Бойко дава акъл на ЕС: Свалете пенсиите до нашите!

И още финансови съвети на премиера към евролидерите
Обновена: 4 окт 2011 15:03 | 4 окт 2011 13:57,
1196
Бойко дава акъл на ЕС: Свалете пенсиите до нашите!
Премиерът на Чехия Петър Нечас с Бойко Борисов. Снимка: БТА

Европейските държави, които имат по-висок бюджетен дефицит от 3%, да направят пенсиите колкото в България и до една-две години ще решат проблема.

Това посъветва премиерът Бойко Борисов страните, които решават в Люксембург финансови въпроси във връзка с проблемите в еврозоната, предаде агенция „Фокус“.

На съвместна пресконференция с премиера на Чешката република Петър Нечас Борисов подчерта, че в българския парламент се опитват да променят конституцията и да бъде заложено, че никое правителство не може да си позволи повече от 3% дефицит.

„Това трябва да влезе в обща европейска конституция и всяко правителство да си промени така конституцията. Всяка държава, която е закъсала и иска помощи, ако преведе пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще си оправи дефицита. Да направят пенсиите каквито са в България и след една-две години ще тръгнат нагоре“, сигурен е Борисов.

„И ние искаме да направим пенсиите две хиляди евро, но бюджетът ще излезе на червено. Кой не иска да направи пенсиите високи? И ние искаме възрастните хора да пътуват, да живеят добре. Що за популизъм е това на европейските лидери? Нека да направят пенсиите, колкото в България тези страни, които имат бюджетен дефицит, по-голям от 3%, и това да бъде решение на Срещата в Люксембург”, посъветва още премиерът.

Той отбеляза, че в момента България е една от шестте най-дисциплинирани страни в Европейския съюз, на които им се вдигат кредитните рейтинги, които изпълняват ангажиментите и задълженията, които са подписали. 

„Нашата позиция съвпада: дисциплина – колкото държавите изкарват, толкова да харчат. Никой не е длъжен да вади от своите бюджети, за да плаща на тези, които не са дисциплинирани. Има начин да се подпомогнат бедните. Това е чрез кохезионната политика, чрез еврофондовете“, смята Борисов.

Той бе запитан от чешки журналисти за случая в Катуница и антиромските настроения в България.

Премиерът заяви, че проблемът в Катуница е чисто криминален. Той подчерта, че всички подбудители, извършители, участници са били задържани и са в ареста.

„Надявам се българското правосъдие да издаде необходимите присъди, но нека не им се бъркаме“, добави Борисов.

Той подчерта, че както в Чехия, така и у нас се полагат усилия за вкарването на ромите в училище.

„Един образован човек може и да мисли, да работи и т.н. Полагаме огромни усилия в това“, каза още Борисов.

От своя страна премиерът на Чехия Петър Нечас заяви, че страната му подкрепя България за влизането в Шенген.

„Смятаме за много некоректно и нечестно, че се слагат още изисквания за влизането на България в Шенгенското пространство“, отсече Нечас. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе той за себе си няма акъл тръгнал да раздава на европейците.Магаре с магаре,като не знаеш,какво да кажеш поне си мълчи.
4
 
25
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Очаквайте скоро: поредните гафове и глупави изказвания на Б.Борисов след срещата с Д.Русеф!
0
 
7
 
! Отговори
maley преди 12 години
Mi Evropa ne e BG ! Sraaaaaaaammmm...
3
 
2
 
! Отговори
tan4eto преди 12 години
Stiga s toia ASAN OMEROV [ Aleksei Petrov} !!! Vse edno Kiro Ciganina - CAR !!!
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ не може да мисли ! Предсатвете си какво ще настъпи, когато в Западна Европа стигнат нашето ниво ! Със сигурност ще настъпи ГРАЖДАНСКА ВОЙНА в ЕС !
2
 
24
 
! Отговори
Мутро мутроооо преди 12 години
яко са *** навсякъде където стъпиш. После се оправдаваш БСП ми сраха в гащите. Мутро мутрооооо, *** майката на държавата
0
 
14
 
! Отговори
molotov_ преди 12 години
sramota.......
3
 
24
 
! Отговори
МХМ преди 12 години
За мен точното определение за доц. д-р инж. арх. магистър фармацефт Бойко Борисов е:ТОТАЛЕН ФИНАНСИСТ!!!ЕВАЛА
1
 
18
 
! Отговори
Мукавей преди 12 години
Нещо повече,аако спрем пенсиите за месец,два.....ще станем отличниците на Европа!
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Здравей, казвам се Константин Станой Кирилов роден съм на 03,08,1986г в село Долно Ризово. Учил съм в училище Кирил и Методи село Соколаре завършил съм осми клас. Брат баща и майка нямам отидоха си незнайно защо и накъде и ме оставиха сам със себе си. Нямам телефон вашия профил ми харесва. Поканвам ви да доидете да се запознаем защото наистина и безкрайно ви обичам. Аз до сега не съм спал с жени. Имам голямо желание да доидете да се запознаем имам голямо желание да спя с вас тъи като напълно ми харесвате. Имам цветен телевизор Респром с насанционо направление на който дават най-модерните турски сериали. Искам да дойдете да се запознаем стига да имате желание вие.Аз най истина много ви обичам. Събора на мен е на 22 и 23 Заповядайте стига да имате желание да дойдете. Аз позаведения не ходя не пуша. Аз за сега нямам приятелка а жадувам за такава. Искам ви.Искам да сме двамата с вас. Имам фризер магнет с две касетки. Имате ли родители как се казват те отговори. Много ми се иска да ми станете една приятелка. Аз не съм женен за сега. Ако не стане с вас. Ако бъдете завинаги моя. Аз не мога да ви откажа. Имам голямо желание да спя с хубави жени като вас. Искам връзката с вас да стане тъи като аз не ходя на къщата защото съм сам. Искам да се оженим стига да имате желание вие,аз живея на центъра на селото точно на площада в голамата къща с четири стай и коридор. Друго за сега нямам. Чакам отговор
2
 
29
 
! Отговори
123 преди 12 години
Кой знае такава глупост сигурно не са чули още в ЕС.Каквито държавниците ,такава и даржавата.Жал ме е за всички ни.
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е по пекан от царя,той ни оправи за 800 дни,а батката за 400 ни опраи,следващите 400 да се готви ЕС
1
 
31
 
! Отговори
марин преди 12 години
А БЕ БОЙКО ТИ СЪВСЕМ ИЗТРЕЩЯ БЕ БРАТЧЕ!! НЕ СЕ Е....Й С МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ НИ. ЩО СЕ ГАВРИШ С ТЯХ? ЖЪЛТИТЕ СТОТИНКИ, КОИТО ИМ ДАВАТЕ ПОД ФОРМАТА НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ"ПЕНСИИ" Е СРАМ ЗА ТВОЕТО ПРАВИТЕЛСТВО. ИНФАНТИЛ НЕЩАСТЕН.
1
 
16
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Те там даже може и да им ги спрат! За какво са им! Два пъти в годината обикалат света по екскурзии!? Чшшшшшшшш, къде се намирате вие, бе, пенсии!!!
17
 
10
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страхотно предложение! Нека намалението на заплатите да започне първо от нашите депутати и министри. Трябва да се дава пример нали ? След това може някои да отиде в Гърция и да застане в центъра на Атина за да каже на хората колко е хубаво да получават БГ заплати и да плащат европеиски цени .
3
 
30
 
! Отговори
angel преди 12 години
Тоя пак счупи глупомера
1
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 12 години
Когато си избираме пожарникар за Премиер не можем да очакваме друго-не е в час -явно никога не е бил-тия неща се учат -какво е развитие ,как се върви с мотивация нагоре и т.н. никой няма да му обърне внимание на простотиите в Европа -само бедния български народ ще го побиват тръпки - за награда на доверито което им дадоха-поне капка срам да имаше след толкова гафове какво ли не беше то,,,,,,,надолу,бедност за народа, това е тяхната програма да е ясно на всички жалко много жалко
4
 
8
 
! Отговори
Хирург преди 12 години
Явно, радикалната ситуация изисква радикално решение. Алексей Петров е доктора!
1
 
25
 
! Отговори
До 1128 преди 12 години
Не ***,нашите пенсии трябва да станат 2000 евро!