Росене, кажи си... за подкупа, зоват общинари от БСП

"Данче, кажи си! Бойко, кажи имената. Знаете ги!"
Обновена: 14 сеп 2011 14:52 | 14 сеп 2011 12:37,
453
Росене, кажи си... за подкупа, зоват общинари от БСП
Снимка: архив Булфото

Бивши и настоящи общински съветници от БСП поискаха кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевелиев да каже имената на общинските съветници, които са искали от него подкуп през 2007-ма година.

"Няма как да иска най-високият пост в държавата и да си мълчи през цялото време", коментира председателят на общинските съветници на БСП в София Жельо Бойчев.

Да не се крият като мишки. Те сами крият имената

"Росене, кажи си! От теб са искани тези пари. Данче, кажи си! Бойко, кажи си ти знаеш за това от 2007-ма година! Да не се крият като мишки. Те сами крият имената", призова кандидатът за кмет на София от левицата Георги Кадиев.

От левицата не скриха, че знаят имената на общинарите, но предпочетоха за замълчат и да се заиграят с темата.

Георги Кадиев обясни, че вътрешният министър Цветан Цветанов е действал реваншистки като съзнателно е подхвърлил пред медиите информацията за подкупа.

"Цветанов абсолютно умишлено накисна кандидата им за президент. Показа абсолютното компрометиране на Плевнелиев по този въпрос", убеден е той.

Шефът на червените общинари Жельо Бойчев дори лично благодари на вътрешния министър.

"Благодаря на Цветан Цветанов, че в тежи моменти за партията, той винаги ще ни помогне. Радвам се, че Цветанов изкара този случай. Ако бяхме ние, щяхте да кажете че го изкарваме като предизборен аргумент", допълни той.

Още по темата

Колегата му Петър Курумбашев, който преди представляваше левицата в Столичния общински съвет обясни, че знае имената на общинарите, искали подкуп от Плевнелиев, защото самият Плевнелиев му ги е казал.

"С мен се свърза Пленелиев за натиск от съветници на мнозинството. Каза, че тези съветници не искат да се свърши сделката. Тогава информирах председателя на общинския съвет Андрей Иванов. Мисля, дори че аз запознах Андрей Иванов с Росен Плевнелиев", допълни Курумбашев.

От левицата попитаха риторично дали някой от тримата "брокери", искали пари от Росен Пленелиев после пак не е влязъл в общинския съвет, този път като представител на ГЕРБ.

"Защо са ги направили общински съветници, след като са знаели че те са брокери? Някой от тях получил ли е своето развитие в общинската администрация?", попита Георги Кадиев и дори допълни, че единият от въпросните общинари е предлаган по-късно за зам.-министър на Росен Плевнелиев.

"Това е все едно на мен сега да ми предложат Мария Мургина за заместник-кмет на София", направи набързо сравнението Кадиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един *** въпрос имам. Наемал ли е Плевнелиев консултанти и кои са те?
444
0
 
5
 
! Отговори
Висарйонович преди 12 години
Всичко е казано.Комуниста е отчаянкомуниста е унилПартията се разпадалидерът е педофилкак не ви е срамдругари?!сдадохте властта без бойЛенин ще ви порицаеспи ли червения герой?!!кво да правим? що да сторим?да си върнем пак власттаний на всичко сме готовиче е тежка участтатози Бойко връх висок енищоний ще го свалим!както мандрите сме кралиможем пак да победимБез униние другаривий напреде аз отзаддайте да се понапънемда измислим компромат.
443
0
 
0
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Закривай
442
0
 
2
 
! Отговори
пфу преди 12 години
Наглата *** *** няма ни чест, ни възпитание. Умирай комунистически терористе.
441
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Подкупите не се даван на площада пред НДК и хората не се уговарят за тях на "стената" на Фейсбук, това нещо се прави тайно.....Та въпросът ми е от къде знаят БСП активастите иманата на тези общинари....
440
1
 
3
 
! Отговори
() преди 12 години
Как сте Червени ШУМКАРИ дрищите ли още малко ви остана и после разкол и потоп в БКП=БСП дано стане по скоро ;) 23.10.2011 г. деня на славната гибел на Шумкаро-Партизанската БКП=БСП в България деня за първата свястна глътка въздух за народа ни..
439
1
 
3
 
! Отговори
- преди 12 години
Бездушен, без политически профил и послания, Калфин е компромисен политически хибрид между Станишев и Първанов, който показва, че БСП не се интересува от изборния резултат, а само от запазването на вътрешнопартийното статукво. Калфин е най-удобният за олигарсите продължител на инертното и безплодно за българския народ управление на уж социалния президент"
438
2
 
2
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Герб няма да успее, защото Плевн. е корумпиран и страхлив послушко!
437
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Налице е нова антибългарска коалиция между партийните ръководства на БКП-БСП, ДПС и СДС, която прави отчаяни и безуспешни опити да оцелее като фабрикува поредица от компромати, клевети и откровени лъжи. Нямат никакъв шанс пред истината. Плевнелиев ще успее, защото е честен и открит човек.
436
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малкото останали членове и симпатизанти ще гласуват за Росен Плевнелиев
435
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистическите синьо-червени корумпирани *** от ръководствата на БКП-БСП, СДС и ДПС се опитаха да изфабрикуват накаква нескопосана лъжа, съшита с бели конци, защото се уплашиха от проучванията, които показват убедителна победа на Росен Плевнелиев още на първия тур. Като "майстори" на компроматите, лъжите и клеветите ръководствата на тези три партии в отчаянието и безсилието си заложипа на черния пи-ар, но това ще се върне върху тях. Нямат никакъв шанс. Плевнелиев е най-достойният каднидат.
434
3
 
6
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Герберите си вярват, че строят България, че са незаменими, а всички останали не стават за нищо. Съчетанието от високомерие, послушание и страхливост са добра рецепта за неизбежната кончина на герб. Герб пее лебедовата си песен, защото ни пробутва некомпетентен и корумпиран кандидат за президент.
433
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оставете момчето,за 2 години от юноша бледен заприлича на мене-стар бял дядо от ваште критики,хахахаха
432
5
 
2
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Тия от БСП са голяма сила! Кой друг може да накара Цв.Цветанов да си признае лично, че не е разследвал съветници от ГЕРБ придложили подкуп на Плевнелиев! Кой друг може да накара Плевнелиев да признае, че настоящият вътрешен министър е знаел за корумпираните си колеги, но гие прикривал! Само БСП има силата да накара Плевнелиев да признае, че не е подал сигнал за опита за корупция, а сделката се реализирала по-късно по един или друг начин!
431
4
 
3
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Стига полицейщина, некомпетентност, бабаитщина! Герб заблуждава хората, че е загрижен за тях! Плевн. не става! Стават Калфин, защото може и знае и Данаилов, защото е харесван от повечето българи.
430
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долу Герб и БСП
429
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз от комуназите друго освен компромати, флашки и заменки/кражби друго не съм видял..............ще гласувам за тях като ме хване за к...ра шефа им
428
3
 
4
 
! Отговори
До 411 преди 12 години
...ми те друго незнаят, от 1923 година взривяват ли взривяват, да ви видял нещо да направят, църкви офиси мандри, няма тая оная....
427
5
 
6
 
! Отговори
Ламбо... преди 12 години
Стефан Данаилов беше 4 години министър на културата в Тройната коалиция. Стана 120 кг. Не му стига и иска още 5 години да плюска. Всички знаем как процъфтяваше културата по времето на Станишко-Духан-Мони.
426
1
 
10
 
! Отговори
До 420 преди 12 години
Богатството не е грях. От преди 300-400 години това е прието. Не виждам да е направил нещо незаконно човека, като е прехвърлил на жена си фирмите. Калфин да не живее на село ? Или Кунева? Беден кандидат за президент няма.Намери нещо по-смислено, което да захапеш.