Готови сме за Шенген, Холандия има вътрешен проблем!

Въпросът с приемането ни е политически, според Цветанов
Обновена: 16 сеп 2011 20:53 | 16 сеп 2011 20:52,
378
Готови сме за Шенген, Холандия има вътрешен проблем!
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

България е покрила техническите критерии за членство в Шенген и „оттук-нататък няма как да влияем на политическите решения“.

Това коментира вътрешният министър Цветан Цветанов, който е на посещение в Сърбия, относно информацията, че Холандия ще работи срещу решението за приемането на България и Румъния в зоната.

Очаква се решението за присъединяването на двете страни към Шенгенското пространство да бъде взето на заседание на Съвета на вътрешните министри от ЕС на 22 септември, но Холандия ще се възползва от правото си на вето.

Още по темата

Според МВР шефа обаче страната има вътрешнополитически проблем.

„Холандия има вътрешнополитически проблем. Знаете, че в коалиционното правителство, което е съставено от година и нещо, има изрично упомената клауза точно за присъединяването на България и Румъния към Шенген“, изтъкна Цветанов, цитиран от агенция Фокус.

Той припомни, че на последния съвет е отчетено, че България и Румъния са покрили критериите и изрази надежда Холандия да се солидаризира с останалите страни от ЕС.

„На последния съвет много ясно беше отчетено, че България и Румъния са покрили всички критерии и са минали успешно всички мисии за всички проверки, които бяха необходими на експертно ниво“, допълни Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още по темата: Цветан Цветановшенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
0
 
7
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Много слаб министър е този ..... няма да го коментирам . Изсмуква си от пръстите някакви глупости . Факт е ,че не само Холандия не ни иска в шенген ,а и повечето членки на ЕС . Но пък той не е виновен за това ,че са си приели някакви правила които не отговарят на действителни критерии. Проблема е,че вобще страната ни не отговаря на критериите за една средностатистическа държава в ЕС и по реален проблем от това няма. Затова както са ни приели вЕС знаейки, че сме зле така да ни приемат и в шенген
328
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе сарко изпозва баларските 103 ***,(защото 20 милиона араби там са му много)за каже на френчитата ;ето аз се грижа за държавата и гоня чужденците,тия пак пушачи са в криза и пак нас погнаха..ама да се опнат на големите държави,или те само на нас са кадърни...БОко да си отвори устата и да ни защити
327
0
 
7
 
! Отговори
ан преди 12 години
АКО ДРУГАРЯ БЕШЕ ГЛЕДАЛ ПРЕДАВАНЕТО ПО ТВ ЗА ФИНЛАНДИЯ ЩЕШЕ ДА ЗНАЕ ЗАЩО ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ОТ СЕВЕРА НЕ ИСКАТ МУТРЕСТАНИЯ В ШЕНГЕН. НО ПОНЕЖЕ ДРУГАРЯ СЕ ПРАВИ НА РАЗСЕЯН ТЪРСИ ПРИЧИНАТА ДРУГАДЕ. НЕ МОЖЕ ДА ОТИДЕШ В БЯЛА ДЪРЖАВА ДА СИ ИСПЕРЕШ КИРЛИВИТЕ ДРЕХИ ВЪВ ФОНТАНА ИМ И ДА ГИ ПРОСНЕШ НА СРЕД ЦЕНТЪРА НА ГРАДА ВЪВ ФИНЛАНДИЯ. КОИ ЩЕ СА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ТЕ ТЪРПЯТ? КОИ СА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ТЕ ВЗЕМАТ ВЪВ ШЕНГЕН? НЯМА ТАКИВА ЛУДИ. ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ДРУГАРЮ.
326
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цвъки ***
325
1
 
2
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
БВП-2010Германия- 3306 милиарда долараФранция- 2 555Англия- 2 253Дрогаджиите не са 10 дупка а последната дупка на кавалаХоландия - 770 млрд долараКазах само от Франция и Германия зависи,защото Англия не е шенген
324
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много им пука на холандиците за корупцията или българите,те не искат ***,ама не искат да си признаят 4 по време на 2 та световна ги изгониха на балканите..Какво да ги правим ние,ако ги изгомим в азия ще ни садят в хага за расизъм...Не мисля че Холандия е по достойна за шенген.Цуци няма да го коментирам,защото е абсолютен неудачник,не че *** са по кадърни
323
0
 
15
 
! Отговори
Цв. Борисов преди 12 години
Тъпо *** е това от снимката. Ако може някой да ми каже една умна мисъл изказана от него са готов да гласувам за герб.
322
21
 
1
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
321
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този ахмак,пардон ахмед и странджата да не са една и съща личност, защото простотиите и граматичните грешки са едни и същи и изглежда,че е изтърван от Карлуково!
320
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и сто пъти да му кажат, че проблема не са ни техническите изисквания, пак няма да разбере, прекалено сложно му идва
319
0
 
6
 
! Отговори
322 преди 12 години
мда, остава само управляващите да го могат това... но те си имат други цели просто
318
0
 
17
 
! Отговори
extremist преди 12 години
С мутра премиер в Шенген :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Вижте те му тупанската физиономия на тоя!!!Искам да му я размажа. А вие???
317
1
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
България ИМА как да влияе на политическите решения. Това се нарича дипломация.
316
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Престани да манипулираш бе, апартаментов шестак-десеец... каква Холандия физкултурник ***... казаха ти го в Германия в началото на септември... Шенген през крив макарон и то още години наред... Подай си оставката мижитурко, лъжеш точно от 18 месеца, че аха още седмица и сме в Шенген... за активните мероприятия, като това сега срещу Плевнята въобще да не говорим... ти си цирей на картата на България Цвъцко... освободи ни от присъствието си...
315
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Депутатът от ГЕРБ Светлин Танчев дописал закона за наркотиците"Я как пазят бизнеса на мутрата, като дописват нелегално закони, ама Първанов ги хвана:)))
314
1
 
15
 
! Отговори
heh преди 12 години
AHMETдонякъде си забавен, демонстрираш шаблоните, които са ти поставилито ако ставаше с приказки... ама не става, иска се и акъл
313
13
 
6
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
ВЪН НА ХОЛАНДИЯ ОТ ЕС!
312
9
 
2
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
до 314...безплатен обяд има ли бе умнико.
311
11
 
5
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
КАТО ВЛЕЗЕМЕ В шЕНГЕН НАшИТЕ ПОЛИТИЦИ ДА ПОСТАВЯТ ВЪПРОСА ЗА ГЪМЖИЛОТО ОТ ХОЛАНДСКИ *** И НАРКОМАНИ,КОИТО ОПОРОчАВАТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪюЗ.НОРМАЛНО ЛИ Е УЗАКОНЯВАНЕТО НА НАРКОТИЦИ?
310
12
 
5
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
Далавери на кандидат-президента Ивайло Калфин за милиони.Другарят Ивайло Калфин винаги е бил много повратлив и оправен човек. Ако някой е забравил, ще припомня, че той е бил в консултантския бизнес, както пише в неговата биография в периода 1990-1994 и 1997-2000 г., като управител и старши съдружник в консултантски фирми. Този период сигурно си спомняте, че беше мътен и кървав и наля основите на първите милиони на мутрите и олигарсите. Добра закваска, нали