Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!

Възраждането на паметника било стъпка към възраждането на България
Обновена: 30 сеп 2011 07:34 | 29 сеп 2011 22:38,
258
Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!
Снимка: Булфото

Ако тръгнем да възраждаме Бузлуджа, това ще е една стъпка към възраждането и на България. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който се допита до млади социалисти в Каварна за нагласата им да участват с доброволен труд във възстановяването на паметника.

Вчера с решение на МС държавата го предостави на БСП, както обеща премиерът след скандала около честванията на левицата.

"Преди да се стигне до възстановяването, трябва да установим какво е състоянието на Бузлуджа, защото тя беше взета от БСП в отлично състояние, а ни я връщат като руина", оплака се Станишев.

По думите му през последните години грабежът е бил много тежък и държавата не е осигурявала никаква охрана.

Още по темата
 Второто, което следва оттук нататък, според лидера на БСП, е да се вземат мерки за консервация на сградата, за да не продължи да се руши. Да се осигури и охрана, въпреки че това няма да е лесно, посочи Станишев.

Сигурно ще предложа да направим дарителска кампания за възстановяването на паметника и това ще го обсъдим в партията в много широк формат след изборите, каза лидерът на БСП.

Той добави, че мисли да направят и обществено обсъждане, защото Бузлуджа по думите му е символът на много неща - позитивни и градивни, които са се случвали в България до 1989 година.

"Ние не трябва да забравяме нашата история - от нея трябва да извличаме поуки - и с хубавите, и с горчивите неща", заключи Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
33
 
! Отговори
REDvayler do boqn40 преди 12 години
А тогава нямаше ли да драскаш по форумите, че Станишев и БСП са се "уредили", като са си взели ОДЪРЖАВЕНАТА Бузлуджа?
36
8
 
38
 
! Отговори
ratchet преди 12 години
според серГЕЙЧО последните години паметника бил разграбен - така е повече от 15 и повече години. защо не го опазиха и оправиха докато бяха те на власт. да не говорим на какво прилича местността след техния събор: мръсотия и биколуци навсякъде
35
18
 
36
 
! Отговори
коко преди 12 години
За БСП е сигурно, че и с руина да се заеме, ще успее да я възстанови. ГЕРБ с какво ще се похвали? За 2 год. безработицата е най-голяма в Европа, фирмите едва мърдат, спрели са изцяло плащанията между фирмите, доходите са замръзнали вече 2 г. Нашият Бабанка реже ленти за обекти които общините строят и то само там където кметовете са гербаджии. А попарата с *** тепърва ще я сърбаме.
34
10
 
36
 
! Отговори
akud преди 12 години
ауууу е това е червена наглос. да та е** в цървула нагал М***** и мечка нешастна
33
9
 
37
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Село Чампа е най-високото село в България.Намира се в Родопите до Триградскотождрело и е обезлюдено преди 30-40 години.Предлагам на Сергей,докато тече ремонтана чиниятя на Бузлуджа,сбирките на активистите-планинари на БСП-то да ги извършват там.Ток няма,път тоже,но сградите са запазени.Таман няма да ги безпокоят наглите папарации журналисти и ще могат да дебатират на воля сред планинските поляни и висоти.Само да сложат наблюдатели да не ги прилапат мечките,щото те от социализъм не разбират.
32
10
 
50
 
! Отговори
boqn4o преди 12 години
Станишев, не те ли е срам бе? Ами ти като управлява защо не я оправи? ГЕРБ са ти виновни, че летящата ти чиния прилича на гроб. Не стига, че давахте ей така пари за пенсионерските си празненства, не си почистиха след това! И сега като опозицията ти я дава, поне едно "благодаря" кажи. А от друга страна, нали нямахте нищо общо с БКП? И как така чинията била ваш символ толкова години тогава?
31
8
 
40
 
! Отговори
joro преди 12 години
:DDD тия на снимката ли са на БСП-то най-младите симпатизанти!? Боооже боже.....
30
8
 
46
 
! Отговори
БКП преди 12 години
Станишев днес с това изказване показа на цяла България колко модерна е т.н. Българска Социалистическа Партия - днес Станишев припозна като свой паметник построен от БКП.
29
9
 
33
 
! Отговори
BG преди 12 години
Stani6ka, golqm si umnik i *osobeno supri4asten*kum sudbata na Bulgaria!.Bulgarite voyuvame s mafiqta,ciganizaciqta..,a ti va6ta Buzludja???!!!.Az imenata si zalojih pred UE ,pred Komisiqta ,Doide v BG Euronews sled podadeniq ot men signal,4udq se za6to li si zalagam jivota na karta,sled kato taka ni oplyuvat nas bulgarite v 4ujbina,no taka i im kazah,4e surceto me boli,za slu4va6toto se tam s moite sunarodnici..A ti-trugnal da *spasqva*neudo6eveni predmeti..Dano edin den sami si prostite!.
28
8
 
41
 
! Отговори
Обзор преди 12 години
Червените свинки се опитаха да разбият туристическия бизнес, да предизвикат этническа война, а тези дни кроят да разбият банковата система според новини от фрог нюз, но няма да успеят, хората видяха истинсто лице на комуниста !
27
8
 
49
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
Хамстерът скоро и претенции към мандрите които обират ще има...
26
8
 
50
 
! Отговори
ТТ преди 12 години
Пфффффффффффффффффффффф ти добре ли си бе боклуко. Не те ли е срам бе. Поне като си *** отвсякъде си мълчи. Да не е от сега руина паметника ви на бузлуджа? Бяхте на власт и не си го оправихте ... какво искаш ... някой друг ли да ви го оправи. Бива бива дебелокожие ама тва като на българските политици никъде го няма. Аман!!! Всички на протеста в събота!!!!!!!!!!!!
25
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На харизан кон зъбите не се гледат. Друг е въпросът, че червените зомбита всяка година се събират при руината, да плюскат кебапчета и да ***. А там са руини от 20 години. Циничен жалък гей е този.
24
8
 
43
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Отдавна е разрушена- още от НДСВ и после при тройната коалиция.Да беше я възстановил когато беше на власт. ГЕРБ ли да му я оправят иска.Ами да ги помоли и ще и резнат лентата!
23
9
 
36
 
! Отговори
до24 преди 12 години
Щото не е затова я връща!!!!!
22
11
 
37
 
! Отговори
сд преди 12 години
Как така ви върнаха Бузлуджа тя да не е на Бойко
21
11
 
47
 
! Отговори
СтаниШЕФ преди 12 години
Да вземат да Ви върнат и партийни дом, А ***?
20
10
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Станишка аз ако съм на твое място ще спазаря бате Бойко да ти "рехабилитира" паметника той даже и лентата ще пререже на "промоция"!!!!!!
19
8
 
47
 
! Отговори
zeddd преди 12 години
хахах то сигурно сега за една година е сатнало руина.... манипулант
18
9
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Поне звездата работи,нали я палихте тая година!!!!!!