петров! Утре тук да има пешеходна пътека!" При това правителство, всеки който зарива дупка на пътя неремонтирана от месеци е престъпник! При предишното поне актове не ни правеха.
349
0
 
5
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
sledvashtia pat pak da go globiat da se naychi.v balgaria ne se raboti samo se krade ,zatova globa niama.
348
4
 
10
 
! Отговори
А, бе преди 12 години
Борисов пред три телевизии: Ако аз бях Плевнелиев, да съм хванал брокерите с подкупаА, бе, нали запалената Плевня каза, че никой не му е предлагал подкуп, бе?Всички са лъжци - Боко, Цоко, Цвъцко, Плевнята. А материалът им вярва. Материалъг ги боготвори. Материалът обича да бъде лъган.
347
4
 
3
 
! Отговори
Петко преди 12 години
Да, да и как така за толкова години този човечец се реши точно месец преди изборите да отиде и да боядиса маркировката??Колко благородно!!!Къде беше когато беше вътрешен министър, с всеки изминал ден бсп стават все по-противни и по-противни!!
346
3
 
10
 
! Отговори
Няма значение преди 12 години
За всички, които са против деянието извършено от Михаил Миков, е хубаво да знаят, че във Видин има 8 светофара (от които 2 работят), а за хоризонтална маркировка въобще не може и да става дума. Не знам как не ги е срам от МВР, миналата година направиха т.нар. спящи полицай около детските заведения, които не знам на какъв стандарт отговарят, но височината им е поне 20см , а на всичко отгоре не са и маркирани- напратив , те са замскирани. Просто нямам думи за управата в този град.
345
2
 
14
 
! Отговори
как може преди 12 години
Вместо да им благодарят, те ги глобяват. Колко такива пешеходни патеки са за боядисване, но правят икономии, дори не ги боядисват с каквато трябва боя. Значи тези хорица са решили да направят едно добро, а тези нагли решили да ги глобят. А катастровите които стават и колко невинни дечица стават жертви на пешеходните патеки.И какво значи престъпна група, от кога това да боядисаш пешеходна патека е престъпление. Това е срам и позор за тези управляващи. Май се взеха за Богове. Каде е обществото...
344
2
 
19
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
ДРУЖНО ДА БИЕМ ШУТА ПО *** НА ЦВЕТАНОВ ЗАЩО ГО ТЬРПИМ ОЩЕ
343
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те не правят нови пътеки,а освежават старите...в което няма нищо лошо...
342
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако написаното е вярно, Цветанов не просто трябва да се махне, ами направо трябва да си направи сепуко! Освен това всичко щое ченге трябва да бъде заменено с поне средно интелигентни люде, че прекалено много стана простотията в ***, която е облечена във власт.:(((((((((
341
12
 
8
 
! Отговори
Тити преди 12 години
На примависта всеки ще каже, че идеята е добра, но в действителсност не е така, защото така на своя воля не може да се правят пешеходни пътеки. За целта им процедура и хора, които се грижат за това.
340
3
 
27
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Най-голямата простотия която могат да сътворят болни мозъци. Не съм симпатизант на Миков, но аплодирам добрата идея да се направи нещо. Давайте смело, търсете и пишете актове и на тези от нас които почистват речните корита, планинските поляни, засаждат дръвчета и озеленяват детски площадки. Нали основанованието за глоба е факта, че "не възложено от собственика или администратора". Незабавно да се санкционира и BTV заради обявеното мероприятие "Да почистим България". "Quo vadis domine"?!
339
15
 
5
 
! Отговори
Ваня преди 12 години
Има компетентни лица в тази област, които трябва да решават къде да има пешеходни пътеки, съвсем нормална и правилна реакция на МВР. По логиката на Миков можем да боядисаме навсякъде пешеходни пътеки, защото навсякъде е опасно да се пресича.
338
1
 
27
 
! Отговори
баси преди 12 години
Е тва да глобиш бившия си министър ми прилича на тва все едно на умряло куче нож да вадиш.Ми смешно е.А като се разбира и за какво,направо става трагично.Но в БГ при ГЕРБ е така.