Първанов: Длъжник съм на идеята за национално помирение!

Президентът не вижда резултати от работата на правителството
Обновена: 17 сеп 2011 21:45 | 17 сеп 2011 21:42,
184
Първанов: Длъжник съм на идеята за национално помирение!
Георги Първанов. Снимка: БТА

Въпреки че в един ден съм отдавал почит към жертвите на Септемврийското антифашистко въстание от 1923 г. и съм полагал цветя на гроба на Никола Петков, в края на мандата трябва да призная, че оставам длъжник на голямата идея за национално помирение.

Това заяви държавният глава Георги Първанов във Велико Търново, където представи своята книга "Отчетът на президента".

По думите му трябва да бъдат оценени по достойнство заслугите на всеки, който е живял с мисълта за България, независимо дали е последовател на лявата или на дясната политика.

Представяйки книгата, посветена на свършеното за двата му мандата, президентът изтъкна, че няма друг подобен случай "някой да е излязъл и да е написал в края на своето присъствие в съответната властова структура отчет".

"В тези дни, когато се разбра, че аз съм написал подобна книга, правителството излезе с материал в интернет пространството, но аз апелирам тези, които имат интерес да направят едно сравнение между двата материала. В отчета, така наречен, на правителството ние виждаме едни сухи, бюрократично изложени факти, за това кои каква докладна записка е написал и т.н., няма я политиката, не виждам резултатите от управлението", заяви Георги  Първанов.

Същевременно той акцентира върху необходимостта от приемственост и каза, че "завещава" на своя наследник идеята за създаването на "Пантеон на българските държавници" в старата столица, която засега остава без развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Георги Първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
5
 
13
 
! Отговори
за 134 преди 12 години
Гоце не бе избран от народа.....Чети:132 добавен от: Анонимен преди 31 минути АКО НЕ БЯХА *** И ТУРЦИТЕ - ТОЯ ЩЕШЕ ДА ВИДИ ПРЕЗИДЕНТСТВО ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!Гоце бе НАЛОЖЕН на народа с мафиотски методи!!!!*** М ЗА БЪЛГАРИЯ!
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bivol.bg/prezidentskoto-semeistvo-s-imoti-za-milioni.html
110
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце ПАРАВАНов чадър над мафията в БГ !!!*** 1Тоя Гоце зомбясан пернишки ***-предател и марионетка на Москва, който се снима в медиите на фона на национални символи като герба, Левски и Ботев и Кирил и Методи и националния флаг за да промива мозъците на тъпите селяни, че олицетворява българщината, живее в света на своите болни фантазии:1.Че комунизма никога не се е сгромолясвал с гръм на световен план и още е на мода.2.Че неговите безброй беззакония ще си останат неразкрити и никога няма да бъде наказан и осъден на затвор за държавна измяна и корупции за милиони.3.Че никога няма да му разкрият банките в които е внасял милионите взети от престъпния свят на мутрите за да им слага чадър4.Че вечно ще има власт и достъп до медиите ДА ЛЪЖЕ И МАНИПУЛИРА НАРОДА КАКТО СИ ИСКА.Корабът на престъпния свят вече почна да потъва и всички корабокрушенци червени мафиоти и престъпници са в паника. Кръв пикаят и със сетни сили се опитват да спрат ГЕРБ който им потопява кораба. НО НИЩО НЯМА ДА СПРЕ ТОЗИ ПЪТ ПРОГРЕСА И НАХЛУВАНЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ЗАКОННОСТТА В ТАЗИ РОБСКА ДЪРЖАВА. youtube/watch?v=P9c-5Z_Zfog&feature=relatedyoutube/watch?v=vLAXKmBRtPktirith.blog.bg/politika/2011/04/17/goce-veche-dokazano-s-imoti-za-milioni.731198bivol.bg bivol.bg/prezidentskoto-semeistvo-s-imoti-za-milioni.htmlextremecentrepoint/?p=1092
109
12
 
5
 
! Отговори
Мурат преди 12 години
БОГ ДА ГО БЛАГОСЛОВИ ГОСПОДИН ПЪРВАНОВ ВЕЛИК БЪЛГАРИН ИЗЛЕЗЕ!!!
108
2
 
7
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
След десет години и Първанов преряза една лента...на книгата си !
107
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този човек два пъти поред бе избиран за президент на България. С цялото му скудоумие; с очевадното му служене на чужди, а не на български интереси; с олигарсите, точили фондовете на ЕС, заради които България стана за резил; с вълците и козлите му; с досието му в ДС и плеадата от ченгета в президентския му апарат; с подличките и нелепи предизборни идеи като тази за псевдо-мажоритарния елемент, която струваше на БСП около 20 мандата. Защо въпреки всичко това българите го избираха? Ето един въпрос с много отговори. Засега ще се огранича само с първия и най-парадоксалния. Защото бе живото олицетворение на българската посредственост. Защото всеки мърморещ чичо от Горно Нанадолнище можеше без усилие да се идентифицира с него. Защото скудоумното общество излъчва и скудоумен президент затова.
106
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДС е възможно най-сатанинската организация у нас. Всички вътре са злодеи и предатели на народа. Тези изверги нямат мило и драго, еничари на комунистическата чума, убийци, репресирали хората в годините на правешката диктатура, служителите на ДС многократно са участвали в маменето и ограбването на сънародниците си в годините на прехода. ВСички злини в България са дело на Държавна сигурност. Не е имало по-голямо бедствие за страната ни дори и от кърджалийските и башибозушките времена. Катастрофалните последици от дс-грабителството през последните трийсетина години ще тегнат още дълго и мизерстванет... Прочитане на целия коментаро на обикновения човек ще е вечно. Бирниците от ГЕРБ ще бърникат до дъно по джобовете на плебеите. Алчността, ненавистта и омразата към ближния са веруюто на всички дс- *** и ***.
105
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО НЕ БЯХА *** И ТУРЦИТЕ - ТОЯ ЩЕШЕ ДА ВИДИ ПРЕЗИДЕНТСТВО ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!*** М ЗА БЪЛГАРИЯ!
104
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДA СЕ ПАЗИШ ОТ КОН ОТЗАД,ОТ ВОЛ ОТПРЕД,А ОТ КОМУНИСТ ОТВРЕД.....
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов е олицетворение на цялата ориенталска изостаналост, безхаберност, болшевишко интригантство и византийски модел на политическо далавераджийство, който тегли България към дъното.
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... Този скакауец надмина и бат *** Майна в изцепките. След него президентската институция ПРОСТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТА. Излишен лукс за простаци...
101
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
122 бойчо нямаш връзка със главния мозък
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как можа ДС да постави на този отговорен пост толкова некадърен ДС-ар като гоце?
99
2
 
1
 
! Отговори
читател преди 12 години
бойчо от раменете на горе хич те няма
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
122Може само да снася сладолед "Ескимо" отзад. Ходи хапни де!
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
107 ти от кои си от глупавите или галошите
96
10
 
4
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Гербери, Първанов отново ще бъде президент! Защото знае и може много повече от Б.Б.!
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Седефчо вижда резултата само когато гръмне козел или газела. А ние бихме го подкрепили ако обърне чифтето и гръмне себе си или Станишев.
94
0
 
3
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
Чак пък българин...
93
2
 
2
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
115 първо вие герберче! Да изпратим теб и още някой, напр. разни кандидати и бабаити!