Глобиха Михаил Миков заради боядисване на пешеходна пътека

БСП „скочи“ на Цветан Цветанов
Обновена: 16 сеп 2011 14:29 | 16 сеп 2011 11:42,
337
Глобиха Михаил Миков заради боядисване на пешеходна пътека
Михаил Миков. Снимка: БСП

Левият депутат Михаил Миков е бил глобен от МВР-Видин за това, че заедно с други родители решили да боядисат пешеходна пътека пред училище в града.

За това съобщи пред журналисти в парламента колегата му Корнелия Нинова. Според Нинова на Миков бил съставен акт за това, че в организирана престъпна група по случай 15 септември под формата на доброволен труд заедно с други родители боядисали пешеходната пътека.

„Предизборната ситуация започва да придобива парадоксално измерения, за което директно обвиняваме председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов”, оплака се Нинова.

В копие от акта, който самите социалисти предоставиха на медиите обаче, не се използва понятието „престъпна група”.

В акта, съставен на 14 септември, който е за административно нарушение, пише: „Организира група и сам е участвал в изграждането на пътна маркировка (пешеходни пътеки), без да му е възложено от собственика или администрацията.”  

В обяснението пред полицията Миков е написал, че извършеното е обществено полезно, а липсата на маркировка крие опасност за живота на гражданите.

Корнелия Нинова продължи с „парадоксалните” според нея примери в предизборната кампания и цитира друга случка. В същото време в Бяла Слатина ГЕРБ са окосили градинка и са поставили табелка „Окосена от ГЕРБ”.

„Щом са стигнали дотам да използват МВР за такива деяния, как ще работи то при сериозните сигнали по време и преди избори?”, попита депутатът.

Нинова призова вътрешния министър Цветанов най-накрая да се самоопредели и да престане да страда от раздвоение на личността си като председател на предизборния щаб на управляващата партия и като министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
19
 
3
 
! Отговори
жаго преди 12 години
когато боядисаха паметника на съветските окупатори в София / единственото свежо нещо, което се е случило с този паметник /, ореваха и опърдяха света . Сега правят те същото, и видите ли били малтретирани , комунистическите *** .
336
12
 
6
 
! Отговори
Деница преди 12 години
Да боядисат или ПРЕбоядисат? Има огромно значение! Никой няма право да си поставя маркировки, където му скимне! Ако е така, да си носим по едно канче с боя и да си нарисуваме по някой пешеходна пътека, където ни е удобно да си пресиваме!
335
4
 
16
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Тоя е за затвора,бе!Как така ще организира групи за подриване афторитета на уфициальните фласти!!!У панделата!
334
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като го спират да се преквалифицира в чистач на ***.
333
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе не знам за червените, но за герберазите съм сигурен защо ***. Не е лесно да се губят избори още преди да са почнали!
332
13
 
11
 
! Отговори
polar bear преди 12 години
Не мога да разбера за какво *** червените?! Забранено е да се слага или променя маркировка, без съответното одобрение. Що не пробвате да си нарисувате пешеходна пътека някъде в Германия например... лично кмета ще ви поздрави, убеден съм!!!! Направил е нарушение и е глобен, къде е сензацията?!?! Но най-много се изкефик, че БСП се изпуснаха и сами се нарекоха "организирана престъпна група".
331
10
 
19
 
! Отговори
Georgi преди 12 години
В акта пишело "Изгражда маркировка" , а не опреснява някаква стара маркировка. Никой няма право да поставя или премахва знаци и пътни маркировки без съответните разрешителни
330
5
 
11
 
! Отговори
До # 335 преди 12 години
Става въпрос за пешеходна пътека не в София, а във Видин! Не разбрах дали Данчето е по съвместителство кмет и на дунавския град! Май че ти знаеш повече от нас - откога тя е градоначалник на Северозападнала България?! Глобата е за МВР-Видин - власите много обичат нашивките на рамената и парите в джоба!
329
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз разбирам желанието на бесепейците да се харесат на пешеходците, но по принцип пешеходната пътека е нещо много опасно място.Пешеходните пътеки подлъгват хората да си мислят, че като са с предимство, са неуязвими. Затова мисля, около училище трябва да има лежащи полицаи и заграждения и светофари, а не пешеходни пътеки. Да бяха събрали пари и да монтират заграждения, за да не излизат деца на платното, а не да се отчитат с 2-3 кила боя (между другото, боята за пътеки е специална).
328
4
 
16
 
! Отговори
Видинчанин преди 12 години
Вие от ОДМВР-Видин май че си ритате канчето: 1. Чичо Мишо Миков, гл.асистент в ЮФ-София е бивш вътрешен министър и много ви помагаше да си прикривате далаверите. Ако той се върне пак на власт, тежко ви, направо в Дунава ще ви учи да плувате, ама барабар с кубинките и калашниците; 2. Не стига ,че ви мързи една маркировка да си направите, а той и в това дело ви помогна и най-вече на видинските власи, та да знаят къде не трябва никога да се минава! 3.Следващият път той няма да ви маркира пешеходна пътека, а ще нарисува червено знаме със сърп и чук и ще ви накара да му отдавате почести, а сетне да пеете Под знамето,червеното...!. Сами си го вкарахте!
327
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SKUKAAAAAAAAA....Dneska nqma *** za Kralq-Slance.....
326
10
 
17
 
! Отговори
До 332 преди 12 години
Пишат ти че са боядисали съществуваща пътека която е било поизтрита а не са си нарисували където им падне.А са ги глобили щото ББ и Данчето ще загубят някой лев като не се боядиса от фирма на която ще възложат.Представяте ли си ако гражданите в името на безопасността решат да подновят маркировката из цяла София - що пара ще загубят мале мале.Как няма да глобяват.
325
10
 
6
 
! Отговори
BBB преди 12 години
Аз ако бях и *** щях да му тегля!
324
4
 
1
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
След като тези, които приемат законите ги нарушават, да не се чудим защо четем всеки ден новини за престъпления,самоуправство и саморазправи.А самата предизборна кампания е насочена към индивиди с определение"матреал" с такива *** послания независимо от коя страна са.Тези които пълнят бюджета пак няма да гласуват, което е изгодно за всички партии в момента.А според мен само те би трябвало да имат право да гласуват.Па да видим кой тогава ще прави циркове?
323
9
 
8
 
! Отговори
Montoya преди 12 години
във всяка община си има комисия за безопасност на движението, която къзва къде да има знак, къде да има пешеходна пътека, къде спящ милиционер. Не може всеки да си оцветява пътеки и да си слага колчета където му е изгодно създавайки предпоставки за ПТП. Ами ако няма знак а е боядисана пътеката и някой сгази дете на нея, кой ще е виновен!?
322
8
 
2
 
! Отговори
иво преди 12 години
Другарчето Михов засрамило другарчето си Цветанов? Е и, вината е в Партийният им секретар.
321
0
 
1
 
! Отговори
КАРНОБАТ преди 12 години
внимавай с долните приятели,за да не ги срещнеш по пътя за долу
320
5
 
10
 
! Отговори
бай Йух преди 12 години
ГЕРБ се оказаха по-големи комунисти и от БСП. А тука се лаят едни други червени *** и герберасти, а народа гладен се радва на сеира. Простотията не ходи по говедата, а по форумите:))))
319
2
 
3
 
! Отговори
до ZORIK преди 12 години
Ти пък като си писал\а ник ZORIK да не си излязъл\а от зоната на анонимноста,ти даже си по анонимен\а от мен като дори не казваш на коя кандидатура симпатизираш,или може би те е СРАМ!!!!!!!
318
14
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Решил е да боядиса една пътека ,защото като отиде на дебат и го попитат какво свърши за 4 години управление на БСП,да има какво да отговори:Боядисахме една пешеходна пътека!!!!!!ХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!