Първанов: Длъжник съм на идеята за национално помирение!

Президентът не вижда резултати от работата на правителството
Обновена: 17 сеп 2011 21:45 | 17 сеп 2011 21:42,
184
Първанов: Длъжник съм на идеята за национално помирение!
Георги Първанов. Снимка: БТА

Въпреки че в един ден съм отдавал почит към жертвите на Септемврийското антифашистко въстание от 1923 г. и съм полагал цветя на гроба на Никола Петков, в края на мандата трябва да призная, че оставам длъжник на голямата идея за национално помирение.

Това заяви държавният глава Георги Първанов във Велико Търново, където представи своята книга "Отчетът на президента".

По думите му трябва да бъдат оценени по достойнство заслугите на всеки, който е живял с мисълта за България, независимо дали е последовател на лявата или на дясната политика.

Представяйки книгата, посветена на свършеното за двата му мандата, президентът изтъкна, че няма друг подобен случай "някой да е излязъл и да е написал в края на своето присъствие в съответната властова структура отчет".

"В тези дни, когато се разбра, че аз съм написал подобна книга, правителството излезе с материал в интернет пространството, но аз апелирам тези, които имат интерес да направят едно сравнение между двата материала. В отчета, така наречен, на правителството ние виждаме едни сухи, бюрократично изложени факти, за това кои каква докладна записка е написал и т.н., няма я политиката, не виждам резултатите от управлението", заяви Георги  Първанов.

Същевременно той акцентира върху необходимостта от приемственост и каза, че "завещава" на своя наследник идеята за създаването на "Пантеон на българските държавници" в старата столица, която засега остава без развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Георги Първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
9
 
4
 
! Отговори
? преди 12 години
Я сега Вие радели на ГЕРБЕРСКАТА политика кажете от къде Цецо има тези имоти ? Можете ли да обясните как пенсионери могат да имат месечен доход от 10 000 лева. В клише се превръща тезата, че БСП са крали не, че не са но вашето правителство не можа да докаже нищо, дори не успя да покаже ако са крали къде са парите(в сметки ли , в имоти ли). Случва се точно обратното излизат имоти на Цецо , корумпирани съветници от ГЕРБ, флашки със страшкащи разговори между Танов и Борисов.
131
4
 
10
 
! Отговори
Смешно е... преди 12 години
За какво национално помирение говори Гоце ? С кого трябва да се помиряваме ?- с клановете от ЦК на БКП -Лукановия, на Тато, на Дойнов... които откраднаха България и сега са пак на власт. Създаде тройната коалиция, продаде БСП, бабува при създаването на ГЕРБ, идентифицира мутрата Борисов с България и допусна мутризацията на властта. Българите сме най-бедни повремето на "социалния президент" . Стига театро - "хората не вярват на сълзи".
130
3
 
9
 
! Отговори
- преди 12 години
Гоце, не мога да ти гледам корумпираната физиономия. Виж се. Чудя се как можеш да се усмихваш все още след като за толкова много години ти и подобните червени дупедавци ограбихте България. Колкото и да се показваш по телевизията, нито Калфин, нито Ламбо, който доказа, че човек може да се изложи и на 70, ще станат президенти. Мисленето на българина започва да се променя и все по-малко адекватни хора ще гласуват за жалката ви червена помия. p.s. оправи си зъбите най-сетне!
129
3
 
6
 
! Отговори
Комунисти мръсни преди 12 години
Ах НиколайчоБОЯДЖИЕВ, колко си заблуден ако знаеш...Комунистите няма да са на власт никога повече, ***..
128
2
 
6
 
! Отговори
До БОЯДЖИЕВ преди 12 години
Бояджиев, ти си цирей в обществото. Търтей ,който е свикнал само да паразитира. Добре те познавам..Ако не е музея ще умреш от глад. Комунистическите лапачи като теб трябва ж психодиспансерите да ги оставият . Алкохолик загубен!
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце - длъжник съм!Аз бих добавил "И бъдещ затворник!"
126
1
 
6
 
! Отговори
111 преди 12 години
Длъжник си,Гоце,за много неща...Ти отне надеждите на много млади хора за европейско развитие на България.Повечето емигрираха.Затова си по-лошо бедствие от чумата!Махни се вече и не ни цапай с медийното си присъствие!За такива като тебе саво забрава!
125
7
 
1
 
! Отговори
НиколайБОЯДЖИЕВ преди 12 години
До 153 Ей,***, той е вторият левски и комузма ще си го варнем ,а скапаниаците схт бъдат наритани.Гордо ще развея червеното знаме.
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък за осем години не видях полза от тебе, драги другарю Първанов. Само вреда. Ти си виновен, че осем години от живота ми преминаха в пълен застой за страната ми. И за това, че даде властта на комунисти и турци и те дръпнаха България още по-назад. Затова сега мълчи, ние сме на ход, повече съпартийците ти няма да видят власт.*** да станеш голям шеф в някоя руска енергийна компания.
123
4
 
15
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Гоце, най-вече си длъжник на българското правосъдие!!!Разтури го , направо го разби, с този заспал главен прокурор и подкупните Гоцеви съдиийчета!!!След изборите ги махаме и заставаш на подсъдимата скамейка!!!Дано до тогава да нямаш амнезия за много дела,които си вършил във вреда на българските национални интереси!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
122
0
 
4
 
! Отговори
George1 преди 12 години
Ot agant-ibrik4iqta Goce po otblaskva6ta 4ervena gnida nqma,kraino vreme e da se skrie v nqkoq kenefna dupka i nikoga ve4e da ne izpalzqva ot tam.
121
1
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
За много неща, г-н президент, сте длъжник. Затова си отивайте и дано друг път такъв президент не се пръква. Иване, кажи си, ти на два пъти беше причината Гоце да стане президент! Е, този път парашутът ти няма да се отвори!
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На кого му пука.
119
2
 
3
 
! Отговори
!!! преди 12 години
G%CE PROCENTA,ZA6TO NE SE IZKAJE SEGA ZA TEZI KOITO GO IZBRAHA.KIORAV LI E ILI SI PRAVI OGLU6KI.POTRO6ILI SA DVAMA POLICAI-DRAGO MU E NA G%OCE PROCENTA,NALI PAK TE 6TE IZBERAT GNILIYA NEGRAMOTEN PAN SRAM ZA BALGARIYA RADOST ZA CIGANISTITE W ZADUNAIKATA...
118
0
 
4
 
! Отговори
... преди 12 години
първанката е бита карта. ако беше по хитър можеше да е първият бг президент с топки уви реши че топки не са му нужни, лека им пръст...
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
orden
116
1
 
1
 
! Отговори
!!! преди 12 години
...DA SI PREDSTAVIM SAMO,4E WSI4KI CIGANISTI,KATO GOCE SE IZDALJAT!!!...TOVA SA MNOGO I MNOGO MILIARDI!!!...6TE SE POBOLEEM OT RADOST!!!...YA PO-DOBRE DA SI GI DARJAT-SVIKNAHA NI DA JIVEEM SKOTSKI...DOBRE SI NI E TAKA...LAPAITE G%CE PROCENTITE,PAK NIE 6TE PLA6TAME I 6TE MIZERSTVAME ZA WA6E ZDRAVE...YAA KAKAV ZALIZA I LASNA KOSAMA...GNUSLYACI!!!...LICEMERI!GOVORI,KATO LUD S U% SI...
115
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ORED "STARA PLANINA" DADE NA DOGAN,IMA LI SMISAL OT KOMENTARI...
114
0
 
10
 
! Отговори
Томас преди 12 години
гоце е длъжник на всички
113
0
 
10
 
! Отговори
Но комент преди 12 години
Гоце не си заслужава писането...............