БСП погна Плевнелиев за едни ?3 млн.

Червените твърдят, че той ги прибрал за сделката с Бизнес парка
Обновена: 6 окт 2011 16:09 | 6 окт 2011 13:46,
680
БСП погна Плевнелиев за едни ?3 млн.
Снимка: БТА

В нов скандал замесиха кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев. От БСП съобщиха в парламента, че той се облагодетелствал с 3 милиона евро на гърба на Столична община при сделката за „Бизнес парк – София“.

От левицата обясниха, че земята, върху която е построен Бизнес паркът, е сменила няколко пъти собствениците си.

С решение на Столичния общински съвет от 2007 г. се предоставят 20 дка площи – общинска собственост, срещу 24 дка на "Бизнес парк – София" като стойността на размяната е 72 евро на кв.м, обясни депутатът Димчо Михалевски.

Той посочи, че замяната е извършена през ноември 2008 г. и само четири месеца по-късно – през март 2009 г., "Бизнес парк – София" продава близо 18,5 дка от същата тази земя, но вече на стойност 238 евро на кв.м, от което печели 3 млн. евро за сметка на Столичната община.

„Тази сделка умишлено се води към този край и на Росен Плевнелиев се дават 24 дка за инвестиционни намерения”, отбеляза председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев.

Младият лидер смята, че няма сделка, при която дадено парче земя да вдигне цената си 4 пъти в рамките на година, подчерта той.

Това е периодът, в който Бойко Борисов е кмет на София, а Цветан Цветанов – негов заместник в общината. Собствеността на „Бизнес парк – София” е пряко е свързана с името на Росен Плевнелиев. Гечев допълни, че тази сделка става малко преди Росен Плевнелиев да стане министър. „Това ли е цената на министерското кресло?”, попита той.

Червеният депутат Румен Петков заяви, че е извършено огромно обогатяване, включително и чрез заменки, на Росен Плевнелиев и на кръга около него.

Румен Петков припомни и думите на вицепремиера Цветан Цветанов, че „по това време са давани рушвети. Г-н Цветанов трябва да даде яснота дали рушветите са свързани точно с този скандален случай за ощетяване на столичани с 3 милиона лева”.

Петков отбеляза, че стремежът да бъде потулен този въпрос издава нечистоплътност, технологии и механизми на управление, които далеч нямат публичен характер и са във вреда на обществото.

Още по темата
Според него е необходимо да се изясни и дали има конфликт на интереси в последващите действия на Плевнелиев, както и дали софиянци са ощетени от сделката.

Името на Росен Плевнелиев беше замесено в скандала и с т.нар. общинари брокери, които го изнудвали, за да бъде финализирана сделката за Бизнес парка. Това беше обявено от самия шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Последва атака от опозицията, че Росен Плевнелиев не е сигнализирал компетентните органи, а бившият строителен министър публично отрече да му е искан или той да е давал подкуп, с което опроверга самия Цветанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


680
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
653
2
 
3
 
! Отговори
срам преди 12 години
Пиарсия балон , не само крие корумпираните а е крадливо ***!
652
0
 
11
 
! Отговори
Тиквата е прост преди 12 години
Ако имаше капка мозък, сам щеше да предизвика предсрочни избори. Още две години и ще е готов за затвора, и без това милярдите от резерва ги похарчиха
651
1
 
4
 
! Отговори
Гласувай! преди 12 години
Родени във България и носим своят кръстот всички политици да видим среден пръст,отвръщаме им ние с надежда и любови чакаме наведени - винаги готов.Не е ново 20, знаеме това,че БГ политиката е пълна със ....а,а всичките предатели, еничари, ***,щом стане страшно - бегом бейби...ние пак сме тук!!!Народни дупетати, партийни членове,не може алчността ви да се наядеи нека ви настигне протестният ни вот -с бюлетина 20 - целият народ."Ново 20" - YouTubeСветослав Витков - 20 в листата
650
5
 
11
 
! Отговори
Гермунисти преди 12 години
Гермунистите са най-долната комунистическа форма. Тиквата е най-мръсния диктатор досега. Вече имат държавната хазна за своя собственост, а хората са лично стадо овце. Хора вие сами си избрахте мутри да ви управляват, търпете сега
649
14
 
5
 
! Отговори
аз преди 12 години
Пак ли бре БСПари! Кой ви обръща изобщо вече внимание? Бля бля бля бля бля бля... лъжливи овчари, до един.Дайте актуална (НЕЛИЦЕМЕРНА) политика. Кажете нещо конструктивно, подкрепено с план за действие.. но не можете, защото сте НЕКАДЪРНИ и замо знаете как да КРАДЕТЕ.Умрете в ада, хора ***.
648
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прекаляват с опитите да компрометират всеки един от ГЕРБ! Просто е безумно!
647
6
 
15
 
! Отговори
Ясно е преди 12 години
ще иска да строи Бизнес плевня в парка. Кво са три мильона тея похарчиха резерва от 8 милярда за две години сега са 3. Като го хванахте с трите мильона, да не мислите че ще му хванете 3те милярда? При ГЕРБ се краде здраво, това са мутри все пак. Пари за индексация на доходите няма, инфлацията е 28% - *** хора, това са мутри все пак, парите са за тях не за вас, Мутрафони - вземете си краденото в гробищата
646
1
 
8
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Сорка, но на Гейб много повече ще им подхожда да се превърнат във футболна агитка, без това имат и много футболисти, на които политиката само им пречи на футболната кариера.
645
3
 
16
 
! Отговори
Нина преди 12 години
ГЕРБ се провали, въпреки космическия ПиАр, въпреки впрегнатите медии. Дори и медиите 24 часа да правят реклама на ББ това няма да ги спаси и тях от крах. Обществото има много проблеми, но все още е критично към простотията, с която гейб ни залива.
644
12
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Ей тези *** като нямат какво да кажат на народа / защото каквото и да обещаят все лъжа ще е / търсят под вола теле - сега 3 млн ще му търсят на Плевнелиев. Човека си има 12 - те с някви 3 ще го занимават.Мизерници - Манолова,Нинова,Петков,Миков - жалки, много жали.На Нинова и отмъкнаха Булгартабак,Манолова не можа да стане вице - рев,рев.......
643
1
 
19
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Каква е сексуалната ориентация на Б.Борисовне не е от значение. Много са били и членове на БКП и са работили в службите! Неприятното е, че се е обвързал с мутри, държи се като мутра и ръководи страната като банда. Все още има малко наследени пари и хората са търпеливи, но като им свършат, ще стане лошо.
642
20
 
3
 
! Отговори
Плевнелиев-президент преди 12 години
Плевнята отнася снахата и калфата кат лястовица червей.....хайде наздраве!
641
2
 
18
 
! Отговори
До 643 преди 12 години
Проблемът е, че ГЕРБ е от нереализирани комунисти. Но не искат да си го признаят. И ако БСП е партия със 120-годишна история, но ГЕРБ е поредната еднодневка в родния политически живот, събрала в елита си политически номади. Преди това бяха в НДСВ, преди това охрана на Тошо, преди това в БКП, в Симеоновската школа.........
640
1
 
9
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Не зная Б.Борисов да има брат, още по-малко да има декари земя! А това, че напоследък премиера живее без жена и се огражда с мъже не означава, че е гей! Съмнявам се ГЕРБ да искарат кирливите ризи на вожда си защото първо той създаде тази партия и второ не само той е замесен в далаверите, поради което дори бюджета не могат да вържат. Това, че е членувал в БКП едва ли го отличава от други подобни в партията им.
639
2
 
5
 
! Отговори
до 666 преди 12 години
А като гледам на милионерите от парламентарната група на ГЕРБ как им пука за народа.Тъй ами сън не ги хваща на хората ,то там колко са 10-15 човека .За две години едвам успяха да удвоят сумите ,ама сега какво да се прави криза е.
638
8
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
Само търсите под вола теле! Писна ми от негативна предизборна агитация!
637
7
 
9
 
! Отговори
666 преди 12 години
Всички знаят че не ви пука за народа!Единствено гледате собствените си джобове!Например брата на вашия вожд Педераста как така стана собственик на 701 декара земя в последните дни на управлението на Долния Гей?Само не мога да се начудя на ГЕРБ защо ви бавят още а не ви изкарат посраните ***?!?Или си пазят козовете за балотажа.Дано да е така!Никога повече комунист в управлението на тая държава!
636
1
 
7
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ преди 12 години
2011-10-06 - 08.10 (събота)19.00ч.гр. СофияПилоните на НДКСлед 22 години тежко боледуване почина Народното доверие.Благодарение усилията на лекуващите екипи (нашите правителства), пациентът почина с подобрение.Zamunda.net и Обединени непартийни органиции (ОНО), Ви призовават да се включите към траурното факелно шествие и погребението на покойното Народно доверие.Ковчегът ще бъде изложен за поклонение от 19.00 ч. пред пилоните на НДК. По-късно с факелно шествие, катафалката ще се предвижи по бул. "Васил Левски", площад "Народно събрание" до Паметника на Незнайния войн, където ще се отслужи опело.В събота погребваме Народното доверие, но и Народното търпение е на смъртен одър.Все още има шанс да го спасим!Или няма клинична пътека за това?От опечалените близки и роднини на покойника.ОНО: Black legion MC, Гражданско сдружение "Сила", Съюз за свободен интернет(Zamunda), АРГО, Сдружение на частните детективи.
635
8
 
8
 
! Отговори
666 преди 12 години
На първата партенка с подкупа Станишев хитро подхвърли на кучетата Кадиев,ама при тая дъртите хиени от Позитано нещо се скатават!Пуснали на песовете комсомолеца Гечев!100% нещата ще станат като с подкупа-"някой бил чул някъде че някой казал...".Ей,комуненца смотани,освен че си пишете плюсове във вашия Червен сайт,никой не ви се връзва вече на глупостите!Измислете нещо друго,тия простотии писнаха на всички!Зорлем карате хората да гласуват срещу вас!Всички знаят че не ви пука за народа!
634
6
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Мафия-ГЕЙБер,ГЕЙбер-МАФИЯ.....далавераджий....уха!!!