ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница

И сини, и червени, и националисти искаха, но няма
Обновена: 5 окт 2011 10:09 | 5 окт 2011 10:09,
160
ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница
Снимка: Булфото

С 46 гласа "за", 68 „против” и 12 въздържали се парламентът отхвърли идеята на Синята коалиция за създаването на Временна анкетна комисия, която да провери действията на МВР и на правителството по време и след трагедията в село Катуница.

Зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев обясни пред депутатите, че парламентът трябва да застане в центъра на консенсуса между всички институции, за да предотврати по-нататъшното разгаряне на конфликта.

Още по темата
„Различни са оценките на премиера и вътрешния министър за действията на органите на реда при случая в Катуница и случилото се след това”, каза Методиев.

По думите му целта на временната анкетна комисия е да анализира действията на МВР, както и да провери защо жалбите, подадени срещу Кирил Рашков, не са били разглеждани, както и дали е имало политически чадър, възпрепятстващ проверка на доходите му.

Левият му колега Михаил Миков заяви, че случаят в Катуница не е бил решен, защото изпълнителната власт е имала желание да го прикрие, както и да прикрие лицето, извършило престъпление.

„В гражданите все повече се налага убеждението, че случаят бе симулиран”, коментира Михаил Миков.

Управляващите отхвърлиха и две предложения на „Атака“, отново свързани с размириците в Катуница.

Първото бе за изслушването на вътрешния министър Цветан Цветанов за убийството на 19-годишния Ангел Петров, а второто – за премиера Бойко Борисов да обясни за напрежението в Катуница и да отговори на същия въпрос – за убийството на момчето.

„Не случайно България влезе във всички световни новини – заради това убийство, и затова Борисов трябва да дойде”, аргументира се проф. Станислав Станилов от „Атака”.

Управляващите обаче бламираха всички исканията и на сини, и на червени, и на националисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да не збравите да гласувате пак за герберинките и боко Ентелекта
16
0
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 12 години
Айде на село,да те КЕФАТ там!
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"За "лабаво" не знам, ама правописа ти е пълна скръб."За скръбта не знам, ама "правописа" не е ли подлог в твоето изречение и следователно да си е заслужил пълен член?
14
1
 
29
 
! Отговори
До 11 преди 12 години
Това са свежите сили на ТИКВИТЕ!По правописа ще ги познаеш!
13
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами то си се очаква - след като при предишните полицейски произволия беше скрит Цветанов, за данъчните му несъответствия - също. И обществото не го прие като скандално. Ще крием и ще мажем. "Прозрачната" партия...Мутри за европейско развитие на България - основна цел на развитието - мутрите да останат извън затвора и "некви си " закони да не им пречат на бизнеса.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей,трябва да ги очешем още!
11
0
 
19
 
! Отговори
8 преди 12 години
За "лабаво" не знам, ама правописа ти е пълна скръб.
10
14
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
А пък вие сте ..МОГУ УБАВИ!Омръзнахте ми, всички сте еднакви ***!
9
0
 
45
 
! Отговори
4o4ko преди 12 години
В гражданите все повече се налага убеждението, че случаят бе симулиран, коментира Михаил Миков. Абсолютно убеждение! Нали къщите са били изпразнени. Сега ще го отнесат няколко редови полицаи, които са изпълнявали нарежданията на координатора на европейските пари за ***.
8
51
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кефат ме ГЕРБ! Стоят си на позицията и пет праи не дават за кумунизките гърчове! Нема лабаво при Борисов, а кумунизчета?
7
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
46 гласа "за", 68 против и 12 въздържали сеили общо - 126 депутати. От 240.Къде ли са останалите? Те чии интереси защитават?
6
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на тях... Просто вече нямам думи нито за управляващите нито за опозицията... Може ли да бъде по-осрано положението?
5
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали уж ГЕРБавите щаха да са други - открити, прозрачни..да работят за интересите на народа, а не за престъпниците..уж "ТЕ" ги хващаха, а "ОНИЯ" ги пускаха.ДА ама НЕ ... след царя...тея са най-големите лъжци.Жалко, но факт!
4
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ са като щрауса - първо сгазват лука, после си навират главите дето слънце не огрява и темата става табу.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕСЛУЧАЙНО се пише слято!
2
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-интересното е че казват че нямало да отнемат и имуществото на Киро ***, предполагам и че няма да го осъдят - ще чакат да се уталожи народното недоволство и ще пуснат спонсора си на свобода.
1
0
 
72
 
! Отговори
Каун преди 12 години
Само 126 депутати днес са в пленарна зала, а останалите 114, за които всички ние, данъкоплатците, плащаме заплата, ги няма. Срамота!