Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!

Възраждането на паметника било стъпка към възраждането на България
Обновена: 30 сеп 2011 07:34 | 29 сеп 2011 22:38,
258
Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!
Снимка: Булфото

Ако тръгнем да възраждаме Бузлуджа, това ще е една стъпка към възраждането и на България. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който се допита до млади социалисти в Каварна за нагласата им да участват с доброволен труд във възстановяването на паметника.

Вчера с решение на МС държавата го предостави на БСП, както обеща премиерът след скандала около честванията на левицата.

"Преди да се стигне до възстановяването, трябва да установим какво е състоянието на Бузлуджа, защото тя беше взета от БСП в отлично състояние, а ни я връщат като руина", оплака се Станишев.

По думите му през последните години грабежът е бил много тежък и държавата не е осигурявала никаква охрана.

Още по темата
 Второто, което следва оттук нататък, според лидера на БСП, е да се вземат мерки за консервация на сградата, за да не продължи да се руши. Да се осигури и охрана, въпреки че това няма да е лесно, посочи Станишев.

Сигурно ще предложа да направим дарителска кампания за възстановяването на паметника и това ще го обсъдим в партията в много широк формат след изборите, каза лидерът на БСП.

Той добави, че мисли да направят и обществено обсъждане, защото Бузлуджа по думите му е символът на много неща - позитивни и градивни, които са се случвали в България до 1989 година.

"Ние не трябва да забравяме нашата история - от нея трябва да извличаме поуки - и с хубавите, и с горчивите неща", заключи Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
71
 
! Отговори
Нагъл Педераст! преди 12 години
"Преди да се стигне до възстановяването, трябва да установим какво е състоянието на Бузлуджа, защото тя беше взета от БСП в отлично състояние, а ни я връщат като руина", оплака се Станишев.Няма по-нагъл от този ***! А кой беше Премиер 4 години?
16
8
 
38
 
! Отговори
BG преди 12 години
MADE IN BG...................
15
13
 
53
 
! Отговори
ВЕЧЕРЕН ЧАС преди 12 години
Тук има ли КОМУНИСТИ ? Да се проброат, като натиснат знака минус !
14
12
 
54
 
! Отговори
Лектор преди 12 години
Всички страдания идват от червената ***, да я унищожим веднъж завинаги !
13
12
 
38
 
! Отговори
Песен на олигарха преди 12 години
Нас червеното знаме роди ни , нас не ще ни уплаши народа!Ние сме на всеки километър , трата трта та.... и така до краят на светааааааа
12
9
 
74
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Всяка година се събират да ядат кебапчета горе чак сега забеляза че Бузлуджа е руина!!!!май гледаш само да не испуснеш електората за друго не те е грижа!!!!
11
12
 
58
 
! Отговори
Преоценка преди 12 години
Като се замисля Сталин и Хитлер са хората премахнали най-много евреи, *** и комунисти.......
10
21
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е цирк с главни артисти ГЕРБ и БСП никой не говори за социалните проблеми безработицата и мизерията ами си разменят комунистически музейчета
9
11
 
56
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ,пак почнаха ленинските съботници,а и дарения иска да събира малко ли окладохте 4 години!!!!*** поискай от ортака ти Доганя да ти даде половината от това което е откраднал,ще го направиш още веднъж този паметник!!!!!
8
13
 
49
 
! Отговори
Лингвист преди 12 години
"Ако тръгнем да възраждаме Бузлуджа, това ще е една стъпка към възраждането и на България. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който се допита до млади социалисти в Каварна за нагласата им да участват с доброволен труд във възстановяването на паметника." Под "доброволен" разбирай каторжен !
7
35
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То след тиквениците разрухата е на всякъде.
6
11
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След Доган сега и БСП ще си има летяща чиния :-)
5
22
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРОБ градят бе Сталинишеф ужас айде разберете се ние ще плащаме
4
17
 
87
 
! Отговори
12321 преди 12 години
Са ли го видя ве Станишка ? Нали всяка година си правите ибрикчийско-пенсионерско парти там.
3
14
 
52
 
! Отговори
ПИНОЧЕТ преди 12 години
Братко Адолф, и ти мой Мусолини, защо ви попречиха да си свършите работата, както трябва?Бедната страна България е нападната от червената ***, събудете се и довършете започнатото !
2
16
 
81
 
! Отговори
Умерен преди 12 години
Тоз наглец да не иска с държавни пари ремонт да му направим? Имат си 5 милиардера и стотина мултимилионера в столетницата - да се бръкнат да дадат пари те....
1
19
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРОБ ДА ВИ Е!!!