Бойко дава акъл на ЕС: Свалете пенсиите до нашите!

И още финансови съвети на премиера към евролидерите
Обновена: 4 окт 2011 15:03 | 4 окт 2011 13:57,
1196
Бойко дава акъл на ЕС: Свалете пенсиите до нашите!
Премиерът на Чехия Петър Нечас с Бойко Борисов. Снимка: БТА

Европейските държави, които имат по-висок бюджетен дефицит от 3%, да направят пенсиите колкото в България и до една-две години ще решат проблема.

Това посъветва премиерът Бойко Борисов страните, които решават в Люксембург финансови въпроси във връзка с проблемите в еврозоната, предаде агенция „Фокус“.

На съвместна пресконференция с премиера на Чешката република Петър Нечас Борисов подчерта, че в българския парламент се опитват да променят конституцията и да бъде заложено, че никое правителство не може да си позволи повече от 3% дефицит.

„Това трябва да влезе в обща европейска конституция и всяко правителство да си промени така конституцията. Всяка държава, която е закъсала и иска помощи, ако преведе пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще си оправи дефицита. Да направят пенсиите каквито са в България и след една-две години ще тръгнат нагоре“, сигурен е Борисов.

„И ние искаме да направим пенсиите две хиляди евро, но бюджетът ще излезе на червено. Кой не иска да направи пенсиите високи? И ние искаме възрастните хора да пътуват, да живеят добре. Що за популизъм е това на европейските лидери? Нека да направят пенсиите, колкото в България тези страни, които имат бюджетен дефицит, по-голям от 3%, и това да бъде решение на Срещата в Люксембург”, посъветва още премиерът.

Той отбеляза, че в момента България е една от шестте най-дисциплинирани страни в Европейския съюз, на които им се вдигат кредитните рейтинги, които изпълняват ангажиментите и задълженията, които са подписали. 

„Нашата позиция съвпада: дисциплина – колкото държавите изкарват, толкова да харчат. Никой не е длъжен да вади от своите бюджети, за да плаща на тези, които не са дисциплинирани. Има начин да се подпомогнат бедните. Това е чрез кохезионната политика, чрез еврофондовете“, смята Борисов.

Той бе запитан от чешки журналисти за случая в Катуница и антиромските настроения в България.

Премиерът заяви, че проблемът в Катуница е чисто криминален. Той подчерта, че всички подбудители, извършители, участници са били задържани и са в ареста.

„Надявам се българското правосъдие да издаде необходимите присъди, но нека не им се бъркаме“, добави Борисов.

Той подчерта, че както в Чехия, така и у нас се полагат усилия за вкарването на ромите в училище.

„Един образован човек може и да мисли, да работи и т.н. Полагаме огромни усилия в това“, каза още Борисов.

От своя страна премиерът на Чехия Петър Нечас заяви, че страната му подкрепя България за влизането в Шенген.

„Смятаме за много некоректно и нечестно, че се слагат още изисквания за влизането на България в Шенгенското пространство“, отсече Нечас. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
30
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели, Бойко,Никой в ЕС не ни приема на сериозно, заради Американският свръхлиберализъм на Дянков, който е пагубен за България и безумие за нормалните държавници в ЕС... Смешните пенсии и заплати, както и облагане на депутатските безотчетни пари не стигат, ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕ НА НАЦИЯТА, защото в България ИМА ПАРИ за нормални заплати и пенсий, и за УСКОРЕНО РАЗВИТИЕ НА ИКОНОМИКАТА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност?Много е просто... ТРЯБВА САМО- От американски СВРЪХЛИБЕРАЛЕН (високи косвени и ниски преки данъци), ВЕДНАГА да преминем към европейски ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел на ДАНЪЧНО РАВЕНСТВО, като:1. Физическите лица да плащат без таван за облагането - еднакви подоходни данъци, здравни и пенсионни осигуровки, независимо дали произлизат от труд, доходоносна собственост или социални помощи 2. Преките(за богатите) и косвените(за бедните) данъци се изравнят Сега съотношението им е 1:7, а такова чудо няма никъде в Европа!!!3. Заплатите да се повишат до нивото на реалната производителност на труда- Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските4. Печалбите се обложат по европейски- Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от експлоатация на чужд ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно на 2-ри август ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИРАХА - За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!- За останалата печалба данъка ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките на физическите лица от труд) и да се удържа при източника(тук в България) - тогава в бюджета след тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? - Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага с данъци и осигуровки както при всички нормални българи, а отделно от това, съгласно Чл.60 от Конституцията ни, таваните за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!! - Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!
1
 
33
 
! Отговори
к.сидерова преди 12 години
Прав е Бойко бре хора...така е принципно, с тази разлика, 4е хората в големите държави мислят как да облагодетелстват народа си, а не как да го изтребят..Народа им не е ***, и си следи за правата, такива с бойковото мислене са аут. Човека се цени високо там, тук са само ***, политици, пенсионери и студенти. *** не плащат, политиците са 'освободени' от всякакви данъци(за милиони няма закони), пенсионерите да ***, а студентите да проституират! Останалите малко българи - МЪЛЧАТ безропотно
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гърция не смогва да поддържа стандарта и да раздава по 14 заплати и 15 пенсии и се надява цяла европа да помага
11
 
8
 
! Отговори
d преди 12 години
приятелю, според мен Борисов е имал предвид държавите в затруднение да харчат според бюджета си и да си свалят пенсиите като нас - колкото произвеждаш и колкото БВП имаш, толкова пенсии да даваш - според възможностите си. Това е нашата политика и правилно им го е рекнал в очите. Другото е популизъм - пир по време на чума...
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За ГЕРБ ще гласуваме ! 63% още на първи тур !И да се пените и да повръщате ,все е тая ! Само в нета ще си изливате простотията и злобата !
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов, ако това е вярно което си казал на втрещените европеици, то знаи 4е се4 срамувам от теб...все си мислех да повтора гласа си за вас на тези избори + още 12 души от моето семеиство ама твоите глупости ве4е ми идват до гуша... Ти какво искаш, и хората ксато нас да нахлузят цървулите и на село, а ? Презьирам тебе и на4ина ти на мислене и ако това стигне до теб, знаи 4е при първа възможност си бия шута от тая скапана и *** от такива като теб теб държава... Мога да ти кажа 4е те презирам
22
 
6
 
! Отговори
XYZ до Червените преди 12 години
Еей, социалните работници на БКП! Прозрачни сте!Серж ли ви инструктира така, да сипите тъпизми и бълвочи?Бас ловя, че не сте повече от дузина..Тук във форума можете да говорите колкото си искате, понеже сте посредствени страхливци и нямате друга трибуна..Може да си пускате коментари от името на баба си, понеже тя не може да борави с клавиатурката, и после един през друг за си гласувате сами, ама кооолкото искате..НО,ПОМНЕТЕ!!-на 23.10. бюлетинката ще е една! Хайде сега по пързалката, нещастници!
3
 
31
 
! Отговори
ОТ БЕРЛИН преди 12 години
КАЗАЛ БИЛ,ИЗТРОПАЛ БИЛ,АМА НА ТОВА КАКВО И КАК ОТВЪРНАХА ЗАПАДНИТЕ ЛИДЕРИ?? ХАХА,ПРАВИЛНО-НИЩО!! НАПРАВИЛИ СА СЕ ЧЕ НЕ ЧУВАТ И ПРАВИЛНО-ОТ ПРИЛИЧИЕ-КЪМ СЕБЕ СИ,КЪМ ТЯХ СИ!ТО ИМ Е ЯСНО ЧЕ ПРИЛИЧИЕ ОТ ЕДИН БГ ДИВАК НЯМА!И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ БЪЛГАРСКИ ДИВАК Т.Е. НАШ-ПЕТНО ПОРЕДНО НА ВИСОКО НИВО ВЪРХУ ВСЕКИ БЪЛГАРИН!ХОРАТА ПРИПАДАТ КАТО ИМ РЕКА КАКВИ СА ПОМИЯРСКИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ В БГ,НЯКОИ СИ МИСЛЯТ,А ДРУГИ СИ И КАЗВАТ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ***!С ТАКИВА *** "ХЕНДЕ ХОХ" НЕ ВИ ТРЯБВА!ЧАО ВИ ОТ БЕРЛИН!:-)
1
 
17
 
! Отговори
кензам само в WC преди 12 години
кефът и комфорта за един дивак ,облечен във власт-не само в одежди-е да може да *** на воля не само по родните простори,но и на Запад! Но на Запад само леко,само малко ще поизтропа,защото се знае че утре си тръгва..никой няма да го търпи и ден повече да им *** на воля и да ги засира! Но не е беда за него-той се връща в БГ и сраньето ще продължи-годинки наред! Комфортно,яко сране по БГ главите народни..като са гламави да избират все *** от 9.9.1944г.-ще си ядат попарата,демек ла..ната им!
2
 
26
 
! Отговори
едмон рустан преди 12 години
НЯКОЙ БЕШЕ КАЗЪЛ: С В Е Щ Е Н Н А П Р О С Т О Т А........... и е бил прав човека. САМО ЕДНО Е ЛОШО, ЧЕ ТАКЪВ И С ТАКИВА НИ УПРАВЛЯВАТ. БОЖЕ ПАЗИ НАРОДА БЪЛГАРСКИ- САМО ТИ НИ ОСТАНА И САМО НА ТЕБЕ ВЯРВАМЕ ВЕЧЕ И САМО НА ТЕБЕ СЕ УПОВАВАМЕ. М И Р Н А М.
1
 
30
 
! Отговори
z преди 12 години
Бойче, дай и ти без заплата да работиш и от ИПОН да не получаваш и кака ти Цветелинка да ни ти даватогава няма да говориш такаше одиш да садиш картофи
2
 
32
 
! Отговори
alienum преди 12 години
Борисов, изоставаш! Раул Кастро дава по 30$ месечна заплата.Бягай в Куба да черпиш опит.Постой година две, ний тук ще се оправяме криво ляво.
1
 
8
 
! Отговори
до 1095 преди 12 години
Ти определено си кон с капаци!
3
 
1
 
! Отговори
от баба ви гичка преди 12 години
скъпи форумци много коментари изчетох но искам да допълня изказването на г/н Боико че трябва да намалят своите пенсии за да ги дадат на нас нали и ние сме европееици ето това е масимата да се изравним без да увеличаваме бюджета си а не европееци ще ми дават милиарди за афиканските джунгли .кои земетресение го унищожило аиде нерде хаити нерде пакистан и др. и американците бедни аде европата сипите еврото тои не е нужно на европееиците ,ето мазо;ла на ЕС
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ограничаването на доходите на всяка цена не е никакво решение... ако просто ограничаваме разходите и чакаме по-добро време, на всеки трябва да е ясно че нищо няма да стане. Всички знаем какво трябва, но никой няма воля да го направи. Краде се на поразия, цари корупция на най-високо ниво, престъпност и политически чадър над нея, държавните структури с пълна сила обслужват частни престъпни интереси. Интересно, решението обаче е да мачкаме уязвимите слоеве и да демотивираме всеки работещ човек.
15
 
4
 
! Отговори
XYZ до 1089 преди 12 години
Не си толкова зле, щом можеш да си позволиш да плащаш интернет за да пишеш простотии..Ред трябва да има в държавата..Може да ти е било хубаво да я караш през просото, но тая свърши!! Малко по малко ще си събере данъците..видяхме как се събираха до момента..Ако виниш някого за положението си, то обърни се към номенклатурните си другари, и им поискай сметка..Радвам се,че се пените пред престоящия си провал на изборите..Жалки некъдърни комунистически плъхове!!!
1
 
27
 
! Отговори
alienum преди 12 години
"България тясна за мойта душа е!"-очаквам скоро да са провикне наший премиер.Акълът му прелива вече и към ЕС и след като оправи България, време е и другите европейски страни да се развиват по българский образ и подобие.Стига западняците пенсионери са обикаляли по света с една-две пенсии и дразнят нашите кротки песионери, нахлузили бели панталони и сламени шапки. Я бързо да навличат клошарските дрехи и бегом при контейнерите! Само Бойко ще ги оправи, а Дянков- довърши!
2
 
25
 
! Отговори
фори преди 12 години
gerberus prostakus idiotikusнов ботанически вид,зародил се в бояна,светът се чуди що за животно е това
0
 
22
 
! Отговори
Българан преди 12 години
Марк! Интересна логика! Що не направят данъците като в Германия вместо всичко да е на гърба на пенсионерите? Що не започнат да събират акциза от такива като Мишо бирата или да подгонят за данъци даренията от Тъста за "Консултанта"? Или това е "интелектуално запичане" на Материала?
0
 
9
 
! Отговори
hrhristov преди 12 години
а хотелите по морето и в Рила и Родопите? Те от какво са и от кога са? От пенсии ли са?